Çocuk Hastalıkları çocuk aciller...

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

sessizgemiler

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2012
383
13
Merhaba kızlar iki gundur Sinirlerim çok gergin bayramim zehir oldu resmen. Kızım oksuruyodu acile gotrdm resmen yeni mezun olms asistan hicbseyi yok goturun ddi. Gttm gece çocuk ateşlendi öksürük baya çoğaldı aynı hastaneye gotrdm biseyi yok oksureblr falan filan. Bgn başkabi hhastane hemen antibiyotige başlamanız lazm dedi neden insan hayatı bukdr basit? Daha yeni mezn olms asistanlara mi emanetediyoruz cçocukları. Gecedenberi uyumadm bizlerr olmusuz birer doktor. Var çocuğun akıntısı dedikce yok diyorlar. Her acile gttgmde bilinçsiz doktor girmekten biktm

Allah miniğinize acil şifalar versin annesi. İyi ki daha büyük bir problem denk gelmemiş. Belki başhekime şikayet etmeniz işe yarayabilir? Çok geçmiş olsun

Bizde zeynep kamile gidiyoruz acile genelde,orda da hep asistan drlar var,tecrubesiz olduklari icin genelde ezbere is yapiyorlar gibi geliyo banada :)Ama bazilari cok guzel ilgileniyor haklarini yememek lazim.Bazi ozel hastanelerin aciline degilde direkt nobetci cocuk drlari oluyo,onlara goturun isterseniz ,gecmis olsun

Merhaba kızlar iki gundur Sinirlerim çok gergin bayramim zehir oldu resmen. Kızım oksuruyodu acile gotrdm resmen yeni mezun olms asistan hicbseyi yok goturun ddi. Gttm gece çocuk ateşlendi öksürük baya çoğaldı aynı hastaneye gotrdm biseyi yok oksureblr falan filan. Bgn başkabi hhastane hemen antibiyotige başlamanız lazm dedi neden insan hayatı bukdr basit? Daha yeni mezn olms asistanlara mi emanetediyoruz cçocukları. Gecedenberi uyumadm bizlerr olmusuz birer doktor. Var çocuğun akıntısı dedikce yok diyorlar. Her acile gttgmde bilinçsiz doktor girmekten biktm

gittiğiniz yer çocuk acilmiydi. çocuk acilse en azından çocuk doktoru vardır. bir çok acilde pratisyenler çocuklara da bakıyor. çok yanlış bi durum devlet yeterki hastanede nöbette doktor olsun diye sayıyı arttırıyor ama kalite düşüyor maalesef

Sahiden "herkes olmuş doktor"!
Yeni mezun olmuş dediğiniz insan en az 6 sene eğitim almış ve zor sınavlardan geçerek o göreve getirilmiş. Yeni mezun olmuş polislere, yeni mezun olmuş öğretmenlere, yeni mezun olmuş mühendislere(...) güvendiğiniz kadar güvenebilirsiniz. Buradan burun bükmek ve bir gece uyumayarak kendini doktor ilan etmek ne kolay...
Öksürüklerin çok büyük bir kısmı viral enfeksiyonlardan ya da allerjik etkenlerden kaynaklanır. Bunların da çoğu tedavi gerektirmez. Bunun için öykü ile birlikte değerlendirilmesi, gerekli ise antibiyotik gibi çözümlerin düşünülmesi gerekir. Diğer doktora gittiğinizde aynı şekilde mi anlattınız, çocuğunuzun hastalık tablosunda bir ilerleme oldu mu bunları yazdıklarınızdan anlayamam.
Lütfen kafanıza göre insanları harcamayın.
Şu kan tahlili hikayesi de pek komik... Her şeyin tanısı taraması kan tahlili ile yapılmaz. Kan tahlilinden sevaba bakılıyor dense inanacak herhalde millet.

Son düzenleme:
Sahiden "herkes olmuş doktor"!
Yeni mezun olmuş dediğiniz insan en az 6 sene eğitim almış ve zor sınavlardan geçerek o göreve getirilmiş. Yeni mezun olmuş polislere, yeni mezun olmuş öğretmenlere, yeni mezun olmuş mühendislere(...) güvendiğiniz kadar güvenebilirsiniz. Buradan burun bükmek ve bir gece uyumayarak kendini doktor ilan etmek ne kolay...
Öksürüklerin çok büyük bir kısmı viral enfeksiyonlardan ya da allerjik etkenlerden kaynaklanır. Bunların da çoğu tedavi gerektirmez. Bunun için öykü ile birlikte değerlendirilmesi, gerekli ise antibiyotik gibi çözümlerin düşünülmesi gerekir. Diğer doktora gittiğinizde aynı şekilde mi anlattınız, çocuğunuzun hastalık tablosunda bir ilerleme oldu mu bunları yazdıklarınızdan anlayamam.
Lütfen kafanıza göre insanları harcamayın.
Şu kan tahlili hikayesi de pek komik... Her şeyin tanısı taraması kan tahlili ile yapılmaz. Kan tahlilinden sevaba bakılıyor dense inanacak herhalde millet.
Haklısınız. Burda sağlık alanıyla hiç alakası olmayan insanlar yeni mezun doktoru aşağılıyor. O yeni mezun da, bu mesleğin mezunu. Ya sen nesin kardeş? Daha mı çok biliyorsun? bari başlarında dur da sen yönet bu cahilleri diyesim geliyor.
Bizim milletimiz doktora gidip de bir şeyin yok veya ilaçlık, testlik bir şeyin yok lafını asla hazmedemez, bu artık su geçirmez gerçek. İlla ki ciddi bir hastalığı vardır. Tak koluna serumu, ver boş sıvıyı, senden iyisi olmaz. İste 10 tüp kan, ilgili olursun. Ama gerek görmezsen kötü.
Bilmeden yazılmış ezbere yorumlara sinir oluyorum. Herkes doktor, herkes konu sahibinin çocuğunu muayene etmiş sanki.

Bir de bu kan tahlili her şeyde istenen bir şey değil. Tahlilsiz de teşhis konabilir, ilaç başlatılabilir.

Şimdi daha bu konuya alakalı alakasız "ct istedi mi, mr istemedi mi ayy ne biçim doktor, film istemesi lazııımdı" diye doktordan çok doktor olan vatandaş cevapları gelecek her konuda olduğu gibi. :) millet 2 şey ezberleyip uzman oluyor bu ülkede. Ama yeni mezun doktor da neymiş, bakkalda çıraklıkla mezun oluyor bu herifler. :)

Ben doktor değilim ama bir sağlıkçıyım. Kendi bilgilerime dayanarak söylüyorum, bu konuda yazılanlar konudaki doktorlar iyi mi değil mi karar verecek yeterlilikte değil. Bu çocuğun sorunu ne, o bile belli değil. Kaldı ki her doktor da fabrikadan çıkmış gibi aynı tedaviyi uygulamaz. Kimi antibiyotik verir, kimi gerek görmez, vermez, tabii vakaya göre. Belki adam ne olur ne olmaz diye gerek var ya da yok titizlenmeden verdi, diğeri gerek yok dedi vermedi. İlaç veren doktor iyi doktor diye bir şey yok.

Son düzenleme:
Haklısınız. Burda sağlık alanıyla hiç alakası olmayan insanlar yeni mezun doktoru aşağılıyor. O yeni mezun da, bu mesleğin mezunu. Ya sen nesin kardeş? Daha mı çok biliyorsun? bari başlarında dur da sen yönet bu cahilleri diyesim geliyor.
Bizim milletimiz doktora gidip de bir şeyin yok lafını asla hazmedemez, bu artık su geçirmez gerçek. İlla ki ciddi bir hastalığı vardır. Tak koluna serumu, ver boş sıvıyı, senden iyisi olmaz. İste 10 tüp kan, ilgili olursun. Ama gerek görmezsen kötü.
Bilmeden yazılmış ezbere yorumlara sinir oluyorum. Herkes doktor, herkes konu sahibinin çocuğunu muayene etmiş sanki.

Bir de bu kan tahlili her şeyde istenen bir şey değil. Tahlilsiz de teşhis konabilir, ilaç başlatılabilir.

Şimdi daha bu konuya "ct istedi mi, mr istemedi mi ayy ne biçim doktor, film istemesi lazııımdı" diye doktordan çok doktor olan vatandaş cevapları gelecek her konuda olduğu gibi. :) millet 2 şey ezberleyip uzman oluyor bu ülkede. Ama yeni mezun doktor da neymiş, bakkalda çıraklıkla mezun oluyor bu herifler. :)

Ben doktor değilim ama bir sağlıkçıyım. Kendi bilgilerime dayanarak söylüyorum, bu konuda yazılanlar konudaki doktorlar iyi mi değil mi karar verecek yeterlilikte değil. Bu çocuğun sorunu ne, o bile belli değil. Kaldı ki her doktor da fabrikadan çıkmış gibi aynı tedaviyi uygulamaz. Kimi antibiyotik verir, kimi gerek görmez, vermez, tabii vakaya göre. Belki adam ne olur ne olmaz diye gerek var ya da yok titizlenmeden verdi, diğeri gerek yok dedi vermedi. İlaç veren doktor iyi doktor diye bir şey yok.

Yazmaya üşendiklerimi yazmışsınız.

"Insan hayatı bu kadar ucuz mu?"sözünün hemen arkasından "insan itibarı bu kadar ucuz mu?" dedirten laflar okuyorum.

En utandığım şey, bilmediğim bir konuda iddialı konuşmaktır. Oysa burada insanlar sahip olmadıkları mesleki bilgiyi eleştirerek gülünç duruma düşüyorlar.

Bizim milletimiz doktora gidip de bir şeyin yok veya ilaçlık, testlik bir şeyin yok lafını asla hazmedemez, bu artık su geçirmez gerçek. İlla ki ciddi bir hastalığı vardır. Tak koluna serumu, ver boş sıvıyı, senden iyisi olmaz. İste 10 tüp kan, ilgili olursun. Ama gerek görmezsen kötü.

Şimdi daha bu konuya alakalı alakasız "ct istedi mi, mr istemedi mi ayy ne biçim doktor, film istemesi lazııımdı" diye doktordan çok doktor olan vatandaş cevapları gelecek her konuda olduğu gibi. :) millet 2 şey ezberleyip uzman oluyor bu ülkede. Ama yeni mezun doktor da neymiş, bakkalda çıraklıkla mezun oluyor bu herifler. :)

Ağzına sağlık Sevde. Gerçekten bizim ülkede hastalık hastalığı diye bir şey var. Atıyorum doktoru tedbir amaçlı mr istese kesin ölümcül bir şeyim var söylemedi diyen yedi ceddinden helallik isteyen bile var. Test istemediyse, ilaç yazmadıysa ilgilenmedi oluyor. Ha cidden ilgilenmeyeni var mı var ama genellemek niye. Şimdi çocuğa ilaç verdi diye tecrübeli doktor mu diyeceğiz. O tecrübeli doktor da havadan öğrenmedi yani. Acile gidip sırf instagrama koymak için serum yiyenler var. Şaka gibi gerçekten..

bende kan tahlili yapmadan antibiyotik veren doktorlara ifrit oluyorum reçetemi alır paşa paşa başka hastaneye giderim bir dahada o hastaneye ayak basmam..

oysa kan tahlili yapılmadan da antibiyotik başlanır. antibiyotik gerekmeyen viral hastalıklarda da kanda enfeksiyon değeri yükselebilir kan tahlili tek başına ölçüt olamaz hastanın kliniği muayene bulguları da çok önemlidir ve antibiyotik başlamaya yetebilir. reçeteyi alıp başka doktora giderek hastane hastane dolaştırarak çocuğunuzun mikroplu ortamlara maruz kalmasına neden oluyor çocuğunuza iyilik yapyığınızı zannediyorsunuz ama kötülük yapıyorsunuz. lütfen tıbbi bilginiz yokken tahlil yapmadan antibiyotik verilmez gibi birşey söyleyip insanları yanlış yönlendirmeyin olur mu?

bravo çok güzel özetlemişsiniz ağzınıza sağlıkk..

Ben çocuklarımın doktoru oldum artık aşamayacağım bi sorun olmadan doktora gitmiyoruz,mesela kızım çok sık Boğaz enfeksiyonu geçiriyor doktora gitsek hemen antibiyotik veriliyor yaklaşık üç gün ateşi Sürüyor bu artık rutin olan bişey bizim için ateş düşürücü veriyorum Boğaz fısfısı sıkıyorum dört günde atlatıyor Hamdolsun

Nacizane fikrim mümkünse acile gitmeyin sabahı bekleyip poliklinikte muayene ettirin çocuğu.çok geçmiş olsun peki Teşhis nedir Öksürük neden oluyormuş.

Zamaninda annemle babam da oksursem aksirsam doktora goturmus beni. Doktorlar da vermis antibiyotigi tabi.
simdi cogu antibiyotige direncim var. Kullansam da ise yaramiyor. Bide dislerim antibiyotik kullanimina bagli sarardi.
Bu arada yeni mezun diye asagiladigimiz doktorlar da doktor gayet. Senelerce onun icin okuyorlar.

aa asistan deme onlara çok pis alınıyor ütopik egolu yavrucaklar:KK53:
bu arada tahlille alakalı durumlar benim bilgimin dışında ,doktorun işine karışılmaz ama acillerde çok ezberci kişilikler var..eline şiş kebap gibi diklorenleri dizmiş bir hemşire aksırana tıksırana ateşim var diyeni enjeksiyon odasına o iğneyi vurdurmaya yollayan doktora şahit olmuşluğum var..hamile olduğumu söylememe rağmen aynı ezberden kadın doğumcu yetişmese bana girecek doktoruda gördüm maalesef..ama hepsi aynı diyemem.

Son düzenleme:
acile gitmeye ne hacet Batman'da normal muayene için doktora götürdüm adam yalap salap baktı viral enfeksiyon olabilir demesine rağmen antibiyotik yazdı, 3 gün kullan ateşi düşmezse gel diyo yahu antibiyotik başlayınca bitirilmesi gereken birsey değil mi viral enfeksiyona antibiyotik mi verilir, neticede kullanmadım antibiyotiği, 6.hastalık diye bir hastalık olabilir demisti burdan bir arkadaşım, belirtileri takip ettim sonunda döküntüler başlayınca evet dedim bu 6.hastalık boşuna kullanmış olacaktım ilacı kullanSam

bunu yapan doktor uzmanlığını Cerrahpaşadan almış

cocuklar iyi doktorlara goturulmelı malesef
oglum aylarca bas agrısı cektı
kac kere doktora gıttım hatta kendı kuzenımde kbb 'ci onada gıttık yahu dıyorum genız etı var cocukta galıba bı baksanaıza bı baksanıza dıye dıye
emarda genız etı cıktı ote yandan sınuzıt
onlar ıse alerjıye bagladıklarından sadece aelrjıye yonelmıslerdı
o sebeble 1. sınıf hastaneler tercıh edılmelı dıyorum

X