Cocuk yaparak baglanmaktan korkuyorum

Avid

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2017
268
209
53
mrb kizlar 2 yillik evliyim mutluda bir evliligim var. Esimin ailesini sevmem ama esim bana laf söyletmedigi icin bu durumu büyütmüyorum. Sükür beni ailesine karsi koruyor.

Esim son zamandir cocuk konusunu dillendirmeye basladi. Artik bir cocugumuz olsun diyor. Bende diyorumki bi 1 yil daha bekleyelim... gecistiriyorum acikcasi.

Evliyken cocuk yapmak bana bekarken evlenmek gibi geliyor. Okadar önemsiyorum bu karari. Simdi birsey olsa hic düsünmeden bosanirim ama cocuk olunca bosansam bile ondan hic bir zaman tam anlamiyla kopamicam. Bu düsüncede beni boguyor acikcasi. Tabiki bosanmak icin evlenmedim ama hayat bu nolucagi belli olmaz esimin 5-10 yil sonra degismiceginin garantisini bana kim verebilir...

Bu düsüncelerden nasil kurtulabilirim acaba benim gibi düsünenler oldumu cocuk yapmadan?? Bu korkular normalmi yoksa bende mi sorun var

Rica ediyorum emin değilseniz çocuk yapmayın çocuk konusu evllikten daha önemlidir
Evliliği bitirebilirsiniz ama verdiğiniz bir hayatı geri alamazsınız

Korkular normal hazır değilsiniz. Ama hazır olmadan da çocuk yapmayın. Bu çok yanlış bir karar olur.

Korkularında haklısın
Çocuk olunca herşey daha farklı oluyo hatta eşinin davranışları bile farklılaşıyo.
Herşeyden önce onu düşündüğün için en ufak bi sorunda bile acaba diye kalakalıyosun.
Emin değilsen yapma, hazır olunca bile değişik bi psikoljisi var çünkü

sen kaygi yapmissin bence .bu psikolojini duzelt eger esinle bi sorun yoksa cocuk dusun olmayanlari duyuyosundur Allaha dua et .yada esini cok sevmiyosun yada mutlu degilsin bisey canini sikmasa isterdin bence.gelecek kaygisiyla yasanmaz.oyle dusunursek bi dak sonrasinida bilmiyoruz kim ole kim kala..

10 yıl sonra değişip değişmeyeceğinin garantisini kimse veremez ki. Her insan değişir ama iyi ama kötü. Ben de çocuk sahibi olmaya korkuyorum ama eşim değişir diye değil. Şu an çok özgür ve sorumsuz yaşıyoruz çocuk olunca aynı özgürlük olmaz, acaba ben çok fedakâr olabilir miyim korkularım var. Zor ve 2 kişilik bi karar ..

Peki sizin 5 -10 yıl sonra degismeyeceginizin garantisi var mi? Sevdiginiz esiniz

Peki sizin 5 -10 yıl sonra degismeyeceginizin garantisi var mi? Sevdiginiz esiniz sizden bu garantiyi verdiğiniz için mi çocuk istiyor??

Daha once açtığınız bir konu daha vardi. Esiniz ve ailesi ile ilgili. Oradan bariz bir sekilde belli. Siz eşinizi ve ailesini sevmiyorsunuz. Esinizi sevseydiniz ailesi ile ilgili bir sorun oldugunda istemese de eve yansittiginda bosanma teklif etmek yerine destek olurdunuz.
Bence siz çocuk yapmadan önce kendinizi bir sorgulayin. Aranızda ne gecerse geçsin sevdiğiniz aksamlari ayni yastiga bas koydugunuz insani doguran buyuten yetistiren insanlar. Sevmeseniz bile saygı duyun. Esinizin sizin ailenize karşı böyle bir yaklasimda ve düşüncede olmasi sizin hosunuza gidermi?
Bence siz bu düşünceler icindeyken cocuk yapıpta 3 unuze birden yazik etmeyin derim. Yanlis anlamayin ne olur beni.

kafanızı kurcalayan soru işaretleri var sanki kafanızda,hakkında hayırlısı diyelim

canım eşinle aranda bir problem yoksa neden ya boşanırsak fikri aklına geliyor?mutlaka oturmayan birşeyler vardır yani bana öyle geldi.ailesine karşı seni ezdirmiyorsa bu durum önemli ve bence bu durum değişmez

gelecek kaygısı şeytandandır...
olacak olan zaten olur. engel olamazsınız. boşanma fikrini düşünmeyin.evli mutlu çocuklu olmaya bakın :)

Öyle düşünürseniz hiç bir zaman çocuk yapamazsınız zaten. Bence siz çocuk fikrine sıcak bakmıyorsunuz. Çocuk isteseniz aklınıza hiç öyle şeyler gelmez.
Ben üçüncüye hamileyim ve üçünü de çok istedim hiç öyle şeyler aklıma gelmedi. Eşimle bir sorun olacak olursa da sırf çocuklar var diye mutsuz bir evliliği sürdürmem.

Hiç bir şeyin garantisi yok ne yazık ki, biz de 2 yıl sonra çocuk yaparız demiştik. 2 yıl geçti ben de ertelesek mi filan diye düşündüm hatta erteleme konuşması da yaptım ama iki gün sonra kararımdan vazgeçtim. iyi ki de vazgeçmişim, çünkü tedavi ile hamile kaldım. o güne kadar olan muayenelerde sorun yoktu hatta halen bile sebepsiz infertilite sıkıntı.
Eşinizle sorun yoksa ertelemeyin,
belki 5 yıl sonra eşiniz değil siz değişirsiniz kim bilir.

Eşini sevmiyorsun. Sevsen boşanacak bile olsan yaparsın o çocuğu. Ben boşandım ve hala aşığım kocama. Çocuk yaparken de boşsnacağımı biliyordum. Kızım iyi ki var. Annelik gibisi yokmuş. Annelik hormonun devreye girmemiş bence. Anne olmak istemiyorsun..

Hazir degilsin bence cocuk icin. Hazir olmayi bekle. Ama 10 yil sonra herkes degisir. Sen bile degisirsin. Evlilik bu degisimleri olgunlukla karsilayarak anlayis gostermek demek. Degisecek korkusu ile cocugu ertelerseniz omur boyu cocuk istemezsiniz. Bence rahatlayin biraz. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…