Nasıl bulaşır peki?Çocuk felci bulaşıcı bir hastalık değil farkındasınız değilmi ? Öyle tükürükle falan çocuk felci bulaşmaz çocuğunuza.
Siz emin misiniz bu konu hakkında bilgi sahibi olduğunuza oldukçada bulaşıcı bir hastalık olarak geçiyor.
Kızlar yok mu bir bilgisi olan?Merhaba arkadaşlar az önce pazara gittik bebeğim 1 yaş bir aylık küçükken çocuk felci geçirmiş ve engelli kalmış birisi var geldi ve bebeğimi sevmek istedi kıyafetine dokundu sadece ama yaklaştı ve konuşurken tükürükleri ağzından çıkıyordu kücüklukten beri öyleymiş durumu engelli bir durumu varmış yaşı 30 falandır tahminimce çocuk felci aşısını yani opayı olduk ama yinede ben çok korkuyorum tükürükleri çıktığından dolayı hatta gelince eve korkumdan ağladım birşey olucak diye başına gelen oldu mu yada bir bilgisi olan veya bir doktor arkadaş lütfen bilgi verebilir mi nolur yardımcı olun çok korkuyorum arastirdigima göre pek belirtiside yokmuş uf lütfen bilgi verin yardımcı olun bana yetişkinlerden bulaşır mı bu hastalık
Teşekkür ederim ya eşimde söylüyor dediğinizi ama ne bileyim annelik iç güdüsümüdür nedir bir korku oluyor içimde içim rahatladı biraz birde daha önce hiç böyle bir durumla karşılaşmadım o yüzden de çok korktumBöyle bir şey nasıl olabilir gözünüzü seveyim?
Mümkün değil hiçbir şey bulaşmaz. Hele bi de küçükken geçirmiş. Grip falan varsa belki o bulaşır.
Çocuk felcinin bulaşıcı olduğunu ilk defa duydum.Merhaba arkadaşlar az önce pazara gittik bebeğim 1 yaş bir aylık küçükken çocuk felci geçirmiş ve engelli kalmış birisi var geldi ve bebeğimi sevmek istedi kıyafetine dokundu sadece ama yaklaştı ve konuşurken tükürükleri ağzından çıkıyordu kücüklukten beri öyleymiş durumu engelli bir durumu varmış yaşı 30 falandır tahminimce çocuk felci aşısını yani opayı olduk ama yinede ben çok korkuyorum tükürükleri çıktığından dolayı hatta gelince eve korkumdan ağladım birşey olucak diye başına gelen oldu mu yada bir bilgisi olan veya bir doktor arkadaş lütfen bilgi verebilir mi nolur yardımcı olun çok korkuyorum arastirdigima göre pek belirtiside yokmuş uf lütfen bilgi verin yardımcı olun bana yetişkinlerden bulaşır mı bu hastalık
Evet eminim bulaşıcıymış bende bilmiyordumÇocuk felcinin bulaşıcı olduğunu ilk defa duydum.
Emin misin?
Genelde kötü hijyen dışkıdan falan bulaşıyormuş ama nadirde olsa öksürük ve hapşırmayla yani tükürük yoluyla da bulaşıyormuşÇocuk felcinin bulaşıcı olduğunu ilk defa duydum.
Emin misin?
Evet şimdi internetten baktım bende.Genelde kötü hijyen dışkıdan falan bulaşıyormuş ama nadirde olsa öksürük ve hapşırmayla yani tükürük yoluyla da bulaşıyormuş
Ağızdan alınan çocuk felci aşısının çocuk felci yapma durumu var mesela. Benim doktor önermediği için 3 çocuğuma da ağızdan olanı yaptırmadım. Diğer tüm aşıları tam.Teşekkür ederim ya eşimde söylüyor dediğinizi ama ne bileyim annelik iç güdüsümüdür nedir bir korku oluyor içimde içim rahatladı biraz birde daha önce hiç böyle bir durumla karşılaşmadım o yüzden de çok korktum
İnşallah yaEvet şimdi internetten baktım bende.
Bir şey olmaz umarım içini ferah tut
Allah Allah bana öyle birşey söyleyen olmadı ağızdan yaptırmıştık bir sıkıntı olmadı ama baya riskli o zamanAğızdan alınan çocuk felci aşısının çocuk felci yapma durumu var mesela. Benim doktor önermediği için 3 çocuğuma da ağızdan olanı yaptırmadım. Diğer tüm aşıları tam.
Yan etkisinde var evet. Allah evlatlarımızı korusun.Allah Allah bana öyle birşey söyleyen olmadı ağızdan yaptırmıştık bir sıkıntı olmadı ama baya riskli o zaman
Amin amin birde kastan veriyorlarmış sanırım kaçıncı aylarda tam bilmiyorum 18 ayda yine varmış opa ama ne şekilde kiYan etkisinde var evet. Allah evlatlarımızı korusun.
AğızdanAmin amin birde kastan veriyorlarmış sanırım kaçıncı aylarda tam bilmiyorum 18 ayda yine varmış opa ama ne şekilde ki
Kastan nasıl yaptıracağız peki bilgin varmiAğızdan
Sanıeım 6 aylıkken kastan yapılıyor. 18.ayda ağızdan veriliyor.Kastan nasıl yaptıracağız peki bilgin varmi
Karma aşıların içinde oluyormuş kastan yapılan 6 ve 18 aydakiler agizdanSanıeım 6 aylıkken kastan yapılıyor. 18.ayda ağızdan veriliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?