• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cocugunu gormeyen babaya hukuken ne yapilabilir

Aysegul3834

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2020
32
2
1
35
2015 yılında boşandım eşimden bir kızım var 7 yaşında babası hicbirzaman gormedi taki geçen yila kadar karşılıklı hicbir hak talep etmedik velayet bende bir kaç kere gördükten sonra bıraktı gormeyi bende nafaka davası açtım ve kazandım şimdi ödemiyor ve çocuğu da görmüyor.yani sorum çocuğunu görmeyen baba ya hukuken ne yapılabilir

Çocuğu görmediği için ne yapılabilir bilmiyorum. Ama nafaka odemiyorsa şikayet edin dava açın. Maaşına haciz gelir. Hem babalık görevini yerine getirmiyor hem çocuğa maddi yardım yapmıyor. Çocuk büyüyünce de görüşmek için tutuşur böyleleri. Acımayın

Çocuğu görmediği için ne yapılabilir bilmiyorum. Ama nafaka odemiyorsa şikayet edin dava açın. Maaşına haciz gelir. Hem babalık görevini yerine getirmiyor hem çocuğa maddi yardım yapmıyor. Çocu
Çocuğu görmediği için ne yapılabilir bilmiyorum. Ama nafaka odemiyorsa şikayet edin dava açın. Maaşına haciz gelir. Hem babalık görevini yerine getirmiyor hem çocuğa maddi yardım yapmıyor. Çocuk büyüyünce de görüşmek için tutuşur böyleleri. Acımayın
Ben nafaka davası açınca o da babalık davası açtı usulen ben kazanmıştım ama dosya ıstinafa gitti ve geri geldi bir hafta önce Dna testi yapılmasına karar verildi zaten çocuk kendisinin ve sonuçta öyle çıkacak başka türlüsü mümkün bile değil zaten ama o bu seferde velayet davası açacak beni yıpratmak için

Çok değişik. Kendi canından bir çocuğu hiç mi görmek istemiyor?
Beni aldattığı kadınla evlendi ve bir oğlu var bugüne kadar da hiç görmemişti geçen yıl birkaç kere gördü her buluşmasa benmde gelmemi istedi bende istemedigim için de cocugu gormeyi bıraktı bende dava açtım nafakaya hükmedildi işsizim ailem eşime çocuğuma bakıyor dedi bir sürü şeyler sırf para vermemek içinde suçlamalarda bulunuyor

Ben nafaka davası açınca o da babalık davası açtı usulen ben kazanmıştım ama dosya ıstinafa gitti ve geri geldi bir hafta önce Dna testi yapılmasına karar verildi zaten çocuk kendisinin ve sonuçta öyle çıkacak başka türlüsü mümkün bile değil zaten ama o bu seferde velayet davası açacak beni yıpratmak için
Ne karışık bi adammış. Çocuğun kendinden olduğunu bile bile. Siz de pes etmeyin. Sonuçtan eminim diyorsunuz. Bu konuda size iftira falan attıysa iftira için de dava açabilirsiniz. Velayeti alma sansi var mı?

Açamıyorum işte mahkeme onu haklı buluyor şüpheymis hakim şüphelendi açtı davayı diyor avukatım var zaten ama oda acsaniz kazanamazsınız diyor bir kaç avukata daha sordum onlarda öyle ediyorlar

Beni de babam görmek istememiş 5 yaşında ayrılmış annem babam... Ben de üni yi kazanınca aradım onu buldum numarasını úniyi kazandim dedim sevinmedi bile heralde para isteyecegim sandi arama beni anasından hayır gelmeyesin kızından ne hayır gelecek dedi ben de sinirlendim reşit olduğum için kendim nafaka da vasi açtım kazandım aldım çatır çatır düğünüme çağırmadım bile aynı ilçedeyiz. Atanınca sormaya başlamış millete beni yüzsüz. Ay sinirlendim.
Duzeltme: seninki velayeti almak istiyormuş pardon. Konuyu bilmeden adama çok da haksızlık edemicem

Son düzenleme:
Velayeti alabilir mi bilmiyorum kendi evli çocuğu var ama işsizim diyor zaten sigortası yok ben çalışıyorum sgk var bu yaSina kadar ben baktim her masrafu ben yaptim evladim yaparimda olene kadar ama adam ruh hastasu resmen sinirim bozuldu artik

Velayeti alabilir mi bilmiyorum kendi evli çocuğu var ama işsizim diyor zaten sigortası yok ben çalışıyorum sgk var bu yaSina kadar ben baktim her masrafu ben yaptim evladim yaparimda olene kadar ama adam ruh hastasu resmen sinirim bozuldu artik
Çocuğa sorulacak 7 yaşında olduğu için

Beni de babam görmek istememiş 5 yaşında ayrılmış annem babam... Ben de üni yi kazanınca aradım onu buldum numarasını úniyi kazandim dedim sevinmedi bile heralde para isteyecegim sandi arama beni anasından hayır gelmeyesin kızından ne hayır gelecek dedi ben de sinirlendim reşit olduğum için kendim nafaka da vasi açtım kazandım aldım çatır çatır düğünüme çağırmadım bile aynı ilçedeyiz. Atanınca sormaya başlamış millete beni yüzsüz. Ay sinirlendim.
Valla bravo içiniZde bir müge anlı var sanki farkındamısnız....

Çocuğa sorulacak 7 yaşında olduğu için
Cocuk baba ozlemi çekiyor baba nasıl birşey bilmiyor ki oda merak ettiği için gidip kalmak istiyor ama babası hiçbir görüş günü almıyor istemeyen adama zorla al gör diyemem ki ama kızım çok üzülüyor babam beni hicmi sevmiyor anne ben naptim ki ona diyor geçen yolda karşılaştılar yüzüne bile bakmadı yavrumun oglunu seve seve gitti yanımızdan yavrum yine üzüldü

Valla bravo içiniZde bir müge anlı var sanki farkındamısnız....
Kiniyim malesef cok sinirliyim geçse bi gün karşıma ben senin babanım dese hadi ordan be her çocuk yapana baba denseydi sokaktaki itlere de baba derdik diyecegim falan diye kuruyorum cümlelerimi. Biliyorum karşıma gelmeyecek bile. Aman ne halı varsa görsün

Cocuk baba ozlemi çekiyor baba nasıl birşey bilmiyor ki oda merak ettiği için gidip kalmak istiyor ama babası hiçbir görüş günü almıyor istemeyen adama zorla al gör diyemem ki ama kızım çok üzülüyor babam beni hicmi sevmiyor anne ben naptim ki ona diyor geçen yolda karşılaştılar yüzüne bile bakmadı yavrumun oglunu seve seve gitti yanımızdan yavrum yine üzüldü
Ama dna testi istediğine göre şüpheleri var sanırım eğer dna testinden sonra da yine yüzüne bakmazsa çocuğa babasının kötü biri olduğunu anlatın

2015 yılında boşandım eşimden bir kızım var 7 yaşında babası hicbirzaman gormedi taki geçen yila kadar karşılıklı hicbir hak talep etmedik velayet bende bir kaç kere gördükten sonra bıraktı gormeyi bende nafaka davası açtım ve kazandım şimdi ödemiyor ve çocuğu da görmüyor.yani sorum çocuğunu görmeyen baba ya hukuken ne yapılabilir
Maalesef hiç bir şey. Belki emsal olur ama çocuk büyüyünce tazminat davası açabilir. Türkiye'de ilk olur dünyada örneği var mı bilmiyorum

Açamıyorum işte mahkeme onu haklı buluyor şüpheymis hakim şüphelendi açtı davayı diyor avukatım var zaten ama oda acsaniz kazanamazsınız diyor bir kaç avukata daha sordum onlarda öyle ediyorlar
Ne saçmalık şüphe ne ?
Bunun bilimi var verirsin dna testine çıkar. Bana hiç inandırıcı gelmedi. Nasil mahkemesi nasil avukat ben anlayamadim

Aldatıldığını düşünüyormuş aslında öyle birşey de yok ama biz boşanırken de ben haklarımı talep ettim dna testi istiyorum dedi mahkeme çocuğa nafaka bağladı hatta sonra o davayı geri çekti yeni boşanma davası açtı tek celsede boşandık. Şimdi de ben nafaka ďavasi açtım diye yine dna açıcam dedi yani adam ne zman para konusu geçse olaylar uzasın diye dna atıyor ortaya

Back
X