cocuk icin erken mi ://

Bebek yapmak zor değil diyenler..siz hiç infertilite veya tüp bebek forumunda gezinmiyorsunuz anlasılan..Allahın kimi neyle sınayacagını bilemezsin sana kolay olan baskasına zordur..insan en sevdiğiyle imtihan edilir zaten..Allah aratmadan istediğiniz ve de en hayırlı vakitte versin
Korunma fikriniz olursa sen ve eşin tahlillerinizi yapmadan korunmayın

Çocukları evlendirince evlilik de evcilik oyununa dönüşüyor işte. Sen koca ol ben karı hadi bu da bebegimiz olsun, şimdi de sen baba oldun ben anne. Ne kolay. Hayat toz pembe zaten. Düğün takıları da bir çocuğun bütün eğitim hayatına yeter de artar...

20 gün ne yahu. Daha karı koca olmayı beceremez insan o kadar zamanda ne ara ebeveyn olmaya karar verecek. Bir sene sonra gelip buraya kocam neden ilgisiz neden öyle neden böyle neden beni aldattı diye konu açacaksınız sonra.

20 günlük evliyken balayindan yeni dönmüş her fırsatta geziyorduk. 17. 18. günlerimizi kutladigimizi hatırlıyorum.

Evliliginizde ne yaşadınız, neler yaptınız bu yirmi günde? Kaç kez yemeğe gittiniz, kaç kez film seyrettiniz koyun koyuna? Eğlenecek, birbirinizi taniyacak,birbirinize alisacak neler yaptınız? Koca bir hiç değil mi? Kaç kez sevistiniz yahu daha? Kadınlığını tanımadan neden anne olmak ister bir kadın?

Bebek yapmak zor değil diyenler..siz hiç infertilite veya tüp bebek forumunda gezinmiyorsunuz anlasılan..Allahın kimi neyle sınayacagını bilemezsin sana kolay olan baskasına zordur..insan en sevdiğiyle imtihan edilir zaten..Allah aratmadan istediğiniz ve de en hayırlı vakitte versin
Korunma fikriniz olursa sen ve eşin tahlillerinizi yapmadan korunmayın

Yahu ya olmazsa diye evlilik oturtmadan çocuk yapılır mı? Bu mantık çok çiftte var ama son derece saçma. Ya olmazsa diye ilk günden bebe yapsın insanlar sonra o bebeğe yedirecek mama giydirecek don bulamasın. Ne maddi ne manevi yönden yetebilsin. Hatta olmadı ayrılsınlar çocuklar ortada kalsın. Ama ya olmazsa dimi. Dünyada en büyük sorun çocuk olmaması çünkü.

20 gunluk evliyim sabahki konumda belirtmistim yeni uyeyim.

Kucuklugumden beri kendi kucuklugumu gectim hep anne olmak istemisimdir bir kizim olsun onunla ilgileniyim makyaj yapalim saclarimizi yapalim bende guzel bir anne olayim taksin beni koluna gezelim yada bir oglum olsun ilk aski oluyim bi farkli baksin bana sahiplensin bende onu sahipleniyim uzemesin beni o kadar sevsin o kadar sevdiriyim. Masal olsun kizimin adi mutlulukla bitsin sonu belkide 15 yasindan beri hayalimdir bir evlat. Suan 21 yasindayim daha bir ay olmamasina ragmen cocuk yapmak istiyorum ama simdide cesaret edemiyorum kayinvalidem cok erken diyo para biriktirin diyo suan kiradayiz evimiz ne zaman olur bilemiyorum ilk aydan cocuk yapanlar nasillar peki simdi ?
bir dur evliliğin rayına otursun maddi durum vs de çok önemli daha çok erken kaldıramazsın ben bile 30 yasında çocuk bakımında zorlanıyorum

Yahu ya olmazsa diye evlilik oturtmadan çocuk yapılır mı? Bu mantık çok çiftte var ama son derece saçma. Ya olmazsa diye ilk günden bebe yapsın insanlar sonra o bebeğe yedirecek mama giydirecek don bulamasın. Ne maddi ne manevi yönden yetebilsin. Hatta olmadı ayrılsınlar çocuklar ortada kalsın. Ama ya olmazsa dimi. Dünyada en büyük sorun çocuk olmaması çünkü.
O konuda hemfikiriz yaşa baglı olarakta bu sure değişebilir ama en az bir yıl cocuk düşünmemek en guzeli.benim takıldıgım nokta korunacaksan mutlaka eşler test yaptırmalı bir sorun yoksa en azından için rahat eder.ama yok ciddi bi sorun varsa da zaman kaybetmemiş olursun en onemli nokta bu..

O konuda hemfikiriz yaşa baglı olarakta bu sure değişebilir ama en az bir yıl cocuk düşünmemek en guzeli.benim takıldıgım nokta korunacaksan mutlaka eşler test yaptırmalı bir sorun yoksa en azından için rahat eder.ama yok ciddi bi sorun varsa da zaman kaybetmemiş olursun en onemli nokta bu..

Bazen testlerde de çıkmıyor. Sebepsiz olanı da var bu işin.

Dört yıllık evliyim hiç test falan yaptırmadım. Olursa olur olmazsa olmaz. Çok istersek ve olmuyorsa yurtlar çocuk dolu.

Kucuklugumden beri kendi kucuklugumu gectim hep anne olmak istemisimdir bir kizim olsun onunla ilgileniyim makyaj yapalim saclarimizi yapalim bende guzel bir anne olayim taksin beni koluna gezelim yada bir oglum olsun ilk aski oluyim bi farkli baksin bana sahiplensin bende onu sahipleniyim uzemesin beni o kadar sevsin o kadar sevdiriyim. Masal olsun kizimin adi mutlulukla bitsin sonu belkide 15 yasindan beri hayalimdir bir evlat. Suan 21 yasindayim daha bir ay olmamasina ragmen cocuk yapmak istiyorum ama simdide cesaret edemiyorum kayinvalidem cok erken diyo para biriktirin diyo suan kiradayiz evimiz ne zaman olur bilemiyorum ilk aydan cocuk yapanlar nasillar peki simdi ?

çok çok çoookkk erken...kadın olmadan anne olma....çoçuklada gezersın dıyen kımseyı dınleme.....gerı donuşu olmaz cok pişman olursun daha çocuk yastasın

20 yaşında ne acelesi?
Neye zaman kaybedecek?
20 yaşında daha evlilik 1 aylık değilken velevki sorun çıktı, kısırlık tedavisine mi başlanacak hemen?
O yasta birinin boyle bir sureci kaldirmasi ne kadar zor olur.
Evlilik oturur, yaşlar Kemale erer çocuk öyle düşünülür. Öncesinde Afedersiniz damızlık gibi kontroller testler falan yaptırmak oldukça Gereksiz.

Bana kalırsa çok erken. Öncelikle evliliğiniz otursun sonrasında çocuğunuza sunmak istediğiniz yaşam kaliteniz artsın derim. Zaten 21 yaşındasın 23 ya da 24 yaşında anne olduğunda bile genç anne olacaksın, bebeğinle birlikte her şeyi yapacaksın. Her şey gönlünce olsun :)

Şaka gibisin. Aşırı erken bende evlenir evlenmez hamile kaldım ama en azından yaşım müsaitti.

Dediklerinizi yapicam. Cocuk icin biraz daha dusunucem en fazla bi sene kadar daha fazlasi ne olur yada bekleyebilirmiyim bilmiyorum. Ama hepiniz haklisiniz ben sadece benim olanin bana bakisini hayal edip gulumsuyorum baska bisey dusunmuyorum insallah hayirlisi olur

bu heves bir bende yok çocuk yapanların çoğu yalnızlıktan yapıyor hep annemlerleyim yalnızlık çekmiyorum iyi böyle

bu heves bir bende yok çocuk yapanların çoğu yalnızlıktan yapıyor hep annemlerleyim yalnızlık çekmiyorum iyi böyle[/QUOTE

Yoo bende tek degilim aslinda bigun kaynanam gelir bigun annem gelir otururuz evde ben giderim babami gormeye cok severim onu sonra evin islerini yapiyorum ama bazen evde otururken kendi kendime suralarda biri kostursa ne guzel olur diyorum :)

Kesinlikle erken, siz çıcuk fikrine hazır olsanız da eşiniz hazır mı? Evliliğiniz hazır mı?
En az bir yıl aynı çatı altında yaşadıktan sonr düşünmenizi tavsiye ederim

Back
X