• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk istemeyen eşten ayrılmak

Donasyonda ben de öz annesi olmuyorum. Sadece taşıyıcı oluyorum ama sonra çocuk sıkıntı çeker mi onu da düşünüyorum.
kimse bipolar hastası bir anneyle büyümek mecburiyetinde değil bunu size hakaret olsun diye demiyorum yanlış da anlamayın ama tedavi olmuyorsunuz. Bipolar hastalığı zordur. Bir çocuğun bir ömür bipolar anne ile başetmeye çalışması da daha zor. Hani en azından iyi bir baba olsa desek, o da yok. Biri sizden çıkarı olan arkadaşınız öteki de anlaşamadığınız kocanız. Sırf çocuk istediğiniz için bu kararı vermek çok yanlış. Üstelik hastalığınızın evresini bilmiyorum ama bugün isteyip doğunca veya çocuk gelince istemeye sevmeye devam edip etmeyeceğiniz konusu bile muamma malesef. Önceliğiniz tedavi olsun

Maltese cinsi. Bir yila yaklasti hemen hemen. isyerime yakin bir abla var epey kopek bakiyor bahcesinde. Baya buyuk bir alan. Almaya pek gonullu degildi tum masrafini ben karsilarim dedim. Diger kopekler icin de mama aldim (rusvet ) kabul etti. Mama veya ilac vs goturdukce arada ugrarim.
Bir iki gune birakirim maalesef.
Birakmayi hic istemiyorum ama disari cikamadigimda bunaliyor. Orada daha mutlu olur kocaman bahce. Karsida ormanlik alan. Abla kopekleri ormanda gezdiriyor da. ormanda yuruyuse cikinca vs rastlarim hep. Arada ben de alirim iyi hissettigimde.
Baskasina sahiplendirmeyecek oyle anlastik.
Daha köpeğinize sahip çıkmıyormuşsunuz ki

Donasyon konusuna yabancıyım detaylarını bilmiyorum, böyle bir gebelik olursa size gerekli olan ilaçları nasıl kullanacaksınız, tedaviniz nasıl olacak
donasyon konusunda adamın hamallık demesi bir nebze doğru aslında
anası bu kadın değil
babası eşi olmayacak
tamamen alakasız ve bilinmeyen bir anne baba olacak, sadece kadın gebelik yaşamak istediği için (böyle daha mı çok anne hissedecek?) bebek kadının rahmine koyulacak
ve evet bipolar ilaçlarının çoğu tahminimce gebelikte kategorisi uygun değildir, kullanamaz muhtemelen.

40 yaşıma gelmek üzereyim kafam allak bullak ben de her gün bin tane şey düşünüyorum bebek sahibi olmakla alakalı
ama
yovv dostum yovv
bu kadarı da fazla.

Maltese cinsi. Bir yila yaklasti hemen hemen. isyerime yakin bir abla var epey kopek bakiyor bahcesinde. Baya buyuk bir alan. Almaya pek gonullu degildi tum masrafini ben karsilarim dedim. Diger kopekler icin de mama aldim (rusvet ) kabul etti. Mama veya ilac vs goturdukce arada ugrarim.
Bir iki gune birakirim maalesef.
Birakmayi hic istemiyorum ama disari cikamadigimda bunaliyor. Orada daha mutlu olur kocaman bahce. Karsida ormanlik alan. Abla kopekleri ormanda gezdiriyor da. ormanda yuruyuse cikinca vs rastlarim hep. Arada ben de alirim iyi hissettigimde.
Baskasina sahiplendirmeyecek oyle anlastik.
Maltese ne güzel yaşar bahçede karşısı da orman, büyük cins köpekler falan...
Dünden beri sabırla yazıyorum size, anlamaya, yargılamamaya çalışıyorum ama şu yazdıklarınız kalbimi sıkıştırdı resmen, evinizdeki can, doğuracağınız çocuk, eşiniz herkes heba olacak siz iyi olmayı mı umut ediyorsunuz, bekleyin bulursunuz şifayı... Siz kafanıza göre ilaç bırakın herkes bedel ödesin öyle mi... Hastalık bir yana kötü kalplisiniz siz allah layığınızı versin...

Maltese ne güzel yaşar bahçede karşısı da orman, büyük cins köpekler falan...
Dünden beri sabırla yazıyorum size, anlamaya, yargılamamaya çalışıyorum ama şu yazdıklarınız kalbimi sıkıştırdı resmen, evinizdeki can, doğuracağınız çocuk, eşiniz herkes heba olacak siz iyi olmayı mı umut ediyorsunuz, bekleyin bulursunuz şifayı... Siz kafanıza göre ilaç bırakın herkes bedel ödesin öyle mi... Hastalık bir yana kötü kalplisiniz siz allah layığınızı versin...
Çok ayıp yazdiklariniz. Hiç de kötü kalpli biri değilim. Etrafimdaki herkes temiz kalpli der. Kaç kişiden pırıl pırıl düzgün bir insan tanımlaması duydum. Anlatmak hoş olmaz çok insana hayvana yararım dokundu. Hayvan konusunda biraz çektim kendimi eskiye göre.

Sanki çok yakından tanıyorsunuz. O köpeği ben sokaktan aldım. Diğer köpekler boynunu zedelemişti. Pek evde kedi köpek bakma sevdalisi olmamama rağmen yine de kurtuluş olmak istedim. Kucaklayıp tedaviye götürdüm eşimle çatıştım eve almak için . Ne kadar kolay yargılamak.
Bahsettiğim kadın gayet bilinçli. O köpekleri bir araya getirmez kedi de besliyor.
Kendimi ispatlama çabasına girmiyorum hiç hakedecek bir yapım yok bu suçlamayı.

Çok ayıp yazdiklariniz. Hiç de kötü kalpli biri değilim. Etrafimdaki herkes temiz kalpli der. Kaç kişiden pırıl pırıl düzgün bir insan tanımlaması duydum. Anlatmak hoş olmaz çok insana hayvana yararım dokundu. Hayvan konusunda biraz çektim kendimi eskiye göre.

Sanki çok yakından tanıyorsunuz. O köpeği ben sokaktan aldım. Diğer köpekler boynunu zedelemişti. Pek evde kedi köpek bakma sevdalisi olmamama rağmen yine de kurtuluş olmak istedim. Kucaklayıp tedaviye götürdüm eşimle çatıştım eve almak için . Ne kadar kolay yargılamak.
Bahsettiğim kadın gayet bilinçli. O köpekleri bir araya getirmez kedi de besliyor.
Yooo gayet hak ettiniz
Beni burada tanıyan çoktur, kolayına yazmam böyle bir şeyi, hak ettiniz, kötü kalplisiniz, bu çevir kazı yanmasınlara kanmayacak kadar yaşlıyım ben, oturun kendi muhasebenizi yapın bana kendinizi anlatmanıza gerek yok daha da yazmayacağım konunuza sizi görmezden geliyorum artık

Alıntıladığınız üyenin yorumunu okurken içimin yağları eridi. Kadın dünden beri yardımcı olmaya çalışıyor çok bile dayandı.

Kötüsünüz iyisiniz diyemem. Sorumluluk sahibi değilsiniz diyebilirim ama. Köpekler ne ister ya? Yemek, su, günde yarım saat gezdir ve sev. Daha bunu yapamazken bu çocuk aşkı neden? Eşinizle mutlu değilsiniz, kendinizle mutlu değilsiniz, tedavinizi önemsemiyorsunuz ilaçları kafanıza göre bırakmışsınız… Sizin bu haldeyken herhangi bir çocuğa faydanız dokunabilir mi? Bi mantıklı düşünün ya.

Eşimle tek problemimiz bu değil. iki kez tedavi başarısız oldu. Üçüncüye maddi kulfet ve umudunu kaybettiği için yanaşmıyor.
Esasen ben yola çocuğun da benimle aynı sıkıntıyı çekmemesi için evlat edinme için çıktım. Çünkü bipolar hastasıyım çocuğun da aynı olma ihtimali yüksek olurdu genetik olarak.üç yıl ben istemedim.
Şimdi yine yavaş yavaş evlat edinme veya embiyo donasyonu düşünmeye başladım. Sen hamal mısın kendine zor bakıyorsun elalemin çocuğunu istemiyorum diyor.
Ayrılsam kıbrısta donasyon yaptırsam veya evlatlık alsam üstesinden gelinir mi? Babasız ve maddi olarak sadece benim imkanım olacak.
Ama bir taraftan zaten hiç aileleri yok. En azından ben olacağım.
Çocukluk arkadaşım var.istersen embriyo donasyonu yaptır tutarsa formalite evleniriz nüfusuma alırım baba figürü olurum diyor. Benim evlilikle ilgili her süreci sıkıntıyı biliyor.
Ben senin ne yapmak istedigini bi turlu anlamadim arkadasim kusura bakmada.kocan var.ama bosanip evlatlik edinip baska adamin nnufusuna kaydettirmeye kadar dusunmussun.

Kediyi köpeği niye karistiriyorsunuz şimdi ne alâka? Herkes hayvan sevmek zorunda değil. Ki hayvansever geçinenlerin coğu çocuktan nefret eder zaten. Tavuğu seviyorum mesela tavada. Neye göre hayvan sevgisi kime göre hayvan sevgisi. Hamamböceği fare görse kafasını ezecek kişiler bana hayvanseverlik taslamasın . Bal gibi türcüsünüz . Et yiyorsunuz daha ne?
Ayrıca konu bambaskayken kalkip alakasız yerden bel altı vurmayın. Size ne yahu. Sevmek zorunda değilim. Hayvan sevebilirsin ben sevmiyorum. Var mı diyeceğin? Konumun altına salça olmayin lütfen. Alâkası yok çünkü.
Aslında hiçbir zaman derin bir bağ yoktu. O da ben de başkasını seviyorken karşılık bulamayıp evlenmiş kişileriz
Dizi olur sizin hayat hikayenizden. Ama şöyle günlük diziler var ya hani aşırı arabesk, aşırı klişe.

Tek derdiniz üremek mi? Yani çocukluk arkadaşınızı bile bu işe alet edecek kadar, böyle saçma bir işe girilecek kadar çok mu üremek istiyorsunuz?

Dizi olur sizin hayat hikayenizden. Ama şöyle günlük diziler var ya hani aşırı arabesk, aşırı klişe.

Tek derdiniz üremek mi? Yani çocukluk arkadaşınızı bile bu işe alet edecek kadar, böyle saçma bir işe girilecek kadar çok mu üremek istiyorsunuz?
Donasyon veya evlatlık üremek değil. Başkasının çocuğu onlar.

Eşimle tek problemimiz bu değil. iki kez tedavi başarısız oldu. Üçüncüye maddi kulfet ve umudunu kaybettiği için yanaşmıyor.
Esasen ben yola çocuğun da benimle aynı sıkıntıyı çekmemesi için evlat edinme için çıktım. Çünkü bipolar hastasıyım çocuğun da aynı olma ihtimali yüksek olurdu genetik olarak.üç yıl ben istemedim.
Şimdi yine yavaş yavaş evlat edinme veya embiyo donasyonu düşünmeye başladım. Sen hamal mısın kendine zor bakıyorsun elalemin çocuğunu istemiyorum diyor.
Ayrılsam kıbrısta donasyon yaptırsam veya evlatlık alsam üstesinden gelinir mi? Babasız ve maddi olarak sadece benim imkanım olacak.
Çocukluk arkadaşım var.istersen embriyo donasyonu yaptır tutarsa formalite evleniriz nüfusuma alırım baba figürü olurum diyor. Benim evlilikle ilgili her süreci sıkıntıyı biliyor.
Önce tedavi olun

Psikolojik rahatsızlığı olanların ben anne olmasını istemiyorum şahsen kendi fikrimi söylüyorum

Eşinizlede problemleriniz var onları çözün

Tek bir soru, köpek bakamayan çocuk nasıl baksın 😳
Gerçekten ya öyle sıkılınca sokağa da bırakamaz ama yapmayanda yok

Daha birkaç sene önce bir kadın kızını camdan atıp öldürdü ve aynı şekilde oğlunuda atmış

Psikolojik sorunları varmış
aile ve sosyal politikalar bakanlığı araştırıyordur öyle değilmi aileyi

Pazardan karpuz alır gibi vermiyorlar bence verilmemeli

Anne olmaya hazır mısınız? Eğer çocuk bakımı hakkında bilgili, destekleyici sakin mutlu biriyseniz, sevgi ve ilgiyle, sıfır ceza bağırma çağırma ile bir çocuk büyütebilecekseniz bence bu yola çıkın🤩 ancak sırf bu yüzden boşanılır mı bilmiyorum. Eşinizi seviyorsanız bu sizin ortak kararınız ve o istemiyorsa zorlamak olmaz

Ya yorumlarınızı okudum da, ilgi sevgi mutluluk dolu yetiştirme tarzını verebileceğinizi düşünmedim çocuğa. Çocuk gelişimciyim ve değişik anne babaların sorunlarını çeken çocuklarla çok karşılaşıyorum. Anne olmak zorunda değilsiniz🙏🏻 Bu arada hayvan çocuk benim için çok benzer, masum, saf ve yetinin bir insandan güçsüz durumdalar. O yüzden hayvan sevmeyen veya tavada seven birinin çocuklara doğru ilgiyi gösterebileceğini düşünmüyorum. Kişisel fikrim tabi, anne olacaksanız da formalite vs olmadan kendinizi duygusal anlamda tamamlayıp maddi imkanlarınızı tam tutup olmanız yönünde. Bu arada evlat edinme için büyük bir sıra var, siz almasanız anne ve baba içeren bir aileye gidecek çocuk. Elbette iyi bir aile mi bilemeyiz ama tek annedense bir aile içine gitmeleri daha faydalı gibi. Büyük çocuk evlat edinmek istiyorsanız ayrı tabi, onların talibi yok çok malesef🥲

Kediyi köpeği niye karistiriyorsunuz şimdi ne alâka? Herkes hayvan sevmek zorunda değil. Ki hayvansever geçinenlerin coğu çocuktan nefret eder zaten. Tavuğu seviyorum mesela tavada. Neye göre hayvan sevgisi kime göre hayvan sevgisi. Hamamböceği fare görse kafasını ezecek kişiler bana hayvanseverlik taslamasın . Bal gibi türcüsünüz . Et yiyorsunuz daha ne?
Ayrıca konu bambaskayken kalkip alakasız yerden bel altı vurmayın. Size ne yahu. Sevmek zorunda değilim. Hayvan sevebilirsin ben sevmiyorum. Var mı diyeceğin? Konumun altına salça olmayin lütfen. Alâkası yok çünkü.
Kedi köpekte savunmasız bir canlı.
Ben sizin anne olabilecek bir psikolojiye sahip olduğunuzu düşünmüyorum. Bildiğim kadarıyla ağır ruhsal sorunlarınız var, sorun kocanızın çocuk istememesi olmamalı. Siz anne olacak ruhsal yeterlilikte değilsiniz. Burada bile en basit şeye kafayı yiyorken o çocuğa karşı nasıl acımasız olursunuz kim bilir.

Back
X