• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cocugunu gormeyen babaya hukuken ne yapilabilir

Cocuk baba ozlemi çekiyor baba nasıl birşey bilmiyor ki oda merak ettiği için gidip kalmak istiyor ama babası hiçbir görüş günü almıyor istemeyen adama zorla al gör diyemem ki ama kızım çok üzülüyor babam beni hicmi sevmiyor anne ben naptim ki ona diyor geçen yolda karşılaştılar yüzüne bile bakmadı yavrumun oglunu seve seve gitti yanımızdan yavrum yine üzüldü
Keşke hiç tanıştırmasaydiniz, bebekken gördüğünü hatırlamazdi zaten

Aldatıldığını düşünüyormuş aslında öyle birşey de yok ama biz boşanırken de ben haklarımı talep ettim dna testi istiyorum dedi mahkeme çocuğa nafaka bağladı hatta sonra o davayı geri çekti yeni boşanma davası açtı tek celsede boşandık. Şimdi de ben nafaka ďavasi açtım diye yine dna açıcam dedi yani adam ne zman para konusu geçse olaylar uzasın diye dna atıyor ortaya
Allahim nasıl bir şerefsiz ya inanamıyorum dünyada böyle insanların olabileceğine.

Onun babalık davası açması sizin nafaka talebinize engel değil. Kanunen eski eş çalışmasa bile mutlaka iştirak nafakası bağlanıyor, ama miktarı düşük olur, asgari ücret üzerinden hesaplanır, sonuçta çocuğuna bakmak onun zorunlu bir yükümlülüğü. Bence nafaka davası açmadıysanız hemen açın, babalık davası mı açmak istiyor , siz eminseniz o düşünsün, nasıl olsa dna testi ile herşey ortaya çıkar, kaybeder. Kaldı ki çocuğuna babalık davası açıp kaybeden, senelerce ilgilenmeyip nafaka ödemeyen adam velayet davası açsa ne olur, hiçbir hakim vermez velayet falan merak etmeyin.

Ayrıldığınız İçin kutlamak lazım sizi. Ne biçim şerefsiz bir insan. Şam babası olur anca. Kızınızın hayatından yavaş yavaş çıkmalı aslında. Velayeti alamayacaktır, nafaka İçin uğraşın bence.

Ayrıldığınız İçin kutlamak lazım sizi. Ne biçim şerefsiz bir insan. Şam babası olur anca. Kızınızın hayatından yavaş yavaş çıkmalı aslında. Velayeti alamayacaktır, nafaka İçin uğraşın bence.
Nafaka bağlandı 400 tl ama onuda ödemiyor sürekli icra yoluı ile alıyorum

Onun babalık davası açması sizin nafaka talebinize engel değil. Kanunen eski eş çalışmasa bile mutlaka iştirak nafakası bağlanıyor, ama miktarı düşük olur, asgari ücret üzerinden hesaplanır, sonuçta çocuğuna bakmak onun zorunlu bir yükümlülüğü. Bence nafaka davası açmadıysanız hemen açın, babalık davası mı açmak istiyor , siz eminseniz o düşünsün, nasıl olsa dna testi ile herşey ortaya çıkar, kaybeder. Kaldı ki çocuğuna babalık davası açıp kaybeden, senelerce ilgilenmeyip nafaka ödemeyen adam velayet davası açsa ne olur, hiçbir hakim vermez velayet falan merak etmeyin.
Tesekkur ederim nafaka davasi actim kazandim ama yatirmiyir icra yolu ile alabiliyorum

Beni de babam görmek istememiş 5 yaşında ayrılmış annem babam... Ben de üni yi kazanınca aradım onu buldum numarasını úniyi kazandim dedim sevinmedi bile heralde para isteyecegim sandi arama beni anasından hayır gelmeyesin kızından ne hayır gelecek dedi ben de sinirlendim reşit olduğum için kendim nafaka da vasi açtım kazandım aldım çatır çatır düğünüme çağırmadım bile aynı ilçedeyiz. Atanınca sormaya başlamış millete beni yüzsüz. Ay sinirlendim.
Duzeltme: seninki velayeti almak istiyormuş pardon. Konuyu bilmeden adama çok da haksızlık edemicem
sizdeki azim de maşşallah

--Nafakanizi zaten aliyormussunuz (icra ile olsun netice de aliyorsunuz)
-- Hakimin babalik davasi acan birine velayet verme ihtimali var mi bilemem ama Adam zaten tekrar evlenmis napicak velayeti)
-- Bu konuda ki dügüm bence cocugun babayi görmek istemesi. Insan sosyal bir varlik bir yere aileye, gruba, kisiye ait olmak istiyor. Kizinizda bir babaya ait olmak istiyor,#. Babasi kötü olabilir , ilgisiz olabilir ama 7 yasinda bir cocugun bunu anlamasi zor. Ancak nacizane önerim. kiziniza" anne ve bababa birbirini cok sevdi ve senide yanlarina istediler, ancak bazi seyler zaamanla degisebiliyor, simdi anne seni hem kendi yerine hem babanin yerine iki Kati cok seviyor" seklinde bir aciklama yapabilirsiniz.

Ğ
Hiç bir şey yapılamıyor

Bunu niye yazdım. Benim eski eşim de çocukları görmüyordu 3-4 sene önce sanırım. Ben de konulara yazmıştım hatta. O dönem avukatıma sormuştum ama yapacak bir şey olmadığını söylemişti.

Gönül isterdi ki bari kendi öz çocuğunu görme işi hukuk yoluna kadar uzamadan çözülebilseydi.

Keşke hırslarımızı yenebilsek, boşanmayı yenilgi olarak görmesek (boşanmayı istemeyen taraftan bahsediyorum). Çocuklarımızı alet etmesek.

Bizde de ilk başlarda ne yazık ki çocuk üzerinden benim canımı acıtma operasyonları oldu. Zamanla aştık. Mesela bu sene bu ay alması gerekirken önümüzdeki ay alması konusunda anlaştık. Çünkü sevgilimin de bir çocuğu var ve o Temmuz’da alacaktı. Ağustos’ta başbaşa kalmak için böyle bir çözüm bulduk.

Gerçi bu sefer de onun eski eşi Ağustos’ta da sende kalsın dedi bilmiyorum ne yapacağız. Rezervasyon da yaptırmıştık. Mesela şimdi de buna hayır ben Temmuz sonu vereceğim denmiyor. Hukuk bir çok konuda eksik kalıyor.

Açamıyorum işte mahkeme onu haklı buluyor şüpheymis hakim şüphelendi açtı davayı diyor avukatım var zaten ama oda acsaniz kazanamazsınız diyor bir kaç avukata daha sordum onlarda öyle ediyorlar
Olur mu bu iftiradır
Çocuğun ondan olduğunu ispat ettikten sonra tazminat davası açın bence yazıklar olsun sizi sadakatsizlikle suçlamış yani namusunuza bir uzatmış tazminat davası bunun için açılmayacaksa ne icin açılacak

bu o kadar dogru bır soru kı
ve aslında buyuk de bır acık
bence ulkemızde babalara gorevını duzgun yapmadıgı ıcın dava acılabılmelı bunun bır mueyyıdesı olmalı
tum anne ve babalar cocuklarına karsı ebeveynlık gorevını yapmak zorunda kalmalı maddı ve manevı
yoksa bıle boyle bır calısma artık baslatılmalı bu ne ya evlıyken cocuk sahıbı olunuyor ters dusulunce has be has cocugu bır anda yabancılasıyor esle bırlıkte cocuguda bosuyorlar

haksızlık

Seçtiğiniz avukatlar profesyonel değil
Daha iyisini bulana kadar vazgeçmeyin dava açılır sizin kandırıyor avukatlar onlar kolay paranın peşinde ondan davanızı almıyorlar

Olur mu bu iftiradır
Çocuğun ondan olduğunu ispat ettikten sonra tazminat davası açın bence yazıklar olsun sizi sadakatsizlikle suçlamış yani namusunuza bir uzatmış tazminat davası bunun için açılmayacaksa ne icin açılacak
Hakîm adam şüphelendi yaptırdı diyor yani onu yaptırması normal ben dava açınca supheydmis diye tazminata hakkım olmuyor avukatım öyle söyledi başka avukata sordum kazanazmsin dedi yani kadın her türlü suç mu

Hakîm adam şüphelendi yaptırdı diyor yani onu yaptırması normal ben dava açınca supheydmis diye tazminata hakkım olmuyor avukatım öyle söyledi başka avukata sordum kazanazmsin dedi yani kadın her türlü suç mu
O nasıl bakış açısı ya hakime bak sen
Böyle olmamalı
Araştırmaya devam edin bence
Emsal davalar olmuş mu ogrenmeye çalışın

Hadi adam vicdansız şrfsz yeni evlendiği kadın nasıl bu kadar vicdansız Allah aşkına bir kadın hiç demez mi git o evladına sahip çık görüş oda senin evladın yazık günah diye.
Ne kadar acımasız insanımız var ya DNA testi nedir sen aynı yastığa baş koymuşsun o çocuğu sen tek yapmadın paşa paşa nafaka ödemeli, gelip ilgilenmeli bunun ötesi berisi olamaz !
Bütün hepsi pisliklerinde boğulsun inşallah!

Hadi adam vicdansız şrfsz yeni evlendiği kadın nasıl bu kadar vicdansız Allah aşkına bir kadın hiç demez mi git o evladına sahip çık görüş oda senin evladın yazık günah diye.
Ne kadar acımasız insanımız var ya DNA testi nedir sen aynı yastığa baş koymuşsun o çocuğu sen tek yapmadın paşa paşa nafaka ödemeli, gelip ilgilenmeli bunun ötesi berisi olamaz !
Bütün hepsi pisliklerinde boğulsun inşallah!
Maalesef öyle birşey yok 3 yaşında oğlu var onunla ilgileniyor ama benim kızıma hiçbir şekilde ne görüyor ne de masraflarıyla ilgileniyor

Seçtiğiniz avukatlar profesyonel değil
Daha iyisini bulana kadar vazgeçmeyin dava açılır sizin kandırıyor avukatlar onlar kolay paranın peşinde ondan davanızı almıyorlar
Inanın adam Öyle bir adam ki avukatın bile parasını ödemiyor yani böylede bir durum var

Velayeti alabilir mi bilmiyorum kendi evli çocuğu var ama işsizim diyor zaten sigortası yok ben çalışıyorum sgk var bu yaSina kadar ben baktim her masrafu ben yaptim evladim yaparimda olene kadar ama adam ruh hastasu resmen sinirim bozuldu artik

Çocuğunu yıllarca görmemiş babaya hakim velayet vermez
Pislik yapıyor aklınca
Velayet davası açıp nafakadan yırtacak kurnaz
Bırakma yakasını haciz gönder
Dna testinden sonra hakaret davası aç, uğraşmak neymiş görsün ş....siz

Velayeti alabilir mi bilmiyorum kendi evli çocuğu var ama işsizim diyor zaten sigortası yok ben çalışıyorum sgk var bu yaSina kadar ben baktim her masrafu ben yaptim evladim yaparimda olene kadar ama adam ruh hastasu resmen sinirim bozuldu artik

Ruh hastasiysa birakin gormesin zaten.
Icinden gele gele gormeyecekse bosverin. Ablamin eski esi de laf olsun diye cocuklari aliyor, ellerine birer tablet telefon falan, acikinca burgerkingden menu soyluyor. Muhabbet, paylasim, kaliteli vakit gecirme yok. Zorla gorsun derseniz bu olur baska bisey olmaz. Ablam yollamıyor artik.

Nafaka icin sikayet edin odemiyorsa.

Kizinizi da babaya muhtac olmadigi konusunda bilinclendirin. Yoksa hep bir yani eksik hissedip iki gram ilgi gosteren ilk öküze kendini muhtac hisseder.

Back
X