Çocuğun olduğunda anlayacaksınki çocuk öyle bakıcıya vereyim baksın büyüsün ben de yatırım yapayım denecek bir oyuncak değil.Anneden ayrı kalmak 4 yaşa kadar eziyet oluyor çocuğa,güvende hissedemiyor , mutsuz agresif oluyor evde geçirdiğiniz zamanın kalitesi de bu agresiflikle kalmıyor zaten.
En güzeli İlk 6 ay ne konu ne komşu ne kayınvalide takmadan oyunlar oynayarak birlikte geçirmek.Bu arada o uyurken diyelim günde 2-3 saat evde çalışmak (bir de ev işleri var )
Ev işlerini evlenir evlenmez düzene koymak lazım.Pratik ev aletleri almak lazım(çamaşır kurutma makinesi , pratik düdüklü tencereler gibi)2 hafta da bir temizliğe birini almak lazım.
İlk 3 yıl yarım günlük işler yapılmalı.4 yaşına bastığında da yarım gün kreşe gidebilir çocuk.Kreş te çok çok çok iyi gözlenmeli her kreş iyi olmuyor.Bir arkadaş grubunun olması faydalı olur.Okula başlayınca da akşam 5:30 da bitecek bir iş olması lazım ki en geç 6 da çocuğunuzu kreşten almanız gerekiyor.
Evde oturmak elbette zordur.Ama insan çocuğunu evini sevmeli.Çocuğuma eşime kendime sıcak bir sofar hazırliyim diye yemek tarifleri bakarken bir de işimde iyi olayım ilerliyeyim diye araştırma yapmak zorundayım.Bu durumda ya eviniz çocuğunuz aksıyor ya işiniz aksıyor.Bakıcı da olsa , anne anne de olsa kreş de olsa kadın evini doldurmak zorunda.Akşam hem eş hem anne olmak zorunda.Gerçekten zor.Sadece özveri ve sevgiyle yapılabilir.Çocuğunuzun ya da sizin hasta olduğunuz dönmelere değinemedim bile.Siz düşünün gerisini.
Yok ben evde yapamam , yarım gün de çalışamam , en erken 7 de evde olabilirim diyorsanız da o zaman hiç çocuk düşünmeyin derim.Bir öğretmen 15 öğrencinin içinde nekadar şefkat gösterebilir.Ya da bir bakıcı nekadar anne şefkati verebilir.
Sizinle ilgisi yok ama sabrı , hoşgörüsü , şefkati olmayan kadınlar lütfen anne olmasınlar.
Çok çok hırslı kadınlar da bakıcı çocuğumu büyütür sanmasınlar.
Annelere de çocuklara da yazık ya