• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cocuk korkusu ...

destina90

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2015
609
785
78
35
Dert mi takinti mi kuruntu mu bilemiyorum. Sadece fikirlerinize ihtiyacim var.

Esimle 8 senelik birlikteliğin ardindan 2 senedir evliyiz. Hem sevgili olduğumuz donemde hem evliligimiz boyunca çok sukur sorunsuz bi iliskimiz var. Cok nadir fikir ayriligina duseriz , iyi anlasiriz , toplam 10 senede 10 kere sesimiz yukselmemistir.

Artik biraz da cevredekilerin surekli sormalari üzerine cocuk konusu uzerine dusunuyoruz. Ben cekimserim ama esim yavas yavas citlatmaya basladi yapsak mi artik diye.

Şimdiye kadar hep "hazir olana kadar " yapmayalim diye bi dusuncemiz vardi ama neden bilmiyorum sanki ben hicbizaman hazir olamayacakmisim gibi hissediyorum. Kendimi anne olarak goremiyorum. Aslinda cocuklari severim, benim 3 esimin 1 yegeni var ölurum onlar icin. Sorumluluk sahibi biriyim genel olarak. Esimden yana da bi derdim yok ama nedense bi turlu hadi artik bi cocugumuz olsun da diyemiyorum.

Sonra boyle dusundukce kendimi suçlu hissediyorum. Cocuk sahibi olmak isteyen o kadar insan var , ben böyle dusunuyorum ya istedigimiz zaman Allah nasip etmez cocugumuz olmazsa o zaman nasıl vicdan azabi cekerim diye kuruyorum kendi kendime.

Cevremde benden daha kucuk daha rahat insanlar olmalarına ragmen erkenden anne olmus ve hamilelikleri boyunca deli gibi hevesli o kadar insan var ki, kendimden yana supheye dusmeye basladim artik.
Ya bakamazsam ya iyi bi anne olamazsam ya eksik kalirsam, belki de annelik benim yapabilecegim bisey degildir gibi milyon tane kuruntu geciyo icimden susturamiyorum.

Bilmiyorum ben mi anormalim, yoksa boyle korkulari olan başkaları da var mi merak ediyorum.

Simdiden tesekkur ederim yorumlariniz icin.

Asla anneliğe hazır olmadan anne olmayın...

Bende sizin gibiydim.O kadar buyuk bir sorunlulugu almaktan ve iyi yetistirebilir miyim endisesiyle bir sure erteledim.Esim cok hevesliydi ve sonunda hamile kalmaya karar verdim. Simdi kizim 4 yasinda.Her yeni gun iyi ki dogmus diyerek bakiyorum gulen yuzune. Simdi de ikinci melegimi bekliyorum.

Annelik dünyanın en güzel duygusu olmakla beraber aynı zamanda en ZOR uğraşı.
Hem fiziksel hem zihinsel.
O nedenle bu fedakarlığı yapmaya hazır olduğunuzda anne olmanız hem sizin, hem bebeğinizin hem de eşinizin yararına olacaktır.

bende oyle hissediyordum ama karnimda bi can tasidigimi duydugum andan itibaren o hisler tersine dondu ;)
istemiyorsaniz amenna ama istiyorsaniz anneligi tatmadan o korkulardan kurtulamazsiniz ,
yasamak lazim :KK200:

Dert mi takinti mi kuruntu mu bilemiyorum. Sadece fikirlerinize ihtiyacim var.

Esimle 8 senelik birlikteliğin ardindan 2 senedir evliyiz. Hem sevgili olduğumuz donemde hem evliligimiz boyunca çok sukur sorunsuz bi iliskimiz var. Cok nadir fikir ayriligina duseriz , iyi anlasiriz , toplam 10 senede 10 kere sesimiz yukselmemistir.

Artik biraz da cevredekilerin surekli sormalari üzerine cocuk konusu uzerine dusunuyoruz. Ben cekimserim ama esim yavas yavas citlatmaya basladi yapsak mi artik diye.

Şimdiye kadar hep "hazir olana kadar " yapmayalim diye bi dusuncemiz vardi ama neden bilmiyorum sanki ben hicbizaman hazir olamayacakmisim gibi hissediyorum. Kendimi anne olarak goremiyorum. Aslinda cocuklari severim, benim 3 esimin 1 yegeni var ölurum onlar icin. Sorumluluk sahibi biriyim genel olarak. Esimden yana da bi derdim yok ama nedense bi turlu hadi artik bi cocugumuz olsun da diyemiyorum.

Sonra boyle dusundukce kendimi suçlu hissediyorum. Cocuk sahibi olmak isteyen o kadar insan var , ben böyle dusunuyorum ya istedigimiz zaman Allah nasip etmez cocugumuz olmazsa o zaman nasıl vicdan azabi cekerim diye kuruyorum kendi kendime.

Cevremde benden daha kucuk daha rahat insanlar olmalarına ragmen erkenden anne olmus ve hamilelikleri boyunca deli gibi hevesli o kadar insan var ki, kendimden yana supheye dusmeye basladim artik.
Ya bakamazsam ya iyi bi anne olamazsam ya eksik kalirsam, belki de annelik benim yapabilecegim bisey degildir gibi milyon tane kuruntu geciyo icimden susturamiyorum.

Bilmiyorum ben mi anormalim, yoksa boyle korkulari olan başkaları da var mi merak ediyorum.

Simdiden tesekkur ederim yorumlariniz icin.
ben de böyleyim
4-5 sene daha erteledim

Herkes anne olmak zorunda değil, çocuk için ölüp bitmek zorunda değil. İlerde vicdan azabı çekmek ne alaka? Çocuk yapmak sevap işlemek, ya da insanlık görevi filan mı sanılıyor? İstemezseniz yapmazsınız. Bazı insanlar istemediği halde sizin gibi düşündüğü için çocuk sahibi oluyor. Sonra olan o kadınlarla o çocuklara oluyor. Biraz mantıklı düşünün, ayaklarınız yere bassın. Gerçekçi davranın. Çocuk istemiyorsanız istemiyorsunuzdur, ya da hazır değilseniz değilsinizdir. Yapmak zorunda değilsiniz. "Aaa olur mu hemen yap, hamile kalır kalmaz değişiyorsun, hazır oluyorsun merak etme" gibi pazarlık yapan insanların da gazına gelmeyin. İnsan bu tür konularda bin kere düşünüp hareket etmeli. İknayla ısrarla olacak şey değil çocuk sahibi olmak.

İstemiyorsan yapma.Bu çevre baskısıyla verilecek bir karar değil.Kendini ne zaman hazır hissedersen o zaman yap,hazır hissetmezsen yapma,bende senin gibiyim,evliyim yaşımda küçük değil ama yapmıyorum,istemiyorum çünkü.Bir ara bende düşünüyordum niye ben böyleyim diye ama sonra düşünmemeye başladım.Ne yapabilirim istemiyorum yani zorla değil ya.İlerde bir gün istersemde nasipse olur,değilse olmaz Allah bilir,yapacak bir şey yok yani.Allah herkese istediği zaman nasip etsin inşallah.

Herkes anne olmak zorunda değil, çocuk için ölüp bitmek zorunda değil. İlerde vicdan azabı çekmek ne alaka? Çocuk yapmak sevap işlemek, ya da insanlık görevi filan mı sanılıyor? İstemezseniz yapmazsınız. Bazı insanlar istemediği halde sizin gibi düşündüğü için çocuk sahibi oluyor. Sonra olan o kadınlarla o çocuklara oluyor. Biraz mantıklı düşünün, ayaklarınız yere bassın. Gerçekçi davranın. Çocuk istemiyorsanız istemiyorsunuzdur, ya da hazır değilseniz değilsinizdir. Yapmak zorunda değilsiniz. "Aaa olur mu hemen yap, hamile kalır kalmaz değişiyorsun, hazır oluyorsun merak etme" gibi pazarlık yapan insanların da gazına gelmeyin. İnsan bu tür konularda bin kere düşünüp hareket etmeli. İknayla ısrarla olacak şey değil çocuk sahibi olmak.

Genel olarak duydugum cumle bu zaten. "Hamile kaldığın an hazir oluyosun" ve "kendi cocugun baska olur"

Benim zaten sevgiden yana bi korkum yok ki, canimdan cok sevecegime eminim. Istemiyorum da degil eninde sonunda bi cocugum olsun istiyorum ama bakamamaktan yetememekten korktugum icin hic cesaret edemeyecekmisim gibi geliyo.

Esim dahil kimsenin gazına gelip cocuk yapacak degilim zaten o kadar rahat bi insan olsam durduk yere bu kadar takinti yapmam. Sadece boyle düşünmem normal mi onu anlamaya calisiyorum. Cevremde 20 21 yasindaki kizlar dogustan annelik hormonlariyla dogmuslar gibi davrandikca kendimden suphe etmeye basladim boyle hisseden baskalari da var mi onu merak ettim.

Tesekkur ederim yorumunuz icin

Hic bir zaman hazir olamiycaksin :) eger bekledigin bu ise....

sevgi pitircigi, kendi cocugunun baska olmasi vs vs bilmem ben

Tek bildigim muthis guclu hissediyorsun kendini...

Ben herseyin ustesinden gelebilirim diyorsun yani....

hamilelik bir seyler katiyor insana ekstradan, dogrudur

Benimde hep cekincelerim vardi 10 yillik evliyiz, 3 sene kadar once karar verdik artik yapalim diye bu seferde bebek bizi bekletti, karar verdikten sonra o ay hamile kalicam sanmistim ama her ay adet oldugumda kahroluyordum. Cevrenin ne dedigini bos verin, siz kendinizi hazir hissettiginiz zaman baslayin calismalara

Benimde hep cekincelerim vardi 10 yillik evliyiz, 3 sene kadar once karar verdik artik yapalim diye bu seferde bebek bizi bekletti, karar verdikten sonra o ay hamile kalicam sanmistim ama her ay adet oldugumda kahroluyordum. Cevrenin ne dedigini bos verin, siz kendinizi hazir hissettiginiz zaman baslayin calismalara

Heh iste bunu merak ediyorum

Bisey değişti mi o 7 senenin sonunda yani hazir hissettiniz mi istediniz mi
Yoksa kac sene oldu hadi yapalim artik mi dediniz

Allah saglikla kucaginiza almanizi nasip etsin bu arada.

seveceğinize inancınız varsa yetemeyeceğinizi vs düşünmeyin ..ama sorumluluk çok farklı hayatınızı değiştirecek bir karar ..
hayatınızın dinamiklerinin değişmesine hazır olduğunuzu hissettiğinizde bu gücü kendinizde bulduğunuzda verin bu kararı..

ben tam aksi tüm gücü kendimde bulurken sevemeyeceğim diye korkuyordum ..hamile olduğunu öğrendiği anda içine annelik düşen kadınlarada hastayım.. benim hiç bir hormonum tavan yapmadı:))

ama o ilk kucağıma aldığım an işte tam o anda anne oldum...

Heh iste bunu merak ediyorum

Bisey değişti mi o 7 senenin sonunda yani hazir hissettiniz mi istediniz mi
Yoksa kac sene oldu hadi yapalim artik mi dediniz

Allah saglikla kucaginiza almanizi nasip etsin bu arada.
Cok tesekkur ederim, evet cok sey degisti zamanla anne olma duygusu geldi bana ve gercekten cok istedim. Bide yaslandigimi hissettim sanirim

Çok güzel.

Back
X