• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çocuk icin ne zaman dogru zaman?

Beş yılın sonunda evlendik, iki yıldır evliyiz. Gel gör ki bende bebek için hiiiç istek yok. Çocukları seviyorum ama anne olmak istiyor muyum emin değilim. Pfff zor kararlar bunlar.

Bence bunu gelip burada soruyorsanız siz de daha emin değilsiniz demektir.Henüz 1.yılındaymışsınız evliliğinizin,26 yaşındasınız bence erken.Yani eğer 40'ınıza merdiven dayamış olsaydınız zaman kaybetmeyin derdik ama daha 26 yaşındasınız bence 1 sene kadar daha bekleyin,gezin,tozun,cinselliğinizi yaşayın,çünkü malum bir kez hamile kaldınız mı yeri gelecek cinselliğiniz sekteye uğrayacak,bebeği düşünerek dikkatli olmak zorunda kalacaksınız,bebek doğunca yine bir süre eşinizle aranızda kopukluk olacak ve siz bunlara hazır mısınız?Erkekler pek bunları düşünemiyorlar,yalnızca heves ediyorlar.

Ya çok özür dileyerek konunun dışında bir cevapla başlamak istiyorum ,öncelikle biraz gezip tozup evliliğin tadını çıkarmak nedir ben bunu anlayamıyorum ,evliliğin tadı hamileyken daha bir başka ,bebe doğunca hele bambaşka oluyor ,öncesi tatsız tuzsuzmuş diyorsun ,ben hamilelği hastalık gibi görmenizi istemiyorum ,ben 2 hamilelğimde de spor da yaptım ,dilediğim gibi gezdim tozdum ,tatile gittim ,bikini bile giydim ,bebeğim 20 günlükken hep gezmelerdeydim ,eşimle aramdaki bağ daha da kuvvetlendi,onun bebeğe bakması ,kucağına alması ,babacımm demesi ona daha da aşık olmamı sağladı,yani psikolojik hazırlık sa evet hazır olmak şart ,ama gezip tozucam demek bana göre ters
konuya gelirsek te ,gerçekten sorumluluk almaya hazırsanız yapın.

Ya çok özür dileyerek konunun dışında bir cevapla başlamak istiyorum ,öncelikle biraz gezip tozup evliliğin tadını çıkarmak nedir ben bunu anlayamıyorum ,evliliğin tadı hamileyken daha bir başka ,bebe doğunca hele bambaşka oluyor ,öncesi tatsız tuzsuzmuş diyorsun ,ben hamilelği hastalık gibi görmenizi istemiyorum ,ben 2 hamilelğimde de spor da yaptım ,dilediğim gibi gezdim tozdum ,tatile gittim ,bikini bile giydim ,bebeğim 20 günlükken hep gezmelerdeydim ,eşimle aramdaki bağ daha da kuvvetlendi,onun bebeğe bakması ,kucağına alması ,babacımm demesi ona daha da aşık olmamı sağladı,yani psikolojik hazırlık sa evet hazır olmak şart ,ama gezip tozucam demek bana göre ters

Kendi adıma fikirlerimi, hissettiklerimi söylemek istiyorum.
Gezmek,tozmak çocukla da olur. Hatta uzun yıllar Allah kısmet ederse zaten çocuklarımızla birlikte tatil yapacağız, sinemaya gideceğiz, gezeceğiz.
Ama çocuksuz yıllar aslında evlilikte daha kısa, biraz rahat bir dönem geçirmek istiyoruz sanırım. Ve sorumluluk.
Benim en büyük tereddütüm bu. Çocuk yetiştiriken yalnız kalmaktan korkuyorum.Eşimin iyi bir baba olacağını düşünüyorum, ama onun isteği birkaç yıl sonra baba olmaktan yana. Ben sanırım bu kadar beklemek istemiyorum, 6 ay sonra çocuk düşünüyorum örneğin, ama ona göre 2 yıl daha lazım bize en az. Bu konuda baskı da yapmak istemem, hassas bir konu ve benim kadar onun da istemesi önemli, ama düşünceleri de değişecek gibi değil.

Sanırım ben çocuk istiyorum yakın zamanda, ama eşimden destek çok görmediğimden bastırıp, çocuk sanki olumsuz olacakmış gibi kendime teselli veriyorum gibi.

Ben farklı bir acidan yaklasacagim ve önce saglik diyeceğim. Bence önce jinekolojik bir muayene olun eğer sizde ve esinizde herhangi bir sorun yoksa bekleyebilirsinizde fakat zaman akip geçiyor daha sonra bebek sahibi olmakta zorlasiyor yas önemli bir faktör maalesef

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Simdi 27 de hamile kalsam 28 de anne olucam canim ben 35 e gelmeden bu çocuk isini bitirmek istiyorum. Bide aralarinda enaz bes yaş olsun istedigim icin şu an ideal. .
Bi yandan da gezip tozmak var offf kafam karistiiiiiii

çok doğru düşünüyorsunuz 35 ten sonra çocuk çok zor olur bence her anlamda.Sizin yaşınız şuan ideal genç anne baba olmak çok güzel bence.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bebekle gezmek tozmak derken avm gezmek parka gitmek değil. Tatile de gitmişsinizdir ama haydi sahil şeridini boydan boya geçelim gibi değildir. Hamile bir bayanın yaptığı tatille hamile olmadan yapılan tatil de bir değil. Bebek olayı ise tamamen değişik. Arkadaşlarımın bebekleri olduğundan itibaren sadece bebek-dostu otellerde tatile gidebiliyorlar. Spontan bütün planlar askıya alındı. Haydi ucuza Paris turu buldum gidelim gibi bir şey olmuyor. Tabi bebeğini sırtına alıp trekkinge giden anneler de var ama sayısı türkiye de kaçtır sizce? Atıyorum eşimle Japonya turuna gitmek istiyoruz. Bebek planlarsak o yol ne hamile çekilir ne de yeni bebekle. Çünkü tüm gün yürümekten bahsediyorum. Bebek biraz büyüsün onun da aklı ersin falan derken kafaden bir 10 yıl ertelememiz lazım bizim o turu.

Ayrıca bebek demek hayatınızın tam merkezine gelip oturan bir varlık demek. Bu kötü bir şey mi hayır tabiki de. Ama evliliğin hemen başında iyi bir şey değil. Çünkü o zaman o merkezde eşler olmak istiyor. Benim bebeği olan arkadaşlarım 2 yıl bir çok aktivitemizden uzak kaldı. Katıldıkları da oldu ama katılamadıkları daha fazlaydı. Bir süre sonra bebek kakası ve uykusu dışında muhabbet dönmüyor gibi. Çocuğum olmadığı halde çocuk uyku düzeni üzerine iki yöntem olduğunu bunlardan biri ağlarken hemen al ama susunca bırak, diğerinin de bırak biraz ağlasın şeklinde olduğunu falan biliyorum. Nerden mi biliyorum çünkü hemen hemen başka hiç bir şeyden bahsedilmiyor yeni bebek sahibi olmuş çiftlerle buluşunca.

Bunların da elbet zamanı gelecek ama bir süre evliliğinin tadını çıkardıktan sonra çocuk yapan kadın da çocuğun zevlerini yaşayacak hemen çocuk yapan kadın da. Tek far evliliğin tadının çıkarıldığı o bir süre işte. yoksa hamileyken evliliğin o başka olan tadını herkes yaşayacak öyle yada böyle. Önce veya sonra.

Son düzenleme:
Ya bence böyle düşünmeyın emin olun olduğunda niye bu kadr geç kaldım ki diyeceksiniz çünkü ben hiç istemiyordum ki hiç anlamam çocuk işinden kendimi hazır hissetmeyi beklesem heralde bi on yıl geçerdi çok rahatıma duskunumdur çünkü:) ama şu an görüyorum ki iyi ki olmuş bana sürpriz olmuştu bebisimiz ama eşim o kadr istiyorduki etrafımızda o kadr hamile olan vardiki eşim bizim niye olmasın diye iyice ısrara başlamıştı ve şu an çok mutlu ayrıca birbirinizi gerçekten seviyorsanız bebek bunu o kadr pekiştiriyorki eskisine göre dahada baglandik birbirimize zaten eşim çok duskundu bana ama artk her konuda önceliği olduk şimdi diyorum keşke onu bundan mahrum etmeseydim daha erken evlenip yapsaydık:):):)

merhaba. konunun tamamını okuyamadım ama şunu söyliyim. borç harç bitecek çocuk yapacam diye beklersen bence kötü edersin çünkü borç hiç bitmez. ev biter araba başlar araba biter yazlık kışlık falan filan bitmez yaani. birde evliliği evlilik yapan çocuk bence. ilk zamanlar geçtikten sonra biriniz laptopu biriniz tableti alıp oturup nette gezinir oluyorsunuz bir zamandan sonra. ya da bizim çocuklar olmasaydı öyle olurduk kesin. ama çocuklar olunca hayatına bir renk geliyor. sürekli sana ihtiyacı olan ama ter kokusunu bile kokladığında sana dünyanın en güzel kokusu gibi gelen bir varlık oluyor yanında. sıkılmıyor musun sıkılıyorsun. ama o diyelim ki anneanneyle parka gitti. bu sefer de parkta ne yapıyor diye camdan onu izliyor buluyorsun kendini. bebek yüzüne bir bakıyor gülüyor sanki cennet kapıları açılıyor sanıyorsun.
birde ben ilk kızımı 26,5 yaşımda doğurdum ama 1 yıl bebeğimiz olmadı ve ben çok yıprattım kendimi. yani istedik oldu diye bişey de yok. birkaç ay bekleyebilirsin bebek için. hemen hamile kalanlar da oluyor inşallah istediğinde hemen kalırsın ama hemen olmayacağını da düşün derim ben. çocuk için uygun zaman diye bişey yoktur. bence her zaman öyle bir melek için uygundur. Allah onu bir düzene kavuşturur. kim bakıcak dersin hop karşına birini çıkarır. işime engel dersin hop bakmışsın kolaylaşıvermiş hayatın. bence evliliğinizden eminseniz çocuğunuz hatta çocuklarınız olmalı. allah sağlıklı ömürlü versin inşallah her isteyene :) :49: :49: :emir_bebek: :emir_bebek:

konu sahibesi arkadaşım, ben bir filmde şu lafı duymuştum ve sonuna kadar inanıyorum "çocuk için hazır olmayı beklersen asla hazır olamazsın" o kadar doğru ki. insan rahatına düşkün oluyor, zaten yeni evlenmişiz, okul, iş anca yoluna girmiş daha bir şeyleri yeni yoluna koyacakken, düzen tamamen bozuluyor bebişle. yaşınız da çok geç değil amaaaa amaaa amaaa çocuk bambaşka bir şey. bir yaşında kızım. çalışıyorum koşturuyorum, tek başıma yaptığım hiçbir faaliyetim yok. alış verişi bile netten yapıyorum onu avm lere hapsetmemek için ama onu emzirirken ikinciyi hatta yaşım yeterse üçüncüyü ne zaman yapacağımı, isimlerini filan düşünürken buluyorum kendimi. :21::21::21::21:

maddi olarak en büyük pay hep onun oluyor ama Allah'a şükür ikiniz de memurmuşsunuz. azıcık daha evliliğinizin tadını çıkarın ve biraz da eliniz rahatlamaya başlayınca hamile kalın, zaten hamile kalıp ta doğurana kadar 1 yıl sürüyor inşallah.

çok uzattım ama diyeceğim o ki hazır olmayı beklemeyin, çünkü öyle bir hazırlık hali olmuyor :34::34::34:

ben "bebekle her şey yapılır, hayatın düzeni neden değişsin ki?" diye düşünmüyorum kesinlikle. hayatınız, evliliğiniz, ilişkiniz, ailelerle ilişkiler TAMAMEN değişiyor. öyle evde sıkılıp ta kocacığınızla hadi bi kahve, hadi bi sinema diyemiyorsunuz, arkadaşlarınızla gezip, akşamlara kadar muhabbet edemiyorsunuz. zaten ilk 1-2 yıl bir ortama girip te uzuuun uzun muhabbetler, sıcak yemekler yok. :20::20:
o nedenle bence evliliğin ilk 1-2 yılında yaşlar da çok geçmemiş ise eşle sevgililiği doyasıya yaşamalı insan. yoksa içinde kalıyor kişinin bazı şeyler.

Son düzenleme:
ben 24 yaşındayım
2.5 senedir evliyim.
eşim 29 yaşında.
çocuk meselesi bana çok uzak geliyor.
bir gün uyanıp çocukları seviyor olursam ancak o zaman yapabilirim gibi geliyor.
sevemiyorum, istek yok içimde bebekler özellikle itici geliyor.
neden böyle diye de kendimi suçluyorum.
eşim ise çok sever çocukları.
şimdi eşimin kendinden küçük kardeşinin çocuğu olacakmış.
büyük ihtimalle eşim de istiycek askerden döndüğünde.
ama ben kesinlikle kendimi hazır bulmuyorum.
baskı yapmaz ama ima eder istediğini.
o düşünce bile bana çoooooook kötü geliyor.
sizin durumunuz için de bence 1 yıl daha bekleyebilirsiniz.
hem böylece çocuk doğana kadar borç bitmiş olur hem de evliliğiniz daha sağlamlaşmış olur.

BEN DE BUGÜNLERDE AYNI DÜŞÜNCELER İÇİNDEYİM. eşimle EVLENELİ 9 AY OLDU AMA 5 AYDIR BERABERİZ İKİMİZDE MEMURUZ AİLELERDEN UZAĞIZ NE ANNEM NE KV YANIMA GELİP ÇOCUK BAKMAZLAR. BORCUMUZ DA VAR AMA BİZİ EN ÇOK DÜŞÜNDÜREN BEBEĞE KİM BAKACAK? Allah yrdımcımız olsun

Back
X