ben adamın konuşmasını dinledim. benim eleştirdigim şeyleri anlatmış durmuş. insanlara dini nikah diye bir şeyin olmadıgını anlatmıyor bile. ya bu kişi cahil ya da yalan söylüyor insanlara. islamda şu anda anlaşıldıgı şekliyle dini nikah diye bir şey yok. iki nikah aynı anda geçerli olamaz, bu imkansız. birinden birini seçecekler. yoksa saçma sapan bir şey olur. iki nikah şekli de resmileşsin ayrıca, belgelensin.
kendi kızlarını da aynı şekilde hem resmi hem dini nikahla evlendirmiş bir de... iki nikah aynı anda olmaz ya bu ne saçmalıktır. insanlara hoş görünmek için yapmıştır bunu da kesin.
en güzeli iki ayrı seçenek sunulur, kuran'a göre mi yoksa medeni hukuka göre mi diye... evlenecek olan bunlardan birini seçer evlenir. şu an ise evlilikler çorbaya dönmüş durumda bu seçimin yapılmaması sebebiyle. medeni hukukun degiştirilmesi lazım tabi bu durumda birazcık. çünkü şu anki medeni hukuk kuran hukukundan epey izler taşıyor.
put haline gelmiş derken boş yere söylemiyorum. çünkü din ile uzaktan yakından hiçbir ilgisi yok şu anda yapılanın. bizim ülkeden başka yerde de yapılmıyor sanırım bu acayip şey, yani iki nikahın da yapılması olayı.
müslümanların aslında kendi dinlerine inanmadıgının bir sürü kanıtından bir tanesidir zaten bu nikah meselesi. kimse kusura bakmasın, gerçek bu. kuran'ı okuyun, beni dogrulayacaktır.