Çocuk konusundaki baskılar

Benim kv de bayılır rızkı allah verir demeye. Evlendigim ilk zamanlarda canı gönülden isterken sonra farkettim ki çok büyük bir sorumluluk. Firdevs Yöreoğlu diyor ya, çocuk oldu mu senin hayatın biter onun hayatini yaşamaya başlarsın diye, artik öyle geliyor. Dünya iyiye gitmiyor. Susuzluk, iklim krizi, çevre kirliliği bir sürü sıkıntı ile dolu. Ona haksızlık etmek gibi geliyor. Bazen yine hevesleniyorum. Şartlar başka olsaydı doğurmak isterdim ama şu an yapamıyorum.
Bende de ziyadesiyle mevcut. İçim daralıyor bazen. İstiyorsun ama... Diyor ve kalıyorum. Seni anlıyorum. Rızkı Allah verir,ben buna inanıyorum ama öyle de olmuyor. Tevekkül et ama tedbir nerde?Rızkı Allah verir diye diye aile planlaması sıfır çiftlerin maddi manevi yaşadıklarını hep haberlerde hem burda görüyoruz.

Bin tane daha sıralayabilirim... En son duyduğumu yazayım " eşin boşanmak ister falan çabucak hal çaresine bak" cevabım ban içeriyor.
Kocalarımızı elimizde tutmamız gereken doğurgan seks makineleriyiz.

Herkesi kendi dallama kocaları gibi zannediyor bunlar.

Böyle bir dünyaya çocuk mu doguracagim.Doguranların aklına şaşarım diyip geçin.Hem havalı olur 🙃

Benim kv de bayılır rızkı allah verir demeye. Evlendigim ilk zamanlarda canı gönülden isterken sonra farkettim ki çok büyük bir sorumluluk. Firdevs Yöreoğlu diyor ya, çocuk oldu mu senin hayatın biter onun hayatini yaşamaya başlarsın diye, artik öyle geliyor. Dünya iyiye gitmiyor. Susuzluk, iklim krizi, çevre kirliliği bir sürü sıkıntı ile dolu. Ona haksızlık etmek gibi geliyor. Bazen yine hevesleniyorum. Şartlar başka olsaydı doğurmak isterdim ama şu an yapamıyorum.
Hayatımda hiç çocuk sahibi olmak istemedim. Çocukken bile anneliğe hevesim yoktu. Yok o duygu ben de. Bebek görünce sevesim gelmiyor , bulmuyorum sevimli. İçimden bir ses bağırıyor doğurursan pişman olacaksın diye. Onaylıyor aklım. Biliyorum pişman olacağım. Kendimi tanıyorum belli bir yaşa geldim. Ne kendimi ne çocuğu riske etmenin ne alemi var ? Yok o duygu ben de. Annemde pek sevmez bebek. Hatta der büyüklüğünüzü tercih ederim bebekliğinize diye. Anneannem de sevmezmiş. Genetik biraz demek ki. 🙄

Bende de ziyadesiyle mevcut. İçim daralıyor bazen. İstiyorsun ama... Diyor ve kalıyorum. Seni anlıyorum. Rızkı Allah verir,ben buna inanıyorum ama öyle de olmuyor. Tevekkül et ama tedbir nerde?Rızkı Allah verir diye diye aile planlaması sıfır çiftlerin maddi manevi yaşadıklarını hep haberlerde hem burda görüyoruz.
Benimki rizki allah verir demiş demiş sonra bakmış ki öyle olmuyor, kaç tane kürtaj olmuş seneler önce. Korunmak falan yok yani.

O zaman ben olsam, “doğursam sen mi bakacaksın da bu kadar tutuştun” derdim sanırım 😕 çünkü kadını bu şekilde baskılamak bizim gibi ataerkil toplumların olamazsa olmazı. Ya da “ben sizin gibi ataerkine hizmet etmiyorum canım” derdim ama tabi bu cümleyi anlayacak kapasiteleri varsa 😂
Yok bacım yokk. Evine gittiğimde adımımı atar atmaz ee ne zaman 3 kişi geliyorsunuz dedi biri. Eşim hah bizde onu sormaya gelmiştik size nasıl uygunsa ona göre bebek yapacağız dedi. Bozuldu soran şuursuz. Sonraki görüşmede gene ayrı.

Cahilliğe alerjim var,kaşınıyorum...

Hayatımda hiç çocuk sahibi olmak istemedim. Çocukken bile anneliğe hevesim yoktu. Yok o duygu ben de. Bebek görünce sevesim gelmiyor , bulmuyorum sevimli. İçimden bir ses bağırıyor doğurursan pişman olacaksın diye. Onaylıyor aklım. Biliyorum pişman olacağım. Kendimi tanıyorum belli bir yaşa geldim. Ne kendimi ne çocuğu riske etmenin ne alemi var ? Yok o duygu ben de. Annemde pek sevmez bebek. Hatta der büyüklüğünüzü tercih ederim bebekliğinize diye. Anneannem de sevmezmiş. Genetik biraz demek ki. 🙄
Genetik olabilir. Ben çok severim ama yapamıyorum. Kimseye daha bugüne kadar çocuğun var mı demiş insan değilim. Bana ne ya? Niye kimse bana ne demiyor? Bu hadsizlik seneler boyu devam eder.

Ve doğru kabul etmiş ki bir kadın olarak bana söylüyor bunu. Güya ablalık yapıyor.
Sanki onun varlığına muhtaçsın, onsuz bir hiçsin. Allah başından eksik etmesin ama bu sebeple hayatinda olmak istemeyen adam defolsun gitsin. Gençsin, ekonomik özgürlüğün var. Kimseye minnetin olmaz.

Evlendikten 6-7 sene sonra çocuk sahibi oldum. Tek farkımız kendi isteğimle. Sanırım bu sebeple takmıyordum aynı durum değil kıyas yapmıyorum ama gerçekten kimseyi ilgilendirmez. Haha yok canım ya uzaktan sevmesi daha zevkli diyebilirsiniz.
Ben 35ten önce düşünmüyorum demiştim herkese kimsenin benden beklentisi yoktu.
Bir de sizin çevrenizdeki insanlar bence fazla hadsiz.

Zamanımda ev almadık simdi daha da zorlasti ev sorularından ben de bunaldim ben de çok istiyordum ve ımtihanim mi ne diyorum
Ya kime ne kime neee... Gerçekten çok doluyum artık.Çocuk değil zaten mesele.İnsanları sınandığı yerden vurmak,had bilmemek.

Yok bacım yokk. Evine gittiğimde adımımı atar atmaz ee ne zaman 3 kişi geliyorsunuz dedi biri. Eşim hah bizde onu sormaya gelmiştik size nasıl uygunsa ona göre bebek yapacağız dedi. Bozuldu soran şuursuz. Sonraki görüşmede gene ayrı.

Cahilliğe alerjim var,kaşınıyorum...
Eşin çok güzel cevap vermiş. Al bi dahakine bir kedi kediyle git 😂
Şaka bir yana üzülme, hayatta her konuda böyle hadsizler vardır maalesef toplumumuz çok fazla cahil insan barındırıyor. Yoksa zaten bugün bu noktada olmazdık.

Olabilir. Çocuk istemek istememek,evlenmeyi istemek istememek,evlenmek gibi boşanmak. Bunların hepsi tercih ve hak. Anlasalar bi.

Eşin çok güzel cevap vermiş. Al bi dahakine bir kedi kediyle git 😂
Şaka bir yana üzülme, hayatta her konuda böyle hadsizler vardır maalesef toplumumuz çok fazla cahil insan barındırıyor. Yoksa zaten bugün bu noktada olmazdık.
Kedi değilde. Neyse... 😅
Haklısın biliyorum ama sinirlerime hakim olamıyorum artık. Eşimle tartışıyorum çok takıyorsun duyma bize zarar veriyorsun diye. E haklı adam. 😑

Ya kime ne kime neee... Gerçekten çok doluyum artık.Çocuk değil zaten mesele.İnsanları sınandığı yerden vurmak,had bilmeme
Ben 1 yıl yani ilk yıl düşünmedim sanki olmuyor gibi sormalar baskılar insanı bunaltıyor Allah inş nasip eder yıllar sonra bile olsa tup bebekle olsa da olur inş tıp ilerledi.

Back
X