• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk baskısı

Bende evlenmeden önce böyle şeylere maruz kalıcağımı düşünmüyordum bunca yaşıma kadar en yakın arkadaşıma bile çocuk konusunu açmadım ama evlendikten 1 ay sonra bu tarz sorular geldi en başta kendi annem yaptı bunu sonra ben istemiyorum diyince bir daha sormadı daha sonra eşimin akrabaları yapmaya başladı özellikle görümcem hamile kaldıktan sonra bu sorular sıklaştı 1 sene öyle böyle hayırlısı diyerek geçirdik ama bu sene daraldım maalesef ve kendimi kötü hissetmeye başladım
Size ne yahu, size mi kaldı benim ne zaman üreyeceğim demeniz lazım ama siz de çok kibar duruyorsunuz. 😂

Sinirlenip Tavir almaniz normal insani sinirlendiriyor her seye karisiyorlar sanki bu isin sirasi var gibi o seni gecti bilmem ne cok cirkin en iyisi mesafe koymak
Evet en güzeli mesafe koymak ya da sorulursa terslemek bunlar bundan anlıyor çünkü

Dışardan da okunuyor bu site bu soruları soranlar işte sizin için soylediklerimiz okuduysaniz artık sormayın işinize bakın sizene gidin kocaniza kariniza bakın kendi çocuklarınız okula mi gidiyor başka seylermi yapıyor ona bakın anlayan olursa kâr.Anlamıyorsaniz hepinize gıcık oluyoruz arkanizdan iyi de konuşmuyoruz tamammi .Sorunuzada cevap Sizene be !!!

Bence hepsi. 😂 Hadi annelerin torun sevme sabırsızlığı belki hoş karşılanabilir ama akrabanın, kuzenin kenara çekip hesap sorması kaçıncı seviye dangalaklıktır ya. Resmen seks yaparken korunmayın diyor elin adamı. Size giren çıkan mı var deyip bozup atacaksın böylelerini. Dinsizin hakkından imansız gelir skkdkdk.
Çok iyiydi bu

😃😃 yeni yeni gözüm açılıyor maalesef bundan sonra sizene diyip geçmek en iyisi
Kardeşimle eşi 29 yaşında evlendi. 4 sene beklediler. O süre zarfında da ülke ülke gezdiler. Annemin içi gidiyordu, bunlar su gibi para harcıyor, hiç birikim dertleri yok. Çocuk düşünmüyorlar falan diyordu. Annemi sıkı sıkı tembihliyordum çocuk yapın deyip durmasın diye. 😂 Hem yaşları var, hem bekledikleri süre uzun. Sizinkilere ne oluyor? Daha 25 yaşındasınız. Beklersen, korunursan sonra çocuğun olmaz laflarına kanmayın. Bir sorun yoksa 35-40 yaşında bile olur gayet.

Kardeşimle eşi 29 yaşında evlendi. 4 sene beklediler. O süre zarfında da ülke ülke gezdiler. Annemin içi gidiyordu, bunlar su gibi para harcıyor, hiç birikim dertleri yok. Çocuk düşünmüyorlar falan diyordu. Annemi sıkı sıkı tembihliyordum çocuk yapın deyip durmasın diye. 😂 Hem yaşları var, hem bekledikleri süre uzun. Sizinkilere ne oluyor? Daha 25 yaşındasınız. Beklersen, korunursan sonra çocuğun olmaz laflarına kanmayın. Bir sorun yoksa 35-40 yaşında bile olur gayet.
Teşekkür ederim cevaplarınız için bu mesajlar beni kendime getirdi boş yere moralimi bozmuşum saçma sapan insanlar yüzünden

Benimde tuhafıma gitti eşimin dedesi vefat etmişti cenazede eşimi kenara çekip çocuk yapın bu kadar bekletmeyin çocuğunuz olmaz sonra ,sizden sonra evlenenler çocuk yaptı felan demiş aklınca öğüt veriyor sanki onun lafıyla hareket edeceğiz eşimde çok sinirlendi o günden beri konuşmuyor sonra amcasıda ben kötü bir şey demedim niye darılıyor diye kayınvalideme söylemiş 🙄🙄

Eşin kendi ailesinin, sülalesinin huyunu biliyordur, bu yüzden konuşmuyorsur, sınır çizmiştir. Zaten sizin çocuk olayı baya dedikoduya dönmüş sülalede. Amca, amca yenge kayın valide kim bilir diğer hangi akrabalar bu dedikoduya dahildir

Bende evlenmeden önce böyle şeylere maruz kalıcağımı düşünmüyordum bunca yaşıma kadar en yakın arkadaşıma bile çocuk konusunu açmadım ama evlendikten 1 ay sonra bu tarz sorular geldi en başta kendi annem yaptı bunu sonra ben istemiyorum diyince bir daha sormadı daha sonra eşimin akrabaları yapmaya başladı özellikle görümcem hamile kaldıktan sonra bu sorular sıklaştı 1 sene öyle böyle hayırlısı diyerek geçirdik ama bu sene daraldım maalesef ve kendimi kötü hissetmeye başladım
Sen içten içe çocuk istiyor ama eşin şu an erken diyen taraf olabilir mi acaba? 25 yaşındasın ve çocuk yapın diyen insanları bu kadsr kafaya takman bana normal gelmedi. Ancak çok isteyen ama olmayan kişi bu kadar kafaya takar diye düşünüyorum. Siz ders bile çalışamadığınızı söylüyorsunuz. Sinirlenmek falan normal en kötü o insanlarla görüşmezsin bu da normal ama neyi kafaya takıyorsun ki bu kadsr? 25 yaşımdayken arkadaşlarımla nerede takılalım nereye seyahat etsem düşünceleri vardı bende. Zaten bence küçük evlenmişsiniz bu kadsr takılmayın çocuk için en az 5 sene bekleyin iyice kudursunlar🤣

Bunun altındaki psikolojik neden ne olabilir ? Bir insan niye bir çiftin yatak odasına bu kadar karışır? Hani biz hemen bebek yaptık evliliğin içine ettik sizde yapın da görün gününüzü kıskançlığımi? Cehaletmi? Yoksa yani ne bileyim böyle insanlara da karısının kocasının performansını sorup kavga cikarasi falan geliyor insanın.Deli mi bu insanlar hiç utanmadan bunu uluorta konuşuyorlar .Konuştukları beden de onların değil erkekte onların değil sonuçta.Kafalari mi basmiyor buna nedir ?
Bir de benim bildiğim erkekler arasında böyle şeyler konuşulmaz. Hayatımda görmedim duymadım çenesi düşük bir erkek akraba gelecek genç bir adama çocuk yap çocuk ne zaman vs. akıl verecek. Hadi anneleri anlarım çocuklarına sorarlar anne-çocuk samimiyetidir. Hadi babaları da anlarım torun görmek istiyoruz oğlum/kızım der. Ama o kadardır yani. Bunlarda tüm sülalenin meselesi olmuş 😄

Bir de benim bildiğim erkekler arasında böyle şeyler konuşulmaz. Hayatımda görmedim duymadım çenesi düşük bir erkek akraba gelecek genç bir adama çocuk yap çocuk ne zaman vs. akıl verecek. Hadi anneleri anlarım çocuklarına sorarlar anne-çocuk samimiyetidir. Hadi babaları da anlarım torun görmek istiyoruz oğlum/kızım der. Ama o kadardır yani. Bunlarda tüm sülalenin meselesi olmuş 😄
Ben ilerde kizimada sormam damadimada asla Allah korusun koca yetiskinler bana mı kalmış .Ha bı sağlık sorunu olur kızım açar konuyu o başka .Kızımda olsa onun özeli saygı duyarım

Sen içten içe çocuk istiyor ama eşin şu an erken diyen taraf olabilir mi acaba? 25 yaşındasın ve çocuk yapın diyen insanları bu kadsr kafaya takman bana normal gelmedi. Ancak çok isteyen ama olmayan kişi bu kadar kafaya takar diye düşünüyorum. Siz ders bile çalışamadığınızı söylüyorsunuz. Sinirlenmek falan normal en kötü o insanlarla görüşmezsin bu da normal ama neyi kafaya takıyorsun ki bu kadsr? 25 yaşımdayken arkadaşlarımla nerede takılalım nereye seyahat etsem düşünceleri vardı bende. Zaten bence küçük evlenmişsiniz bu kadsr takılmayın çocuk için en az 5 sene bekleyin iyice kudursunlar🤣
Merhaba evet ileride çocuk istiyorum ama şuan için düşünmüyorum şuanda çocuk yapmam sırf kendi isteğim için bencillik olur hem maddiyat hemde kariyer açısından hazır hissetmiyorum eşimde bu konuda bana karışmıyor bekletme kararımızı ortak verdik yani mantikende böyle olmalı bence vajinusmus problemim vardı şuan yeni yeni ilişkiye girmeye başladık bu süreçtede korunuyoruz çocuğumun olup olmayacağını bilemem çocuk denememiz hiç olmadı çevremde de bu sürekli denilince rahatsız oldum bunu 1 2 kişi dese emin olun takmam ama benden sürekli çocuk beklentisi olunca insan ister istemez kendini kötü hissediyor yapı olarak duygusal ve hassas bir insanım bir süre bu konuda psikoloğa gittim insanların ne dediğini istemesemde takıyorum maalesef elimde olan bir şey değil evet 23 yaşında evlendim biraz küçük bir yaş ama abartılacak kadar da küçük bir yaş olduğunu düşünmüyorum bizde eşimle sürekli geziyoruz eşimde bende gezmeyi yeni şehirler görmeyi çok seviyoruz yani evlenincede kafa dengi bir eşin varsa gezilip tozuluyor

Kari koca boyle laflara takilmayip onemsememeyi ogrenmeniz lazim :) cocuk dogar baska bisey sorarlar bu boyledir. He diyin nasip diyin gecin takilmayin

Dün bir reels videosu izledim cocuk soruyirlar o da karşısındakine ee sizin cinsel hayatiniz nasil gidiyor diye soruyor.Karsisindaki dumur oluyor sorulur mu öyle seyler diyor ee ne bileyim siz hadsizce cocuk yok mu diye sorunca ben de sorulur zannettim diyor ikinci dumuru yasatıyor.Aslinda sorana öyle yapmak lazım hedef sasirtin.Ben de yeni evliyken vajinismus yasadim bizden sonra evlenenler hep hamile kalmisti esimin rahmetli babaannesi bi siz tembel ciktiniz falan neler diyordu.Hic unutmam benim kv annemle babamin kayinpederimin yaninda ee ne zaman torun sevecez düsünmüyor musunuz bile demişti insan utanir yaa cok takiyordum o zamanlar.O kadar etkilenmistim ki vajinismusu yener yenmez hamile kalmistim onu kaybettim sonra 3 ay sonrasinda hamile kaldim ilk cocuguma istiyordum ama yorumlar da etkiliyordu beni eger simdiki aklim olsaydi biraz daha beklerdim sakin yorumlardan etkilenip hazir degilken cocuk yapmayin.
Çocuk yapmamanın nedenini sevişmemek mi sanıyorlar nerçekten bu devirde?

Tüm geri zekalılar sizin çevrenizde toplanmış gibi. Başkasının çocuk yapmasıyla niye bu kadar ilgileniyorlar ya, kardeşim bile olsa umrumda olmaz. Hiç böyle şeylere maruz kalmadım, çok ilginç geliyor bana bu seviyede olması.
Gerizekalı paratoneri gibi geziyorum😂 çevresinde bu tipler olmayan çok şanslı elit bir çevreye sahip bence

O kişiden kişiye göre değişiyor şimdi.tamamen kısmet.

Merhaba 2 seneye yakın bir evliliğim var evliliğimde herhangi bir sorun yok eşimle gayet iyi anlaşıyoruz ilk sene vajinusmus yaşamıştım şuan yeni yeni cinsel ilişkiye giriyoruz ben 25 yaşındayım eşim 30 yaşında şuanda hem maddi sıkıntılarımız dolayısıyla hemde kendimize güvenmediğimiz için çocuk düşünmüyoruz ama ne zaman bir ortama girsem çocuk yok mu çocuk yapın gibi baskılar var bu durum eşimide benide sıktı artık bunu kendi ailem ve eşimin akrabaları yapıyor eşimin kendi ailesi asla bu konuda bize bir şey demedi siz bilirsiniz dedi ama akraba oturmalarına gittiğimizde sürekli bu konu canı sıkmaya başladı eşim bir kaç kere düşünmüyoruz sormayın artık dedi ama eşim yanımda yokken sürekli bu soru geliyor bana benimde kimseyi kıramayan bir yapım var eşim kafaya takmıyor ama ben kendimi kötü hissediyorum maddi durumumuz da yerine gelmeden çocuk yapmak istemiyorum mantıklı davrandığımızı düşünüyorum bazı insanlar bunu anlamıyor maalesef geçen eşimin amcasıda eşime cenazede siz neden çocuk yapmıyorsunuz demiş sizden sonra evlenenler sizi geçti demiş eşimde epey sinirlendi aynı şekilde bir kuzenide bayramda eşimi aradı bayraşlamak için sonra konuyu çocuğa getirdi siz çocuk düşünmüyormusunuz diye görümcedemde benden bir kaç ay sonra evlendi oda evlenir evlenmez hamile kaldı eşimin halasıda eşime kardeşin seni geçti dedi eşim artık akrabalarıyla görüşmemeye başladı elimizden geldiğinde umursamamaya çalışıyoruz ama insan yinede sinirleniyor belki çocuğumuz olmayabilir belki bir sıkıntımız var ulu orta sürekli çocuk denmesi çok ayıp bence
Bu konu ile ilgili bizim milletin cidden bir ge.ri.zekaliligi tutuyor. Tek basarilari çocuklarının olması galiba. Onları da düzgün yetistiremiyorlar. Bunları diyenler eminim çocukları ile ilgilenmiyordur

Back
X