Çocuk takıntım beni yiyip bitirmeye devam ediyor

Esrossss

Üye
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2019
112
11
18
Az zaman önce çocuk takıntım adlı bir konu açmıştım 7 aylık evli olduğumu deli gibi çocuk istediğimi ama gerek borçlardan gerekse eşimin baba olmayı henüz istemeyişi nedeniyle beklemek zorunda kaldığımı anlatmıştım. Herkes eşime hak vermişti maddi durumu düzeltip eşim hazır olduktan sonra(ki bu 2-3 yıl alacak) çocuk yapmamızın doğru olduğunu söylemişlerdi.

Hala çocuk istiyorum deli gibi istiyorum. Son haftalarda bu takıntım boyut değiştirdi . Çevremde çocuk sahibi olamayan ya da sürekli düşük yapan bir kaç arkadaşım var belki de onlardan etkilendim. Şöyle ki sürekli ya bizim çocuğumuz olmazsa, ya eşimde ya da ben de sorun varsa, daha iki yıl çocuk sahibi olup olamayacağımı bile öğrenemicem, erken davranıp gerekenleri erkenden yapamıcam geç kalıcak herşey, ki kesin bir sorun olur hemen çocuğum olmaz bu devirde hamile kalmak zorlaştı diye düşünüp duruyorum .

Geçenlerde sırf bu yüzden hayatımda ilk kez jinekoloğa gittim bir sorun var mı erken davranmamızı gerektirecek bir problemim var mı diye. Ultrasonla baktı rahim ve yumurtalıklar tertemiz dedi. Tabi bana bu kadarı yetti mi hayır. Dedim bi de hormon testi yapalım hocam yumurta rezervine bakalım. Doktor bile dedi daha 25 yaşındasın ne bu endişe falan . Sonra rezervlere de bakıldı(fsh 4 çıktı çok iyiymiş falan anlattı baya) çocuk sahibi olman için en ufak bir engel bile yok dedi yolladı

Bir kaç gün rahat gezdim ama şimdi de ben de sorun yokmuş ama ya eşimde varsa diye düşünüyorum

Hiç ama hiç iyi değilim sanki hamile kalsam Nirvana’ya ulaşıcam. Benim gibi böyle ya çocuk olmazsa diye düşüncelere kapılan var mı kötüyü çağırıcam gibi hissediyorum artık

Ben bu iki üç yıllık süreyi nasıl delirmeden atlatırım nolur beni motive edin. Her evlenenden üç beş ay sonra çocuk haberi alıyorum iyice gerildim.

Aman bi sakin ol kardesim olunca niye bu kadar acele ettigini takinti yaptigini dusuneceksin demedi deme istersen bi yardim almayi dene Allah korusun sorun olup yillarca olmasa dusunemiyorum seni

Valla ucu ucuna planlar her zaman tutmuyor seneye maddi durumunuzun iyi olacaginin garantisi ne? Tabiki maddi durumun guzel olursa hem madden hem manen daha huzurlu olursunuz.

Cocuk yapmak tek tarafli olmaz elbette ama cocugu bu kadar isteyen bir kadini bu duygudan mahrum birakmak bana gore hic dogru degil.

Oyle iki sene sonra cocuk yapariz demekle olmuyor.Insanlar bazen yillarca bekliyor.Esinizde problem yoksa hadi neyse de ya varsa ve surec uzadikca hastaligi artarsa.Ayrica Allah korusun ya cocugunuz olmazsa bu takinti hic normal degil.Ama anne olma isteginizi saygiyla karsiliyorum.

Az zaman önce çocuk takıntım adlı bir konu açmıştım 7 aylık evli olduğumu deli gibi çocuk istediğimi ama gerek borçlardan gerekse eşimin baba olmayı henüz istemeyişi nedeniyle beklemek zorunda kaldığımı anlatmıştım. Herkes eşime hak vermişti maddi durumu düzeltip eşim hazır olduktan sonra(ki bu 2-3 yıl alacak) çocuk yapmamızın doğru olduğunu söylemişlerdi.

Hala çocuk istiyorum deli gibi istiyorum. Son haftalarda bu takıntım boyut değiştirdi . Çevremde çocuk sahibi olamayan ya da sürekli düşük yapan bir kaç arkadaşım var belki de onlardan etkilendim. Şöyle ki sürekli ya bizim çocuğumuz olmazsa, ya eşimde ya da ben de sorun varsa, daha iki yıl çocuk sahibi olup olamayacağımı bile öğrenemicem, erken davranıp gerekenleri erkenden yapamıcam geç kalıcak herşey, ki kesin bir sorun olur hemen çocuğum olmaz bu devirde hamile kalmak zorlaştı diye düşünüp duruyorum .

Geçenlerde sırf bu yüzden hayatımda ilk kez jinekoloğa gittim bir sorun var mı erken davranmamızı gerektirecek bir problemim var mı diye. Ultrasonla baktı rahim ve yumurtalıklar tertemiz dedi. Tabi bana bu kadarı yetti mi hayır. Dedim bi de hormon testi yapalım hocam yumurta rezervine bakalım. Doktor bile dedi daha 25 yaşındasın ne bu endişe falan . Sonra rezervlere de bakıldı(fsh 4 çıktı çok iyiymiş falan anlattı baya) çocuk sahibi olman için en ufak bir engel bile yok dedi yolladı

Bir kaç gün rahat gezdim ama şimdi de ben de sorun yokmuş ama ya eşimde varsa diye düşünüyorum

Hiç ama hiç iyi değilim sanki hamile kalsam Nirvana’ya ulaşıcam. Benim gibi böyle ya çocuk olmazsa diye düşüncelere kapılan var mı kötüyü çağırıcam gibi hissediyorum artık

Ben bu iki üç yıllık süreyi nasıl delirmeden atlatırım nolur beni motive edin. Her evlenenden üç beş ay sonra çocuk haberi alıyorum iyice gerildim.
Öncelikle jinekoloğa gitmeniz gayet normal doğru olanı yapmışsınız. Bu kontrollerinizi yılda 1-2 defa yaptırmalısınız.
Ayrıca çocuk yapma fikriniz gerçekten yapma kararı aldiginizda hala bu boyutta olursa biraz zorlaşır .
Ayrıca eğer ciddi borçlarınız varsa gerçekten ergelemenjz doğru olmuş hem eşiniz kendini hazır hisseder hem borçlardan kurtulursunuz. İnanın ekonomik durum çok önemli bebek arabası bakıyorum beğendiğim en uygun fiyatlı olan 800 beşik de 800 bunun dolabı vs vs bir sürü materyali var bizim borcumuz yok ama bebek arabasını falan ikinci el sağlam biseylere bakmayı planlıyorum hergun aklıma yeni bi ihtiyaç geliyo Allah büyük biz de ayagimizi yorganimiza göre uzaticaz.
Rabbim doğru zamanda sağlıkla sıhhatle meleginizi nasip etsin 🙏🏻

Durduk yere panik olmayın hem kendi hem de eşinizin canını sikmayin. Olacağı varsa oluyo zaten bebek. Erken yaşta menopoza girerken tüp bebek bile olmaz derken doktorlar hatta ilaç kullanıyorum kesinlikle olmaz denmişti. Menopoz için takibe gittim ve Dr kese gorunuyo dedi hemşire ve ben şok olduk. Vebazi durumlardan dolayı sadece bir defa ilişkiye girmiştim son üç ay boyunca😊 şimdi bebeğimizi büyütüyoruz çok şükür. Allah sizinde gönlünüze göre versin inşallah.

Az sakin .
6 yıl çocuk düşünmedim .
Evet aklıma gelmedi değil ya istediğimde Rabbim nasip etmezse diye .
Ama o an sadece hakkımızda hayırlısı neyse o olsun deyip konuyu kpattım .
İlk istediğim ay da hamile kaldım .
Kötü düşünme . Herzaman iyi olanı düşün .
Gez toz eğlen .
İnan hamilelik süreci çok zor .
6 yıl sonra bu işe gönül verdik .
6 yıl o kadar vakit geçirmemize rağmen eşimi çok özlüyorum .
Okdr huysuzum agresifim ki ..
en ufak şeyde bağırıp çağırıyorum .

Sizin gibi taze evliliklerde bu olaylar evliliğinizi zedeler .

Bırak çoluğu çocuğu eşinle vakit geçir . Yapmak istediğin herşeyi yap.
Saatlerce sevişin !!!

Seni cok iyi anliyorum 25 yasimi bitirdigimde evlendim 27 yaşındayım suan 16 aydir evliyim ve sinirlerime hakim olmakta güçlük cekiyorum. Cocugu olanlar ve ya hamile olanlar oyle bir ahkam kesiyorlar ki kimseyle gorusmuyorum. Bir tanesi de anne olunca anlarsin dedi en son cok sinir oldum.
Insanı eksik hissettiriyorlar kendine. Bende cok istiyorum olmasını. Insallah olur. Doktor sana oyle dediyse canını sikma bak hormonlarina da bakilmis hem ;)

Bende senin gibiyim 8 aylik.evliyim ve cok istiyorum. Sıkıntı ediyorum .
Kendimi.baska şeylere vermek istiyorum.zor mesele. .

Aceleniz nedir anlayamadım. 25 evlilik için bile erken bir yaş bana göre. 30umda evlendim, ertesi sene anne oldum. 35 yaşımda da ikinci yavrumu kucağıma aldım. Bu yaşta bile inanın acele ettiğimi düşünüyorum bazen. Çocuk ve evlilik hayatta arzulanan diğer şeylere benzemiyor. Tahmininizden çok öte ciddi sorumluluklar yüklüyor. Evliliğin tadını çıkarın, gezin tozun biraz. Hayata dair tatmininiz artsın ki çocuk için eve kapadığınızda içinizde kalmasın hiçbir şey.

Benim bir arkadaşım var aynı ay evlendik 2017 Temmuz da. İlk geceden sonra başladı ben çocuk istiyorum demeye deli gibi . Kafaya taktı sadece bununla yatıp bununla kalktı . Benim hiç böyle bir derdim olmadı geçen aya kadar yasmin kullandım . O ise kafayı taktı 2017 temmuzdan 2018 Nisana kadar kendini buna adadı komik duruma düştü bence neyse muradına erdi hamile kaldı . Ben bu tarz şeylere takılmadım beklediğimiz şeyler vardı . Baktım olumlu istediğim zamanlar geldi ilacı 18 martta bıraktım ve şuan hamileyim eeee ne oldu o kafayı taktığı ile kaldı ben sakin kaldım kafayı takmadım yıpranmadan istediğim korunmayı bıraktığım ay hamile kaldım çok şükür . Bu tarz şeyler kısmet kocasınızı da boğmayın yazık günah . Bence siz tedavi olun

Bı sakin olun önce kötüyü çağırmayın hiç bişey yokmuş işte baktrmssnz böyle yaparsanz stres etkiler olacağı varsa da olmaz 2 3 senenin sonunda , bu durumu kabul edip bu iki yıl başka şeylere odaklanin ne bilim işinz varsa işinize yoksa işe girin atın kafandan bebek işini önce yapmayacak esinz belli siz boyle yapınca esinz hadi çocuk yapalm demiyor anladgm kadarıyla eee siz stres yaptgnzla kalıyorsnz eşinizde sıkıntı varmı diye düşünmek boş verl gereksiz bunu o zaman gelince düşünmenizi öneririm varsada bı sıkıntı Allah dermansz dert vermesin yaşınz genc yumurtanz var her türlü anne olursnz evlilignzn tadını çıkarsanıza biraz 😉

bu kadar stres yaparsanız da olmayabilir. stres hamileliğe engel olabiliyo. çoğu hamile kalamayan kadın vazgeçtiği zaman akışına biraktiginda kendiliğinden hamile kaldığını yaziyo. tedaviyle olmayan normal yolla oluveriyo.

bence durumunuz uygun olana kadar destek alın psikolojik olarak. aşırı takmissiniz bu konuya belli. yazınızı okurken stres oldum ben

Sebepsiz infertilite diye birşey var duydunuz mu? Eşinizde sorun çıkmasa bile çocuğunuz olmayabilir.
Umarım böyle bir durumla karşılaşmasınız ama hayatta herşey oluyor.

Bu kadar takıntı yapıyorsanız psikolojik destek alın. Çünkü normal değil bu yazdıklarınız.

Bu arada olumsuz ortamlardan uzak dur. Kürtaj olan yani düşük yapan arkadaslarinla gorusme yarin bir gun hamile.kalip cocuk doğurup artislik yapmaya başlarlarsa daha cok takinti yapmaya baslarsin. Tecrübeyle sabit ;)

Hanfendi yapmayin bukqdari cok zarar evliliginizin tadini cikarin. Sunuda soyleyeym ayni sizin gbi istedigimiz zaman hemen hamile kalamayacagiimi dusunurdum ben de evlendikten 3 yil sonra artik bebegimiz olsun dedik ve ben esime sakin hemen bekleme herkes 6 ay 1 sene icinde hamile kaliyor filan dedim ama o ay hamile kaldim . Hayirlisini dilemek lazim birseyi israrla istemekte pek uygun gelmiyor bana biraz oluruna akisa birakmak lazim, bu yasa geri donmeyeceksin bir konuya odaklanip an8 yasamayi kacirma derim .

Back
X