Çocuk psikiyatırına ihtiyacım var !!!

Arkadaşlar ankara'da hizmet alabileceğim çocuk psikiyatrisinde bildiğiniz iyi bir isim var mı?

Bence böyle basit bi konu için çocuk psikiyatristine gitmek iyi bi çözüm değil. Tam olarak sorununuzu anlatırsanız yardımcı olabilirim.

Bence böyle basit bi konu için çocuk psikiyatristine gitmek iyi bi çözüm değil. Tam olarak sorununuzu anlatırsanız yardımcı olabilirim.
Son zamanlarda uykuya dair kaygıları çok arttı eskiden odasında uyur gece yanımıza kaçardı şimdi uykuya bile dalamıyor odasında. Kalbinin hızlı hızlı çarptığını midesinin bulandığını aklına hep kötü şeyler geldiğini söylüyor. Bu yüzden hep babaannesinde kalmak istiyor eve gelmek istemiyor. Çünkü yanımızda yattığı zaman kendisini suçlu hissediyor ben babaaannemde kalayım siz rahat rahat uyuyun diyor ne yapacağımı şaşırdım :( ilginiz için teşekkür ederim 🙏

ben çok bilgili değilim ama kaygıları ve korkuları yüzünden, doktordan yardım alabilirmişsiniz gibi geldi, televizyon ya da bilgisayarda çok fazla vakit geçiriyor mu? belki etkilenip korkmasına sebep olabiliyordur. 3 yaşında ya da 2 yaşında olsaydı, zamanla düzelir dönemliktir diyebiliriz ama çocuk her şeyin farkında ve bundan mahçubiyet duyuyor olması üzücü, psikiyatrdan çok psikolog veya pedegog size daha iyi yardımcı olacaktır sanırım

Son zamanlarda uykuya dair kaygıları çok arttı eskiden odasında uyur gece yanımıza kaçardı şimdi uykuya bile dalamıyor odasında. Kalbinin hızlı hızlı çarptığını midesinin bulandığını aklına hep kötü şeyler geldiğini söylüyor. Bu yüzden hep babaannesinde kalmak istiyor eve gelmek istemiyor. Çünkü yanımızda yattığı zaman kendisini suçlu hissediyor ben babaaannemde kalayım siz rahat rahat uyuyun diyor ne yapacağımı şaşırdım :( ilginiz için teşekkür ederim 🙏
Çocuğunuz panik atağa benzer kaygı ve korku içeren davranışlar sergiliyor. Bunun nedenini bulmaya çalışabiliriz. Çocuğunuzla konuşun çnkü küçük değil. Okulda arakadaşları arasında korkacağı bi durum olmuş olabilir. Çocuklar birbirlerini korkutmaya çalışırlar. Ya da televizyonda yaşına uygun olmayan onu krkutan bişey görmüş olabilir. Ben çocuk gelişmciyim. Çocuğunuz bişeyden korkmuş belli ve bu şekilde tepki veriyor. Korkusunu nedenini öğrenip korkmasına gerek olmadığını ona söyleyin. Sizin yanınızda olduğunda aynı yatakta olmasanız bile aynı evde olduğunuz sürece güvende olduğunu Hissettirin. Şöyle bi çözüm önerebilirm. Örneğin uykuya dalamıyor yalnız odasında korkuyor değil mi. Uykuya dalana kadar odasının kapısında bekleyin ama içeri girmeyin. Ya da bi ödül tablosu oluşturun. Siz olmadan her uyuduğunda sabah kalkınca onu bi süpriz beklesin. Asla çocuk gibi davranmayın. 7onunla oturun büyük hiriymiş gibi konuşun. Sizin aranızda yattığı için kendinde suçluluk hissedecek kadar akıllı bi çoocuk. Lütfen sonuçları bana yazın. Kolay gelsin :)

Back
X