• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk konusunda benim gibi kararsız olan var mı?

inar80

Guru
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2009
933
206
333
Merhaba arkadaşlar,
Ben 2 yıllık evliyim, hala çocuk isteyip istemediğimden emin değilim.Bazen evet olmalı,iyi bir evlat yetiştirmeliyim,diyorum.
Bazen de yok dünya öyle,yok böyle deyip gel-gitler yaşıyorum.
Tabi çalışan bir bayan olduğum için kime emanet ederim, kim bakar düşüncesi de bu gel-gitleri artırıyor.
Çocuk sahibi olan arkadaşlara sormak istiyorum,siz hiç gel-git yaşadınız mı,yaşadıysanız nasıl aştınız?
Çocuk sahibi olmayanlara da diyorum ki,bu kararsızlığı bir ben mi yaşıyorum
fisfisfis

aynen bende senin gibi düşünüyorum bende 2 yıllık evliyim.
bazen olsu diyorum, sonra vazcayıyorum.
bu kadar çocuk yapanlar nasıl karar veriyor anlamıyorumm:uhm:fisfisfis

aynen bende senin gibi düşünüyorum bende 2 yıllık evliyim.
bazen olsu diyorum, sonra vazcayıyorum.
bu kadar çocuk yapanlar nasıl karar veriyor anlamıyorumm:uhm:fisfisfis

karar verdiğimde geç olmasın istiyorum,ama şuan için bir çocuğun sorumluluğunu yüklenmek de ürkütüyor.
Çocuk yapan birileri gelse de sorsak,nasıl karar verdiler yada nasıl ister hale geldiler:sm_confused:

aslın abakarsan olsa şıkkı daha ağır basıyor. sadece evliliğim birazdaha otursun istiyorum. Eşimle sorunlarım var sanırım o sorun caydırıyor beni yapma fikrimden :sm_confused:

Son düzenleme:
aslın abakarsan olsa şıkkı daha ağır basıyor. sadece evliliğim birazdaha otursun istiyorum. Eşimle sorunlarım var sanırım o sorun cayduruyor beni yapma fikrimden :sm_confused:

Bizim çok şükür evlilik ile yada kendimiz ile ilgili sorunlarımız yok,Sanırım tek sorun benim korkularım.
Herkes evlat sevgisinin çok farklı olduğunu söylüyor,insan çok severse onun için çok kaygılanır,ona bişey olursa diye korkar,bu sebeplerden biri,
Sonra gelip senin hayatının merkezine oturacak ve herşeyi ona göre planlayacaksın, buna kendimi henüz hazırlayamadım sanırım

Keşke şimdiki aklım olsaydı kızım 1 yaşındayken,
bir tane daha dünyaya getirirdim...
Dünyanın en en en güzel duygusu bence...
Allah isteyen herkese bu duyguyu yaşatır inşallah...
sevgiler...

Keşke şimdiki aklım olsaydı kızım 1 yaşındayken,
bir tane daha dünyaya getirirdim...
Dünyanın en en en güzel duygusu bence...
Allah isteyen herkese bu duyguyu yaşatır inşallah...
sevgiler...

En güzel duyugusu olduğu konuusnda şüphem yok, çünkü anne olan herkes sizin söylediklerinizi söylüyor.Hatta keşke daha önce tatsaydım diyor.
Bazen gözümü karartıyor, "nasılsa niye yapmışım diyen yok,yapınca pişma olmazsın,at korkularını bi kenara yap" diyorum.
İyi bir evlat yetiştirmenin gerekliliğinin de farkındayım,ama bi türlü gözümü karartamıyorum.:uhm:

canım bence her bayan senin gibi gel gitler yaşıyordur kesinlikle bende bebeğim olmadan önce çok karasızdım hamile kaldığımı öğreniince ağladım acaba doğurmalımıyım diye ama şimdi bebeği olduktan sonra herşeyim o oldu öyle bi sevgiki hiç bişey önüne gecemiyor bence gec kalma hemen yap :)

canım bence her bayan senin gibi gel gitler yaşıyordur kesinlikle bende bebeğim olmadan önce çok karasızdım hamile kaldığımı öğreniince ağladım acaba doğurmalımıyım diye ama şimdi bebeği olduktan sonra herşeyim o oldu öyle bi sevgiki hiç bişey önüne gecemiyor bence gec kalma hemen yap :)

Gerek iş arkadaşlarımla gerek diğer arkadaşlarımla konuştukça kendimi iyice anormal hissetmeye başlamıştım.Çünkü kimse gel-git yaşamamış gibiydi.Eş zamanlı evlendiğim arkadaşlarımın bir kısmı doğum bile yaptı,bu da beni düşünmeye itiyor,Malum yaş da çok küçük değil,:sm_confused:

ben de aynı celıskıler ıcındeyım canım.Bazen olsun artık dıyorum bazen de yok ya olmaz daha dıyorum :ecrin_bebek:

yalnız olmadığımı görmek rahatlatıyor arkadaşlar, teşekkür ederim.
Bir de çocuk sahibi olan arkadaşlar da gelip tecrübelerinden bizi faydalandırsalar fisfisfis

En güzel duyugusu olduğu konuusnda şüphem yok, çünkü anne olan herkes sizin söylediklerinizi söylüyor.Hatta keşke daha önce tatsaydım diyor.
Bazen gözümü karartıyor, "nasılsa niye yapmışım diyen yok,yapınca pişma olmazsın,at korkularını bi kenara yap" diyorum.
İyi bir evlat yetiştirmenin gerekliliğinin de farkındayım,ama bi türlü gözümü karartamıyorum.:uhm:

Çocuk dünyaya getirmek için,gözünüzü karartmanıza gerek yok ki..
istemelisiniz çocuğu,istemelisiniz anneliği,sevmelisiniz çocukları,
sabırlı olmak zorundasınız,en azından bir dönem,dünyayla bağlantınız kopuyor ama
dediğim gibi herşeye değer...
nice çocuk için çırpınan arkadaşlarımız var,olmuyor işte..
bütün yolları denedikleri halde,o umudu hiç kaybetmediler,
dediğim gibi önemli olan anne olmaya karar vermek,
tabi Allah verirse...
sevgiler...

canım bende senı gıbıyım cocuk konusunda bazen dusunuyorum ben o cocuga bıle bakamam kucaklıyamam bıle dusunuyorum........1 sene oldu evlenelı esım cok ısıtıyor cocuk ama ben bı turlu karar veremıyorum....

Çocuk dünyaya getirmek için,gözünüzü karartmanıza gerek yok ki..
istemelisiniz çocuğu,istemelisiniz anneliği,sevmelisiniz çocukları,
sabırlı olmak zorundasınız,en azından bir dönem,dünyayla bağlantınız kopuyor ama
dediğim gibi herşeye değer...
nice çocuk için çırpınan arkadaşlarımız var,olmuyor işte..
bütün yolları denedikleri halde,o umudu hiç kaybetmediler,
dediğim gibi önemli olan anne olmaya karar vermek,
tabi Allah verirse...
sevgiler...

İstiyorum anne olmayı,ama korkuyorum da, tipik bir yaklaşma -kaçınma çatışması yani anlayacağınız.
Dediğiniz gibi Allah verirse tabi,
belki de hiç olmıcak, istesek bile
Allah hayırlısını versin.

canım bende senı gıbıyım cocuk konusunda bazen dusunuyorum ben o cocuga bıle bakamam kucaklıyamam bıle dusunuyorum........1 sene oldu evlenelı esım cok ısıtıyor cocuk ama ben bı turlu karar veremıyorum....

Benim eşim beni bu konuda bu kadar kendi halime bırakmasa belki kararım daha kolay netleşir.Ama o " sen kendini ne zaman hazır hissedersen o zaman olsun" deyince ben de iyice bırakıyorum kendimi.Yaşım küçük olsa bu kadar önemsemem belki ama yaş da geçiyor.:uhm:

Selam kızlar, ben 5 yıllık evli ve 23 haftalık hamile bir bayanım.

Eşim 2. yılımızda çocuk istiyordu ama bazı nedenler ve eşimin iş durumu nedeniyle, evliliğimizin yeni olması, tam olarak oturmamış olmasından dolayı istemedim. Eşimle evliğimizin tadını çıkartmak, çocuğumuzun geleceğine bir zemin hazırlamak ve en önemlisi o sorumluluğu almaya hazır hale gelmek için bekledim.
Herkesin düşüncesi farklıdır ama ben en azından çocuk öncesi çiftlerin 2 yıl beklemelerinden yanayım. Sevgililik ve nişanlılık dönemi evlilikten çok farklıdır - bu hem kadın hem erkek için geçerlidir.. Biraz tadını çıkartın, iyice alışın birbirinize, bir düzen otursun.. Bir kadın çocuk için hazır olduğu zamanı kendisi bilir zaten, bu istek zaten genel olarak herkeste vardır ama birgün herşeyden çok istediğini hissedersin, bebekleri görünce için bir tuhaf olur.. bence o zaman kesinlikle hazırsınız - bana öyle olmuştu.. Kadının hazır olması çok önemli.

Bende düşünüyorum bazen dünya kötü, nasıl bir ortama evlat getiriyorum, nasıl yetiştireceğim vs diye. Bunlara takılıp kalırsak hiç doğurmayız, Allah herşeyin hayırlısını versin.. Bu düşünceler ara ara aklımıza takılacak tabii ki ama çocuk için engel olmamalı..

Herşey zamanında güzel, ben beklediğime pişman değilim. Allah hepinizin gönlüne göre versin :)

Selam kızlar, ben 5 yıllık evli ve 23 haftalık hamile bir bayanım.

Eşim 2. yılımızda çocuk istiyordu ama bazı nedenler ve eşimin iş durumu nedeniyle, evliliğimizin yeni olması, tam olarak oturmamış olmasından dolayı istemedim. Eşimle evliğimizin tadını çıkartmak, çocuğumuzun geleceğine bir zemin hazırlamak ve en önemlisi o sorumluluğu almaya hazır hale gelmek için bekledim.
Herkesin düşüncesi farklıdır ama ben en azından çocuk öncesi çiftlerin 2 yıl beklemelerinden yanayım. Sevgililik ve nişanlılık dönemi evlilikten çok farklıdır - bu hem kadın hem erkek için geçerlidir.. Biraz tadını çıkartın, iyice alışın birbirinize, bir düzen otursun.. Bir kadın çocuk için hazır olduğu zamanı kendisi bilir zaten, bu istek zaten genel olarak herkeste vardır ama birgün herşeyden çok istediğini hissedersin, bebekleri görünce için bir tuhaf olur.. bence o zaman kesinlikle hazırsınız - bana öyle olmuştu.. Kadının hazır olması çok önemli.

Bende düşünüyorum bazen dünya kötü, nasıl bir ortama evlat getiriyorum, nasıl yetiştireceğim vs diye. Bunlara takılıp kalırsak hiç doğurmayız, Allah herşeyin hayırlısını versin.. Bu düşünceler ara ara aklımıza takılacak tabii ki ama çocuk için engel olmamalı..

Herşey zamanında güzel, ben beklediğime pişman değilim. Allah hepinizin gönlüne göre versin :)

Teşekkür ederim arkadaşım, paylaşımın için,
Benim hazır olmama biraz daha var galiba,çünkü henüz herşeyden çok istediğimi henüz hissedemiyorum. :uhm:

bende kendimi anneliğe hazır hissediyorum ama bu "çocuğuma maddi zemin hazırlamalıyım" konusu sıkıyor beni.
eşimin askerliği var.
ev almak için çabalıyoruz.
seneye mart aylarında çok önemli seçimlerimiz var(geceler boyu çalışcaz)
bakıcak kimsem yok

ve daha bi sürü şey aklıma geliyor.
ama çocuğum olmasını isteme duygum aşırı derecede.

ben sürekli böyle sayınca eşimde başladı artık "evet ya haklısın" demeye.

Bu konuda küsüm eşimle kaydirigubbakcemile
Bana çocuk çocuk diye yalvarmadan konusunu açmayacağım bir daha kötükedihüso
8 seneymiş oynamıyorum ben bu oyunu :1ninca::1ninca::1ninca:

Back
X