çocuk cinayetleri

ATTRAENTE

ACTA EST FABULA
Pro Üye
19 Ağustos 2008
18.092
54.930
1.123
İstanbul
Dün gazetede Adana'da küçük bir kızın kaybolduğunu okudum, bu sabah cesedinin bulunduğunu öğrendim. Küçük Gizem, resmine bir baktım can parçası, nasıl güzel bir evlat. Bir iki hafta önce Kars'ta ölen çocuk... Ne kadar çok görmeye başladık bu haberleri. Neler oluyor, bu toplumsal cinnetin sebebi ne ? Çocuklarımızı nasıl muhafaza edeceğiz ? Mahvoldum bu sabah, gazetede çocuğun resmine öylece bakakaldım. Bu canilik hep var mıydı yoksa yeni bir şey mi. Kadın cinayetleri, çocuk cinayetleri içim katılıyor artık. Devletin çok yapacağı bir şey yok, kanunlar belli peki nasıl koruyacağız bu çocukları ?

Dün gazetede Adana'da küçük bir kızın kaybolduğunu okudum, bu sabah cesedinin bulunduğunu öğrendim. Küçük Gizem, resmine bir baktım can parçası, nasıl güzel bir evlat. Bir iki hafta önce Kars'ta ölen çocuk... Ne kadar çok görmeye başladık bu haberleri. Neler oluyor, bu toplumsal cinnetin sebebi ne ? Çocuklarımızı nasıl muhafaza edeceğiz ? Mahvoldum bu sabah, gazetede çocuğun resmine öylece bakakaldım. Bu canilik hep var mıydı yoksa yeni bir şey mi. Kadın cinayetleri, çocuk cinayetleri içim katılıyor artık. Devletin çok yapacağı bir şey yok, kanunlar belli peki nasıl koruyacağız bu çocukları ?

Çocuğunuzu çok sıkmayın, çok kontrol etmeyin biraz da rahat bırakın diyenlere ateş püskürüyorum. Bırakalım da böyle mi olsunlar????
Böyle sapıklar, caniler her dönem vardı. Sadece arka arkaya gelince ve medya isteyince duyuluyor çocuk ölümleri. Daha yaşını doldurmadan anne ya da babası tarafından dövülerek hastanelik olan ya da hayatını kaybeden çocuklar bile var.

Çocuğunuzu çok sıkmayın, çok kontrol etmeyin biraz da rahat bırakın diyenlere ateş püskürüyorum. Bırakalım da böyle mi olsunlar????
Böyle sapıklar, caniler her dönem vardı. Sadece arka arkaya gelince ve medya isteyince duyuluyor çocuk ölümleri. Daha yaşını doldurmadan anne ya da babası tarafından dövülerek hastanelik olan ya da hayatını kaybeden çocuklar bile var.

Olayı okudum, anne çocuğunu parka yollayıp pazara gidiyor, ilk aklımdan geçen o kadar küçük çocuk tek başına bırakılır mı oldu. Bizde çocuk olduk, evin önünde oynardık, annem camdan baktığımda göreceğim seni derdi. Annem on dakika bakmasa komşu teyzelerin gözü hep üzerimizdeydi ama sokaklar daha bir güvenliydi sanki. Çıldıracak gibi oluyor insan yani her an tetikte olmak mümkün mü, nasıl büyüyecek bu çocuklar bilemiyorum

Tüh yaaaa kiymislar mi yavruya;(
Ama dun haberde diyor ki anne pazara gitmis.cocuk sokaga cikmis.6 yasinda cocugun basinda bir buyuk olmadan sokakta ne isi var ki Allah askina.mahallesini gordum karisik yerler.oyle guzel kiz cocugu salinir mi yalniz sokaga.kinamak istemiyorum ama ayni yasta kizim evin kapisindan tek basina adim atmadi.etraf sapik dolu be.
Salmayin artik bu yavrulari tek basina.evde oturmasi gerekiyorsa otursun.eski zamanlar yok artik.maalesef biz bu kotu zamana dogduk haliyle evlatlarimizda.

kesinlikle büyük konuşmak manasında olmasın ama bir çocuk tek bırakılmamalı.ben buna anne sorumsuzluğu derim.şimdi o annenin ciğeri yanıyor malesef.ama cocugunu gözünün önünden ayırmayacaktı.şimdi ömür boyu bunun vicdan azabını yaşayacak.yazık değilmi.

ya benim annem 17 yaşıma kadar beni arkadaşlarımla gezmeye göndermezdi.şimdide küçük kardeşimi sokakta oynamaya zor izin veriyor. biz kızıyoruz belki annelerimize ama ben anne olsam bende izin vermem cocugumun bensiz bir yere cıkmasına yada tek kalmasına.kaçç cocuk can verdi evde tekken soba zehirlenmesinde yada başka bi olaydan . Allahını seven çocuk yapıyosa azcıkk başında dursun sonra olan hem kendine hem o küçük meleğe oluyor.içler acısı ya Allah sabır versin

Benim çocuğum yok fakat bunca habere görüp umursamamak çok üzücü..
Parka yollayıp pazara gitmekte nedir ya..
Millet evde tek başına bırakıp da 2 dakika markete bir şey almaya gitmiyor ya..
Bir gün evin önüne bir teyze gelmişti . Elleriyle yanaklarımı sevdi maşallah ne tatlısın dedi diye ben ciyak ciyak mahalleyi inletmiştim de annemler hemen yanımda bitmişti..
Meğerse kadın bize oturmaya gelmiş tanıdıkmış..

Gerçekten çok üzüldümm
O kadar tatlı şirin mi şirin bir kız çocuğunu daha kaybettik..

Çok fena ya.
Allah yardimcisi olsun ailesinin.
Yazik ya.
Allah beladini versin hepsinin.
Sürünerek olsun bu köpekler.

Benim çocuğum yok fakat bunca habere görüp umursamamak çok üzücü..
Parka yollayıp pazara gitmekte nedir ya..
Millet evde tek başına bırakıp da 2 dakika markete bir şey almaya gitmiyor ya..
Bir gün evin önüne bir teyze gelmişti . Elleriyle yanaklarımı sevdi maşallah ne tatlısın dedi diye ben ciyak ciyak mahalleyi inletmiştim de annemler hemen yanımda bitmişti..
Meğerse kadın bize oturmaya gelmiş tanıdıkmış..

Gerçekten çok üzüldümm
O kadar tatlı şirin mi şirin bir kız çocuğunu daha kaybettik..

O kadar güzel bir çocuk ki yavrum gözlerinin içi gülüyor resimde, sersem gibiyim hala kendime gelemedim

ya sorma korkuyorum.29 yaşındayım.Eskiden ne güzeldi. korkusuzca dolaşırdık ezanda eve derlerdi biraz daha diye yalvarırdır.Düşşem annemden önce komşular yetişirdi..
Basın şeffaflıgı yüzünden oluyor bence bunlar. Sapkın insanların genellikle bastırılmış duyguları olur. Görsel-yazılı basında izledikçe böyle vahşetleri sıradan geliyor sapkın insanlara..

Adalet sisteminın acizliği zaten gözler önünde 13 yaşında bir kıza tecavüz edilir ve kızın rızası vardı denilir...
Soyumuz tükense de dünya temizlense keşke...

ya sorma korkuyorum.29 yaşındayım.Eskiden ne güzeldi. korkusuzca dolaşırdık ezanda eve derlerdi biraz daha diye yalvarırdır.Düşşem annemden önce komşular yetişirdi..
Basın şeffaflıgı yüzünden oluyor bence bunlar. Sapkın insanların genellikle bastırılmış duyguları olur. Görsel-yazılı basında izledikçe böyle vahşetleri sıradan geliyor sapkın insanlara..

Adalet sisteminın acizliği zaten gözler önünde 13 yaşında bir kıza tecavüz edilir ve kızın rızası vardı denilir...
Soyumuz tükense de dünya temizlense keşke...

Bu aralar bunu bende düşünüyorum, bu kadar fazla yayınlanması durumu bazılarının gözünde normalleştiriyor. Bugün gazetede hamile eşini öldüren bir adam vardı, mahkemede karısını iffetsizlikle suçlamış, kadın güya çocuk senden değil demiş. Habere yapılan yorumlarda bir kişi çocuk onun olmasa bile bu kadını öldürme hakkı vermez diye bir yorum yapmış. Bu yoruma 169 kişi eksi oy vermiş. İçimizdeki canilerin sayısını düşünebiliyor musunuz. Toplam 215 oy verilmiş ve 169 u adamı haklı görüyor. Korkuyorum bu toplumda yaşamaktan

Karstaki olay dahada içler acısı...
anne cocugunu kaybettigine mi? yansın yoksa bi hayvan tarafından tecavüz edilmesinemi?

allahım evlatlarımızı korusun.

bittim resmen. öyle de güzel ki yavrucak, öyle de mutlu ki belli. anneyi kınayamıyorum çünkü gazete öyle yazmış ama bilmiyoruz ki gerçeği, ateş onun ciğerine düştü, Allah yardımcısı olsun.

belki önceleri de vardı bu pislikler ama şimdi medya yoluyla daha çok duyar olduk ta bu iyi mi bilemiyorum, yani tabi duyalım. bu pisliklerin gebertilmesi için (asılması değil, gebertilmesi) için elimizden ne geliyorsa yapalım ama gazeteler, tv ler sapıklara yol gösterir gibi anlatıyor her şeyi. nasıl bir yere götürdü, neresini kesti, nasıl işkence etti, neyle vurdu...? biz dinlerken mahvoluyoruz ama sapık kişi bunu uygulamaya heves ediyor olabilir.

veee tabi ki otoritelerin acizliği de ortada, hukukçu değilim ama sanırım yasalarda, uygulamalarda bazı sıkıntılar var veee bu suçlara idam şart. dahası yok.

Son düzenleme:
Her defasında ağlamaktan içim çıkıyo...
Her defasında daha da çok dua ediyorum, Rabbim şu iğrenç ve sapkın insanları tüm masum savunmasız kullarından uzak eyle diye ama...

Kimbilir aramızda ne olduğunu bile bilmediğimiz daha nice sapık güdülü insanlar var.
Hem korkuyorum geleceğe dair, şuana dair...
Hem de dua etmeye, çoluğumuzu çocuğumuzu daha bi kollamaya korumaya eskisinden daha da bi çok özen göstermeye çalışıyorum.

İçimiz kan ağlıyo ama ...
Bu insanlara engel olamadıkça ne çare yanan yüreklere... :(((

Aslında deli gibi sövüyorum, sövdükçe de susuyorum.
Allah ıslah etsin :(((

kimse kimseyi umursamadığı, tanımadığı için böle şeyler oluyor. eskiden mahallede herkez birbirlerini tanırdı... ben çocukluğumda sokağa oyun için rahatlıkla çıkardım... annem camdan bakardı. o bakmasa başka anneler bakardı bize... kimdi sokağa çıkan çocukları kim tanıyor ki.. daha komşu komşuyu tanımıyor. komşunun çocuğunun elinden biri tutsa götürse akraba sanırlar.... yada anne babası... eskiden öle değildi...

hatta bir keresinde akşam yüzmeden geliyorum. karanlık olmuş. yaşımda küçük değildi 20-22 yaşlarında felandım sanırım... eski komşulardan bir amcayla karşılaştım. yarım saat sorgu sual etti. eskiden öleydi. ben ilk kızarak babama anlatmıştım. adama bak bana karışıyor vs diye... hani mahalle baskısı vs deriz ya.. adam karanlıkta neden dışarda olduğumu sordu diye... babamda bana kızdı tabi "adam ne güzel merak etmiş, başına birşey gelmesinden korkmuş başka bişiy deseydin yardım edecekti vs gibi" şeyler söylemişti...

herşey değişti. sokakta biri birini öldürse gık çıkarmıyoruz... hatta gündüz vakti bir kaç kendini bilmez genç bir adamın parasını gasp etmişler, ellerinde döner bıçaklarıyla, yandan bir başka araba geçiyor, görüyor onları ama birşey yapmadan hızla kaçıyordu... adam arabasıyla üstlerine sürer gibi yapsa kaçacaklar belki... eşimde şimdi herhez birbirlerinden korkuyor, korumak amaçlı öldürse o suçlu olcak, yada yaralasa,, oda doğru...

Evde olmaya başladığım günden beri,Müge anlıyı hergün izliyorum.Çok üzülüyorum.Allah'ım ne günlere kaldık,sen ailemi ve herkesi koru,kötü insanlarla karşılaştırma diyorum.

Adana vahşice öldürülen Gizemin bugün acı haberini duyunca çok üzüldük eşimle.Öyle bir devirde yaşamaya başladık ki...Yeni biriyle tanışmaya korkar olduk.Allah ailesine sabırların en büyüğünü versin!!!

Hiç kimseyi kötülüklerle,kötülerle karşılaştırmasın!!!

Karstaki olay dahada içler acısı...
anne cocugunu kaybettigine mi? yansın yoksa bi hayvan tarafından tecavüz edilmesinemi?

allahım evlatlarımızı korusun.

o çocuğa bende çok üzülmüştüm. çok yakışıklı şeker bi çocuğun, iğrenç birşekilde ölmesi... insanlık öldü sanırım....

içi boşalan insanlar arttıkça daha çok böle şey görecek gibiyiz... ahlak çöküşü var... içim acıyor...

bugün yine manisada da 9 yaşında bir erkek çocuğu ölü bulundu... günlerdir kayıptı....:((

Olayı okudum, anne çocuğunu parka yollayıp pazara gidiyor, ilk aklımdan geçen o kadar küçük çocuk tek başına bırakılır mı oldu. Bizde çocuk olduk, evin önünde oynardık, annem camdan baktığımda göreceğim seni derdi. Annem on dakika bakmasa komşu teyzelerin gözü hep üzerimizdeydi ama sokaklar daha bir güvenliydi sanki. Çıldıracak gibi oluyor insan yani her an tetikte olmak mümkün mü, nasıl büyüyecek bu çocuklar bilemiyorum

Sonradan ciğerin yanmasın diye maalesef her an tetikte olunacak, benim düşüncem bu... Tabii herşey Allah'tan öncelikle alabileceğimiz tüm tedbirleri alıp sonra Allah'a emanet edeceğiz yavrularımızı. Bir anlık dikkatsizlik onların hayatına malolabilir. Onlar henüz tehlikeleri bilip anlayamayacak kadar temiz melekler. Bizlere onları korumamız için emanet edildiler. Hiçbir annenin yüreği yanmasın tek dileğim bu...

Bende bir anne olarak geleceğe endişe ile yaklaşıyorum. Kızımı gelecekte nasıl koruyup, kollayabilirim diye sürekli kurup düşünüyorum. Son olaylarda ihmalkarlıklar olduğu gibi insan kılığında ne kadar canavarlarla birlikte yaşadığımızı da görüyoruz. Annelerimiz ne kadar şanslıymış diye düşünüyorum. Büyük ALLAH'ım ne olursun kimseyi evlat acısıyla sınama ...

bittim resmen. öyle de güzel ki yavrucak, öyle de mutlu ki belli. anneyi kınayamıyorum çünkü gazete öyle yazmış ama bilmiyoruz ki gerçeği, ateş onun ciğerine düştü, Allah yardımcısı olsun.

belki önceleri de vardı bu pislikler ama şimdi medya yoluyla daha çok duyar olduk ta bu iyi mi bilemiyorum, yani tabi duyalım. bu pisliklerin gebertilmesi için (asılması değil, gebertilmesi) için elimizden ne geliyorsa yapalım ama gazeteler, tv ler sapıklara yol gösterir gibi anlatıyor her şeyi. nasıl bir yere götürdü, neresini kesti, nasıl işkence etti, neyle vurdu...? biz dinlerken mahvoluyoruz ama sapık kişi bunu uygulamaya heves ediyor olabilir.

veee tabi ki otoritelerin acizliği de ortada, hukukçu değilim ama sanırım yasalarda, uygulamalarda bazı sıkıntılar var veee bu suçlara idam şart. dahası yok.

İdam bile bunlara küçük gelir, ölmesin sürünsünler istiyorum ...

Back
X