Çoçugunmu var derdin var

Oyle yapiyorm zatn cikiyo cok sukurde onuda korka korka yapiyorum acaba agzi burnu kapanmisdr die

Hayır hayır korkmana gerek yok gazını cikarirsa o da çok rahatlar. Bebeğinizin yüzü kapanmamis olması lazım dediğim pozisyonda

Çocuğu yan yatırın. Yatağı eğimli olsun; reflü yastıkları var bebekler için. Ağızdan burundan çıktıysa riskli. Sakın ihmal etmeyin. İlk aylarda gaz masajı yapmaktan başka çareniz yok. Dışarıdan alternatif tıp yöntemlerini uygulamayyn; bebeğin böbrekleri, karaciğeri henüz taze.

Hayır hayır korkmana gerek yok gazını cikarirsa o da çok rahatlar. Bebeğinizin yüzü kapanmamis olması lazım dediğim pozisyonda
Zaten hic kapanmiyo esime diorum bak bi kapanmis mi die hic kapando demedi kollari arkama gelicek sekilde oldugu icin yuzununn kpanmasi biraz zor olur bn panik biriyim sadece

Yok ihmal etmem

Bn omzuma yasliyorum sirtini sivazlayip gazini cikariyorum.yediklerimide dikkat ediyorum ama havada yutuyomus bebegim

Ben de öyle yaptım hep. Oğlum şu an 6 aylık. Yemeklerden iki kere gaz çıkarması gerekiyor genelde. Bazen ikincisi bir türlü çıkmıyor. Ben de yüzüstü koyuyorum. O zaman çok kolay çıkıyor. :) o yüzden dedim.

17günlük diyorsunuz çaylar falan ağır gelmesin.
Siz masaj yapın bence bol bol.birde hafif spor amaçlı ellerini ayaklarını oynatın.kontrollü bir şekilde sert zeminde yüzükoyun yatırın 5 dakika.nefes almasına burun vs.açık olmasına dikkat ederek.
Bir de gazını çıkartmadan uyutmayın.her doyurduktan sonra kucagına al sırtını sıvazla gazı çıksın.bir de çok doyurma.sık ararlıklarla az az doyurmak en iyisi.senin için biraz yorucu olacak ama. gaz problemi var belliki dışkılamaktada zorlandı yavrucak.Sana da tavsiyem kimyon çayın için.
1bardak sıcak suya 1tatlı kaşığı kimyon at demlensin çökünce ister öyle istersende tatlandırılmış iç.Bebeğede süzüp çay kaşığı ile verebilirsiniz.zararı uok
Mosmor olması o anki öksürük kusma ktizi ile akakalıdır tabi mutlaka detaylı bir muayene şart.
Mutlaka dr götür.
Geçmiş olsun Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin tüm annelere..

Yok anne sutunden baska bisi vermem zaten.damlayi bile zor veriyorum kucuk oldugu icin.arabamizda yokki gezdirelim pasamizi ama onun kendi arabasi var ise yariyosa oyle gezdirelim :)

Hiç farketmez yeter ki gezmek olsun. Bebeğim zırıl zırıl ağlardı arabasına koyup dışarı çıkardığımız an hop keserdi sesini. Hava yağmurlu olmadığı sürece soğuk olsa bile her gün çıkartıyorum dışarı bana da ona da iyi geliyor.
Arabadan indirdikten sonra kucağıma alıp sırtını sıvazlardım gaaak diye gaz çıkardı hemen :)

benim doktorum asla bebeğe bitki çayı, kimyon vs verilmez diyenlerdendi, kendisine sonsuz güvendiğim için denemedim bile.
sürekli masaj yaptık, biraz daha büyüyünce prebiyotik damla kullandık, eğer kusma ve morarması sizi korkuttuysa bir çocuk cerrahına ya da uzmana gidip tüm batın ultrasonu yaptırın.

Valla sizinkisi iki kere ile rahatlıyorsa me mutlu size. Benim bebeğimin 10 belki daha fazla gazı çıkınca rahatlıyordu ama o kadar çok gazı çıkartana kadar epey yoruluyorduk

Yok bebege degilde kendim icsem anne sutunden gecse belki iyi gelir die diyorum
Sen iç canım en azından seni rahatlatır doktoruna danışmadan birşey verme sakın benim 18 aylık kızım var ilk 3 ay kolikti ne gece ne gündüz uykusu vardı. Her gece 12 de başlardı krizi sabah 5-6 gibi geçerdi hastaneye giderdik kolik bu yapacak birşey Yok diyordu doktor her yolu denedim ama asla birşey içirmedim. İyiki de içirmemişim kızımın besin alerjisi var ve o zaman farkında bile değildik belki bende inanıp içirseydim bebeğimin bagırsakları geri dönülemez bir hasar alacaktı. Kusması reflüden de olabilir onun İçin itibar çocuk doktoruna götür. Reflü yastıkları var bebekler için onu da tavsiye ederim.

Valla sizinkisi iki kere ile rahatlıyorsa me mutlu size. Benim bebeğimin 10 belki daha fazla gazı çıkınca rahatlıyordu ama o kadar çok gazı çıkartana kadar epey yoruluyorduk

Benimki büyüdü artık. Çok şükür bizim aman aman gaz problemimiz olmadı alttan da patır patır sürekli çıkardığı için :) bebeklerin gazı çok zor cidden. :/

Masaj hep yapiyorum bazen cani aciyo demekki kendini kas kati yapiyor ayaklarini oynatamiyorum.rezene bebege degil ben icicekmisim benim sutumdende bebegin sindirim hazimsizlik icin iyi gelicekmis.bu kimyonu biyerden daha duydum.denicem
Sizin icmeniz de zararli olabiliyor rezenede. Cok sık icmeyin en azindan. Ben her seye katardim kimyon. Bir donem gaz oluyor her turlu gececek bir sure sonra. Ilik dus da iyi gelir rahatlatir.

Nurse Harveys gaz şurubu bizim imdadımıza yetişmişti tamamen bitkisel bir şurup haricinde kimyon çayı verdim 1 çay kaşığı,rezene bazen içirdim.
Doktora danışarak yaptığım için hiç zararını görmedim. Allah yardımcınız olsun büyüyorlar ama anneden de bi 10 yıl ömür çalıyorlar net.

Bebegi yatirirken yan yatirmaya özen gösterin. Gaz damlasi kullanin bize doktor zinco vermisti ama hic bi etkisini görmedik aksine daha cok kusturdu. Bio Gaia, nurse harveys colex kullandik bide bulabilirsen gripe water bu da baya rahatlatiyor. Yediklerine ekstra dikkat edeceksin mesela portakal mandalina asitli yiyecekler hem gaz yapar hemde pisik... biz 7 ay kadar cektik aşırı kolik bir bebegim vardi. Laani mecbur kalmadikca yapmamaya calistim ancak ona rağmen mecbur kalinca yapiliyor malesef.

Kuzum kıyamam.. çok geçmiş olsun umarım bir daha yaşamazsın.. bebeğinin gazını her emdikten sonra çıkarıyorsun dimi? Ondan kaynaklanabilir bu durum..

Cok gecmis olsun umarım birdaha yasamazsiniz ayni seyi. Benim bebegimde cok gazli bi bebekti yiyip ictiklerinize dikkat edin gaz yapan seyler tuketmeyin ayaginizi sıkı giyin usutmeyin. Birde biz bio gai ve sab simpleks (yazilisi yanlis olabilir) damla kullanmistik faydasını gormustuk

Gecmis olsun canim dulcosoft diye bir

Canim gecmis olsun Dulcosoft diye bir laksatif var hamilelikte ve emzirenler icebiliyor bana doktorum oneedi icimi rahat sana bundan icmeni oneririm biraz bagisraklarin duzene girsin
Bizim burda payavşan payaşan da deniyor zikkim gibi aci bir bitki var 20 si cikan bebege 1 cay kasigi verilir gaz ve buyuk tuvaleti yapimini kolalastirur anne icerse ayni seklide wc duzenler birde sut yapar bundan ic

Bebek 2 gun kaka yapmazsa takip et 3. Gun mutlaka kulak pamuguyla uyar yapsin

Gecmis olsun gule gule saglikla buyut

ılık bir bardak suya bir çay kaşığı kadar kimyon atıp icerseniz size iyi gelir.
rezene, anason mutlaka bulundurun elinizin altında ve içmeye çalışın.bunlar size çok büyük ölçüde etki eder.
bebek çok küçük ona bişey verilmesi tavsiye edilmez zaten
siz rahatlayinca oda bir nebze rahatlar.
birde yeni doğum yapan arkadaşım ada çayı yağı( acı elma yağı) diye geçiyormuş bebeğin ayağının altına felan masaj yapıyormuş çok iyi geliyormuş.bir araştırın istersiniz.çok geçmiş olsun

Geçmiş olsun,Aynisini ben de yaşadım kızım 20 günlükken. Sürekli yan yatır kafasının altına çok ince bir yastık koy mutlaka hatta alabilirsen reflü yastiği al bebeğine.
Her süt verdikten sonra mutlaka gazını çıkar ve hemen yatağına yatırma dik pozisyonda tut,rezene çayı içiyordum ben kızımada içirdim iyi geliyordu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…