Cocuk bakiminda annenin rolu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Az once kumandayi bebis almasin diye masanin ustune biraktim
Kumanda nerde dedi bende masanin ustunde dedim kalk al dedi
Sen al dedim biraz soylendi almadi hala
Cizgi film izliyoruz hep beraber
Yani o daha yakin uc adim atmamak adina direniyor
Bazen biberon veriyorum eline cocuga icirsin diye ona bile soyleniyo
Aynen dediginiz gibi bisey yapsa super baba modunda bi iyilik yapsa havasindan gecilmiyor
Bende emanet edemiyorum icim rahat bi sekilde cunku tv yada telefona dalis yapiyor dunya yansa umurunda olmuyor
Sirf bu yuzden evi bk goturuyor

Uyku eğitimi demek çocuğu yatağa koyup bayılana kadar ağlaması için bırakmak değil, eşinize bir kitap alın uyku eğitimiyle ilgili, okusun da öğrensin. Çok canım sıkıldı. Ben de çocuğuma uyku eğitimi verdim, bebeğiniz için mutlaka yapmalısınız ama doğru şekilde ve doğru zamanda. En erken 4aylık olduktan sonra uyku eğitimi verilir

tamam cocugun bakiminin agir bir kismi annede oluyor genelde ama esiniz fazla sorumsuz geldi bana uyku egitimide oyle aglata zirlata verilmez cocuk iyice huysuzlanip sizin elinizde patlar esim esinizden bir tik daha ilgili biraksam esinixden farki kalmaz gercide benim cirkeflik yapmam sayesinde toparladi biraz
ben ayda 1 hafta falan anneme geliyorum geceleri kizim uyuyor zaten sabahlari 1 2 saat annem oyaliyor ben uykumu duzenli aliyorum oda yetiyor sizde arada annenize falan kacamazmisiniz 1 hafta olmasada 2 3 gun en azindan hem sizede iyi gelir

Uyku eğitimi demek çocuğu yatağa koyup bayılana kadar ağlaması için bırakmak değil, eşinize bir kitap alın uyku eğitimiyle ilgili, okusun da öğrensin. Çok canım sıkıldı. Ben de çocuğuma uyku eğitimi verdim, bebeğiniz için mutlaka yapmalısınız ama doğru şekilde ve doğru zamanda. En erken 4aylık olduktan sonra uyku eğitimi verilir
Ay tam uyku eğitimi aşamasında uyku eğitimi vermiş anne buldum galiba....
Konuşabilir miyiz özelden?

Benim esim de sorumluluk almazdi, ev islerinde bile. Soyleye soyleye, tartisa tartisa belli bir kivama getirdim. Artik cocuga yemek de yediriyor banyosunu da yaptiriyor, ev islerine de ortak. Kadinlar enayi degil sonucta, anneysek onlar da baba. Oyle oturdugu yerden ben babayim demek yok

Benim koca sabah guclu ol askim bir iki opti beni inanki evde olmak daha iyi dusarisi hic. guzel degil dedi ve ise gitti ...cocuga bakmak mi hayir yapmaz ama ben sıkılinca hemen seni gezmeye gotureyim der ustumdeki yuku boyle alir gezdirir yedirir icirir.

Bu tarz eşler ve babalar için genel yorumum merhametsiz insanla hayat yaşamak zor. Sizin uykusuzluğunuzu, yorgunluğunuzu görmesine rağmen bebeğiyle ilgilenmeyip oyun oynayan eş için diyecek çok söz var ama bunlar sizin işinize yaramaz.

Aileniz yakınsa birkaç gün yanlarına gidip dinlenmeye çalışın. Eve döndüğünüzde de bebek ve kendiniz hariç birşeyle ilgilenmeyin. Evi genel bir toplayın sadece, eşinizle ilgili hiçbirşey elinizi sürmeyin. Yemek, ütü her türlü işini kendi halletsin.

Bu arada babalar isterlerse çocukla ilgili birçok şeyi yapabilirler. Eşim ilk çocuğumuzda kızım bebek arabasında rahat uyuyor 2 saat gezdirirdi ben uyayayım diye. Altını da değiştirirdi, ayağında da sallardı. Şimdi 4 yaşındaki kızım baba delisi, oğlumda babayla vakit geçirmekten çok keyif alıyor çünkü çocuklarla isteyerek, şefkatli bir şekilde ilgilenip, eğlenceli vakit geçiriyor.

Son düzenleme:
Bende emzirdikten sonra verirdim gazını çıkarsın diye :) benim kızımda 16 aylık babasını istemiyo o kadar bana düşkün oldu bir de ben onu daha çok eğlendiriyorum eşim oynasada onunla ben daha çok güldürüyorum belkide ondan :)
Bence dönemsel, çocukları akılları er
Yok artık
Aa zaten yeni gördüm 89 günlükmüş.
Çok küçük.
Size tavsiyem düzen kurun.
Şu an uyuyor uyumuyor düşünmeyin.
Sadece düzen kurun.
Sabah her zaman aynı saatte kalkın. İsterse 6.30 da uyumuş olsun 7 de kalkın. Şu an en fala 1 saat ayakta kalabilir. Sonrası aşırı yorgunluk demek.
Uyandıktan sonra 45 dakika sonra yatırmaya bakın.
Bu arada muhakkak rutinleri olsun.
Mesela gündüz uykusu için
1.beslenme
2. Bez değişimi
3. Kundak.
4. Yan veya yüz üstü yatırma. (daha rahat uyurlar)
5. Şşş veya erer şeklinde kulağına fısıldarken popoya sırta minik pat patlar yapma.

Gece için
1.banyo
2.bebe losyonu vs ile masaj
3. Pijama giyimi.
4. Yan yatırma (gece yüzüstü olmaz)
5. Şşş veya eee fısıldamaları ve patpatlar.

İlk günler zor olacak. İnanın en fazla 3 5 gün.
Göreceksin uyuyacak.

Uyku eğitimi değil uyku düzeni oluşturun.
1 2 aya tamamen düzene alışır ve biter derdiniz.
Böyle yazıları görünce içim gidiyor.
Gerçekten buna uyan bebekler var mı:)
Bunlara uyanların büyüme atakları, diş ağrıları, sendrom ve hastalıkları olmayıp aynen rutine devam mı edebiliyor?
Ya da bir bebek nasıl 45 dk uyanık kalır yahu, ben 6 saatten önce uyuyanına denk gelmedim.

4. ay yenidoğan döneminin bitip, ilk büyüme atağına girdiği riskli dönemdir.
Kurulan her türlü düzen bozulur, uyku, beslenme, huy, motor becerisi gelişimi de eklenince bir bebeğe boşu boşuna verilmek istenen şey, bir güzel heba olur.
Bu sebeple bile en erken uyku eğitimi 6 ay, o da ferberdir.
Diğerleri 8 aydan önce önermez çünkü değişir!

Demek ki doğduğu gibi kalanlar var, ben bilmiyorum...

Bunlara uyanların büyüme atakları, diş ağrıları, sendrom ve hastalıkları olmayıp aynen rutine devam mı edebiliyor?
Ya da bir bebek nasıl 45 dk uyanık kalır yahu, ben 6 saatten önce uyuyanına denk gelmedim.

Kurulan her türlü düzen bozulur, uyku, beslenme, huy, motor becerisi gelişimi de eklenince bir bebeğe boşu boşuna verilmek istenen şey, bir güzel heba olur.

Tutarlı olursanız her bebek uYr.
Zaten bebekler bunu istiyor.
Bebeklerin beyni rutinleri göre işler...
Süpriz sevmez.
Benim oğlumun gelişim atakları fenadır gelişim ayaklarında illa da rutinim denmiyor.
Geçene kadar bebeği mutlu eden neyse o yapılıyor sonra rutine devam.

Mesela 1 yaşında bir bebek 3 saat ayakta durur eğer 4 saat durursa yorgunluğu yüzde 33 artar. Bu 16 saat ayakta kalan bir yetişkinin 21 saat ayakta kalmasına benzer.

Arkadaslar cok uzgunum, saatlerdir agliyorum cumlelerimi toparlamaya calisacagim. 87 gunluk kizim var. Kizimi buyuturken kendimi fiziki ve psikolojik olarak cok yalniz hissediyorum. Esim benimle ayni oranda sorumluluk almiyor. Sabahtan aksama kadar cocukla ilgileniyorum. Esim eve geldiginde hayatinin merkezinde bir bilgisayar oyunu var, o oyundan arta kalan zamanlarda cocugun bakimiyla ilgileniyor. Ailelerimizde banyo yaptiran, alt degistiren baba olmadigindan bu yaptiklari onu super baba gibi gosteriyor yakinlarimiza, ben sabahin korunden gece yarilarina kadar kendimi paralasam da bunda buyutecek birsey yok cunku ben anneyim tabiki yapacagim gorevim diye dusunuluyor.
Bardagi tasiran son damla artik cocugu esime 10 dk bile emanet edememem oldu. Eskiden aksamlari iki saat uyuyup gece nobeti devraliyordum. Simdi cocuga bakmaktan anladigi besige koyup aglata aglata bayiltmasi oldu. Bunun da adina uyku egitimi diyor. Cocugu bana birakirsan boyle yaparim diyor. Sen daha sabirlisin ben degilim diye diye sorumluluktan kaciyor. Bu sorumlulugun altinda tek basima eziliyorum. Artik dayanacak gucu kendimde bulamiyorum. Eger okuduysaniz tesekkur ederim, depresyonun esigindeyim dualariniza, iyi dileklerinize, dertlesmeye cok ihtiyacim var.
Canım bunun için üzüldüm keşke insanlar gerçekten anne baba o
Arkadaslar cok uzgunum, saatlerdir agliyorum cumlelerimi toparlamaya calisacagim. 87 gunluk kizim var. Kizimi buyuturken kendimi fiziki ve psikolojik olarak cok yalniz hissediyorum. Esim benimle ayni oranda sorumluluk almiyor. Sabahtan aksama kadar cocukla ilgileniyorum. Esim eve geldiginde hayatinin merkezinde bir bilgisayar oyunu var, o oyundan arta kalan zamanlarda cocugun bakimiyla ilgileniyor. Ailelerimizde banyo yaptiran, alt degistiren baba olmadigindan bu yaptiklari onu super baba gibi gosteriyor yakinlarimiza, ben sabahin korunden gece yarilarina kadar kendimi paralasam da bunda buyutecek birsey yok cunku ben anneyim tabiki yapacagim gorevim diye dusunuluyor.
Bardagi tasiran son damla artik cocugu esime 10 dk bile emanet edememem oldu. Eskiden aksamlari iki saat uyuyup gece nobeti devraliyordum. Simdi cocuga bakmaktan anladigi besige koyup aglata aglata bayiltmasi oldu. Bunun da adina uyku egitimi diyor. Cocugu bana birakirsan boyle yaparim diyor. Sen daha sabirlisin ben degilim diye diye sorumluluktan kaciyor. Bu sorumlulugun altinda tek basima eziliyorum. Artik dayanacak gucu kendimde bulamiyorum. Eger okuduysaniz tesekkur ederim, depresyonun esigindeyim dualariniza, iyi dileklerinize, dertlesmeye cok ihtiyacim var.
canım çok üzüldüm keşke insanlar anne baba olabileceklerine inandıkları zaman evlat sahibi olsalar o çocuğa yazık değil mi siz haklısınız yardımcı olmalı benimde bebeğim var evladım hasta olduğunda uyumadığında eşiminde gözüne uyku girmez ama eşiniz ilgilenmiyor umursamıyorsa sizde banane önünde çocuğu deyip salmayın elinizden gelen çabayı verin bu günler geçecek o yavrunun hiçbi suçu yok ilgisizliği haketmiyor

Tutarlı olursanız her bebek uYr.
Zaten bebekler bunu istiyor.
Bebeklerin beyni rutinleri göre işler...
Süpriz sevmez.
Benim oğlumun gelişim atakları fenadır gelişim ayaklarında illa da rutinim denmiyor.
Geçene kadar bebeği mutlu eden neyse o yapılıyor sonra rutine devam.

Mesela 1 yaşında bir bebek 3 saat ayakta durur eğer 4 saat durursa yorgunluğu yüzde 33 artar. Bu 16 saat ayakta kalan bir yetişkinin 21 saat ayakta kalmasına benzer.
Ama duruyor:)
Yeni nesil gayet de duruyor yani.
Kendiminkileri geçtm, 1 yaşından beri öğle uykusu uyumayan yiğenim var benim, kreşte çocuk hala uyumuyor.
Sabah 6 da kalk, akşam 9 da yat.
Her beden, her bebek, her bünye ihtiyacı bir değil, ve her kural hepsine işlemez.
Ancak öneri olur, genelgeçer kaide olamaz.

ben cinnet geçirip o oyunu oynatamaz hale getirirdim.
Ben kasitli ta
Eşinize söyleyin, bu uyku eğitimi değil. Çok yanlış anlamış olayı.

Çocuğunuzu resmen öğrenilmiş çaresizlik denen girdaba sürüklüyor. Birşeye niyetlendiyse araştırsın okusun öğrensin.

Siz de öğrenilmiş çaresizlik nedir, lütfen araştırın ve eşinize anlatın, okutun.
Aynen bu kavrami soyledim ki kendisi de biliyor ogrenilmis caresizlik kavramini. Olsun amac bir sekilde uyutmak degil mi isterse ogrenilmis caresizlik olsun dedi bana. Ben simdi nasil bebegi birakip da 1 saat 2 saat dinlenebileyim

Ama duruyor:)
Yeni nesil gayet de duruyor yani.
Kendiminkileri geçtm, 1 yaşından beri öğle uykusu uyumayan yiğenim var benim, kreşte çocuk hala uyumuyor.
Sabah 6 da kalk, akşam 9 da yat.
Her beden, her bebek, her bünye ihtiyacı bir değil, ve her kural hepsine işlemez.
Ancak öneri olur, genelgeçer kaide olamaz.
Benim oğlumda yeni nesil. Evet zor bebekler gerçekten.
Ben 2 ayda anca oturttu düzeni.

Ben 8aylıkken verdim uyku eğitimini, tam ayrılık kaygısı başladığı dönemdi, normalde 4.aydan sonra öneriliyor. Yine de iyi ki yapmışız, bizim için çok daha iyi oldu. Ek gıda alımı da düzene girdi uykularıyla, kilo almaya başladı. Gece bile 15dakikada bir uyanıyordu uyku eğitiminden önce, devamlı ağlayan bir bebekti...

Tabi diş, atak dönemi vs yine oluyor ama siz eski, yanlış alışkanlıklarınıza dönmezseniz bebeğiniz de dönmüyor ve doğru alışkanlıkta devam ediyor. Önemli olan bebeği doğru rutine alıştırmak ve pes etmemek. Bebekler zaten rutinleri çok seviyorlar.

Benim oğlumda yeni nesil. Evet zor bebekler gerçekten.
Ben 2 ayda anca oturttu düzeni.
2 ay hiçbir şey, ben seneleri verdim hala sonuç yok😂
Benim evde düzen diye bir şey kalmadı, her günümüz şahane süprizlerle dolu😂
Ama zaten büyük oğlum 3 buçuk olacak, 2 aylıkken doktora götürdüm tam tamına 18 saattir uyumuyor diye.
Uykuları 7 15 dk sürdü hep 2 yaşına kadar, gece 1 den önce yatmaz sabah da 9 da kalkardı.
Neyseki kreşle beraber saat akşam 10 a çekildi buna şükür😂yine de hala ağlaya ağlaya defalarca uyanır.
Bazısı böyle işte...

Ben 8aylıkken verdim uyku eğitimini, tam ayrılık kaygısı başladığı dönemdi, normalde 4.aydan sonra öneriliyor. Yine de iyi ki yapmışız, bizim için çok daha iyi oldu. Ek gıda alımı da düzene girdi uykularıyla, kilo almaya başladı. Gece bile 15dakikada bir uyanıyordu uyku eğitiminden önce, devamlı ağlayan bir bebekti...

Tabi diş, atak dönemi vs yine oluyor ama siz eski, yanlış alışkanlıklarınıza dönmezseniz bebeğiniz de dönmüyor ve doğru alışkanlıkta devam ediyor. Önemli olan bebeği doğru rutine alıştırmak ve pes etmemek. Bebekler zaten rutinleri çok seviyorlar.
Biz doktor önerisiyle bıraktık eğitimleri 10. Ayda.
6 dan beri her yöntemi denedik, yine olmadı.
Çünkü zaten saatlerce sebepsiz ağlayan bir bebeğe, uyku eğitimiyle bir şey vermeye kalktığınız anda, aynı ağlama dozunu arttırarak devam ediyor, sonu yok.
Ne şanslınız ki evde uyum içindesiniz.
Sizin gibi ilk çocuğunu büyütmüş arkadaşım şuan ikincide delirdi.
Çünkü ilkine istediği her düzeni kolayca kurdu ama ikinci fena.
Ona söylediğim tek şey ‘sen çocuğa istediğini verdin, sen yapmadın rutinini, dolayısıyla ikinci çocuğunda işe yaramaz çünkü o bambaşka huysuz ve mızmız bir karakter’
Sonuç olarak kabullenip, şuan 11 aylık olacak, akışınıa bıraktı.

Ben kasitli ta

Aynen bu kavrami soyledim ki kendisi de biliyor ogrenilmis caresizlik kavramini. Olsun amac bir sekilde uyutmak degil mi isterse ogrenilmis caresizlik olsun dedi bana. Ben simdi nasil bebegi birakip da 1 saat 2 saat dinlenebileyim
Yani kelimelerim kifayetsiz kaldı şu anda. Amacın bir şekilde uyutmak olmadığını, huzurla ve tüm ihtiyaçları giderilmiş olarak uyuması gerektiğini anlama yetisine sahip değil eşiniz.

Böyle düşünen bir adama ben de alsa bebeğimi emanet etmem.

Gerçekten diğer arkadaşlar da yazmış, alın bebeğinizi gidin annenize. Bir hafta kalın. En azından biraz dinlenmiş olursunuz.

Bu adama da lütfen ikinci çocuğu yapmayın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X