Çocuk konusundaki baskılar

Nazar haktır,ben de inanıyorum. Ve çok çabuk etkilenir hemen hissederim. Dikkat edelim ve en kısa zamanda umutlarımız yeşersin,senin içinde dua edeceğim arkadaşım.
Allah razı olsun inşallah bende sana ederim sağlıkla güzellikle en hayırlı zamanda kavuşalım biz de

iş yerinden ücretsiz izne ayrıldım... tedaviyi kimseye söylemedim. çok yakınlarım hariç kimseye demedim. hatta bir arkadaşa demiştim. tüp bebek para tuzağı deyince onunla da bu sürede irtibatı kestim... evimde süreci atlattım... bol bol roman okudum. transferden sonra yeme içme hariç yattım 3 gün. 5 gün sonra da hastaneye yatırıdıldım bi 10 günde orada yattım

dayın ananem bile aman bir sürü tüp bebeğe para harcıyorlar vs demişti. tedaviye başlarken. haberleri yoktu.

kısaca kimseye söylemeyin. irtibatı kesin...

anlamazlar istersen kufret yok yani.. o yuzden gorusmeyin kim sizin hassaa noktaniza dokunuyorsa.. gecen yil dusuk yapmistim, herkes arayip teselli ediyo falan (bundan bile rahatsiZ olnustum) dengesiz eltim de " canim neden uzuluyosun ki kimse sizden cocuk beklentisinde degildi ki demisti gerizekali. dusuk yapan birine soylenecek soz mu bu? neye ugradigimu sasirdim, cevap verecek cumle bulamamistim. toplumumuz malesef cocuk konusunda boyle, agzi olan salak salak konusur. en iyisi gorusmemek

Dedim,hepsini dedim. Tatlı dil sert dil hepsi. Yok taktılar bana. Sananee diye uyanıyorum uykumdan bile Bir insana faydan varsa konuş yoksa sus. Ne gereği var ki...
ya etrafınız hep öyleyse size de çok zor ki
hani toplum kalitemiz belli, akrabayı, komşuyu filan seçemiyoruz, eyvallah

ama ben böyle köşe bucak kaçmak isteyeceğim, görüşmekten zevk almayacağım insanlara düğünde bayramda 40 yılda bir karşılaşıyorum.

ona bile zor geliyor ama... dişimi sıkıyorum, neyse diyorum. "tatlı yiyelim tatlı konuşalım, şu güzel günü zehir etmeyelim" ya da cenaze hasta vs. ortamıysa zaten "aman migren dur şimdi, şu anda ne gerek var" vs. diyorum, geçiyor

yoksa sürekli böyle bir çevrede yaşasam, sıkıntıdan deli olabilirim. ayrıntıcı bir yapım var. takarım. zaten uyku sorunum var. tam tımarhanelik olurum herhalde.

40 yaşındayım ve bekarım
kimsenin kimsenin cinsel hayatını sorgulamadığı bir çevrem var
kimse hadsiz laflar etmez
pozitiftir, kadın dostudur, hani kız kıza en fazla biraz erkek çekiştiriririz erkek arkadaşlarla da ortamım pozitiftir ve sınır bilirler, bunlar kendi seçtiğim, sevdiğim hayatıma kattığım insanlar

sizin ortamınızda olsam bana Allah'ın günü neden evlenmiyon, bak çocuk yap, bak paralı/x meslekte/şuralı vs vs birini bul (!) diyecek, ne kadar vırvır edecekler kim bilir
kısacası sorun sizde değil sorun ortamda ama o ortamı değiştirmek elinizde olsa gerek

Kafana cok takiyorsun soylenenleri. Destek al bence insanlardan uzaklasmaya kadar varmis cunku. Hem iki bucuk sene cocuk sahibi olmak icin normal yani cok dert edinmissin

Ne güzel çevreniz var.benim çevremde o bahsettiğiniz uygar insan sayısı minimal düzeyde ne yazıkki. Çoğunluğu akraba ve ister istemez bir araya geliniyor. İnanın çektim kendimi,bu mesafe koymuş halim.

Ben de böyle bir konu açana aynısını derdim,hak veriyorum size. Ama olmuyor toptan yakacam hepsini

Kafana cok takiyorsun soylenenleri. Destek al bence insanlardan uzaklasmaya kadar varmis cunku. Hem iki bucuk sene cocuk sahibi olmak icin normal yani cok dert edinmissin
Aaa rainyy destek alıyorum kuşum çok takıyorum doğru. Aşacağım inanıyorum

O noktadayız. İyilik adı altında sürekli tacize maruz kalıyoruz çünkü. Aslında ben kimseye bahsetmedim tedaviden ama ısrarla soruyorlar. İnsanlar meraklarını ve enerjilerini farklı konulara aktarsa keşkem

O noktadayız. İyilik adı altında sürekli tacize maruz kalıyoruz çünkü. Aslında ben kimseye bahsetmedim tedaviden ama ısrarla soruyorlar. İnsanlar meraklarını ve enerjilerini farklı konulara aktarsa keşkem
Dengesizler ya çok dengesizler. Sanki başkası için yaptın o çocuğu. Düşük yapan arkadaşıma sadece mesaj attım. Bir ihtiyacın olursa,bunalırsan ben burdayım dedim. Kendi haline bırakamıyoruz insanları. Hep bir eeee,sonra,niye,ne zaman modu.

çok kalabalık ailem var benim
sırf 200 tane kuzenim vardır
aile/akraba ortamı da bilirim yani, görüşürüm büyük çoğunluğuyla (dünyanın bir ucunda olanlara konuşamıyoruz). severim de.

ama memleketimde yaşamıyorum, büyük etken bu. çocukluktan sonra memlekette hiç yaşamadım ve kendime ait bir çevrem oldu.

toplu akraba görüşmeleri bayramlarda filan oluyor
ha o zaman da ayak üstü kuytuda filan can sıkıcı şeyler olabiliyor ama genelde o kalabalıkta çok herkesin o kadar fırsatı (!) olmuyor.

sevdiğim çok zaman ayırmaktan mutlu olacağım akrabam varsa (var) onları ayrıca davet ediyorum veya ben özel gidiyorum, başbaşa kendi ortamımızda görüşüyoruz.

kontrollü ortam candır.

Muhabbetinizi kesebiliyorsanız kesin yada daha az görüşün bence çünkü bunların ağızları torba değil ki büzesin.
Sizi anlıyorum daha 4 aylık evliyim benden iki hafta sonra evlenen kuzenim evlendiği gece hamile kaldı diye annem sen de yap millet anneanne oldu beni yap diyor yani. Bunu diyen benim annem bir de. Zaten şuan düşünmüyoruz çok erken ki vajinismus belasıyla uğraşıyorum böyle şeyler duyunca da sinir oluyorum haliyle.

kendisi baskasi icin yapmis demekki aptal. hani cocuk konisunda doktorlar diyor ya stresten uzak duracaksin diye. toplum baskisi en buyuk stres zaten yoksa kadinlar o kadar strese girmez. evlilik konusunda da oyle malesef. ne zaman evlenicen evde kaldin vs

Her kelimenize katılıyorum. Ben de memleketimden uzak ve rahat kafadaydım. Şu an memleketimdeyim. Eşimin çevresi de benim çevrem de burda. Dediğiniz gibi bu büyük bir etken.

Eşimle elimizden geldiğince sınır çizmeye çalışıyoruz ama bir yere kadar mümkün oluyor. Bana direkt bir şey söyleyemeyen çevreme söylüyor ve özellikle arayıp falanca da şunu dedi,filanca da bunu sordu diyorlar.

Nasıl oluşturacağım hakkında bir fikrim yok açıkçası kontrollü ortamı.Zor.Ama burdaki yorumlar biraz da olsa içimi açtı. Tavrımı,tepkimi,bakışımı bile kontrol altında tutup dik duracağım. Biraz olsun yüzleri varsa utanır bozulur kızar uzak dururlar. Durmazlarsa da tavrım katlanacak. Yapacak bir şey yok ben kimsenin stres topu değilim.

Daha çok gelecekler üstüne hazır olbenim gibi yapma. Baştan sert konuş. O sınırı ben üslubunca aslında olması gereken ve bana yakışır şekilde çizmeye çalıştım. Lakin anlamadılar. Çok geçmiş olsun,vajinismus hakkında konu açan çok kadınımız var,çok harika yaklaşımı olan doktorlar var. Umarım en kısa zamanda atlatırsınız

Bitmiyor bacım,dr bana o kadar kızıyor ki. Stresten uzak dur diye diye kadının dilinde tüy bitti. Ben yeni yeni toparlanıyorum,daha iyi olacağım inşallah.Lütttfen sen de iyi ol.

Milletin dediğini ne takıcam yahu bana da bebek olmuyor mu diye hoca bile tavsiye eden olmuştu ayyy millete kalırsa ismini bile onlara sormadan koymayacaksın

Milletin dediğini ne takıcam yahu bana da bebek olmuyor mu diye hoca bile tavsiye eden olmuştu ayyy millete kalırsa ismini bile onlara sormadan koymayacaksın
Banada takan biri değilim normalde böyle laftır sözdür pehh der geçerim. Çok istediğim bir şeyle sınanıyorum bu sebeple sanırım çok üzüldüm.

Banada takan biri değilim normalde böyle laftır sözdür pehh der geçerim. Çok istediğim bir şeyle sınanıyorum bu sebeple sanırım çok üzüldüm.
Ben de çok istiyordum isterken söylüyorlardı zamanı var der geçerdim yoksa insanlara kalırsak vay kine vay vay vay

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…