Çocuk olduktan sonra çalışmak mı çalışmamak mı:S

Bunları düşünmek senin için henüz erken.Hele bi evlen düzenini kur şartlar neyi nasıl gösterecek bilemezsinki Evdeki hesap çarşıya uymuyor ne yazık ki..
Herkesin yaşantısı beklentisi farklı belki bir başkası çocuğuna kendi baktığı çalışmadığı için müzdariptir diğeri çalışıp çocuğuna bakamadığı için..Hayat şartlarıdır bunun nedeni..
Herşeyin hayırlısı gönlüne göre olsun inşallah..

Son düzenleme:
arkadaşım, yorumların hepsini okumadım ama anladığım kadarıyla avukatsın. kazanması, okuması zor bi bölümü okumuşsun. üstüne staj yapmışsın. bütün bunlar boşa mı gitsin istiyorsun? ben biraz daha gerçekçi, belki biraz kötümser konuşucam ama herzaman dediğim gibi hayatın ne getireceği belli olmaz. kimsenin eşiyle sonsuza kadar mutlu yaşayacağı garanti değil, onu geçtim ölüm var kalım var. zamanında eşiyle maddi olaraak gayet güzel geçinip giden, sonra bi şekilde ayrılan ve ekmek alacak parası olmayan bir sürü kadın tanıdım. bir tanesi 50 yaşından sonra iş aradı, bulamadı. mesleği yok, kimse iş vermedi. bu devirde en güzeli kendi paranı kazanacaksın. yarın birgün bişey olursa kimselere muhtaç olmazsın. evet mesleğin var ama yapmazsan körelirsin, sonra ha dedim mi iş de bulunmaz. bunları kendim için de söylerim hep. ben de çalışıyorum, evliyim ve çocuk düşünüyorum. ben memurum. sen çok daha şanslısın. eşinle ortak çalışsanız, çocuk büyüyene kadar o sana yardımcı olsa, sen ara ara işe uğrayıp geri kalmasan, kalan zamanında çocuğunla ilgilensen, biraz büyüyünce de işe geri dönsen... benim arayıp da bulamadığım düzen :((

bence çalış insanın kendi kazandığı para gibisi yok bnde çalışıyorum çocuk olunca ücretsiz izne ayrılmıştım ama çok sıkıldım

canım çocuk olunca çalışmak sen istemeyeceksin zaten. el kadar bebeği bırakıp gitmek istemeyeceksin. bana göre 5 yaş sonrası olabilir ama asla ilk 3-4 yıl zaten sen istemeyeceksin.

canım çocuk olunca çalışmak sen istemeyeceksin zaten. el kadar bebeği bırakıp gitmek istemeyeceksin. bana göre 5 yaş sonrası olabilir ama asla ilk 3-4 yıl zaten sen istemeyeceksin.

çalışmak isteyen nasıl istiyo, acımasızlığından mı bırakıyo millet çocuğunu, durumu yoksa napıcaklar, destek mi olcaksınız?

ilk 1 sene kesinlikle çalışmamak bence. sonrasına gelince... bence sadece çocuğun yanında bulunmak çocuğun iyi yetişmesine yetmiyor maalesef. hele hele maddi sorunlar varsa anne stres oluyor zaten ve mecburen çocuğa yansıyor. her çocuk annesi ile parka gitmeli, bişeyler paylaşmalı, oyunlar oynamalı, tiyatroya gitmeli, çevresi geniş olmalı ve mümkün olduğunca kaliteli yaşamalı... para yok pul yok meslek de var ise evde oturmak bence çocuktan ziyade annenin kendini düşünmesi :) ben böyle düşünüyorum en azından.

arkadaşım, yorumların hepsini okumadım ama anladığım kadarıyla avukatsın. kazanması, okuması zor bi bölümü okumuşsun. üstüne staj yapmışsın. bütün bunlar boşa mı gitsin istiyorsun? ben biraz daha gerçekçi, belki biraz kötümser konuşucam ama herzaman dediğim gibi hayatın ne getireceği belli olmaz. kimsenin eşiyle sonsuza kadar mutlu yaşayacağı garanti değil, onu geçtim ölüm var kalım var. zamanında eşiyle maddi olaraak gayet güzel geçinip giden, sonra bi şekilde ayrılan ve ekmek alacak parası olmayan bir sürü kadın tanıdım. bir tanesi 50 yaşından sonra iş aradı, bulamadı. mesleği yok, kimse iş vermedi. bu devirde en güzeli kendi paranı kazanacaksın. yarın birgün bişey olursa kimselere muhtaç olmazsın. evet mesleğin var ama yapmazsan körelirsin, sonra ha dedim mi iş de bulunmaz. bunları kendim için de söylerim hep. ben de çalışıyorum, evliyim ve çocuk düşünüyorum. ben memurum. sen çok daha şanslısın. eşinle ortak çalışsanız, çocuk büyüyene kadar o sana yardımcı olsa, sen ara ara işe uğrayıp geri kalmasan, kalan zamanında çocuğunla ilgilensen, biraz büyüyünce de işe geri dönsen... benim arayıp da bulamadığım düzen :(([/QU

Canım mali müşavirim.Evet şanslıyım arada ofise ugrayarak yada evdende çalışabileceğim bi mesleğim var.Ben tamamen vazgeçmiyorum zaten 3 yıl sonrada olsa 5 yıl sonrada olsa tekrar başlıycam inşallah işime.Dediklerini yaşayan insanlar benim çevremde de var.her zaman bi bayan olarak gardını almak lazım.

Back
X