Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası cocugunu kreşe gönderen anneler bakar mısınız?

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

loveislifeee

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2017
57
55
3
35
Hanimlar mrb,
3 yaşında çocuğum. Bu sene kreş istiyoruz eşimle. Hem sosyalleşmesi, hem okul öncesi hazırlık... Gereklilik. Ancak ben biraz pinpirikli bir anneyim. Orada tüm günü nasıl geçecek, istemediğim korktuğum olaylar olur mu, orada kendini korur mu, bana herşeyi anlatır mı diye düşüncelerim var. Gördüğüm okuduğum haberler de cabası. Nasıl aşacağım bu durumu? Sizler nasıldınız?

Çalışıyor musunuz? Gereklilik sebebiniz çalışmak mı yoksa sadece sosyalleşsin diye mi?
suan calismiyorum canim. ancak gereklilik oldugunu dusunuyorum. cocuklarin yetiskinlerden cok yasitlarina ihtiyaci var. ama iste korkularim var

Çalışmıyorsanız 3 yaş çocuğun tam gün kreşe gitmesi fazlaca gereksiz. Büyük şehirde yaşıyorsanız oyun grupları oluyor. Araştırıp onlardan birine katılabilirsiniz.
tam gun dusunmuyorum. sabah ogle arasi. farkli bi ortami olsun diye o da. kastettigin oyun grubu mu oluyor acaba benim istedigim

Ya yemin ederim icimi yansitmissiniz benim cocugum da 2 yaşinda kiraya cikacagiz calismak zorundayim esim asgari ucret aliyor haliyle gecnmek mumkun degil kreşe vermeyi dsunuyorm ama tipki sizin gibi icimde kuşkularim var . Cok mu kicuk sizce iki yaş bende size sorayim :)

Ya yemin ederim icimi yansitmissiniz benim cocugum da 2 yaşinda kiraya cikacagiz calismak zorundayim esim asgari ucret aliyor haliyle gecnmek mumkun degil kreşe vermeyi dsunuyorm ama tipki sizin gibi icimde kuşkularim var . Cok mu kicuk sizce iki yaş bende size sorayim :)
imkanin varsa iki yas kucuk gibi. cocugun kendini ifade etmesi de cok onemli. orda olani biteni anlatmasi vs. 2 yas bunun icin yetersiz kalabilir. ama 2 yasi kabul eden ozeller var diye biliyorum. ama ah iste korkular :(

Oğlum 2 yaşında başladı, şuan 3,5 yaşında, taşınma sebebiyle kreşten aldım, henüz yeni yere başlayamadı.
Ve kesinlikle kreşe giderken daha mutluydu, tüm günü dolu doku geçiyor. Evde ben onunla ilgilensem de kardeşi olduğu için bölünüyorum, sıkılıyor bunalıyor, hiç de yaşıtı yok çevremizde.

Güzel bir kreşse çok sorun yaşamazsınız. Direk kış aylarında başlatmazsanız da daha rahat edersiniz, çünkü illa ilk haftalar hastalanıyorlar.

tam gun dusunmuyorum. sabah ogle arasi. farkli bi ortami olsun diye o da. kastettigin oyun grubu mu oluyor acaba benim istedigim

Pardon ben "tüm gün" yazdığınızı tam gün okumuşum. Oyun gruplarında bildiğim kadarıyla anneler de çocukların yanında bulunuyor çok uzun olmayan sürelerde çocuklar birlikte zaman geçiriyorlar. Oyun grupları hakkında çok fikrim yok araştırabilirsiniz bu konuyu.
Ben okul öncesi öğretmeniyim. 3 ile 6 yaş grubu arasında her yaş grubunda çalıştım. En çok üzüldüğüm 3 yaş grubu öğrencileri olmuştur. Bence arkadaştan ziyade anne sevgisine daha çok ihtiyaçları var. Özel kreşlerde durum daha farklı olabilir, daha çok bakım ağırlıklı ve şanslıysanız ilgili bir öğretmenle karşılaşabilirsiniz. Ancak kendi çocuğumu mecbur olmasam 3 yaşında okula göndermem şahsen.

imkanin varsa iki yas kucuk gibi. cocugun kendini ifade etmesi de cok onemli. orda olani biteni anlatmasi vs. 2 yas bunun icin yetersiz kalabilir. ama 2 yasi kabul eden ozeller var diye biliyorum. ama ah iste korkular :KK43:
Dovulmesinden cok korkuyorum benim gozumden sakindigim evladima başka cocuklar vurar ogretmende olablir tabi bu ama mecburum bakiciya hic guvenemem temizmi pismi tek başina kalinca cocugumu mu dovcek belki sapik kocasi vardr fln dyorm hersey geliyor aklima

Pardon ben "tüm gün" yazdığınızı tam gün okumuşum. Oyun gruplarında bildiğim kadarıyla anneler de çocukların yanında bulunuyor çok uzun olmayan sürelerde çocuklar birlikte zaman geçiriyorlar. Oyun grupları hakkında çok fikrim yok araştırabilirsiniz bu konuyu.
Ben okul öncesi öğretmeniyim. 3 ile 6 yaş grubu arasında her yaş grubunda çalıştım. En çok üzüldüğüm 3 yaş grubu öğrencileri olmuştur. Bence arkadaştan ziyade anne sevgisine daha çok ihtiyaçları var. Özel kreşlerde durum daha farklı olabilir, daha çok bakım ağırlıklı ve şanslıysanız ilgili bir öğretmenle karşılaşabilirsiniz. Ancak kendi çocuğumu mecbur olmasam 3 yaşında okula göndermem şahsen.
anladim. fikrin icin tesekkur ederim detayli arastirayum ben

Dovulmesinden cok korkuyorum benim gozumden sakindigim evladima başka cocuklar vurar ogretmende olablir tabi bu ama mecburum bakiciya hic guvenemem temizmi pismi tek başina kalinca cocugumu mu dovcek belki sapik kocasi vardr fln dyorm hersey geliyor aklima
evet neler geciyor aklimdan benim de. bakici olcagina kres daha mantikli tabi. Allah korusun tum yavrulari

Vurmuyorlar ısırıyorlar

Yarım gün kreş fikri gayet güzel bence
Hem sosyalleşir hem de yeni arkadaşlar edinir.
Anneyle birlikte olan oyun grupları bana gereksiz geliyor.
Amaç çocuğun tek başına sosyalleşip arkadaş edinmesiyse tek başına gitmeli.:KK66:

Yarım gün kreş fikri gayet güzel bence
Hem sosyalleşir hem de yeni arkadaşlar edinir.
Anneyle birlikte olan oyun grupları bana gereksiz geliyor.
Amaç çocuğun tek başına sosyalleşip arkadaş edinmesiyse tek başına gitmeli.:KK66:
evet yarim istiyorum. tam gun ben calismiyorken fazla zaten. cocugumu bu gereklilikten hem mahrum birakmk istemyorum hem de korkularimla nasil bas edecegim bilmiyorum.

evet yarim istiyorum. tam gun ben calismiyorken fazla zaten. cocugumu bu gereklilikten hem mahrum birakmk istemyorum hem de korkularimla nasil bas edecegim bilmiyorum.
Bu kadar önyargılı olmayın.
İlla ki çevrenizde işini hakkıyla yapan kreşler vardır.
Kamu oyu yoklaması yapın :)
Gidip görüşün giderken çocuğunuz da olsun yanında
Hangisi içinize sinerse yazdırırsınız.
Kolay gelsin Hoppa

Bu kadar önyargılı olmayın.
İlla ki çevrenizde işini hakkıyla yapan kreşler vardır.
Kamu oyu yoklaması yapın :)
Gidip görüşün giderken çocuğunuz da olsun yanında
Hangisi içinize sinerse yazdırırsınız.
Kolay gelsin Hoppa
tesekkur ederimm:KK200::KK52:

Oğlum 2 yaşında başladı, şuan 3,5 yaşında, taşınma sebebiyle kreşten aldım, henüz yeni yere başlayamadı.
Ve kesinlikle kreşe giderken daha mutluydu, tüm günü dolu doku geçiyor. Evde ben onunla ilgilensem de kardeşi olduğu için bölünüyorum, sıkılıyor bunalıyor, hiç de yaşıtı yok çevremizde.

Güzel bir kreşse çok sorun yaşamazsınız. Direk kış aylarında başlatmazsanız da daha rahat edersiniz, çünkü illa ilk haftalar hastalanıyorlar.
Canim 2 yasinda basladigi icin bir sorun yaşadnmi bıkar erkenden gnderirsen cocuk okuldan sogur doverler haberin olmaz dyip korkutuyorlar

Back
X