Cocuk sahibi olmak icin ideal yas?

Bu hayatta ki en buyuk pişmanlığım geç anne olmaya karar vermem ...
Isi kariyer diye diye en güzel yillarimi yavrumsuz geçirmisim ki 30 da anne oldum 4 yaşında oğlum var hala her sarıldığımda ozur diliyorum, baska da bisey diyemiyorum

Yacim bu isi plani projesi yok Allah korusun bi gun tam zamani dersin ama bi bakmissin is istem gecmis ..burda milyomlarca kadin tup bebek asilama ve diyer tedavilerle gebe kalmaya ugrasiyor .bu zaman su zaman derken bir ihtimalin var belli onuda kacirirsin .durumun olmasa ne olurki Allah zaten onu riski ile veriyor... bence sen hayirlisi olsun ins deyip cokda gec kalmadan nasibini aramaya basla. Senin yaptig8n planlar tutmayada bilir bunu unutma canim.

Bana göre 27 den önce olmaması gerek bu zamanda. Ama yeni evlenen 20 22 yasındaki kişiler hemen cocuk sahibi olmak istiyor bazen acaba onlara evcilik oynamak gibi mi geliyor diye düşünüyorum. Herşeyin tadını sonuna kadar cıkarıo gerekki olgunluğa ulaşmak lazım bence anne olmak için.

Benim.acimdan dogru yas 25-30 arasi tabi tek cocuk dusunuyorsaniz veya iki cocuk isteyip aralarinda fazla yas olmasin derseniz herkesin hayata bakis acisi farkli bu konuda 28 yasindasiniz cogunluga gore bebek yapma yasimiz gelmistir hani gercekten istiyorsaniz fazla uzatmayin bende 29 yasinda anne oldum

Eğer ilk çocuksa bence her yaş erken :))) ben 30 yaşında anne oldum. 40 tada anne olsam tecrübesiz olacaktım sonuçta.

:rolleyes:
Eşinizin yaşı kaç
Bence yaşlar kaç olursa olsun evlilik 2 seneyi doldurmadan çocuk yapılmamalı
Yaşınız çok güzel daha fazla ertelemeyin derim hem kuşak farkı oluşmaz hem de enerjiniz daha fazla yeter çocuğunuza
Ben iki senelik evliyken ikinciye gebeydim:rolleyes:
Konu sahibi
Doğurun gitsin

Şuanda yapmaya karar verip hemen hamile kalsan bile yaşın 29 olacak. Bu işler de çoğunlukla öyle hemen olmuyor. Ben 24 yaşımda hiçbir problemim yokken 2 sene olmadı. Bunları hep göz önünde bulundurun.

Yorumları okuyunca şaşırdım, konu sahibesi arkadaşım durduk yere rahim filmi mi çekildiniz?

Yaşınız gayet ideal , çocuk için gerekli şartlar oluşturulduğunda beklemenin mantığı yok yeterki siz hazır hissedin.

Ya ben bu işlerin yaşla alakası olduğunu düşünmüyorum. Her iki tarafta ne zaman hazır hissediyorsa o zaman olmalı bence.

Ben 28 yasinda anne oldum ki benim icin ideal yasti. Simdi 2 .yi bekliyorum. O zaman geciktirseydim belki de kardes yapamazdim kizima.

Merhabalar. Benim icin buyuk dert haline geldi artik bu konu. Ucbucuk yillik evliyim. 28 yasindayim. Esimin de benim de cok guzel islerimiz var. Gelirimiz iyi. Aslinda beklemek mantiksiz mi diyorum. Cocuk fikri hep erken geldi bana simdi simdi aklima dank etti resmen. Eee cocuk 20 yasina geldiginde ben 50 yasinda olacagim.
Bu aralar surekli evimde olamiyorum. Is sebebiyle sehir degistirmem gerekiyor. Bir yil daha bu surec devam edecek ama hamile olursam surecin hizlanma ihtimali de var tabiki. Kamuda calisiyorum.
Ne yapiyim arkadaslar. Esim zaten cok fazla istiyor. Ne zaman ne zaman diye sorup duruyor. Bana bir akil verin. Bir anda panikledim resmen. Yetebilir miyim yetisebilir miyim. Erken mi gec mi. Kafamda deli sorular.
Yaş olarak uygunsunuz bence. Zaten zamanımızda hamile kalmakta zorlaştı.Ama tabiki en doğru kararı siz ve eşiniz vereceksiniz hazır olmanız şart

Bence bunun bir yaşı yok yani insan 30 yaşında da anne olsa annelik zor ve yıpratıcı sizinle aynı yaştayız mesela benim 1.sınıfa giden bi kızım ve 2 yaşında bi oğlum var.erken anne olmanın zor tarafları olduğu gibi 40 yaşına geldiğimde kızım 20 yaşında olacağı için bi yönden şanslı görüyorum kendimi.birde maalesef ha deyince olmayabiliyor bu yönden de düşünün bence.

22 yaşındayım yeni evliyim evlendiğimizden beri çocuk sahibi olmak için çabalıyoruz(8 ay). Eşimde bende erken yaşta anne-baba olmak istiyoruz. Annem babam dahiil yakın çevremiz daha erken falan diyor mesela bizim adımıza karar veriyorlar. Saçma geliyor bana. Bence kişiye kalmış ya yaşı yoktur. Kendi içimi dökmüş gibi oldum ama yani tamamen kendini hazır hissetmekle alakalı.

Size kalmis
Maddi manevi hazirsaniz dogru zaman demektir. Cocuk isteyin veya istemeyin mutlaka esiniz urologa gitsin, siz de kadin doguma. Gereken tetkikler yapilsin. Sonrasinda da siz sanki hamileymissiniz gibi beslenmeye baslayin. Sadece hamilelikte dikkat etseniz yeterli degil gunumuz kosullarinda. Mesela sacinizi boyamayin. Sigarayi birakin. Alkolu birakin veya sadece kirmizi sarap kullanin gibi gibi. Bunlar hamilelik oncesi bunyede biriken seyler.

Back
X