• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğunun hastalık sebebini üstüme atti

Üslup kötü olmuş aslında çocuk kandırır gibi doktor böyle söyledi sen hasta etmişsin gibi ifade etmek saçma olmuş . Bende bozulurdum bu üslup için..
Ama şöyle söyleyebilirdi , canım geçen gün benim çocuk istedi diye cips vermiştin sonra çok dokunuyor ona yemekte yemiyor , ağlasa bile verme cips yada abur cubur deseydi keşke..

Beğenmiyorsa bırakmasın size,böyle eveleyip gevelemeye ne gerek var,madem samimisiniz bu kadar gidip gelecek,çocuk bırakacak kadar,diyebilir biz paketli gıda vermiyoruz diye. Hatta gördüğü an söyleyebilirdi,söylemeliydi,sonradan gelip senin yüzünden hasta oldu demek manasız. Ayrıca siz bakıcısı mısınız çocuğun gelip eveleyip geveliyor.

Bu kadar büyütmenize gerek yok bence, çok ağır bir itham değil. Yaklaşımı da fena değil , gayet iyi.
Paketli gıdaların hastalığı tetiklediği doğru ama 2 tane yemesiyle doğrudan hasta etmesi yanlış.
Büyütmeyin kafanızda :)

Öncelikle merhaba elim ayağım titriyor sinirden yanlış eksik anlatırsam kusura bakmayın

Bir akrabam çocuğumla yaşıt çocuğu var. Çok yakınız sürekli gider geliriz çocuklar oynar vs

Çocuğu yemek istediği zaman yediririm doyururum falan kendisi de keza öyle.

Sürekli hasta oluyor çocuğu sürekli boğaz enfeksiyonu oluyor.
Geldi az önce 'Canım yanlış anlama beni kırılma ama sen cips, bisküvi cay yediriyorsun , o yüzden böyle oluyormuş doktor dedi bugün ' dedi.
Ben cips yedirmiyorum ben yiyorum o yüzden evde hep bulunur dolabı açıp görünce çocuk ağlıyor o sebeple en fazla bir iki adet veriyorum benim cocugum da yiyor neden hastalanmıyor diye açıklamasını falan yaptım. İçin rahat etmiyorsa emanet etme daha , bu sebeple hastalık olur mu inandırıcı değil dedim.
Yemin etti doktor söylüyor diye

sinir oldum ağlamaklıyım şu an. Doktor nereden bilecek sanki ne yedirdigini
İnanmadım ama geçen konumda da kayinvalideme inanmamıştım sonra yanıldığımı anladım sizin sayenizde.

Allah aşkına bu sebeple boğazda enfeksiyon olur mu söyleyin biriniz

Birde ben ne abur cubur ne başka birşey çocuklara vermiyorum sadece bir kere geldiğinde çocuğu görünce eline verdim bir tane onu gördü daha önce şahit olmamıştı bende yedirmiyorum çocuğuma hani görünce ağlıyor bir tane veriyorum o da nadirdir yani
İlişkimi de kesmek istemiyorum çocuklar birbirini çok seviyor oyun oynuyorlar nasıl yaklaşayım bu saatten sonra şimdi ben
Ne kadar abartılı bir tepkiniz var. Çocuğa 1-2 adet de olsa bisküvi, cips vermeyin işte. Annesi çok uygun bir dille rica etmiş. elinizin ayaginizin titremesi cok abarti degil mi? Sizin boğaz enfeksiyonu dediğiniz de gayet alerji olabilir. Evet doktor demiş olabilir.

iyi de o zaman birakmasin,

yok sen cips verdin de cocuk hasta oldu demek ne garip,
sanki siz onun maasli calisanisiniz,
evinizde istediginiz gibi davranir, yer icersiniz,
onun sizin evinizin cocuguna uygun olup olmadigini kendisi dusunup tartmasi gerekir.
Eger ki siz cips verdiniz diye cocuk hasta oldu ise bu yine onun problemidir, demek ki birakmamasi gerekiyormus.

Sen cips bisküvi çay yediriyorsun ondan oluyormuş yerine cips bisküvi yediği zaman oluyormuş deseydi hem siz kırılmazdınız hemde mesajı alırdınız. Çokta kibar bir uslup değil bence.

Arkadaşlar hepinizin yorumlarını okudum herkes haklı ayrıca teşekkür ederim

Akrabami da haklı buluyorum vermemem doğru olan. Ama zoruma gitti senin yüzünden hasta oldu dedi resmen bu zoruma gitti verme bir daha diye uyarsaydi keşke. Birde çok korktum elim ayağım titriyor hala
Görüşmeyi kesmek istemiyorum çocugum bir gün görmese adını sayılıyor kapıyı açmaya çalışıyor ama bir daha birşeyler yedirmeyecegim
ve emanet olarak almayın nolur nolmaz Allah korusun

İkinci beynimiz bağırsaklarımız diye bir grup var Facebook ta tavsiye ederim. O verdiğiniz 2 cips bile korkunç zararlı bağırsak florası için. Hatta yakın zamanda otizm hastası olan çocukların doğru beslenme ile ( GAps diyeti) tedavi edildiğini biliyormusunuz? Şeker çikolata cips bunlar çocuklar için zehir . Lütfen kendi evladına da verme, milletinkinede verme. Geçen parkta biri çocuğuma vermeye kalktı ben yedirmiyorum diyorum kadın hala 1 adet yesin nolucak diyor , sinir oldum. Ve son olarak tıp da kanıtlandı Aburcubur çocukları akıl sağlığı olarak , uyku bozuklukları olarak ve hastalık olarak olumsuz etkiliyor.
yaa ayn ı sayfaları takıp edıyor ve bılıyoruz ne kadar güzelsinizzzzz:KK200:

bence sormadan vermeyın.annesı cips yer mı dıyın yemez derse dırek çocuğu anneye yonlendırın. yada anne yokken olduysa anne gelsın ızın alalım verırım dıceksınız.çok zraralı paketlıler.dun akşam bir poşet abur cubur almışlar çocuğa gelen mısafrler şok oldum.bır tane yumurta gıbı şey var onlardan almışlar mısafir olunca şımardı alamadımda elınden yedı ama benm içim gtti.misafrler gıdınce hemen çöpe attım o meyvelı yoğrtları falan.ayrıca paketlı gıdalar bağısklık düşüruyor.baskılıyor hastalığa cıddı anlamda davet çıkarıyor.

Başkasinin çocuğunu emanet almamali ve annesinin bilgisi haricinde birşey vermemelisiniz öncelikle.
Bunun yaninda "senin yuzunden hasta oldu" demesi çok kaba bir davraniş bence...Evet aburcuburlarin sagliksiz oldugunu herkes bilir.Ama bu çocuk 7-24 sizde yasamiyor herhalde,evde annesi çok özen gösterip sağlikli besliyorsa yedigi bir tane cips bağişikliğini çökertmez.

"Doktor böyle dedi,ben de artik ekstra dikkat ediyorum vermemeye" deseydi,daha naif bir uyari olurdu.

Siz abartmışsınız ve bazı arkadaşlarda size burada veriyorlar gazı.
Kadın nazikçe rica etmiş. El ayak titremesi nedir yahu.
Çok dertlendiyseniz bir daha çocuğu kabul etmez görüşmeyi kesersiniz.

O da haklı sizde haklısınız. Çocuğuna abur cubur vermek istemiyordur dr dedi diye hastalık bahanesiyle söylemiş. Lakin söyleme tarzı yanlış cips yemis ondan hastalanmış diyen bir dr da duymadım hiç. Ayrıca sürekli gidip gelme samimiyet var anladığım kadarıyla bunu daha uygun bir dille söyleyebilirdi.

Bunu kendisine söyleşin çocuğunu kimseye emanet etmesin bakıcıya mı söylüyor bunu ne genişlik sanki zorla alıyorsunuz çocuğu

Merhaba benimde şuan tükürük bezi iltihabı yaşıyorum. Yanağımda şişlik var açıyor iltihap belli antibiyotik kullanıyorum ama hala etkisi yok sizin eşinizin nasıldı acaba ameliyat olmadan geçmiyormuymus 😭
Ya komik birsey soyliyim size
Esimin bogazi agriyordu , ama ne agri adam aglayacakti nerdeyse , doktora gittik tukuruk bezi iltihaplanmis ve ilk soyledigi cips , asitli icecek yasak , onlar azdirirmis iltihabi
Yani akrabaniz dogru mu soyledi bilemem ama biz yasadik boyle bir durumu
Ve o iltihap sonunda ameliyat oldu esim, bunun detayini isterseniz ozelden yazarim , cok spesifik bir konu ifsa olmiyim

Çocuk da olsa başkasının evinde izinsiz dolabı açıp verilmeyince ağlayacak yapıda olmamalı. Bu yaştayken egitilmeyen çocuk da büyüyünce hiç eğitilmez, ağaç yaşken eğilir.

O tür yiyecekler bağışıklık sistemini bozuyor o yüzden sık hastalanmaya sebep oluyor bence gayet kibar bir şekilde uyarmış bunda ağlayacak bisey yok

Back
X