Çoçuk ölüyordu 🤕

Karpuzlu araba

Nirvana
Pro Üye
7 Ağustos 2017
9.952
37.279
548
29
Dün gece yedıgıim korkuyo hayatım boyunca unutmam. Esimle oturuyorduk dışardan çığlık sesı geldı 'yardım edın diye' esıme cocugu bıraktım kostum. Yan komsumun kızıydı 4.5 yaslarında annesının kucagında nefes alamıyodu gözü havaya bakıyordu tepkı yoktu annesi zaten feryat figan. Engellıydı kızı havale geçirmiş uykuda. Annesının elınden kaptım cocugu dilini tutup çektim o agzı nasıl kıtlenmişti 🤕 zor actım. Dısari çikardım üstünü çikardım kız kendınd geldı. Annesının kucağına verdım 'annee dedı sarıldı annesine' cigerım söküldü sanki o sahneyi görünce. Hüngür hüngür agladım. Ben normalde çok panık biriyim nasıl yaptım bunu ben bile anlamadım tek bildigim şey annemın sözü kulaklarımda çinliyodu. Annem böyle durumda dilini çekin geriye kaçmasın dıodu. Annem bikere bi çoçugu bu şekıl kurtarmıştı çoçuk mosmor olmustu annemın elinde sonra nefes aldı :/ ambulans cagırdık götürdü çoçugu. Allahım hıckımsenın başına vermesın evlatlarımızı korusun. Çok kötüydü sabahı zor ettim hep gözüme kendı evladım geliyordu

Not. Simdi sordum annesıyle evde şuan çoçuk çol şükür durumu iyimiş simdi 🤗🙏

Son düzenleme:
O an telaş yapmayıp çocuğa odaklanabilmeniz süper.
Hemşire bı akrabam böyle bı durumda hastanın hayatını kurtarıyor ağzı kilitlenmesin dili geriye kaçmasın diye dişlerinin arasına kalem sıkıştırıyor. Hasta kurtuluyor tabi ki.
Panik yapmamak çok önemli.
Siz muhteşem bı kurtarıcı oldunuz ödülünüz muhteşem beğen butonu...

Allah korumuş sizde iyi ki duymuşsunuz bunu panik haliyle akliniza gelmis cok sevindim çocuğa, peki neden olmus bişey mi kaçmış boğazına doktora götürdüler mi

O an telaş yapmayıp çocuğa odaklanabilmeniz süper.
Hemşire bı akrabam böyle bı durumda hastanın hayatını kurtarıyor ağzı kilitlenmesin dili geriye kaçmasın diye dişlerinin arasına kalem sıkıştırıyor. Hasta kurtuluyor tabi ki.
Panik yapmamak çok önemli.
Siz muhteşem bı kurtarıcı oldunuz ödülünüz muhteşem beğen butonu...
Rabbim kurtardı çoçugu ben sadece vesıle oldum. İnşallah bidaja boyle bisi yasanmaz :/ cok zor

Allah korusun ben de paniğimdir bir kere eşimin köyünde kediye et atmışlar hayvan parçalamadan yutmuş ve boğazına takılmıştı.ben de kedi köpek hayvan severim vs bağıştır çağırmış kedi tepiniyor. Normalde elim ayağım kitlenir kediyi kapıp ağzını açıp baktım et yok sırtına vurdum falan derken attı boğazından hayvan kurtuldı.
O kurtuldu ben yere yığıldı.
Kedi de böyleyse yarabbi insan olsa ne yaparım.

Allah korumuş sizde iyi ki duymuşsunuz bunu panik haliyle akliniza gelmis cok sevindim çocuğa, peki neden olmus bişey mi kaçmış boğazına doktora götürdüler mi
Götürdüler çoçuk engelli zaten dayımın oglunun kızlaroda böyleyddı sürekli havale geçiriyorlardı.kitleniyorlardı. Tam olarak neden olmus bilmiyorum

iyi ki siz o an evdeymivşsiniz iyiki sesini duymussunuz Allah şifa versin en çok korktugum seylerden bır tanesı bende panıgım hemen aglar kılıtlenır aklıma hıc bır sey gelmez Allah kımseye bu durumu yasatmasın
Ellerine saglık canım

Geçen haberlerde vardı, boğazına şeker kaçan bebeğe öz annesi hiç bişey yapamamıştı, Allah'dan şöför hastaneye yetiştirdi. Halbuki minnacık bir çocuk, en azından baş aşağı çevirip sırtına hafif vuruşlar yapmak ne kadar kolay.

İşte panik insanın düşünmesine engel oluyor.

Ne güzel, anneniz şifacı elini size de devretmiş sanki :KK66:

Dün gece yedıgıim korkuyo hayatım boyunca unutmam. Esimle oturuyorduk dışardan çığlık sesı geldı 'yardım edın diye' esıme cocugu bıraktım kostum. Yan komsumun kızıydı 4.5 yaslarında annesının kucagında nefes alamıyodu gözü havaya bakıyordu tepkı yoktu annesi zaten feryat figan. Engellıydı kızı havale geçirmiş uykuda. Annesının elınden kaptım cocugu dilini tutup çektim o agzı nasıl kıtlenmişti 🤕 zor actım. Dısari çikardım üstünü çikardım kız kendınd geldı. Annesının kucağına verdım 'annee dedı sarıldı annesine' cigerım söküldü sanki o sahneyi görünce. Hüngür hüngür agladım. Ben normalde çok panık biriyim nasıl yaptım bunu ben bile anlamadım tek bildigim şey annemın sözü kulaklarımda çinliyodu. Annem böyle durumda dilini çekin geriye kaçmasın dıodu. Annem bikere bi çoçugu bu şekıl kurtarmıştı çoçuk mosmor olmustu annemın elinde sonra nefes aldı :/ ambulans cagırdık götürdü çoçugu. Allahım hıckımsenın başına vermesın evlatlarımızı korusun. Çok kötüydü sabahı zor ettim hep gözüme kendı evladım geliyordu
İnsan zor anda acayip soğukkanlı olabiliyor. Özellikle yakınınınz dışında birisine müdahale edecekseniz daha soğukkanlı oluyorsunuz. Allah yaşatmasın

Allah razı olsun iyiki varsınız :KK200:
yalnız havale geçiren çocuğun ağzına müdahale etmeyin dik tutun vs diyorlar
hangisi doğru şaşırdım şimdi
dişini kırarsınız ağzını yara yaparsınız vs diyorlar
hangisi doğru ki

Ay okurken aglicaktim iyiki orda zamaninda müdahale etmissin iz anneyle konusun ilk yardim egitimi alsin cocuk tekrar nöbet gecirirse Allah korusun

Allah razı olsun iyiki varsınız :KK200:
yalnız havale geçiren çocuğun ağzına müdahale etmeyin dik tutun vs diyorlar
hangisi doğru şaşırdım şimdi
dişini kırarsınız ağzını yara yaparsınız vs diyorlar
hangisi doğru ki
Valla canım ben bunları bilmiyorum içimden nasıl geldıyse oyle yaptım. Hem boyle durumda yaralanması bnce onemlı degıl bnm için nefes alması gerekiyordu. Dili gerıye kaçsaydı cocuk suan yasıyor olmazdı belkide ❤️

Back
X