• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk...Eşimin cevabı. ..

ben çalışıyorum zaten uzun zamandır eşime hiç muhtaç değilim...ben bebek için hazır olduğumu düşünüyorum çünkü bi bebek gördüğümde içimdeki isteği kimseye anlatamam allah biliyor...o çocuk benim herseyim olacak...piskolojime gelirse...bazen bunalıyorum burda herkes kendi ailesi in içinde kimse kimseye gidip gelmez...dil kursunada gittim kendimi anlatacak kurtaracak kadar dil zaten biliyorum...Eşimle de bi sorunumuz yok...gayet ıyiz. ..ama sanırım eşim endişeli çocuk konusunda...

Eşinle aranız gayet iyi mi :KK57::KK57: Adam sana sende anne olacak kapasite yok,anca başkalarına özenirsin böyle demiş:KK12:Bu adamla gerçekten aranız iyi mi şaşırdım valla ne diyim ..

Eşinle aranız gayet iyi mi :KK57::KK57: Adam sana sende anne olacak kapasite yok,anca başkalarına özenirsin böyle demiş:KK12:Bu adamla gerçekten aranız iyi mi şaşırdım valla ne diyim ..

Yani yani o okonusmayi yapmadan önce bi bi problem yoktu aramızda onu demek istedim. ..yanlış anlasildim. ..şuan tabi var çok kirginim kizginim onaaa...

Yani yani o okonusmayi yapmadan önce bi bi problem yoktu aramızda onu demek istedim. ..yanlış anlasildim. ..şuan tabi var çok kirginim kizginim onaaa...

Anladım çok kırıcı şeyler haliyle ..İnsan en ağır lafları maalesef en yakınından duyuyor :( Neden evin her işi sizde bir de orayı anlamadım ,ama böyle yaparak sanki onu sorumluluk sahibi olmaktan uzaklaştırmıssınız evine karşı ,tabii o bu yaşa kadar zaten sorumsuzdur ama sizde işini kolaylaştırmışsınız ,biraz topu ona atsanız anlasa hanyayı konyayı ..

öncelikle kendimi sizin yerinize koydum..ama koyamadım..eşiniz çok ağır konuşmuş
psikolojisi bozuk olduğu insana tavrı yaklaşımı buysa bence eşinizin sağlık problemleri var
gurbette oluşunuzla özleminiz apayrıdır tabi duygusal olmanız çok doğal
bende ailemden gurbetteyim yeri gelir eşimin dizlerine yatar çocuk gibi ağlarım
yeri gelir çok güçlü bi kadın olurum bu durum psikolojik bozuklukla alakalı değil tamamen hisle alakalı
üzülerek söylüyorum arkadaşım ama senin eşin hislerini duygularını kaybetmiş
bence kendileri baba olma şerefine nail değil!

Eşinin yaptığı ;' En iyi savunma yöntemi saldırmaktır .' dan ibaret.
Kendi istemediğini direk söyliyememiş,sen bahane etmiş.
Bence sen oturup şunu düşüünmelisin .Şiddetle çocuk istemeyen bir eşden, bebek sahibi olmak ne kadar doğru?
Ve olursa sonuçları ne olur ?
Çok zor bir durum.Dilerim herşey gözlünüzde olur.

Canım eşinin söyledikleri bana çok ağır geldi. Başka sorunlarınız olmadığına emin misin? Sanki senden hıncını çıkartır gibi konuşmuş.

Çok kırıcı sözler bunlar. Yaşın küçük değil, anne olmanın tam zamanı.

herhalde bütün sorumlulugu bana atmaya çalışıyor demek istiyorki sen hazirsan bütün sorumlugu üstüne yüklemeye benim için bi problem yok ben baştan beri baba olmaya hazırım. ..ama bana yükleyerek bütün sorumlulugu ben öyle hissettim...Çünkü bu evde de bütün sorumluluk bende erkek işide kadın işide bende. ..
Komut vermeden hiç bişey yapmaz...şunu kaldır oraya koy demelisin sürekli gerçek bi ODUN. ..
Peki sizce bu normal mi? Evlilik tek tarafın yürüttüğü bir birliktelik değildir ki, müşterektir.
Diyelim bir çocuk yaptınız, bütün sorumluluğun size ait olmasını kabul mü edeceksiniz? Büyük hata edersiniz.
Baba olmaya hazırım derken ne kastediyor onu anlamadım, madem bütün sorumluluk sizde olacak? Çocuk konusunda erkeğin görevi kadına sadece sperm sağlamak, sonra da kenara çekilmekse eğer, bir sperm bankası da aynı işi görür.

Anladım çok kırıcı şeyler haliyle ..İnsan en ağır lafları maalesef en yakınından duyuyor :KK43: Neden evin her işi sizde bir de orayı anlamadım ,ama böyle yaparak sanki onu sorumluluk sahibi olmaktan uzaklaştırmıssınız evine karşı ,tabii o bu yaşa kadar zaten sorumsuzdur ama sizde işini kolaylaştırmışsınız ,biraz topu ona atsanız anlasa hanyayı konyayı ..

bazı erkekler sorumsuzdur işte...bide ben çalıştığım için çocuk olursa sabahları eşim bakacak çocuğa ben işe gittiğim için kendisi akşam çalışıyor ben sabah öyle ayarlamisdik ve öyle anlasmisdik 5 saat sabah bakacakti part TİME calisdigim için. .. sanırım birazda ondan kaçıyor gibi geldi bana. ..

Canım eşinin söyledikleri bana çok ağır geldi. Başka sorunlarınız olmadığına emin misin? Sanki senden hıncını çıkartır gibi konuşmuş.

Çok kırıcı sözler bunlar. Yaşın küçük değil, anne olmanın tam zamanı.

bildiğim bi sorun yoktu... belkide sinirli anına denk geldi bilmiyorum...ailesiyle problemleri var belki onlara kızdı bana patladı yapmadığı bişey değil. ..

Tüm sorun eşinizdeymiş gibi konuşuyorsunuz da acaba ilişkinizde sizin de yanlışlarınız yok mu?
Belki eşinizin cevabı kaba da olsa haklılık payı vardır?

Ayrıca her şeyim çocuğum olacak diyorsunuz ya, bu cümle bana çok tehlikeli görünüyor. Bir şeye, çocuğunuz da olsa, fazla bağlanmanız onun hayatını da sizin hayatınızı da olumsuz etkiler. Belki evet yalnızlığınıza iyi gelir ama tek dayanağınız o olduğu için haddinden fazla korumacı bir anne olursunuz ve onunla ilgili en ufak bir sıkıntıda herkese hayatı zindan edebilirsiniz.

gercekten cok ayip etmis.4 yildir neden kahrini cekiyorsun o zaman.üstelik seni annelige bile layık görmeyen bi adamla gurbette yasamaya calisiyosun.yazik!asil o sana layık diil.babaliga hic!! biz yıllardir savasini veriyoruz bebegimiz olsun diye.bigün bile yılmadik.senin esinin yaptigina bak...

İyi geceler kizlarrr...
içim çok acıyor. ..uyuyamadim..
sizden fikir almak istedim..
eşime çok kırıldım...
çocuk meselesi vardı daha önceki konumda eşimin çocuk istemediğini yazmisdim. ..Bu konu hakkında tekrar konuştum eşimle...
duyduklarim çok canımı yaktı sormaz olsaydım...
bana aynen bunları dedi:
ben baba olmaya hazırım her zaman ama sen hazır değilsin...
o sorumluluğu alacak kapasite yok sende... senin piskolojin bozuk...
Başkaları anne olur ama sen olamazsın öyle özenirsin millete işte. ..

Bu kanıya nerden vardı...
ben 4 yıldır evliyim ve geldiğim bu ülkeye hala alışamadım...
bazen yalnizligimla ağlıyorum ve eşim piskolojimin bozuk olduğunu düşünüyor. ..tek sorunum yalnizligim ve o çocuğun bana çok iyi geleceğini düşünüyordum...31 yaşındayım...çok istiyorum bebek ama eşim beni anne olmaya layık görmüyor. ..ara sıra bunalip agliyormusum diye o sorumluluğa yakistiramiyor beni... üzüldüm duyduklarim yani o baba olmaya layık ta ben anne olmaya layık değilim...Bu evdeki bütün sorumluluk bende 4 yıldır elimden geleni yaptım aldigim cevaba bak. ..
kalbim çok acıyor çok kırıldım...
üzme kendini şekerim benim arkadaşımda çok sakardı kocası sen kendine bakamıyorsun çocuğa nası bakacaksın diye istemiyordu kız acayip üzülüyordu ama ne oldu şimdi 2 aylık hamile ..sen kendini üzme tatlım belki de hayırlısı o adamdan bir çocuğunun olmamasıdır çünkü doğru düzgün karekterli bir insan böyle şeyler söylemezdi:KK14:

Peki sen bu söylediklerine nasıl tepki verdin?
Burada yazdıklarını ona da söylemişsindir umarım.

genelde kendinde eksiklik oaln insanlar karşısındakini ezip suçlayarak işten sıyrılmaya çalışırlar .eşinizde böyle yapıyor bence hasssas bir insan olabilirsiniz eşinizinde desteği ile herşeyi aşabilirsiniz ama anlaşılan kendi sorumluluktan kaçıyor bahane arıyor.

İyi geceler kizlarrr...
eşime çok kırıldım...
çocuk meselesi vardı daha önceki konumda eşimin çocuk istemediğini yazmisdim. ..Bu konu hakkında tekrar konuştum eşimle...
bana aynen bunları dedi:

bazen yalnizligimla ağlıyorum ve eşim piskolojimin bozuk olduğunu düşünüyor. ..tek sorunum yalnizligim ve o çocuğun bana çok iyi geleceğini düşünüyordum...31 yaşındayım...çok istiyorum bebek ama eşim beni anne olmaya layık görmüyor. ..ara sıra bunalip agliyormusum diye o sorumluluğa yakistiramiyor beni... üzüldüm duyduklarim yani o baba olmaya layık ta ben anne olmaya layık değilim...Bu evdeki bütün sorumluluk bende 4 yıldır elimden geleni yaptım aldigim cevaba bak. ..

la havle vela kuvvete bol bol çek rahatlatır.Ya nasıl bir konuşma tarzıdır ya hey allahım daha neler okucağız,herkes ağlar bende arada kendi kendime ağlarım ne var yani bunda. annelik ile bunu beyefendi nasıl örtüştürür.Hazırmışsın ki istiyosun demekki o baba sorumluluğu almaya korkuyor ..sizi bu yüzden geçistiriyor.

İyi geceler kizlarrr...
eşime çok kırıldım...
bana aynen bunları dedi:

Çocuk istemeyebilir belki ama bunun söylenme tarzı bu olmamalı.

O kim oluyor da bunun liyakatına karar verebiliyor?

Sizin su durumda anne olmanız cok da akıl karı değil. İnanın bana cocuk can sıkıntısını alan birşey değil. Cana can katar. Enerjiniz yerinde olmalı ki ona tam anlamıyla yetebilmelisiniz.

Sana anneligi yakistirmayan bir adamla, daha fazla evli kalmanda gereksiz ozaman...

Benim esim de aynı şeyi söylüyor sen anne olmaya hazır degilsin ben baba olmaya hazırım dıyor, çok haklı evli olup evi çekip çevirmek çok farklı anne olmak çok farklıdır. 7 senedir beraber yasıyoruz evi mükemmel çekip çeviriyorum ama anne olmaya hazır değilim. Bende sokakta gördüğüm cocuklara karsi inanılmaz duygular hissediyorum ama aynı evde sizin baktığınız bir cocuk bambaşka sorumluluk gerektirir. size iyi gelmesi için değil sizin ona verebileceklerinizin en çok olduğu zamanda anne olmak gerekiyor bence. unutmayın ki sizin haftada iki kez de olsa ağlamanız onu çok kötü etkileyecektir. Onun tüm karakterini davranışlarını sizin davranışlarınız belirleyecek bu nedenle psikolojinizi biraz duzeltin öyle anne olma planı yapın bence.

Back
X