İmkanınız varsa, maddi ve manevi destek bulabiliyorsanız bakıcı tutmak, eve yardımcı almak, annelerin yakında yaşaması gibi, mümkün olan en kısa zamanda işe dönün bence. Bende bunların hiç birisi yok, daha yolun başından en az iki yıl çalışamayacağımı bilerek çocuk yaptım. Buna kendimi hazırladığımı düşünüyordum ama hala ara ara "herkes bebeğini doğurdu, biraz büyüttü, hayata geri döndü, bir tek ben böyle yapayalnız kaldım" diye ağlıyorum. Geceleri uyuyamıyorum, iş ilanlarına bakıyorum sürekli. Bebeğim çok tatlı, eşim evden çalışıyor ve bebek bakımında neredeyse benim kadar katılımcı ama buna rağmen çalışmıyor olmak beni çok yıprattı. Mesela ilk doğduğunda bebeği kimsenin kucağına veremezdim, göğsümden ayırmazdım, bırakıp dışarı çıkmazdım bunların hepsi çok güzel ama hatalı şeylermiş, anne bebek makul ölçülerde birbirlerinden ayrı da kalabilmeliymiş aslında. Mesela babasında uyuyabilmeli, anneannesi sen yemek yiyebilmeli, ben kuaföre gittiğimde beni bekleyebilmeli vs. bunların hiç birisi bizde yok. Gece gündüz yapışığız. Biliyorum o büyüdüğünde iyi ki gece gündüz yapışıkmışız diyeceğim, her şey düzelecek ama yine de işimi ve kendimi bu kadar bırakmamış olmayı dilerdim.