ÇOCUĞUNUZA KAYINVALİDENİZ Mİ BAKIYOR

16ES

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Mart 2012
36
2
benim 27 aylık bir oğlum var.hamileyken kaynanam ben bakacam demedi.bende kiracıydım.eğer bakacam deseydi ona yakın ev tutacaktım.annemde ben bakarım dedi.bende anneme yakın ev tuttum.oğlum 5.5 aylıkken işe başladım.bu arada ev sahibi evi satılığa çıkardı.bizde sırf anneme yakın diye ,çocuğa o bakıyor diye evi kredi ile aldık.annem oğluma 3 ay baktı.bu sırada kardeşimi kocası boşadı.2 çocukta onda vardı.annem mecbur onun çocuklarına baktı.kaynanamda benimkine zoraki.kaynanama o yıl dondurucu aldık çocuğa bakıyor diye.bu yıl kardeşimin cocuğu vefat etti.hemen kayınvalidem 1 hafta kendisi 1 hafta annesi baksın die fikir beyan etti.bu yıl bir şey almadık.aslında alamadık borç yüzünden :).genede kaynanama bir şey alayım diyorum.sizce ne alsam.

benim 27 aylık bir oğlum var.hamileyken kaynanam ben bakacam demedi.bende kiracıydım.eğer bakacam deseydi ona yakın ev tutacaktım.annemde ben bakarım dedi.bende anneme yakın ev tuttum.oğlum 5.5 aylıkken işe başladım.bu arada ev sahibi evi satılığa çıkardı.bizde sırf anneme yakın diye ,çocuğa o bakıyor diye evi kredi ile aldık.annem oğluma 3 ay baktı.bu sırada kardeşimi kocası boşadı.2 çocukta onda vardı.annem mecbur onun çocuklarına baktı.kaynanamda benimkine zoraki.kaynanama o yıl dondurucu aldık çocuğa bakıyor diye.bu yıl kardeşimin cocuğu vefat etti.hemen kayınvalidem 1 hafta kendisi 1 hafta annesi baksın die fikir beyan etti.bu yıl bir şey almadık.aslında alamadık borç yüzünden :).genede kaynanama bir şey alayım diyorum.sizce ne alsam.
annenin cephesinde olaylar ne kadar sancılı geçmiş.
Allah kardeşine de sabır versin evlat acısı çok zor olsa gerek.
Kvaliden bir hediyeyle çocuğuna bakmayı kabul edecek mi?

yani bir şeyler alma isteği kv den mi geliyor.gelmiyor sa siz eden böyle bir düşünceye girdniz

bir şeyler alalım kv baksın olmaz ki böyle torunları sonuçta karşılık olur mu yahu

çocuk bakıyor diye arada ufak tefek hediyeler alırsınız olur biter.ama çocuk karşılıgı bir şeyler almak bence saçmalık

Kızım 30 aylık 6 ayından itibaren annem bakıyor, ben genel masraflara yardımcı olmaya çalışıyorum annemlere. Mutfak özel ihtiyaçlar vs. Aksi türlüsünü ailem kabul etmiyor. Torunuma para için mi bakıcam der sağolsun.

kızıma 6,5 aylıktan 5,5 yaşına kadar babaannesi baktı
saolsun babaannesi gül gibi baktı kızıma
ben ufak tefek üst baş aldım onu da zaaar zooorrr alırdı kadıncağız
neden büyük eşyalar alma olayına girişiyorsunuz ki anlamadım
çok mu muhtaç?

Ay o ne demek yaa para karşılığı torun mu bakılır ayıp gerçekten...Bence bir kreşe verin ona verdiğiniz parayla hem çocuk kaliteli vakit geçirmiş olur

benım annemın 3 torunu var
abımle altlı ustlu oturuyor bende arka sokakta oturuyorum. 1 hafta 3 gun 1 hafta 2 gun annem bakıyor ,gerı kalan gunler esım bakıyor
hafta sonuda ben
annen ıdare edemezmıydı hepsını bır arada acaba bılemıyorum?
buaraa ben anneme hıc bısey almıyorum aslında hep alım dıyorum ama

ben de en cok vefattan sonra gulucuk koymanıza takıldım. hakıkaten ne kadar duygusuzsunuz.
çevremde parayla bakan büyükanneler de var parasız bakanlar da.
27 aylık çocuk kreşe gidebilir birkaç ay sonra, kayınvalideniz tv falan izliyorsa hiç bekletmeyin, derhal baslatın

Kusura bakmayın ama yazım diliniz çok itici. "Kardeşimi kocası boşadı!" ne demek ya? Yeğeniniz vefat etmiş hemen ardındaki cümlede gülücük var. Çok duygusuz geldi yazdıklarınız.

Ondan dolayi konu bana biraz fake geldi. Ben yigenimin öldügünü anlatsam, diger cümlede gülücükler ile kv'deye ne alicam derdine düsmezdim.

Kusura bakmayın ama yazım diliniz çok itici. "Kardeşimi kocası boşadı!" ne demek ya? Yeğeniniz vefat etmiş hemen ardındaki cümlede gülücük var. Çok duygusuz geldi yazdıklarınız.
yeğenimden sonra değil gülücük farkına varırsanız hanımefendi.aynen kocası boşadı o boşanmak istemedi.ben aynen yazdım olanı biteni.

Kayınvalideniz sizden bir istekte bulunmamış ki siz alayım mı diyorsunuz. Gidip kredi ile ev almışsınız annen bakacak diye ama kaynanan bakıyor bakarım demediği halde bakıyor sonuçta. Ayrıca yarım elma gönül alma hediye almak tabii ki güzeldir. Ama bunu kaynanan çocuğa bakıyor diye değil içinden gelerek yapmalısın ayrıca kaynananın da haklı isteği dönüşümlü olmasını isteyebilir küçük çocuk eve bağlıyor insanı ayrıca kardeşiniz de çalışıyor mu ve çocukları çok mu küçük biri vefat etti diyorsun neden vefat etti. Yani gerçekten sorunu anlayamadım annen bebeğine bir hafta da olsa bakamaz mı derdin bu mu yoksa kaynanana ne hediye alacağın mı?

aynı noktaya takılmışız ama konuyu bozmayım diye yorum yapmak istemedim ama içimde kalmıştı, ağzınıza sağlık

benım annemın 3 torunu var
abımle altlı ustlu oturuyor bende arka sokakta oturuyorum. 1 hafta 3 gun 1 hafta 2 gun annem bakıyor ,gerı kalan gunler esım bakıyor
hafta sonuda ben
annen ıdare edemezmıydı hepsını bır arada acaba bılemıyorum?
buaraa ben anneme hıc bısey almıyorum aslında hep alım dıyorum ama
canım annem zaten idare ediyor aslında.şu aralar kardeşim şehir dışında üni. okuyor.onun yanına gitti.evde bir yeğenim var onada bakıyor.gerçi o okula başladı bu yıl.ama gene de sabah okula hazırlıyor okuldan alıyor.(kardeşim çalışıyor)

maddi açıdan imkanımız yok ne yazıkki.
Peki kayınvalide isteklerini dile mi getiriyor yoksa siz mi ezilmemek icin hediye alıyorsunuz?

Annenizin yaşadığı seyler cok kötü gercekten ama kayınvalide de baştan ben bakarım vs dememiş.

hediyeyle mi bakacak torununa, ha bakmak zorunda değil zaten bakarım da dememiş ben batmandayım o yüzdenücretsiz izin aldım kendim bakıyorum ankarada olsam da sanırım yine 2 sene ben bakardım akabinde tuvalet eğitimi tamamsa kreş yoksa bi süre annemden bakmasını rica ederdim kv küçük çocuk bakmamış tecrübesi yok çünkü

X