Çocuğunuzu ne sıklıkla ailenize bırakırsınız?

Mira_88

Guru
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2015
1.384
1.243
333
36
Merhaba hanımlar

Evet sorum yukarıda olduğu gibi.
Eşinizle 1-2 saat yanlız vakit geçirirmisiniz(yemek yemege gitmek,sinema vs)yoksa çocugunuz her daim yanınızda mi olur. Yada ailelerinize mi emanet edersiniz?

Olay şu ki ben oğlum (2 yaşında) doğudundan beri eşimle bir defa sinema haricinde yanlız takılmadım oğlumuda annemlere bırakmadım.
Geçenlerde eşimle aram düzelince yemeğe gitmek istedik ve ben bir kerecik olsun oğlumu annemlere bırakmak istedim annemde sagolsun hemen okeyledi telefonda(oğlum çok aktif onuda otur vs diyerek bunaltmak istemedim)
Tabii bebek bizim yanımizda. Inanin gidip yememiz bebegi emzirmem geri dönmemiz 1 bucuk saati geçmedi.

Ama çocugu annemlere birakip cikinca kizkardesim anneme" bize birakip kendiler yemege mi gitcek" diye sordu ama soruş sekli garip ironik bir yuz ifadesiyle kendisi 28 yasinda bu arada. Annem cocugu doyurur temizler o anlamda kizkardesime yük degik girer odasina kitler kapiyi ama bos bos konusmasini bilir.

Arkadaslarim bana cok abartiyorsun arada birak annenlere ne var diyor ama ben yük olmasin özlerlerse kendileri gelsinler yada ben giderim 1 saat otururum kalkarim kafasindayim(ayni mahalledeyiz).

Ne bilim arkadaslarimi görüyorum kizkardesleri yigenlerini yüceltiyorlar ablalarina destek cikiyor bazen 2 bazen 5 gün yigenlerine bakiyorlar ama ben kendimi fazlalik gibi hissediyorum bunu basariyor...

Boşver canım nasılsa annen bakıyor ona neymiş? Benim oğlum seninkinden biraz büyük geçen biz de eşimle sinemaya gittik kayinvalideme bırakıp uzun bir aradan sonra. Öyle çok sık birakamiyorum ben de yemeğe falan gidiyorsak o da gelsin istiyoruz.

Ama arada eşle başbaşa vakit geçirmek önemli bence de. Annen kabul ediyorsa arada bırakmanda bir sakınca yok.

Boşver canım nasılsa annen bakıyor ona neymiş? Benim oğlum seninkinden biraz büyük geçen biz de eşimle sinemaya gittik kayinvalideme bırakıp uzun bir aradan sonra. Öyle çok sık birakamiyorum ben de yemeğe falan gidiyorsak o da gelsin istiyoruz.

Ama arada eşle başbaşa vakit geçirmek önemli bence de. Annen kabul ediyorsa arada bırakmanda bir sakınca yok.

Dimi arada başbaşa kalmak güzel birşey bu çocuğa yük gözüyle baktığımdan değil. Bende senin gibi düşündüm amaaan duymazdan gel dedim ama çok saçmalıyor eşimde farkında iyice oda kardeşimden bunalmaya başladi. Hani annem babam eniştemle aynı ortamdayım biraz konuştuğuma dikkat edeğim filan yok amaaaa canı isteyince de gelir alır götürür sevmeye. Ayarsız anlamadım ben

Ablamin 10 yasinda kizi var.cok seviyorlar kizimi(1.5 yasinda) o yuzden ablamlara birakirim arada bir annemde dayanamaz ablamalara gelir beraber bakarlar.simdiye kadar toplamda 3 defa falan birakmisimdir.mecburi durumlar ama esimle vakit gecirelim desek seve seve bakarlar.bence takmayin sanki kendisi mi bakiyo

Kardeşin gevezelik yapmış...
Ben daha teyze değilim ama ablama şimdiden diyorum, o cocuk haftanin 3 günü bende diye :)
Ben şahsen seve seve bakarim.
Aslinda teyzeler "cool" annedir ama kardeşin teyzeligin tadını daha alamadı galiba

Ben bu ara büyük oğluma daha fazla yardımcı olmak için haftanın 1 günü (gece) kv gönderiyorum. 3 yaş olucak cuma günleri de ben gidiyorum almaya yoksa birbirlerini yiyip duruyorlar abisiyle :/

Her ikisini de 3 aylık olduktan itibaren hem kendi anneme hem eşimin annesine gönderiyorum.

Onların da istemesi önemli tabi.

Bence arada birakilabilir. Tabii gündüz annenize baktirmiyorsaniz.
Annem normalde bakmıyor olsa, ayda yilda bir birakip esimle ozel zaman geçirebilirim. Bence sorun yok. Kardesinizi bosverin ya amann. Seni de gorucez dersiniz.

Mesajlarınız bana moral verdi sizlere çok tşk ederim. Sevgisinden süphem yok ama hic strese gelemiyor ofluyo pofluyo bazen cocuga guya sakadan gerizekali diyo ki biz bile demiyoruz asla demeyiz bebek daha ya esimde gecen iyi bi ayar verdi guya bana diyo ama kardesim duydu bisey diyemedi

Merhaba hanımlar

Eşinizle 1-2 saat yanlız vakit geçirirmisiniz(yemek yemege gitmek,sinema vs)yoksa çocugunuz her daim yanınızda mi olur. Yada ailelerinize mi emanet edersiniz?

Olay şu ki ben oğlum (2 yaşında) doğudundan beri eşimle bir defa sinema haricinde yanlız takılmadım oğlumuda annemlere bırakmadım.
Geçenlerde eşimle aram düzelince yemeğe gitmek istedik ve ben bir kerecik olsun oğlumu annemlere bırakmak istedim annemde sagolsun hemen okeyledi telefonda(oğlum çok aktif onuda otur vs diyerek bunaltmak istemedim)
Tabii bebek bizim yanımizda. Inanin gidip yememiz bebegi emzirmem geri dönmemiz 1 bucuk saati geçmedi.

Ama çocugu annemlere birakip cikinca kizkardesim anneme" bize birakip kendiler yemege mi gitcek" diye sordu ama soruş sekli garip ironik bir yuz ifadesiyle kendisi 28 yasinda bu arada. Annem cocugu doyurur temizler o anlamda kizkardesime yük degik girer odasina kitler kapiyi ama bos bos konusmasini bilir.

Arkadaslarim bana cok abartiyorsun arada birak annenlere ne var diyor ama ben yük olmasin özlerlerse kendileri gelsinler yada ben giderim 1 saat otururum kalkarim kafasindayim(ayni mahalledeyiz).

Ne bilim arkadaslarimi görüyorum kizkardesleri yigenlerini yüceltiyorlar ablalarina destek cikiyor bazen 2 bazen 5 gün yigenlerine bakiyorlar ama ben kendimi fazlalik gibi hissediyorum bunu basariyor...
Kardeşiniz evli değil muhtemelen. Bekarsa evlenemedim vs şeklinde kafaya takıyor da olabilir. Her kardeş aynı olmuyor

Bende çok sık bırakmam mecbur kalmadıkça. Aslında annem bakar ama benümki biraz hareketli bunalır diye düşünüyorum bende. Ama bende bir takıntı var sen gibi oğlanı biri alsa kucağına mesela acaba yoruldu mu,vermek istiyor da veremiyor mu diye düşünüyorum. Anneme de bıraksam acaba annemi yordu mu sıktı mı diye düşünüyorum. Eşim de boşver rahat ol diyor ama elimde değil. Bazen nefes almak istiyor insan ama işte düşüncelerimi düzeltemiyorum,,,

Anneniz guzelce ilgileniyormuş umursamayin onun tavırlarını.
Imkaniniz varsa çocuğunuz da duruyorsa birakin iste ne güzel..

Arada nefes almak esinizle yalnız kalmak iyi gelir

Merhaba hanımlar

Allaha şükür bırakma problemim yok ne dersem ve istesem yapar ailem Allah razı olsun.
şuanda çalıştığım için zaten bakıyorlar.
Birde gezme keyfim için bırakmam asla.
Bir ara annem bizde ve çok samimi arkadaşım oda bizde israr etti eşli bir şekilde sinemaya gidelim diye.
İsrarla gittim yani kafam hem annemde hem çocuklarda kaldı zehir oldu.
Nasıl kalktığımı bilmiyorum eşimde bende huzursuz olduk anlayacağınız içim hiç rahat etmedi.
Filmin ortasında döndük.
Mesela bugün eşimin doğumgünü sağolsun arkadaşımda ailemde çıkın dışarıda geçirin biz bakarız dediler ve eminim içimiz rahat etmeyeceğinden işyerinden erken çıkıp evde çocuklarımla bir organizasyon hazırlayacağım.

Anneniz müsait olduğunca, güzel de bakıyormuş, sorun da yokmuş bırakın işte. Ben gün aşırı bırakıyorum birkaç saatliğine bazen yeri geliyor-denk geliyor. Haftalarca bırakmadığım da olur ama yine de ayı geçmez bırakır dinlenirim. Daha bu sabah kahvaltısını yaptırdım çantasını hazırladım götürdüm. Bugün kendime tatil verdim, yayıla yayıla çizim yapacağım, sigara çay içeceğim. Onlar da anneanne, dede, teyze takılacaklar.

Sallamayın ya kimin ne dediğini.

1.5 yaşında kızım. Daha geçen gün sınava girerken bıraktım ilk defa kayınvalideme. Eşimde yanındaydı tabi. Altını değiştirip yemeğini yedirmiş. Kimseye iş bırakmamış. Yük olmaktan değil benim bırakmama sebebim. Gerek yok. Eşimle dışarı çıksak ve kızım olmasa ikimizde vakit geçiremeyiz. Bana haksızlıl gibi geliyor. Evde zaten akşamları yalnızız. Dışarı çıkarken yanımızda oluversin nolur ki.

Kardesiniz teyzelik duygusunu yaşamamış demekki. Yeri gelir ben kizlardesimin bebeğine bakarım yeri gelir o benimkine bakar. Anneme kalsa sürekli o bakmak istiyor ama farklı sehirdeyiz ve çalıştığım için kızım kreste. Kardesiniz evli mi bekar mi

Kız kardeşim yok ama dayısı bile bakıyor. İsim olduğunda şimdi okulda kardeşim uzakta. Annemi çağırıyorum bazen o bakıyor. Keşke teyze olsaydım yada hala bakardım valla ben bakmışım annanesi bakmamis kime emanet etcez

Demek o anne yarısı değil miş
Takma kafana görende haftada 3 gün size bırakıyorum zanneder ayıp ediyorsun de .

Bekar ablam var annem var. Ablam geldiginde ozellikle der annemle ben bebege bakayim cikin disari diye süt sagip birakirim. Haftada en az uc gun birer saat keyfi birakirim. 2 gun de is icin 3 er saat. Annem de seve seve bakar. Vicdan azabi da cekmiyorum. Bebegim henüz 4 aylik. 25 gunlukten beri bu böyle. Kardesiniz anlayışsiz ve bencil bence.

Keşke ablam olsaydı ya, valla yegenlerime bakar onlarin başbaşa vakit geçirmesi için sık sık bunu kendim teklif ederdim.
Belki kıskanıyor içten içe, boşver canim. Bence çok normal başbaşa vakit geçirmek istemeniz ve en yakının olan annenden yardim istemen.

Back
X