Çocuk uyutmak için ne yapabilirim?

Adaajlanersin

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2022
49
11
8
35
Arkadaşlar 1 yaşında ve 3 buçuk yaşında 2 çocuğum var. 1 yaşında olanın uyku problemi var. Uyku ilacı kullanmak istemiyorum. Müzik veya ninni ile uyutmak istiyorum. Bildiğiniz tavsiye edebileceğiniz bir müzik varmıydı?

Şimdiden teşekkürler

Arkadaşlar 1 yaşında ve 3 buçuk yaşında 2 çocuğum var. 1 yaşında olanın uyku problemi var. Uyku ilacı kullanmak istemiyorum. Müzik veya ninni ile uyutmak istiyorum. Bildiğiniz tavsiye edebileceğiniz bir müzik varmıydı?

Şimdiden teşekkürler
Tabi ki ilaç kullanmayın. Nasıl bir problem tam olarak?

Tavsiyem yok malesef. Benimkiler de oyleydi. 2 yasini gecene kadar uyku duzeni oturmuyor bazi cocuklarda. Ben ayagimda sallarken oturarak uyurdum. Gece defalarca uyanirdi. Ufak olan 2,5 yasinda, daha yeni yeni duzelmeye basladi.

Şimdiden teşekkürler
İlaç vermeyin tabiki. Belki uykuyu sevmeyen bir bebektir uykusu gelince yatirin. Uyuduktan sonra sik uyaniyorsa diş ya da gazdandır. Gaz için nane cayı işe yaradı bizde' diş için de tetagil ya da agrıkesici şurup.

Uyku rutini de iyi olur

Şimdiden teşekkürler
Uyku hapı nedir yahu..
Bir seçenek degil ilaç zaten.Nerden aldıysanız fikri yırtıp cöpe atin onu..
Yeterince yorulmuyordur,huyu zordur 1 yas yani herşey normal.Sürekli ayni saatlerde yatagina yatirin aglasa bile istikrarli sekilde devam ederseniz alısacaktir.İstikrar önemli.

uykusuz bebek çok zor..eger psikolojiniz kaldırmamaya başladıysa uyku eğitimi vererek kendi kendine uyumasını öğretin..biraz ağlatmalı bu durum ama sonrasında huzur var..bi araştırın...

Nefesimiz kesilene kadar bağıra bağıra ninni söylüyoruz
Uyuyor o zaman ama bi sinir harbi oluyor
Gözler 1 saat boyunca gidip gidip geliyor 🤯
Birde şu göz kapama olayını deneyin ninni söylerken elinizle gözlerini indirin o açsın siz indirin
Benim kızda çok işe yarıyordu ya iki üç denemeye uyuyordu 🤭

Arkadaşlarını 1 yaşında ve 3 buçuk yaşında 2 çocuğum var. 1 yaşında olanın uyku problemi var. Uyku ilacı kullanmak istemiyorum. Müzik veya ninni ile uyutmak istiyorum. Bildiğiniz tavsiye edebileceğiniz bir müzik varmıydı?

Şimdiden teşekkürler
Uyku ilacı mı? Saçmalamayın isterseniz. Düşüncesi bile çok kötü

bira uyku yapar, bira verin. töbest.
karanlık ortamda sallayarak deneyin. herseyi denediniz olmadı mı? kendi haline bırakın.
benim bebe 3 aylık gibi uykuya geçişte problem yaşamıyordu, şuan 4 aylık şu saat oldu uyutamadım mesela. herşeyi denedim ayakta sallamak, kucakta gezdirmek, sarılmak, yanında durup gözlerine bakmak. yok uyumuyor. bazı zamanlar böyle oluyor işte diye düşünüyorum. şuan mesela yerinde ağzında emzik kendi kendine mırıldanıp, kıpraşıyor. paşa gönlü ne zaman isterse o zaman uyur, var mı baska çare? ama uyku ilacı hiç gelmedi aklıma.

bira uyku yapar, bira verin. töbest.
karanlık ortamda sallayarak deneyin. herseyi denediniz olmadı mı? kendi haline bırakın.
benim bebe 3 aylık gibi uykuya geçişte problem yaşamıyordu, şuan 4 aylık şu saat oldu uyutamadım mesela. herşeyi denedim ayakta sallamak, kucakta gezdirmek, sarılmak, yanında durup gözlerine bakmak. yok uyumuyor. bazı zamanlar böyle oluyor işte diye düşünüyorum. şuan mesela yerinde ağzında emzik kendi kendine mırıldanıp, kıpraşıyor. paşa gönlü ne zaman isterse o zaman uyur, var mı baska çare? ama uyku ilacı hiç gelmedi aklıma.
Çen atak annesi mi oyduuun 🤪🤪

Rakı koy suyuna accık gevşesin çocuk. Yanına da kavun kes keyfi yerine gelsin. İçer yer uyur o saat.
Tövbest.

Kafa bulmaya gelmiş.
23 Nisan konusu mu yaptınız çocuklu uyku haplı?
Kadın size müzık diyo onu niye demiyonuz. Rakıynan müslüm mü şeyapsın yoksa muzeyyen senar mı hangi tarz olsun?

Gündüz mutlaka 2 defa acik havaya cikarin ve bedenen yorulacagi sekilde zaman gecirin. Yeterince su ictiginden ve uyku saatinden en az yarim saat once beslendiginden emin olun. Her aksam ayni saatte banyosunu yaptirip, sakinlestirici muzik esliginde pijamalarini giydirip, ona isi kapattirin ve uyku saati oldugunu soyleyin. Ondan sonra her zaman nasil uyutuyorsaniz elini tutarak pispislayarak veya sadece odada durarak bekleyin. Konusmayin ve goz temasi kurmayin. Uyumamak icin kivraniyor, uykuya dalamiyor hircinlasiyorsa sadece sakince pispislemeye oksamaya devam edin. Sabirli olun soylenmeyin… Odada ikinizden baskasi olmasin ceya girip cikilmasin. Bikmadan 1 hafta bu rutinde hic bozmadan decam edebilirseniz uyku saatinin kacinilmaz oldugunu anliyor ve kolayca uyuyorlar. Bizde 2 cocukta da oyle oldu. Benim kendi deneyimlerime gore 3 yasin altinda bir cocuk 19:30 dan daha gec yataga gitmemeli… Ama bizim aile yapilarimiza uymuyor bu cogu zaman.
allah korusun cocugun bir problemi falan varsa tabii bu rutinler hikaye, o zaman uyumadigi zaman ne yapiyor o isaretleri takip etmelisiniz.

Şimdiden teşekkürler
1 yasinda olan hangi cocugun uyku problemi yok ki? Bir yas uyku konusunda bizim en kotu donemimizdi ve 2 yasina kadar devam etti. Memeyi kesince duzelir gibi oldu ama sonra yine basladi bi ara 25-26 aylikken. Uykunun duzene girmesi zaman aliyor. Su an 32 aylik, kesintisiz uyudugu cok oluyor ama bazi gunler de sık uyaniyor hala.

galiba Merviş:KK70: topici de takip edemiyorum ki. senin bebişde de mi böyle olmuştu? 1 aylık haline geri döndü sanki aksam olunca başlıyor uykuya direnmeye:KK14:
Benimki uyuyodu güya eller ayaklar kıpır kıpır kıpır acayiip değişii bi şey yaşadık. Tam gözler kapanacak ağlıyodu ay ben uyuyom ya imdat der gibi. 🤣 uğra arada 🤣

Back
X