Çocugunuzu doğuma götürdünüz mü ya da götürecek misiniz?

D-GABBANA

Guru
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2008
3.312
34
318
İzmir
herkese merhaba.
kısmetse 1 ay sonra 2.doğumum olacak.3 yaşında bı kızım daha var.gönlumden gecen doğuma onu da götürmek.hastaneye geldıgınde bak işte bu senın kardeşin demek yerıne beraber gıdelım ve o surecı yaşasın ıstıyorum ama yanlış mı düşünüyorum acaba.

sizler ne yaptınız ya da ne yapmayı düşünüyorsunuz?

Allah hayırlısıyla yavrunuza kavuştursun

bende aynı durumu düşünüyorum bazen.. bi yandan kızım yanımda olsun diyorum sonrada ameliyathaneye girerken dayanamayıp ağlarsam ve kızımın aklında kötü bi düşünce kalırsa diye korkuyorum

aynen ben de onu arkamda bırakıp amelıyathaneye gıderken ağlayacağıma emınım.bu sefer daha kötü olmasın çocugum dıyorum.ama onu evde bırakmak da içime sınmıyor

Allah kısmet ederse benim de haziranda ikinci doğumum var ve bir tane de üç buçuk yaşında kızım var..ben yanımda götürmeyi düşünüyorum .. o anı çok düşündüm hayal ettim, onu evde yatağında masum uyurken bırakıp da gitmek daha fazla dokunacak bana..
Allah sağlık verirse inşaAllah doğum sevinçli bir olay ilk ve belki de son kez yaşayacak kardeşini hastaneden almaya gitme olayını..
ameliyathaneye götürülürken de yanımda durmasını istemem.. herhalde o sırada babası onu hastanenin oyun alanına götürür...ya da çok istediği bir oyuncağı alarak gidebilirim yanıma, onunla ilgilenirken diğer detaylara kulak kesilemez..
hem doğum sonrası fotograflarında ablamızın da yanımızda olması çok güzel olacak inşaAllah..
Allah sağ salim yavrularımıza kavuşmayı nasib etsin inşaAllah..ilk kez anne olurken herşey daha kolaydı sanki, ardında bir evlat bırakıp da o ameliyathaneye girmek çok daha zor olacak eminim...Allah yardımcımız olsun, sorunsuz neşe ile atlatalım inşaAllah..

bir yakınım oğlunu götürmüştü doğuma. ameliyattan çıkınca narkozun etkisiyle ağlamaya başladı. annesi hamileyken heyecanla kardeşini bekleyen çocuk annesinin ağladığını görünce kardeşini uzun süre yok saydı. tabi hastaneye gelenlerde bebeğe yoğunlaşınca kendilerini iyice yalnız hissedebilirler. çocuğu duruma psikolojik olarak hazırlamak gerekiyor. hayırlı doğumlar diliyorum.

kızım 2,5 yaşında ve 3 ay sonra doğumum var. bende yanımda götürme taraftarıyım.kızım kardeşinin olacağını şuan pek anlayamıyor,kardeşi arkadaş sanıyor.yanımda getirip harap olur mu diyede düşünüyorum çünkü beni yatarken görünce ağlayan bir çocuk.ama onsuz evden çıkamam. onu da götürücem, gece bensiz nasıl kalıcak onu düşünüyorum. hastane evimize 1 saat, arkadaşm var hastaneye yakın eşimle kızım orada kalır büyük ihtimalle.çünkü sürekli yanımda olmasını istiyorum. bebekten önce onu düşünüyorum.yanımdayken hasteneyi birbirne katacak ama olsun.kızımda olsun fotoğraf çekilirken,kardeşi geldiğinde. herkeste kendini ayarlar bebeğe onun yanında çok ilgi göstermez,o yokken sevsinler :)

Bende kararsızlardanım ....arkamda bıraksam aklım kalacak çocuğum arkamdan masum kalacak bide sanki kendini bu doğum olayında arka plana itilmiş belki dışlanmış hissedecek ...götürsem eşim benimle ameliyathaneye girecek çocuk annemlerle bekleyecek o da kötü bir durum ...inşallah hepimiz hayırlı sağlıklı alırız bebişlerimizi kucaklarmıza yanımızda eşlerimiz ve ilk bebişlerimizle :)

Diger cevapları okumadım ama bence cok yanlış düşünüyorsunuz.kızınızın yaşı cok ufak bu süreci algılaması imkansız.keşke onceden biraz araştırma yapsaydıniz bir pedagoga danışsanız çok iyi olur yada nette araştırma yapın.herşey olup bittikten,stresli anlar atlatıldiktan sonra kızinız aranıza katılsın derim ben.minik yüreciğiyle olanlardan ürkebilir yavrucak..hayirlı doğumlar inşallah yüzmüş yüzmuş kuyruga gelmişsiniz masallah.Allahh bi avazda kurtarsın..

Bende hamileyim kızım 5 yasinda bana düşkün oldugundan belkide bulantilarim onu cok etkilemiş okulda öğretmenine hasta oldugumu anlatıp duruyormuş.Evde o kadar belli etmiyordu onların iç dunyaları cok farklı o yüzden bende artık o süreçte yanımda tutmayı düşünmüyorum sanci çektiğimi falan görürse cok etkilenir herhalde .Allah kolaylık versin hepimize

Canım ben 5 sene önce dogum yaptıgımda buyuk oglum 6 yasındaydı anneme bırakmıstım dogumdan cıkınca babam yanımıza getırdı ve kardeşini hemen onun kucagına verdik sizde böyle yapabılırsınız.Sağlıkla kucagınıza alın meleklerınızı inşallah.

benim de kısmetse yaza olcak doğumum ve bel fıtığından ameliyatlı olduğum için sezeryan olcak bu kez. kızım da yaklaşık 2 yaşında olcak ozaman. ben de ne yapsam dedim ama heralde doğum gerçekleşip ben kendime gelince yanıma getirmeleri en uygun diye düşünüyorum. gerçi kızım çok hassas bi çocuk. geçen sene ameliyat olup da 1 gece hastanede yattım. ogece ayrı kaldık ama yanıma hastaneye getirmişlerdi onu. o gecenin ardından eve döndüğümde kızım bana küsmüştü yüzüme bile bakmadı diğer tarafa çevirdi yüzünü. baya bi zaman aldı barışmamız. şimdi de aynı şeyi yaşamaktan korkuyorum ama belki de yine küsecek bana, bi de bu kez kardeş te gelcek. inşallah adapte olur sever kardeşini bakalım hayırlısı. çok zor bi süreç.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…