Çocuk/Kariyer ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi CeYz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Benimde 14 aylık ikizlerim var ve ben 1 hafta sonra işe başlıcam ve kreşe vermek zorunda kalacağım kuzularımı. Yapacak bişey yok mecburuz. Akşam eve gelincede herşeyi bit kenara bırakıp onlarla ilgileneceğiz. Bu aralar hep bu konuyu düşünüyorum. Hayırlısı :/

Evet zor sizi anlıyorum.
Ama burda duygusal olmıycaksınız.
Bu günler gelip geçicek.
Herşeyden önce evladınızın geleceği içn işe devam etmeniz gerlktiğinizi kabullenecek ve işden ayrılmayı aklınızdan çıkartacaksınız.
Bunca yıl kendinize verdiğiniz emeği çöpe atmayın
Yapmayın derim ben.
Kurulu düzeninizi bozmayın.

Benim de en büyük isteğim kreş yaşına kadar oğluma bakmam ama maddi durumumuz buna el vermiyor maalesef. Birçoğunuza göre şanslıyım annemlerle altlı-üstlü oturuyoruz,oğlum evin ilk ve tek torunu el üstünde tutuluyor. Korktuğum şeyler var mesela oğlum beni sevecek mi karşı komşumuz torununa bakıyor, torunu anneannesine tapıyor, annesi gil eve götürmek istediklerinde saatlerce çabalıyorlar ama yok ağlıyor istemiyor onları. Annem de hep özeniyor komşumuza, arada söylüyor torunum en çok beni sevecek hep benim yanımda olacak diye :KK43:
Ben de şanslıyım,kendi annemle aynı sizin gibi altlı üstlüyüz :KK68: Kızım anneme çok alışık, sizin korkularınız bende de vardı,yersizmiş. Kimseye bana yada babasına düşkün olduğu kadar düşkün değil.Sizin evladınız o tabiki en çok sizi sevecek. Hiç üzülmeyin.İlk zamanlar oluyor o dediğiniz sadece, 1buçuk 2 yaştan sonra varsa yoksa anne-baba

Benimde 14 aylık ikizlerim var ve ben 1 hafta sonra işe başlıcam ve kreşe vermek zorunda kalacağım kuzularımı. Yapacak bişey yok mecburuz. Akşam eve gelincede herşeyi bit kenara bırakıp onlarla ilgileneceğiz. Bu aralar hep bu konuyu düşünüyorum. Hayırlısı :/
Allah bağışlasın, sizin de az kalmış en zor zamanınız desenize:KK42:İlk günler zor oluyor,sonra bir bakıyorsun ki iş yeri aslında dinlenme yeri. İnş. sizin benim gibi memnun olmadığınız kısımlar olmaz da iki gemiyi de yürütür gidersiniz. İstanbuldamısınız, kreş ücretleri nasıl? Ben de 3 yaşında vermeyi düşünüyorum buradan ayrılmazsam. Çoktandır araştırıyorum yarım gün 930 TL ye buldum bir yer. Daha uygunları da var ama çok içime sinen yerler değildi.

Evet zor sizi anlıyorum.
Ama burda duygusal olmıycaksınız.
Bu günler gelip geçicek.
Herşeyden önce evladınızın geleceği içn işe devam etmeniz gerlktiğinizi kabullenecek ve işden ayrılmayı aklınızdan çıkartacaksınız.
Bunca yıl kendinize verdiğiniz emeği çöpe atmayın
Yapmayın derim ben.
Kurulu düzeninizi bozmayın.
Mantığım bu söylediklerinizi alkışlıyor. Duygularım kreşe kadar ara ver diye bas bas bağırıyor..Off:KK43:

Allah bağışlasın, sizin de az kalmış en zor zamanınız desenize:KK42:İlk günler zor oluyor,sonra bir bakıyorsun ki iş yeri aslında dinlenme yeri. İnş. sizin benim gibi memnun olmadığınız kısımlar olmaz da iki gemiyi de yürütür gidersiniz. İstanbuldamısınız, kreş ücretleri nasıl? Ben de 3 yaşında vermeyi düşünüyorum buradan ayrılmazsam. Çoktandır araştırıyorum yarım gün 930 TL ye buldum bir yer. Daha uygunları da var ama çok içime sinen yerler değildi.
Âmin canım saol. Ben istanbuldan 1.5 ay önce Mersin'e taşındım eşimin işi Gereği. Burada yarım gün 350 tl imiş tam günde olsa olsa 500-600 dür diyorum. Ikiz indirimi olacak büyük ihtimal 1000 tl ye vericez sanırım ama çok Küçükler kafam çok Karışık :(

Âmin canım saol. Ben istanbuldan 1.5 ay önce Mersin'e taşındım eşimin işi Gereği. Burada yarım gün 350 tl imiş tam günde olsa olsa 500-600 dür diyorum. Ikiz indirimi olacak büyük ihtimal 1000 tl ye vericez sanırım ama çok Küçükler kafam çok Karışık :KK43:
Sanırım ücretsiz izin hakkınız yok dimi?Gerçekten de insanın aklı kalıyor ama bir yönden de yaşıtlarıyla eğlenip öğrenecekler. Hepimizin hakkında hayırlısı neyse o olsun.

Özel sektörde olsanız,haftanın 6 günü sabahtan akşama kadar çalışsanız, günde 3-3 buçuk saatiniz trafikte geçse, ufak kızınıza anneniz bakmakta zorlansa ve kızınız da psikolojik olarak sizsizliğe alışamasa işten ayrılır mıydınız? Çalışan anneler şimdi beni topa tutmasın,ben de senelerdir çalışan bir bayanım,2 yıldır da anneyim. Benim yapmak istediğimi yapıp pişman olan var mı,onu öğrenmek için konu açıyorum

Çok fazla detay verip de yazıyı kalabalıklaştırmak istemedim,soran olursa cevaplarım. Öğrenmek istediğim, kızım 4-5 yaşına gelene kadar sadece 1700tl ile geçinebilir miyiz? Kira ödemiyoruz.
Bu 3 senelik arada kamu için hazırlanmak istiyorum,önlisans mezunuyum. Bir yandan da tekrar özele dönmem gerekirse burası gibi iyi bir yer bulamam diye korkularım var. Ne yapacağım off:KK43:

En zor zamanları atlatmışsınız ne güzel.
İşinizi bırakın bırakmayın diyemez kimse ama ben olsam daha rahat çalışabileceğim bir yer buluncaya kadar devam ederdim sanırım. Sınava yakın ayrılır, ders çalışırdım.

Ben işi bırakırdım. Henüz çocuğum yok ona rağmen çocuğumdan daha önemli olmazdı diye düşünüyorum.

Sizin kayıp zamanınız çok fazla. İşyeriniz yakın olsa sıkın dişinizi derdim ama çocuğunuz için işi bırakın. Çok yıpranırsınız.
1700tl ile şu anda geçinmek zor ama gayet de olabilir. Harcamaları kısarsınız.

Sanırım ücretsiz izin hakkınız yok dimi?Gerçekten de insanın aklı kalıyor ama bir yönden de yaşıtlarıyla eğlenip öğrenecekler. Hepimizin hakkında hayırlısı neyse o olsun.
Âmin inşallah. Ben bu işe yeni başlıcağım Mersin'e geldik ve önüme imkanları ve maaşı gayet iyi bir iş çıktı. Hayırlısı artık

Mantığım bu söylediklerinizi alkışlıyor. Duygularım kreşe kadar ara ver diye bas bas bağırıyor..Off:KK43:

Çok haklısınız ama duygularınıza yenik düşmeyin.Benim ara veren arkadaşlarım çocukları okula başladığındada dönemedi.
Çünkü hep birşey çıkıyor.Hep bir sebep oluyor.
En başında düzeni otırtup durmadan devam etmek lazım.

Maaşınız ne kadar bilemiyorum ama şu an çalıştığınız işinizin çalışmaları saatleri fazla. Başka iş bakabilirsiniz hiç değilse h.sonları çalışılmayan ya da yarım gün olan. Çocuktan öte size de yazık. Kendinize ayıracak vakti de bulamazsınız bu şekilde.

belki de mesai saatleri daha az ve evinize yakın bir iş bakmalısınız. elbetteki hiç bişi çocuğunuzdan önemli değil ama gençken çalışmak kolay. annem 50 yaşında ve sgk günlerini doldurmaya çalışıyo. sabahları sürüne sürüne kalkıyo. yıllarca sgksız çalışmasının sonuçları şimdilerde can sıkıyo... (yıllarca kendi evimizde ve başkaların evinde çocuk baktı.)

Kızlar konuştum. Onlar da benim için zor olduğunun farkındaymış,çözüm arıyorlarmış.Pazar günü gelen arkadaşlarım da var ama onlar hafta içi izin kullanıyor,ben gelmesem sorun çıkabileceğini söyledi. Yarım gün gelir misin ya da bir hafta gelip bir hafta gelmemeyi kabul eder misin diye sordu. Benim için yine zor olacağını,kafamın rahat olmayacağını söyledim. Gerekirse maaşımdan kesinti yapılabileceklerini söyledim.İşimden memnunum onlar da benden memnunmuş ama hiç bir çözüm bulamazsak nasıl yaparız hemen ayrılacakmısın filan dedi. Sanırım bu ay burda son ayım, değerlendirip,genel müdürle konuşup bilgi verecek ama sanki kabul etmeyecekler gibi.
Konuşunca içim ferahladı, ohh be :)

paranın yetip yetmeyeceğine siz kara verirsiniz ancak..eğer yeterse tabiki bırakın..en azından kreşe başlayana kadar evde olun..ama eğer yetmezse çalışmaktan başka çare yok..

Kızlar konuştum. Onlar da benim için zor olduğunun farkındaymış,çözüm arıyorlarmış.Pazar günü gelen arkadaşlarım da var ama onlar hafta içi izin kullanıyor,ben gelmesem sorun çıkabileceğini söyledi. Yarım gün gelir misin ya da bir hafta gelip bir hafta gelmemeyi kabul eder misin diye sordu. Benim için yine zor olacağını,kafamın rahat olmayacağını söyledim. Gerekirse maaşımdan kesinti yapılabileceklerini söyledim.İşimden memnunum onlar da benden memnunmuş ama hiç bir çözüm bulamazsak nasıl yaparız hemen ayrılacakmısın filan dedi. Sanırım bu ay burda son ayım, değerlendirip,genel müdürle konuşup bilgi verecek ama sanki kabul etmeyecekler gibi.
Konuşunca içim ferahladı, ohh be :)
hadi hayırlısı o zaman. sen bi adım attın ALLAH cc seni pişman da rezil de etmez inşallah... :)

zaman zaman benim de düşündüğüm olay ama 3,5 yıl sonrası için
kızıma babaanne baktı ve çok hassastı o zamanlar
çok olmasa da zorlandık tabi ama şimdilerde iyiki çalışıyosun anne diyor :)
9 yaşını doldurmak üzere şuan artık birçok şeye aklı eriyor
3,5 yıl sonra ev borcu bitince bende zaman zaman düşünüyorum bırakmayı işi
ama karnımdaki bebeğim de büyümüş olacak o zamana kadar
bide niye bırakayım diyorum bilmiyorum

Son günlerde aklımda olan tek şey. Perşembe günü doğum iznim bitiyor, kamuda memurum. Maddi sıkışıklık yüzünden ücretsiz izin alamıyorum. O kadar canım yanıyor ki, üstelik kızıma annem bakacak, sabah 10 da gidip 6 da dönücem ama cok mutsuzum ondan ayrılmak istemiyorum. Özel sektörde olsaydım bir dk düşünmez istifa ederdim.

Her kariyer ölümü tadacak elmi :) Benimkinin fatihasını birlikte okuduğumuz günleri dün gibi hatırlıyorum :)

Benim de en büyük isteğim kreş yaşına kadar oğluma bakmam ama maddi durumumuz buna el vermiyor maalesef. Birçoğunuza göre şanslıyım annemlerle altlı-üstlü oturuyoruz,oğlum evin ilk ve tek torunu el üstünde tutuluyor. Korktuğum şeyler var mesela oğlum beni sevecek mi karşı komşumuz torununa bakıyor, torunu anneannesine tapıyor, annesi gil eve götürmek istediklerinde saatlerce çabalıyorlar ama yok ağlıyor istemiyor onları. Annem de hep özeniyor komşumuza, arada söylüyor torunum en çok beni sevecek hep benim yanımda olacak diye :KK43:
demek insanin kendi annesi bile yapiyor bunu.
Halbuki sen ne kadar uzuluyorsundur, hic dusunmeden soylenen seyler, davranislar.
Benim de kayinvalidem bakti kizima 6 ay kadar sagolsun ama, kizimi bana dogru duzgun vermedi allem edip kullem edip.
Kizim ona daha yakindi ve bundan mutluluk duyardi.

Her kariyer ölümü tadacak elmi :) Benimkinin fatihasını birlikte okuduğumuz günleri dün gibi hatırlıyorum :)
Geçen yıl bu zamanlardı ben gömmemen icin cabalamıştım sen de anne olunca anlarsın elmi demiştin :KK48: Anladımmmm : )

Gerci yakışıklı oğlun icin herşeye değerrrr

Back
X