• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk olduktan sonra anne baba ve eş olmayı dengelemek

Kisisine gore degisir bazisi hic etkilenmiyor ama ben etkileniyrm
Hamile kaldim bes aylikken evliyken
Bulanti sureci falan esimi gozum gormuyordu
Sonra dogum oldu, kucucuk bebek, surekli anne ilgisinde, geceleri durmuyor, uykusuzluk falan tam biraz duzene girecek derken dogum izni bitiyor
Sabah erken kalk, bebegin bakimini yap,ona sutbirak, hazirlan ise git, oglen gel kostur kostur, emzir tekrar sut birak, ise geri don, aksam eve gel emzir ilgilen, bi gece durur bu gece durmaz, yarim saate bir emmek ister
E iste yoruluyorsun, bebegini ozluyorsun, kiyafetleri var sik sik yikaniyor, emzirmek ve sut sagmak ayri bitap dusuruyor, uykusuzluk ayri
Ben bu temponun icinde esimi nereye koyayim?
Olmuyor istesende olmusyor
Bilmiyrm beceren vardir belki
Ama ben yapamadim

Sadece yorgunluk oluyor
Ancak tek ortak adepte ve noktanız çocuk oluyor
Baktıkça bir huzur ve yayılan mis gibi bir koku
İlk doğduğu zamanlarda zamansız ağlama süreci yaşadığınızdan cinsellik bile anlık şekilde oluyor
Acaba uyanırmı düşüncesi oluyor anne beyninde ve huzursuz oluyorsunuz önemli olan eşinize bunu yansıtmamanız
İçinde yaşamanız..Eşinizinde size bu süreçte yardımcı olması anlayışlı olması gerekiyor tabi tek olmaz :)
Çocuk büyüdükçe herşey düzeliyor ,çalışan anneyim ve rabbim bağışlasın 3 ve 5 yaşlarında 1 kız 1 erkek evladım var .Elhamdülillah...
Şuan odalarında oynayıp uyku saatlerini anlayabiliyorlar
Tabiki yoruluyoruz ama birşekilde herşeyi düzene sokabildik sayılır.
Zaman herşeyin ilacı :KK66:
Rabbim herkesin gönlüne göre versin
Ya cinsellik diyince bisey sorabilir miyim
Yani cevap vermek istemeyebilirsin ama bu konu kafama takiliyor
Oglum iki yasinda, hamilelik doneminde ve dogum sonrasi hic cinsel istegim olmadi, resmen bnm icin eziyetti cocuk uyandi uyanacak, emmek icin kalkar kos banyo yap, zaten uykusuzum uyumak istiyrm, tam bebegimi sutten kestim hamile kaldim ,bulantilar yeni bitti
Ben yine isteksizim istemiyrm hic, normal mi bu isteksizlik bende mi sorun var

Simdi insanlar uzerime cullanmaya baslarlar ama cocuktan sonra evliliklerin yuzde sekseninin kotuye gittigini dusunuyorum.tekrar altini ciziyorum hepsi degil.bunu gerek kendi yasantimdan gerekse buradan okudugum kadariyla soyluyorum.elbette kocaya gore degisebilecek bi durum.ama bebekten once benim es de fena sayilmazdi.bi defa yatak odasinda dahi rahat edemiyorsunuz cunku iceriden o minik aglama sesi ansizin gelebiliyor:) erkek zaten cocukla cok ilgilenmiyor ( genelleme) ve cocuk olduktan sonra erkekler eslerini kadin gibi degil anne gibi görüyor. Cinsel hayatta onemli bir azalma oluyor.ilgisizlik olabiliyor.

hooooppps çekilin burdaki ordinaryus benim:sampiyon:

şimdi şekerim ikiz anası olaraktan ve ilk 6 ay gecesi gündüzlü tek bakan olaraktan bi kaç şey diyeceğim hazır ol..

1.ilk 6 ay. (bu 6 ay da ne var dersen lohusalık olsun senin bebeğe adapte olman olsun anneliği kabullenmen olsun cok onemli ) sen kesinlikle öyle ciciş gibi gezemıyorsun evde.. haa gezen varsa ordinaryus tacımı ona devredeceğim
gri pijamayı cekıyosun .10 gunde bir yıkanıyosun ...saclar sıdıka mod gezıyosun evde.eger ki hele bi de o dönem tek bakıyorsan allahın emri...

2.bebek kusacak zırt pırt babasının parasına sçarım dercesine dk başı bez değişeceksin..

memelerin ramazan davulu olacak az 1 saat emzirme yanıyorum fuat abi diye buzluktan buz tutacaksın..hatta ucları yara olacak...denemediğin yol kalmayacak.emzirmiyorum lan.getirin şu pompayı diyeceksin belki..ama o minnak şey sana bi bakış atacak.meme de ne ,cigerimi al yavruuumm diyeceksin..

emzirmekten boyun duzleşmesi çıkacak...fıtık da olabilir.

3.uyku:,
zzzzzzzııtttt.:KK61:..anlatmıyorum .dua et kolik olmasın.hatta sadaka falan şimdiden ver o kadar diyorum

4.yemek:
akşam eşin gelecek hayatım yemek var mı? bu bir iki üç derken en son b.......k yeeeee diye bagırırken bulacaksın kendini.o yuzden doguma 1 ay kala kofte börek dolma difrize at..kriz anında sen de aç kalma.kocanı da cinayete kurban etme

5..cinsellik

.ahaa geldik en fena en bed duruma...bak şimdi sen cocugu uyuttun tam böyle halvete başladınız.tam herşeyi unutacagın en guzel an.ahaa bi ses..ııınngaaaaaaa:KK46: !!! hay senin anana da sana daa diye içinden geçireceksin.eşinin iç sesini de artık sen tahmin et...ilişki böyle bi kaç kere yarım kalacak...sen konsantre olmak ne demek unutacaksın..hatta diyeceksın ki aman zaten bölünüyor...biz cocuk yürüyene kadar yok yok kreşe gidene kadar yanaşmayalım birbirimize.:işsiz:..bacı gardaş takılak ,olmadı pişpirik oynayak,ama yeter ki oynaşmayak diye bi ton ikna metodları deneyeceksin:halay:..ama yanlışşşşşşş:sinirli:...niye?? kocana yanaşmadığın her gün ona bıçak bileyeceksin de ondan...o yuzden artık anana mı bırakırsın.. otel de oda mı ayırırsın ne yaparsın bilemem kocan ve senin o özel keyfinizi asla rafa kaldırmayın..bazen eşin yanaşmak isticek sen uuuuuuf geldi gene yamacıma diye adama bön bön bakacaksın..bak tabi hakkın.ama arada o sevdiğine eşinin yüzü suyu hürmetine rol yap.ayy aşkım ne özledim seni de...salla yani..:olamaz:.evlilikte karşı tarafı mutlu eden pembe yalan atmak sevaptır.kaynak: BEN...:kahve:

bitmediiii

6.sosyal hayat
.pardon anlamadım!!.sosyal hayat derken sosyal bilgisi olabilir mi diye bi dönem bu iki kelimeyi yanyana getiremeyeceğin anlar olacak:KK1:...cok normal...başında dedik ya bi adaptasyon süreci ....sen kocanaa diyeceksin ki bak benim afakanlar geliyor bu hafta şu gün şu saatte beni şuraya götüreceksin ordan da sinemaya olmadı tiyatro..parçalarım seni rıfkı diyerek son cumlene de ufak bir tehdit sıkıştıracaksın...haa bunları kadın neden söylüyor banane deme.erkekler 1 sene babalık yuzunden kolonya içmiş kafası yaşıyorlar.adama sen vericeksin ayar..anlamaz onlar her halimizi..anlasalar biz burda bdv de yırtınmazdık..

7.temizlik...

kısa ve öz..bırak evi bok götürsün.:işsiz:
paran varsa hafta da 1 100 tl ver bi abla gelsin temizlesin..sakıııııııın bi de eşini ona alıştırma.ucu kaçtı mı yanarsın...

bunların hepsini hatta yazmadığım tonlarca seyi yaşadım yaşıyorum...yaşayacagım da..prematüre annesiyim aynı zmanda..yani en berbat donemi atlattım.akıl verecek kıvamdayım dıye yazıyorum...ama sana tavsıyem destek alacak kaynana ana elti zımbırtıların varsa gururunu kenara bırak ve destek al...

evlat nasıl bişey annelik nasıl bişey;anne olmayana anlatmazsın..ha anlatırsın ama şöyle düşün...afrikali cocuga hiç yemediği bir yemegi anlatmak gibi..bilemez tadını..sadece hmmm evet der başını sallar..bu da öyle bişey...öyle güzel bi duygu kı rabbim kimseyi bununla imtihan etmesin....benim kızlar 2 yaşına gelecek 1 ay sonra.şuan kanka modundayız.hatta üçümüz aynı giyinmeye calısıyoruz.kurabiye yapıyoruz.vs vs...yani o deli dönem bitti gitti...yeter ki ruh sağlığını tamamen kaybetmeden (ucunda olabilir ama) bu dönemi geçir..devamı oooo kebap kebap:oops:

soracagın bişey varsa sorabilirsin

Oglum iki yasinda, hamilelik doneminde ve dogum sonrasi hic cinsel istegim olmadi, resmen bnm icin eziyetti cocuk uyandi uyanacak, emmek icin kalkar kos banyo yap, zaten uykusuzum uyumak istiyrm, tam bebegimi sutten kestim hamile kaldim ,bulantilar yeni bitti
Yorgunluktan canim seninki isteksizlikten degil.

Simdi insanlar uzerime cullanmaya baslarlar ama cocuktan sonra evliliklerin yuzde sekseninin kotuye gittigini dusunuyorum.tekrar altini ciziyorum hepsi degil.bunu gerek kendi yasantimdan gerekse buradan okudugum kadariyla soyluyorum.elbette kocaya gore degisebilecek bi durum.ama bebekten once benim es de fena sayilmazdi.bi defa yatak odasinda dahi rahat edemiyorsunuz cunku iceriden o minik aglama sesi ansizin gelebiliyor:) erkek zaten cocukla cok ilgilenmiyor ( genelleme) ve cocuk olduktan sonra erkekler eslerini kadin gibi degil anne gibi görüyor. Cinsel hayatta onemli bir azalma oluyor.ilgisizlik olabiliyor.
Yuzde seksenin icinde ben yokum ama.

Normal canım aynen bendede oldu
Ama bir kendine gelip silkelenmen gerek
Hep bu uyanacak korkusu ağlama korkusu duş şu bu bizi içten içe tedirgin ediyor huzursuz ediyor
Birde hemen ardına hamile kalıp tekrar bir sorumluluk yoğunluk içine girmişsiniz
Tam sütten kestiğiniz vakit tekrar hamile kalınca gayet normal.....

Ister istemez ilgi azaliyo oncelik cocuk oluyo sinemayi gitmeyi kendi basima gezmeyi o kadar cok ozledim ki her hafta sonu bi yere gder biseyler icerdik yada evde sofra hazirlardim sohbet muabbet kafa dagitirdik bunlar bitti tatil sadece havuza girip cikmaktan ibaret oldu hibi bisey cocuktan once club falan filan tatilin nasil gectigini anlamazdim bu yaz tatil bitsede eve gitsem dedim cocuktan once sexs hayatimiz cok iyiydi :dondurma: en gec 2gune bir simdi 2 hafta da 1 falan anca... ama genede iyiki var oglum... yani bunlar olacak hazir deyilsen biraz daha bekleyin bence

Ne yazikki hamile kalip cocuk dogurunca cogu kadin esine uzak davraniyor ama bu sizin elinizde.

Doktor musade etmesine ragmen esine hamilelik boyunca yaklasmayan dogum olduktan sonra bebegi yaninda yatirip kocasini salona postalayan ve 1 yildir kardes gibi takiliyoruz diyen bir cok kadin var.

Ama boyle olmamakta senin elinde.

Mesela cocuk dogunca esime hicbir zaman git baska odada uyu demedim. Bebegimde her zaman bizim odamizda ki besikte yatti.

Yeri geldi gece kalkip beraber sakinlestirmeye calistik bebegimizi berber yikadik beraber doktora goturduk hastalaninca nobetlese basinda bekledik.

Tabi bebegin uyudugu zamanlarda beraber vakit gecirdik ve aramiza hic sogukluk girmedi.

En fazla bebek 4 5 ay asiri yorar sizi. Sonra uyku duzenini oturtursaniz gayette esinizle birbirinize zaman kalir.

Cocugu asiri sahiplenip esinize el surdurtmeyip baska odaya uyumaya yollarsaniz o zaman araya sogukluk girer iste.

Bazi seyler evet sekteye ugriyor bir donem ama eskisi gibi olamiyoruz diye birsey yok.

şimdi şekerim ikiz anası olaraktan ve ilk 6 ay gecesi gündüzlü tek bakan olaraktan bi kaç şey diyeceğim hazır ol..

1.ilk 6 ay. (bu 6 ay da ne var dersen lohusalık olsun senin bebeğe adapte olman olsun anneliği kabullenmen olsun cok onemli ) sen kesinlikle öyle ciciş gibi gezemıyorsun evde.. haa gezen varsa ordinaryus tacımı ona devredeceğim
gri pijamayı cekıyosun .10 gunde bir yıkanıyosun ...saclar sıdıka mod gezıyosun evde.eger ki hele bi de o dönem tek bakıyorsan allahın emri...

2.bebek kusacak zırt pırt babasının parasına sçarım dercesine dk başı bez değişeceksin..

memelerin ramazan davulu olacak az 1 saat emzirme yanıyorum fuat abi diye buzluktan buz tutacaksın..hatta ucları yara olacak...denemediğin yol kalmayacak.emzirmiyorum lan.getirin şu pompayı diyeceksin belki..ama o minnak şey sana bi bakış atacak.meme de ne ,cigerimi al yavruuumm diyeceksin..

zzzzzzzııtttt.:KK61:..anlatmıyorum .dua et kolik olmasın.hatta sadaka falan şimdiden ver o kadar diyorum

4.yemek:
akşam eşin gelecek hayatım yemek var mı? bu bir iki üç derken en son b.......k yeeeee diye bagırırken bulacaksın kendini.o yuzden doguma 1 ay kala kofte börek dolma difrize at..kriz anında sen de aç kalma.kocanı da cinayete kurban etme

5..cinsellik

.ahaa geldik en fena en bed duruma...bak şimdi sen cocugu uyuttun tam böyle halvete başladınız.tam herşeyi unutacagın en guzel an.ahaa bi ses..ııınngaaaaaaa:KK46: !!! hay senin anana da sana daa diye içinden geçireceksin.eşinin iç sesini de artık sen tahmin et...ilişki böyle bi kaç kere yarım kalacak...sen konsantre olmak ne demek unutacaksın..hatta diyeceksın ki aman zaten bölünüyor...biz cocuk yürüyene kadar yok yok kreşe gidene kadar yanaşmayalım birbirimize.:işsiz:..bacı gardaş takılak ,olmadı pişpirik oynayak,ama yeter ki oynaşmayak diye bi ton ikna metodları deneyeceksin:halay:..ama yanlışşşşşşş:sinirli:...niye?? kocana yanaşmadığın her gün ona bıçak bileyeceksin de ondan...o yuzden artık anana mı bırakırsın.. otel de oda mı ayırırsın ne yaparsın bilemem kocan ve senin o özel keyfinizi asla rafa kaldırmayın..bazen eşin yanaşmak isticek sen uuuuuuf geldi gene yamacıma diye adama bön bön bakacaksın..bak tabi hakkın.ama arada o sevdiğine eşinin yüzü suyu hürmetine rol yap.ayy aşkım ne özledim seni de...salla yani..:olamaz:.evlilikte karşı tarafı mutlu eden pembe yalan atmak sevaptır.kaynak: BEN...:kahve:

bitmediiii

6.sosyal hayat
.pardon anlamadım!!.sosyal hayat derken sosyal bilgisi olabilir mi diye bi dönem bu iki kelimeyi yanyana getiremeyeceğin anlar olacak:KK1:...cok normal...başında dedik ya bi adaptasyon süreci ....sen kocanaa diyeceksin ki bak benim afakanlar geliyor bu hafta şu gün şu saatte beni şuraya götüreceksin ordan da sinemaya olmadı tiyatro..parçalarım seni rıfkı diyerek son cumlene de ufak bir tehdit sıkıştıracaksın...haa bunları kadın neden söylüyor banane deme.erkekler 1 sene babalık yuzunden kolonya içmiş kafası yaşıyorlar.adama sen vericeksin ayar..anlamaz onlar her halimizi..anlasalar biz burda bdv de yırtınmazdık..

7.temizlik...

paran varsa hafta da 1 100 tl ver bi abla gelsin temizlesin..sakıııııııın bi de eşini ona alıştırma.ucu kaçtı mı yanarsın...

bunların hepsini hatta yazmadığım tonlarca seyi yaşadım yaşıyorum...yaşayacagım da..prematüre annesiyim aynı zmanda..yani en berbat donemi atlattım.akıl verecek kıvamdayım dıye yazıyorum...ama sana tavsıyem destek alacak kaynana ana elti zımbırtıların varsa gururunu kenara bırak ve destek al...

evlat nasıl bişey annelik nasıl bişey;anne olmayana anlatmazsın..ha anlatırsın ama şöyle düşün...afrikali cocuga hiç yemediği bir yemegi anlatmak gibi..bilemez tadını..sadece hmmm evet der başını sallar..bu da öyle bişey...öyle güzel bi duygu kı rabbim kimseyi bununla imtihan etmesin....benim kızlar 2 yaşına gelecek 1 ay sonra.şuan kanka modundayız.hatta üçümüz aynı giyinmeye calısıyoruz.kurabiye yapıyoruz.vs vs...yani o deli dönem bitti gitti...yeter ki ruh sağlığını tamamen kaybetmeden (ucunda olabilir ama) bu dönemi geçir..devamı oooo kebap kebap

Size cevap verirken bir yandan da herkese teşekkür edeyim cevaplayan. Gerçekten objektif bir değerlendirme olmuş iyisiyle kötüsüyle... Size kolaylıklar diliyorum öncelikle ben kayınvalide, görümce kısmını dahil etmek isterim ancak Sağlıkla ilgili konularda çok nazlı oluyorum, ağzıma geleni söylüyorum. Lohusayken de öyle olurum gibi geliyor... Şu an birbirimizin sınırlarına saygılıyız, o kadar yakın ilişki içinde olursak ne olur bilmiyorum... Sorum şu mesela filme gittiniz çocuklar hep akılda kalıyor mu, etkinliğe adapte olabiliyor musunuz?

Bence zihniniz sizi korumak için bir kar zarar hesabı yapmış, seks biraz işler dizisi gibi gelmiş ve boş bulunan zamanda dinlenmeyi tercih etmişsiniz. İlk başlarda isteğiniz olmasa da bu keyiften kendinizi mahrum etmeyin yoğunluğunun biraz daha az olduğu mesela hafta sonlarını tercih edin ve çocuğunuzun sorumluluğunu eşinize paylaşmayı teklif edin iyi bir cinsel hayat icin. Ben de iş yükünden hiç istemezdim bi zamanlar böyle bir çözüm buldum

Şuan tam 7 aylık ve biz ailelerden uzak bir şehirde yaşıyoruz... Size şu kadarını söyleyeyim cinsel olarak kesinlikle yakinlasamiyoruz çünkü oğlum asla bensiz 1 saniye bile geçirmek istemiyor. Tam yakinlasacagiz derken hooop yaygarayi basıyor. Film izlemek rüya gibi zaten ama dönüp oglumuzla ilgilendiğiniz zaman ne büyük bir mucize olduğunu anlıyorsunuz. Eşim en iyi arkadaşım aynı zamanda paylaşım dokunsal anlamda azalıyor ama o kadar diğer türlü dert varsa beraber düşünüyor bebeğin mutluysa beraber gülüyorsun hem zaten bebek olunca yalnız kalmak istemiyorsun yüzü mimikleri gözünün önüne gelip duruyor. Her zamankinden fazla uyuyunca bile Özler oluyorsun değişik bir duygu tatmanizı tavsiye ederim.

4.yemek:

5..cinsellik

bitmediiii

6.sosyal hayat

7.temizlik...

evlat nasıl bişey annelik nasıl bişey;anne olmayana anlatmazsın..ha anlatırsın ama şöyle düşün...afrikali cocuga hiç yemediği bir yemegi anlatmak gibi..bilemez tadını..sadece hmmm evet der başını sallar..bu da öyle bişey...öyle güzel bi duygu kı rabbim kimseyi bununla imtihan etmesin....benim kızlar 2 yaşına gelecek 1 ay sonra.şuan kanka modundayız.hatta üçümüz aynı giyinmeye calısıyoruz.kurabiye yapıyoruz.vs vs...yani o deli dönem bitti gitti...yeter ki ruh sağlığını tamamen kaybetmeden (ucunda olabilir ama) bu dönemi geçir..devamı oooo kebap kebap:oops:

arkadaşı ayakta alkışlıyorum bukadarmı güzel anlatılır.. .polyanlacilik yapmaya gerek yok...cocuk dünyanın en güzel şeyi.. .ama en zor ve en sorumluluk verici duygusu....arkadasin yazdığı her satırın altını çiziyorum.buna katılmayacak anne yok katılmıyorum diyen olursa inanma yani

İlk 2 yıl hakikaten zor oluyor, ama sonrasında çocuk kendi odasında da vakit geçirmeye başlıyor, hele ki okula başlayıp arladaş edinince sizi arayıp sormuyor. Ama tabi hep kontrol gerektiği için hiç eskisi kadar özgür olamıyorsunuz. Eş ile ilişkiler de tek kişinin çabası ile değil iki tarafın da özverisi ile iyi gidebilir.

Size cevap verirken bir yandan da herkese teşekkür edeyim cevaplayan. Gerçekten objektif bir değerlendirme olmuş iyisiyle kötüsüyle... Size kolaylıklar diliyorum öncelikle ben kayınvalide, görümce kısmını dahil etmek isterim ancak Sağlıkla ilgili konularda çok nazlı oluyorum, ağzıma geleni söylüyorum. Lohusayken de öyle olurum gibi geliyor... Şu an birbirimizin sınırlarına saygılıyız, o kadar yakın ilişki içinde olursak ne olur bilmiyorum... Sorum şu mesela filme gittiniz çocuklar hep akılda kalıyor mu, etkinliğe adapte olabiliyor musunuz?

yatıya gelmeselerde en az haftada iki üç kere gelsinler size de kadın oldugunuzu insan oldugunuzu unutmayın.zira kuaför ağda bunlar o dönemde size oldukça lüks gelecek durumlar olacak çünkü..

gurur asla yapmayın.yatıya gelecekler bile olsa haftasonu sadece diye şart koşun.merak etmeyin siz mesafeyı koruyunca karsı taraf cizgi dısına istese de cıkamaz.. ama bu dönemi ruh saglığını bozmadan atlatmak cok zor...tek bakan tabiki var ama sonra coğu antidepresan kullanmak zorunda kalıyor.insanız neticesinde..

son sorunuza cevap olarak..eşim evlilik yıldonumu için evimize 30 dk mesafe de otel de oda ayırttı.emziriyorum.bebeklerim 4 aylık ben manyağa bağlamışım .hayatım bitmiş durumda...sonucta iki bebek zang diye girdi hayatıma daha annelik ne idrak edememişim...gittik neyse..bebekleri annem bakıyor o gun için...ben tabiii süt sağma makinamı alamadım.memeler patroit füze olmuşcasına yanıyor..o yuzden o ortamdan keyıf alamadım haliyle.ama bir vicdan sızlaması tabiki yaşadım sonucta o gece kesintisiz uyuyacagım..ne kötü anayım ben.kesintisiz uykuyu hak ediyor muyum diye bi iç sesimi yoklamadım değil hani... amaaaa cok guzel geçti..he ondan sonra hiç bebeklerimden ayrı yattım mı? hayır ...neden ..ben istemedim..cünkü 6.aydan sonra uyku duzene girdi.haliyle cinsel yaşamda...ama sinema konser gitmeye gayret ediyorum..tiyatro takip ediyorum.eşim rakı ortamı sever.ben sevmesem de giderim onunla keyıf yaparım.o ara annem bakar...falan derken şuan cooooooooook şükür oturdu herşey.ama 6 ay asla kendine kızma..ben yetemıyorum ne berbat anneyim falan asla deme.ınstagram da o pembik annelere inanma...hepsi rooooooooll.

Merhaba arkadaşlar Gebe kalmayı çok istiyorum hatta eşimle tanışmadan hep evlilik amacım çocuk yapmak diyen bir insandım Evliliğe veya eşe dair hayaller de kurardım ama hiçbiri bir çocuk hayali kadar mutlu etmezdi beni, çocuklara çok düşkünüm kendi çocuğum olursa hiçbir anını kaçırmamak için işe gitmem gibi geliyor. Bu kadar idealize ettiğim bir şeyin gerçekleşmesi durumunda hayattan geri kalmaktan en çok da eşime vakit ayıramamaktan korkuyorum. Eşimle birebir zaman geçirmeyi çok severim haftada bir gün olsun her şeyi dışarıda bırakıp onla ilgilenmek isterim. Ama özellikle anneliğin ilk yıllarında bu pek mümkün değil gibi yorumlar okuyorum. Yalnız kalabildiğimiz tek alan yatak odası mı olur diye bazen düşünüyorum, sırf cinsel paylaşım beni mutlu etmez çünkü biliyorum. Ama cinsel olarak dahi hiçbir şey eskisi gibi olmuyor diyorlar; kafam çok karışık objektif bir değerlendirmeye ihtiyacım var annelik için. Çevremde çok olumsuz örnek duydum bu ara, olumlu yorumlar da sırf ben artık Bebek yapayım diye gerçekten uzak her şey toz pembeymiş gibi Şimdi siz diyeceksiniz ki annene kayınvalidene bırakırsın ama çok da kaygılı bir yapım var eşimle yalnız kaldığımda bile aklım çocukta olur biliyorum. Sizler dikkatinizi eşinize ayırabiliyor musunuz? Nasıl ayrıştınız çocuktan? Evlilikte bu dengeyi nasıl kurdunuz? Tecrübelerinizi aktarır mısınız?
Hicbir zaman ayrisamazsin cocuktan. Uyutunca bile ozlersin. Ikimizde cok isteyerek sahip olduk kizimiza. Uyutunca gidip izlemeye doyamiyoruz.

Bunlarin yani sira birbirimize kizimizi uyutunca zaman ayira biliyoruz. Cinselligin disinda cocuk yokken evde neler yapiyorsak yapiyoruz. Film izleriz , tavla oynariz, arkd cagirir okey partileri duzenleriz gibi gibi.

Cocuk olduktan sonra evde toplanmaya basladik. Gezmeyi tozmayi birakmadik. Gitmedimiz yer yoktur. Birlikte gidemedimiz yerler sinema, tiyatro gibi yerler. Bunun disinda hayatimizi cocuk oldu diye aman aman degistirmedik.

4.yemek:

5..cinsellik

bitmediiii

6.sosyal hayat

7.temizlik...

Ordinaryus lüğü haketmissiniz gerçekten :)
Geçmez gibi geliyor bu zorlu süreçler ama geciyirmus gercekten... 5. Ayina girdi oğlum çok şükür ama daha sabretmemiz gereken anlar cook olacak gibi :) Allah herkese yardım etsin, bana da yardım etsin ...

Merhaba arkadaşlar Gebe kalmayı çok istiyorum hatta eşimle tanışmadan hep evlilik amacım çocuk yapmak diyen bir insandım Evliliğe veya eşe dair hayaller de kurardım ama hiçbiri bir çocuk hayali kadar mutlu etmezdi beni, çocuklara çok düşkünüm kendi çocuğum olursa hiçbir anını kaçırmamak için işe gitmem gibi geliyor. Bu kadar idealize ettiğim bir şeyin gerçekleşmesi durumunda hayattan geri kalmaktan en çok da eşime vakit ayıramamaktan korkuyorum. Eşimle birebir zaman geçirmeyi çok severim haftada bir gün olsun her şeyi dışarıda bırakıp onla ilgilenmek isterim. Ama özellikle anneliğin ilk yıllarında bu pek mümkün değil gibi yorumlar okuyorum. Yalnız kalabildiğimiz tek alan yatak odası mı olur diye bazen düşünüyorum, sırf cinsel paylaşım beni mutlu etmez çünkü biliyorum. Ama cinsel olarak dahi hiçbir şey eskisi gibi olmuyor diyorlar; kafam çok karışık objektif bir değerlendirmeye ihtiyacım var annelik için. Çevremde çok olumsuz örnek duydum bu ara, olumlu yorumlar da sırf ben artık Bebek yapayım diye gerçekten uzak her şey toz pembeymiş gibi Şimdi siz diyeceksiniz ki annene kayınvalidene bırakırsın ama çok da kaygılı bir yapım var eşimle yalnız kaldığımda bile aklım çocukta olur biliyorum. Sizler dikkatinizi eşinize ayırabiliyor musunuz? Nasıl ayrıştınız çocuktan? Evlilikte bu dengeyi nasıl kurdunuz? Tecrübelerinizi aktarır mısınız?
Yakın gelecekte anne olmak isteyen bir insan olarak bu beni de çok korkutuyor, konunuzu takip edeceğim. Gerçekten eşimle aramızdaki dengenin, ilişkimizin hiç bir şekilde bozulmamasını istiyorum. Sanki çocuk olunca da hala onu bir yere bırakıp sinemaya falan bir yerlere gidebilirmişiz gibi geliyor bana, ama insanlar korkutuyor. Gerçi burada bir derdim var bölümüne ya da doğum yapanlar bölümüne bakarsan, sonuçta hep derdi olan insanlar konu açtığı için hep olumsuz şeyleri görüyorsun. İyi olanlar da vardır ama görmüyoruzdur diyorum.
Sanırım hayat tamamen değişik bambaşka bir şekil alıyor anne olunca. O hayat şimdikinden daha güzel de olabilir. Ama bu hayatımı da seviyorum, bilemiyorum.

yatıya gelmeselerde en az haftada iki üç kere gelsinler size de kadın oldugunuzu insan oldugunuzu unutmayın.zira kuaför ağda bunlar o dönemde size oldukça lüks gelecek durumlar olacak çünkü..

gurur asla yapmayın.yatıya gelecekler bile olsa haftasonu sadece diye şart koşun.merak etmeyin siz mesafeyı koruyunca karsı taraf cizgi dısına istese de cıkamaz.. ama bu dönemi ruh saglığını bozmadan atlatmak cok zor...tek bakan tabiki var ama sonra coğu antidepresan kullanmak zorunda kalıyor.insanız neticesinde..

son sorunuza cevap olarak..eşim evlilik yıldonumu için evimize 30 dk mesafe de otel de oda ayırttı.emziriyorum.bebeklerim 4 aylık ben manyağa bağlamışım .hayatım bitmiş durumda...sonucta iki bebek zang diye girdi hayatıma daha annelik ne idrak edememişim...gittik neyse..bebekleri annem bakıyor o gun için...ben tabiii süt sağma makinamı alamadım.memeler patroit füze olmuşcasına yanıyor..o yuzden o ortamdan keyıf alamadım haliyle.ama bir vicdan sızlaması tabiki yaşadım sonucta o gece kesintisiz uyuyacagım..ne kötü anayım ben.kesintisiz uykuyu hak ediyor muyum diye bi iç sesimi yoklamadım değil hani... amaaaa cok guzel geçti..he ondan sonra hiç bebeklerimden ayrı yattım mı? hayır ...neden ..ben istemedim..cünkü 6.aydan sonra uyku duzene girdi.haliyle cinsel yaşamda...ama sinema konser gitmeye gayret ediyorum..tiyatro takip ediyorum.eşim rakı ortamı sever.ben sevmesem de giderim onunla keyıf yaparım.o ara annem bakar...falan derken şuan cooooooooook şükür oturdu herşey.ama 6 ay asla kendine kızma..ben yetemıyorum ne berbat anneyim falan asla deme.ınstagram da o pembik annelere inanma...hepsi rooooooooll.
Değil mi ben de her durumun iki uçlu olduğuna inananlardanım muhakkak keyfi de var zorluğu da

Back
X