Çocuk kıyafetlerindeki canavarlar

Fulya irem2311

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2016
395
218
33
Arkadaşlar merhaba, uzun zamandır dikkatimi çekiyor.. Nedir bu özellikle erkek çocukların kıyafetlerinde özellikle T-şört ve uzun kollularda basılı olan dişleri korkunç gözüken, kimisinde pençeleri olan, yırtıcı gibi canavarların baskıları.. Geçen bayramdan önce gittim bi kaç mağazaya neye el attımsa ya canavar, ya korkunç ejderha figürleri, azı dişleri baskılı, gözleri korkunç oynayan başka şeyler. Alamadan çıktım inanır mısınız? Önceki kıyafetlerinden giydirdim, onları da daha önceden güç bela seçerek almıştım mecburiyetten, ama onlarda da yok değil.. Halbuki çocuklarımızın o güzel renkli dünyalarında ne işi var bu yaratıkların diye düşünüyorum..doğada o kadar güzel şeyler var ki; yağmur damlaları, gökkuşağı, sevimli hayvanlar, bitki figürleri dururken bu dehşet içeren figürler de neyin nesi diye düşünüyorum..bazı firmalara mail atmayı düşünüyorum bu konuda..bakalım ne değişir, ama çocuklarımızın hayal dünyasını güzel şeylerle doldurmalıyız mümkün olduğunca.. Şiddet içeren çizgi filmlerden baslasak gerçi bu olumsuzlukların haddi hesabı yoktur..ama elimden ne gelirse yapmak istiyorum, tavsiyelerinizi bekliyorum bu konuda..

Tekstil de dahil olmak üzere her sektörün pazarlama birimleri, hedef kitlesinin ilgisini çekecek figürler kullanırlar. Aksinin riskini almazlar. Gördüğünüz figürler muhtemelen dönemin çizgi veya animasyon filmlerinden çıkma popüler karakterlerdir.
Ayrıca, çocuklarınızın o figürleri daha eğlenceli buluyor olabileceğini, bir zamanlar sizin de lunaparkta balerine binebilirken artık binmek istemeyişiniz gibi eğlence kavramına ve ilginç figürlere olan bakış açınızın çocuklarınkinden çok farklı olabileceğini hatırlayın.
Bugünlerde çocukların zihnini çok daha farklı şeylerden korumak gerekiyor.

Aynı dertten muzdaribim.
Sanırım bahsettiğiniz mağazayı bile anladım :)
Hiç bulunmuyor değil duzgun bir şey ama gerçekten çok zorlaşmaya başladı çocuğa kıyafet seçmek...

Yine erkek çocukları için biraz daha kolay...
kızım yok ama birine hediye falan alacağım zaman elim gitmiyor.. yetişkin kadın kıyafetleri gibi çocuk kıyafetleri.
Leopar desenler, deri parçalar, file çoraplar, değişik baskılar... bana fazla geliyor çocuk için.

Ben biraz çözümü düz ve spor seyler almakta buldum...
bildiginiz kışın çocuk Cem Yılmaz gibi gezdi Düz uzun kol, eşofman altı, siyah, gri, lacivert renklerde..
Şimdi de yine düz renk tshirtler ve düz renk şortlar aldım bu sefer rengarenk :)

Almadan cikmaniz garip olmus cunku ogluma genelde sade seyler giydiriyorum. Kiyafet bakarken o kadar guzel seyler buluyorum ki. Sanki butun kiyafetlerde varmis gibi yazmaniz sacma olmus. Ayrica canavarli kiyafet arz talep meselesidir. Anne cocugun tv izlemesine izin verir, cocuk cizgifilm izler, magazaya gittiginde hayrani oldugu cizgi film baskili kiyafetlerden ister, firma da bu sekilde kiyafet uretir, gibi...

Almadan cikmaniz garip olmus cunku ogluma genelde sade seyler giydiriyorum. Kiyafet bakarken o kadar guzel seyler buluyorum ki. Sanki butun kiyafetlerde varmis gibi yazmaniz sacma olmus. Ayrica canavarli kiyafet arz talep meselesidir. Anne cocugun tv izlemesine izin verir, cocuk cizgifilm izler, magazaya gittiginde hayrani oldugu cizgi film baskili kiyafetlerden ister, firma da bu sekilde kiyafet uretir, gibi...

Evet almadan çıktım, çünkü gerçekten bulamadım.. Bulamayınca, almadan çıkmanın neresi saçma???

Butun kiyaferlerde de var demeniz sacma. Oglum dogdugundan beri bahsettiginiz sekilde dogru duzgun canavarli kiyafete zor rastladim. Pazarda bile cok guzel sade kiyafetler var. Ben lcw den aliyorum hem sik hem uygun. Oyle canavarli biseye de rastlamazsiniz tavsiye ederim.

Tekstil de dahil olmak üzere her sektörün pazarlama birimleri, hedef kitlesinin ilgisini çekecek figürler kullanırlar. Aksinin riskini almazlar. Gördüğünüz figürler muhtemelen dönemin çizgi veya animasyon filmlerinden çıkma popüler karakterlerdir.
Ayrıca, çocuklarınızın o figürleri daha eğlenceli buluyor olabileceğini, bir zamanlar sizin de lunaparkta balerine binebilirken artık binmek istemeyişiniz gibi eğlence kavramına ve ilginç figürlere olan bakış açınızın çocuklarınkinden çok farklı olabileceğini hatırlayın.
Bugünlerde çocukların zihnini çok daha farklı şeylerden korumak gerekiyor.
Valla çizgi filmlerin çoğunu biliyorum, ben onları hiç bir çizgi filmde görmedim..spiderman, minyonlar, how to train your dragon, vs..bunlardan başka bir şey. Sadece bunlar olsa anlııcam..öyle sade şeyleri bulunca alıyorum zaten, ama düşünün ki bulamadan çıktım, çünkü hepsi öyleydi..en son aslan figürlü bi tişört buldum başka bir yerde

Butun kiyaferlerde de var demeniz sacma. Oglum dogdugundan beri bahsettiginiz sekilde dogru duzgun canavarli kiyafete zor rastladim. Pazarda bile cok guzel sade kiyafetler var. Ben lcw den aliyorum hem sik hem uygun. Oyle canavarli biseye de rastlamazsiniz tavsiye ederim.
Size denk gelmemiş demek ki, bahsi gecen mağazayı en az 5farklı şehirde gezmişliğim var, ama ben rastladım

Biraz abartmıyormusunuz?
Birçok imge kulanılır kyafetlerde canavarlar arabalar takımlar harfler erkek çocuk için seçilir
Birde çocuklarımızın dünyasını güzel diye tabir ettiğimiz nesnelerle süslemek onları şekilci yapmaz mı
Bu sıkça işlenir oldu çocuklara yönelik çizgi filmlerde
Mesala shrek karekteri çirkin dev zootropolis gibi

Valla çizgi filmlerin çoğunu biliyorum, ben onları hiç bir çizgi filmde görmedim..spiderman, minyonlar, how to train your dragon, vs..bunlardan başka bir şey. Sadece bunlar olsa anlııcam..öyle sade şeyleri bulunca alıyorum zaten, ama düşünün ki bulamadan çıktım, çünkü hepsi öyleydi..en son aslan figürlü bi tişört buldum başka bir yerde
Popüler çizgi ve animasyon filmlerin karakterlerinin aynısını kullanmak markalar için epey para harcamak demek, lisans hakları için. Bu yüzden çoğu marka ucuza kaçar ve figürü aynen kullanamaz. Örneğin, tv'de "how to train a dragon" dizisi / filmi varsa tişörtlerde farklı bir ejderha görebilirsiniz, çocuğun tişörtü gördüğünde o diziye çağrışım yapıp almak istemesi için yeterlidir çünkü.
Markanın internet mağazasından bir ürün örnek gösterebilir misiniz? Üstünde konuşabiliriz.

Biraz abartmıyormusunuz?
Birçok imge kulanılır kyafetlerde canavarlar arabalar takımlar harfler erkek çocuk için seçilir
Birde çocuklarımızın dünyasını güzel diye tabir ettiğimiz nesnelerle süslemek onları şekilci yapmaz mı
Bu sıkça işlenir oldu çocuklara yönelik çizgi filmlerde
Mesala shrek karekteri çirkin dev zootropolis gibi
Sizin yukarda saydığınız araba, takımlar, canavar vs, şekilci yapmaz yani, yağmur damlaları, gökkuşağı yapar ama öyle mi?

Benim çocuğum yok ama yeğenlerime, arkadaşlarıma filan hediye alacağım zaman, bazen de içimden geldiğinde bebek, çocuk reyonlarında gezinirim. Hiç absürt canavarlar, karakterler görmedim. Tatlı dinazorlar, minionlar, arabalar, çeşit çeşit hayvanlar, komik mesajlı tshirtler, popyonlar, gömlekler, ceketler erkekler için çok güzel şeyler oluyor. Kızlar için de tütü etekler, renkli çoraplar, hırkalar, çok şık elbiseler oluyor. Bayılıyorum ben. Gittiğiniz mağazaları değiştirin imkanınız varsa ya da online alışveriş yapın meşhur mağaza zincirlerinin çok satan ürünleri vs mağazada tükenmiş olsa bile internet sitelerinde olmaya devam ediyor bir süre.

Sizin yukarda saydığınız araba, takımlar, canavar vs, şekilci yapmaz yani, yağmur damlaları, gökkuşağı yapar ama öyle mi?
Siz düşünmek istediğinizi düşünüyorsunuz ben öyle birşey demedim
Sizin kötü diye tabir ettiğiniz şey aslında kötü olmayabilir onu anlatmak istemiştim
Birde bune asabiyet bu sizin canavar diye tabir ettiğiniz şekilden daha tehlikeli sakin olun

Back
X