Haklısınız. Burda sağlık alanıyla hiç alakası olmayan insanlar yeni mezun doktoru aşağılıyor. O yeni mezun da, bu mesleğin mezunu. Ya sen nesin kardeş? Daha mı çok biliyorsun? bari başlarında dur da sen yönet bu cahilleri diyesim geliyor.
Bizim milletimiz doktora gidip de bir şeyin yok veya ilaçlık, testlik bir şeyin yok lafını asla hazmedemez, bu artık su geçirmez gerçek. İlla ki ciddi bir hastalığı vardır. Tak koluna serumu, ver boş sıvıyı, senden iyisi olmaz. İste 10 tüp kan, ilgili olursun. Ama gerek görmezsen kötü.
Bilmeden yazılmış ezbere yorumlara sinir oluyorum. Herkes doktor, herkes konu sahibinin çocuğunu muayene etmiş sanki.
Bir de bu kan tahlili her şeyde istenen bir şey değil. Tahlilsiz de teşhis konabilir, ilaç başlatılabilir.
Şimdi daha bu konuya alakalı alakasız "ct istedi mi, mr istemedi mi ayy ne biçim doktor, film istemesi lazııımdı" diye doktordan çok doktor olan vatandaş cevapları gelecek her konuda olduğu gibi. :) millet 2 şey ezberleyip uzman oluyor bu ülkede. Ama yeni mezun doktor da neymiş, bakkalda çıraklıkla mezun oluyor bu herifler. :)
Ben doktor değilim ama bir sağlıkçıyım. Kendi bilgilerime dayanarak söylüyorum, bu konuda yazılanlar konudaki doktorlar iyi mi değil mi karar verecek yeterlilikte değil. Bu çocuğun sorunu ne, o bile belli değil. Kaldı ki her doktor da fabrikadan çıkmış gibi aynı tedaviyi uygulamaz. Kimi antibiyotik verir, kimi gerek görmez, vermez, tabii vakaya göre. Belki adam ne olur ne olmaz diye gerek var ya da yok titizlenmeden verdi, diğeri gerek yok dedi vermedi. İlaç veren doktor iyi doktor diye bir şey yok.