Çocuk uyutmak için ne yapabilirim?

Gündüz ne kadar düzenli uyursa gece uykusuna o kadar çabuk dalıyor benimki
Şu an 16 aylık hala günde 2 kez uyutuyorum akşam 22 de uyuyor.
Dandiniler, fış fış kayıkçılar, mozartlar, beethoven lar zihnimizde yer etmiş durumda
Salıncakta 10 dk dan fazla sallasın uyumaya geçiyor keza araba yolculuklarında 20 dk dan sonra
Benim bebeğim sallanmayı seviyor.

Valla kocam kapıya saglamindan 2 çivi çaktı. Birde kancayla emniyet kemeri ayarladı taktı pusete. Takıyorum kapıya çocuğumu da koyuyorum ninni söylüyorum sallana sallana uyuyor. Elim ayağım resmen 2 çocuk büyüttüm. Uyuyunca hop yerine oh mis
Evde salıncak olmaz demeden şans vermek lazım buna.
Bizde de yuvarlak salıncak var, svava.
Geri kalan tüm öneriler (buradaki öneriler değil, genel tüm hepsi) fasa fiso bana göre.

Uyku ilacı deyince aklıma geldi. Benim yaşadığım yerde bir kadın bakıcısı olduğu iki bebeğe çocuğa kendi sakinleştirici ilaçlarından vermiş. İsimlerini yazmayayım kullananlar bilir. Bu bebekler farklı ailelerin kardeş değiller. Aileleri alıp eve götürünce çocuklar uyanmakta zorluk çekiyorlar ve çok halsiz davranıyorlar. En sonunda birinin annesi şüphelenip hastaneye götürüyor ve çocukta psikiyatrik ilaçlar tespit ediyorlar. Kadın 7 yıl hapis cezası aldı.

Kendi çocuğunuza bunu nasıl düşünürsünüz aklım almıyor. Benim de 2 yaş arayla çocuğum var evet ben de uyutma problemi çektim. En sonunda ikisini de yataklarına koydum ninni de açtım, 1 hafta onlar ağladı ben ağladım. Ama sonra alıştılar, anne yatağa koyunca uyuyacağızı anladılar. Kararlı olmanız lazım ağladıklarında almayın yataklarından.

Ne dalga geçildi be.

Ben verdim çocuğuma uyku için bitkisel şurup, yani bu kadar aaaa uyku ilacı mııı denecek bir şey değil.
Zehirlenmedi, yaşıyor.
O uyku problemini yaşayan bilir. Dr benim oğluma da yazdı bitkisel damla. Çünkü yemek,su gibi uyku da ihtiyaç.oglum gece uyumadığım gibi gunduz de uyumayan bir çocuk.

Arkadaşlar 1 yaşında ve 3 buçuk yaşında 2 çocuğum var. 1 yaşında olanın uyku problemi var. Uyku ilacı kullanmak istemiyorum. Müzik veya ninni ile uyutmak istiyorum. Bildiğiniz tavsiye edebileceğiniz bir müzik varmıydı?

Şimdiden teşekkürler
Birisi daha yazmış ama Buzuki Orhan’ın parçalarına bakın hepsi sakinleştiriyordu bizimkisini bir ara.
İlaç değil de eğitim düşünseniz daha iyi sanki. Biraz geç kalmışsınız ama yine de çözülüyor. Şarkılar vs bir yere kadar yardımcı oluyor eğer uyku çok sorunlu ise..

O uyku problemini yaşayan bilir. Dr benim oğluma da yazdı bitkisel damla. Çünkü yemek,su gibi uyku da ihtiyaç.oglum gece uyumadığım gibi gunduz de uyumayan bir çocuk.
İnsanlarda anne baba rahat uyusun diye keyfi veriliyor algısı var.
Benden 20 yaş büyük biri şimdikiler çok dayanıksız demişti.
Öyle bi uykusuzluk yaşamadığına eminim, yaşasa o cümleyi kurmazdı.

İnsanlarda anne baba rahat uyusun diye keyfi veriliyor algısı var.
Benden 20 yaş büyük biri şimdikiler çok dayanıksız demişti.
Öyle bi uykusuzluk yaşamadığına eminim, yaşasa o cümleyi kurmazdı.
Aynen öyle rahatımı için sanıp ee şimdiye kadar uyuduklarina say diyen bile oldu.Ya diyorum normal mi bir çocuğun uyumamasi.Gelisimini etkiliyor.Uyucak ki gelişimi normal olsun

bahsettiğiniz rahatsızlığı bilmiyorum doktor kontrolünde veriliyor olabilir tabi gerekliyse ancak evde kendi kendimize çocuğa uyku ilacı verelim demek bana çok absürd geldi.
Yüzü, soluk borusu şişmişti. Ciddi alerjik reaksiyon göstermişti. Ben ilaç ismini ilk duyduğumda hayır hocam veremem dedim. Dr da solunum durursa ne yapacaksın demişti :(
Kesinlikle durduk yere kullanılabilecek bir ilaç değil asla.
İlaç ismini görünce yazdım ben. Ne kadar ciddi durumlarda kullanılan bir ilaç olduğu anlaşılsın diye.

Kızlar sallamak yerine bebeğinizi nası uyutuyosunuz ya ne şarkılar türküler söyledimde olmadı ağlayacam artık ayaktada sallamak istemiyorum alışacak diye ama bi çözüm bulamıyorum kolayıma geliyo böylesi.. siz neler yapıyosunuz?

Kızlar sallamak yerine bebeğinizi nası uyutuyosunuz ya ne şarkılar türküler söyledimde olmadı ağlayacam artık ayaktada sallamak istemiyorum alışacak diye ama bi çözüm bulamıyorum kolayıma geliyo böylesi.. siz neler yapıyosunuz?
youtubeda bepanthol baby’nin iyiliğe ninniler dandini dastana videosunu açıyorum ben hemen ilgisini çekiyor gözleri kapanıyor zaten onu deneyebilirsin canım valla önceden sesimde uyuyordu benim oğlan ama birkaç aydır bunu dinletiyorum ben hatta linkinide atiyim

youtubeda bepanthol baby’nin iyiliğe ninniler dandini dastana videosunu açıyorum ben hemen ilgisini çekiyor gözleri kapanıyor zaten onu deneyebilirsin canım valla önceden sesimde uyuyordu benim oğlan ama birkaç aydır bunu dinletiyorum ben hatta linkinide atiyim

Aa şimdi baktımda sertap erener söylüyomuş çok hoşuma gitti ya denicem bunuda başka şarkılar dikkatini dağıtıyo hiç uyumuyo diye açmıyodum

Aa şimdi baktımda sertap erener söylüyomuş çok hoşuma gitti ya denicem bunuda başka şarkılar dikkatini dağıtıyo hiç uyumuyo diye açmıyodum
Dene bakalım bizimkinin hoşuna gitti 1 saatlik versiyonu var onu açıyorum bazen benim bile gözüm kapanıyor gibi oluyor ev işleri olmasa uyucam bende 😅

Arkadaşlar 1 yaşında ve 3 buçuk yaşında 2 çocuğum var. 1 yaşında olanın uyku problemi var. Uyku ilacı kullanmak istemiyorum. Müzik veya ninni ile uyutmak istiyorum. Bildiğiniz tavsiye edebileceğiniz bir müzik varmıydı?

Şimdiden teşekkürler
Uyumayan cocuk uyumuyor ne yapsanda faydası yok 🤷‍♀️🤷‍♀️Melaesef

Back
X