Çocuk? Kariyer?

_sushico_

Guru
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2010
1.712
1.194
333
38
Merhaba kızlar bugünlerde çok konu açıyorum kafam çok karışık galiba..Bazı hormonlarım çok düşük önceki konumda bahsetmiştim. Fsh:0.18 lh:0
Doktorum cyclo isimli ilacı verdi ve beni kırmadan gebe kalmamın zor olabileceğinden bahsetti ama nette gördüğüm kadarıyla imkansız görünüyor.. Neyse bana biran önce çocuk yapmaya çalış dedi.eşimde bende birkaç sene sonra bakarız diyorduk açıkçası çok çocuk olayını düşünmemiştik.Ancak yaşım 31 ve doktorum kariyer hep yapılır çok pişman olursun bu hap hamile kalmana yardımcı olcak diyor. Eşimle konuştum ve bebek işini öne almaya çalıştık. Öte yandan işimden 6 ay önce ayrılmıştım hostestim şuan düzenli bir işte kariyer yapmak istiyordum.Çocuğum olursa işsizlik sürecinde birdaha çalışmam zor görünüyor. Belki tepki alıcam bir çoğunuzdan ama çocuk konusuyla ilgili korkularım var.belki yok yere korkuyorum belki hiç olmycak. Ama olursa ya iyi anne olamazsam diye korkuyorum hiç kendimi anne olarak düşünmemiştim.böyle düşünen anneler varmı aranızda?? Çocuk doğunca depresyona falan girdiniz mi?

Ne yonden iyi anne olamamaktan korkuyorsunuz?
Ben baya bunaldim cocuk konusunda esim yardimci degil

İstemiyorsanız yapmayın,yazık hem size hem çocuğa hem evliliğinize,
Doktor siz istiyorsunuz diye pişman olursunuz falan demiş sanırım.
Herkes istiyor diye bir kaide yok ,istemiyorsanız bu sizi farklı ,garip ya da vs yapmaz.

Bende Senin gibi düşündüm evlenince tam 4 buçuk yıllık evliyim ben ilk zamanlar odum kopuyodu hamile kalcam die sanki koydu okadar .. yeni mezundum sürekli kariyer planları kpss derken zaman su gibi aktı gitti bebek yapmadık en büyük pismanligim ve ne oldu biliyo musun o istemediğim bebek olmuyor şimdi yaşım 29 bir yıldır nasıl istiyoruz olmuyor bi aşılama oldum temmuzda tutmadi ve yine ne oldu bikiyo musun bütün kariyer planlarım suya düştü çünkü atanamadım yıllarca kpss çalıştım Psk bozuldu atancam die çocuk yapmadım atanamadım şimdide çocuk olmuyor cokk psimanimm

Merhaba kızlar bugünlerde çok konu açıyorum kafam çok karışık galiba..Bazı hormonlarım çok düşük önceki konumda bahsetmiştim. Fsh:0.18 lh:0
Doktorum cyclo isimli ilacı verdi ve beni kırmadan gebe kalmamın zor olabileceğinden bahsetti ama nette gördüğüm kadarıyla imkansız görünüyor.. Neyse bana biran önce çocuk yapmaya çalış dedi.eşimde bende birkaç sene sonra bakarız diyorduk açıkçası çok çocuk olayını düşünmemiştik.Ancak yaşım 31 ve doktorum kariyer hep yapılır çok pişman olursun bu hap hamile kalmana yardımcı olcak diyor. Eşimle konuştum ve bebek işini öne almaya çalıştık. Öte yandan işimden 6 ay önce ayrılmıştım hostestim şuan düzenli bir işte kariyer yapmak istiyordum.Çocuğum olursa işsizlik sürecinde birdaha çalışmam zor görünüyor. Belki tepki alıcam bir çoğunuzdan ama çocuk konusuyla ilgili korkularım var.belki yok yere korkuyorum belki hiç olmycak. Ama olursa ya iyi anne olamazsam diye korkuyorum hiç kendimi anne olarak düşünmemiştim.böyle düşünen anneler varmı aranızda?? Çocuk doğunca depresyona falan girdiniz mi?

Bebişş :KK200::anneadayı:

Bebek ha deyince olmuyor ki. Tedavi yaş ilerledikçe çok zorlaşıyor. Kendinize çocuksuz bi hayat hayal edebiliyor musunuz ? Sürekli çalışıp para kazanıp harcayarak keyfinize bakarak sadece eşinizle mutlu olabilecek misiniz? Bu soruların cevabı sizde. Hayat görüşünüze bağlı.
Ben işi kariyeri amaç olarak değil sadece araç olarak kullanıyorum. Büyük geniş ailemle coxuklarimla rahat yasayabilmem için. Aksini düşünemiyorum. Henüz çocuğum yok. Olmazsa herhalde calismamin da bir anlamı kalmayacak.

Gercekten cocuk istiyorsaniz onceliginiz cocuk olsun.hayir ben cocuksuz mutluyum hayatimi rutinimi seviyorum diyorsaniz elbette kariyer

Bebek ha deyince olmuyor ki. Tedavi yaş ilerledikçe çok zorlaşıyor. Kendinize çocuksuz bi hayat hayal edebiliyor musunuz ? Sürekli çalışıp para kazanıp harcayarak keyfinize bakarak sadece eşinizle mutlu olabilecek misiniz? Bu soruların cevabı sizde. Hayat görüşünüze bağlı.
Ben işi kariyeri amaç olarak değil sadece araç olarak kullanıyorum. Büyük geniş ailemle coxuklarimla rahat yasayabilmem için. Aksini düşünemiyorum. Henüz çocuğum yok. Olmazsa herhalde calismamin da bir anlamı kalmayacak.
Haklısınız oyüzden bebek için çalışmalara başladık.İnş sadece ilaçla olur ve hormonlarım düzelir:(

Haklısınız oyüzden bebek için çalışmalara başladık.İnş sadece ilaçla olur ve hormonlarım düzelir:KK43:
İnşallah şanslı kesimden olursun da bebeğini hemen kucağına alabilirsin. Ben daha 25 im fakat çocuğum olsun diye iki yildir uğraşıyorum. Maaşımı da doktorlara ilaçlara harcıyorum desem yeridir.

Depresyona girmedim. Evdeyim, cocugumlayim. Suan onceligim o ve cok.mutluyum. Arkadaslarim.kariyerlerini garantiye aldilar. Evli degiller. Ama hergun depresyon mesajlari atiyorlar. Belirsizlik ve amacsizlik icindeler. Bi son ariyorlar. Hayatiniz calis, calus, calis dan ibaret olacak. Yapacaginiz hicbir aktivite bebeginizle uyumaniz kadar guzel olamaz, emin olun. Hala imkan varken deneyin.

Çok zor bir karar yerinizde olmak istemezdim :( İnşallah gönlünüze göre olur.
Ben de şu an istemiyorum hem kariyerim için hem de hayatımı değiştirmek istemediğim için. Ama bir doktor böyle deseydi ne yapardım bilmiyorum. Sonuçta hiç çocuğum olmayacaksa zaten, yapabileceğim bir şey yoksa bu fikre alışırım. Ama elimden geliyorken bir şey yapmazsam.. O daha zor. Çünkü yaşlanınca eminim şimdiki gibi hissetmem.
Çocuğun kariyeri olumsuz etkilediği elbette çok doğru ama bu bir şart değil. Sadece daha fazla çalışmak, daha fazla yorulmak gerekiyor.

canim ben de yasinda anne oldum. yas ilerledikce cocuk daha zor gelmeye baslayacak. eger ki hic ama hic istemiyorsan, o zaman baska. ama gunun birinde olsun tabi cocugum diyorsan, benim sahsi fikrim, bekleme. su akar yolunu bulur. simdi her yerde kresler okul oncesi egitim yerleri vs var. kariyer ve cocuk zor degil emin ol.
simdiki aklim olsa, bir iki sene evvel yapardim cocugu, ama dusuk vs oldu. nasip bu isler.

Bende yedi yillik evliyim ilk baslarda hic istemedim cocuk varmi diye soranlara sinir oldum falan. Sonra bisey oldu icimde bir gunde been cocuk istiyorum dedim ama nerdeyse bir yil olacak yok olmuyor. Ama istemedigim zamanlar icin pisman degilim dogru zaman degildi cunku simdi hazir hissediyorum kendimi ve cok istiyorum insallah en kisa surede isteyen herkese nasip olur ama demem o ki kimisinin ilk aydan oluyo kimiside ugrasiyo iste

Kariyer her zaman yapilir ama bebek icin zaman kisitli:)

Karnım burnumda hala iyi anne olamazsam korkusu var sanırım bunu yaşamadan bilemeyeceğim :KK51: ama onu bir süre hissetmeyince bile aklım çıkıyor bişey oldu diye... Kimse doğuştan anne olmuyor öğreneceğiz bunu da bi evlat anneden babadan sevgi ister herşeyden önce sevdikten sonra herşey hallolur...

anladığım kadarıyla kesinlikle anne olmak istemiyorum demiyorsunuz
bu yüzden ertelemeyin derim
heleki böyle sıkıntılı bir durum varsa
ben hamileyim inan halen ya iyi anne olamazsam diye düşünüyorum
bence bizim gibi düşünenler iyi anne olacaktır buna eminim

Ne yonden iyi anne olamamaktan korkuyorsunuz?
Ben baya bunaldim cocuk konusunda esim yardimci degil
Biraz tahammülsüz bir insanım işimden dolayı oldu çabuk sinirleniyorum. Bide kendi aile hayatımdan dolayı galiba çocuğum mutlu ailede olsun istiyorum. Eşimle aramız çok iyi şükür ama geleceğin ne getireceği bilinmez.

Saolun kızlar. Eskiden çocuk istemiyorum diye çok dedim düzgün hormonlarım bozuluverdi.Büyük söylememek lazım çünkü 2-3 gündür çocuk düşünmeye başladık ve birçok şey daha ılımlı gözükmeye başladı. Heyecanlanıyorum :) Ama fazlada beklentiye girmemem lazım. Allah hakkımızda hayırlısını versin

Back
X