ÇOCUK İSTEMİYORUM

booksmoney

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2018
1.068
1.545
133
Hayatım boyunca çocukları çok sevmemişimdir, şimdi evli olduğum için herkes çocuk düşünmüyor musun diye söylüyor. Eşimde ben de istemiyoruz henüz. Ama içimde bir yerlerde ya istersem de olmazsa diye de bir korku var. Bazıları diyor çok fazla korununca yumurtalıklar tembelleşiyormuş, hapla korunmak kısır yapıyor vs. Bunlara inanıyor sayılmam nasip kısmet bazı şeyler. Hayatımı hiçbir zaman bir çocukla hayal etmedim. Ama olmaması da beni rahatsız eder gibi sanki. Etrafımdaki herke birer birer anne olmaya başlamışken ya benim istersem ve hiç çocuğum olmazsa gibi düşüncelere kapılıyorum

Bu aralar düşüncelerimi anlayamıyorum... Şu an birikim yapıyoruz araba alıcaz, daha şimdiden tatilimizi ayarladık, yaza planlarımızı yaptık. Ama bir çocuk olsa tüm bunları yapamayız gibi geliyor çünkü tek maaşa düşücez şuan yaşadığım bu lüksler olmayacak. Belki de bu hayattan vazgeçmek istemiyorum bilmiyorum.
Siz çocuk yapmaya nasıl karar verdiniz? Ya da ömür boyu çocuk istemediğinize nasıl karar verdiniz?

Siz evleneli çok olmadı daha değil mi?

Bir süre çocuk düşünmemeniz gayet normal, şimdiden bunun telaşına düşmeye gerek yok bence.

Eşinizle tekken yapabileceğiniz birçok şey var onları yapın, özellikle ilk yıllar çocuklara endeksli oluyor çoğu şey.

Zamanla çocuk fikrine alışırsınız belkide hiç sıcak bakmayacaksıniz, burda önemli olan eşinizle aynı fikirde olmanız. Bir şartlanmaya gerek yok.

Son düzenleme:
Hayatım boyunca çocukları çok sevmemişimdir, şimdi evli olduğum için herkes çocuk düşünmüyor musun diye söylüyor. Eşimde ben de istemiyoruz henüz. Ama içimde bir yerlerde ya istersem de olmazsa diye de bir korku var. Bazıları diyor çok fazla korununca yumurtalıklar tembelleşiyormuş, hapla korunmak kısır yapıyor vs. Bunlara inanıyor sayılmam nasip kısmet bazı şeyler. Hayatımı hiçbir zaman bir çocukla hayal etmedim. Ama olmaması da beni rahatsız eder gibi sanki. Etrafımdaki herke birer birer anne olmaya başlamışken ya benim istersem ve hiç çocuğum olmazsa gibi düşüncelere kapılıyorum

Bu aralar düşüncelerimi anlayamıyorum... Şu an birikim yapıyoruz araba alıcaz, daha şimdiden tatilimizi ayarladık, yaza planlarımızı yaptık. Ama bir çocuk olsa tüm bunları yapamayız gibi geliyor çünkü tek maaşa düşücez şuan yaşadığım bu lüksler olmayacak. Belki de bu hayattan vazgeçmek istemiyorum bilmiyorum.
Siz çocuk yapmaya nasıl karar verdiniz? Ya da ömür boyu çocuk istemediğinize nasıl karar verdiniz?
bende hic cocuk istemiyordum evlenmeden once esime cocuksuz bir hayati kabul ediyorsan evlen benimle demistim ama evlendikten 1 sene sonra istemeye basladim. Simdi 39 gunluk bi bebegim var acikcasi arada cocuk yapmasa miydim hayatimi bitirdim mi ozgurlugum gitti gibi dusunceler geliyor ama bebegimi de cok seviyorum onun icin deger diyorum. Yani iyi dusunup karar vermek lazim. Bebek olunca hadi bi yuruyus yapip geliyim bile diyemiyorsunuz bazi seylerden feragat etmek gerekiyor ama sevgisi de bambaska kendi canindan bile cok seviliyor

Çocuk yapmaya hazır değilsen hiç kafanı takma sağlığından yana bişey yoksa zamanı gelince zaten doğru zaman olduğunu anlarsın şimdi hayatınızı yaşayın herkesin fikri olur da hepsini ciddiye almayın maddi durumunuzda çocuğu güzel yetiştiricek seviyeye gelir insallah yakında ozaman yaparsınız

Çocuk istemek ya da istememek bir seçimdir lakin sizin sorununuz ne istediğini bilmemek. Çocuk istemiyorsanız "ya olmazsa diye" korkmak yersiz değil mi?

Zaten evliliğin başlarında vajinismusla mücadele ettim dolayısı ile de çocuk olmadı bu sürede gezdik, eğelndik, eşimle birbirimize alıştık. Aslında şuan tam da zamanında bir çocuk bekliyoruz. Açıkçası bana "hayatımızı yaşayalım, birikim yapalım sonra çocuk yaparız" fikri pek mantıklı gelmiyor çünkü bunun sonu yok. Elbette şartları olgunlaştırmak maddi manevi hazır hissetmek lazım fakat "ya eski hayatımı ararsam çocuklu hayata alışamazsam" korkusunun sonu yok. Örneğin ben de bunları düşünürdüm ama şuan çocuğumun doğduğu onunla geçirdiğim zamanları hayal ediyorum ya eskiyi özlersem kaygısı, gelecekte evladımla neler yapabilirim heyecanına dönüştü.

Çocukla da tatile gidilebiliyor. Çocukla da çalışılabiliyor. Bakacak kimsem yok, kreşe de bırakamam kendim bakacağım çalışmayacağım diyorsanız bir süre ekonomik durumunuzun iyileşmesini bekleyebilirsiniz tabi yaşlar da önemli. Millet istiyor diye de yapmayın, eşiniz de siz de ne zaman isterseniz ortak kararınız olsun.

Bu kafayla yapma agir gelir. Dha var zamanin kalbin sama soyler, ya da hic soylemez. Hayatin zorunlulugu degil. Akisina birak.

Çocuktan sonra hayat neden bitsin onu anlamıyorum. Asıl hayatın yepyeni bir sayfası başlamış oluyor.
Anladığım kadarı ile yeni evlisiniz, gezmek tozmak, kendiniz için araba vs almak istiyorsunuz. Ayrıca çocuktan sonra hayat standardınız da düşecek.
Bu durumda çocuk yapmayın, hatta çocuk istemiyorsanız asla anne olmayın. Herkes anne baba olmak zorunda değil.

Çocukla da tatile gidilebiliyor. Çocukla da çalışılabiliyor. Bakacak kimsem yok, kreşe de bırakamam kendim bakacağım çalışmayacağım diyorsanız bir süre ekonomik durumunuzun iyileşmesini bekleyebilirsiniz tabi yaşlar da önemli. Millet istiyor diye de yapmayın, eşiniz de siz de ne zaman isterseniz ortak kararınız olsun.
Ekonomik durumumuz iyi bir çocuğumuz olsa da geçinebiliriz o sıkıntı değil ama tabii ki bu kadar lüks olmaz benim derdim o sanırım. Annem var ama bakar mı o da muamma.

Yaşınız genç zaten

İstemiyorsanız aceleye gerek yok da neden tek maaşa düşülecek onu anlamadım
Ee çünkü ben çalışamam bir süre. Hemen işe döneyim desem bakacak birisi yok annem var ama bakar mı muamma kayınvalidem zaten bakamaz burada değil.

Ee çünkü ben çalışamam bir süre. Hemen işe döneyim desem bakacak birisi yok annem var ama bakar mı muamma kayınvalidem zaten bakamaz burada değil.

Ne annem ne kv baktı çocuğuma işime ara vermedim

Hiç aklıma dahi gelmedi tek maaş kalırız diye düşünmek

Back
X