Çocuk yapmalı mıyım sizce?

kirmizi oje

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2015
2.209
4.968
133
Merhaba hanımlar,

Bugün de başka bir konuyla geldim...

Yaşım 26. 3 senelik evli olacağım yakında. Yakın zamanda ailemden bir kayıp yaşadım ve bu beni bazı konularla düşündürmeye başladı.

Öncelikle çocukları çok seviyorum, öğretmenim. Vatana millete iyi bir evlat yetiştirmek her daim ilkelerimin başında. O yüzden çocuk sahibi olmak istiyorum ama hep bazı durumların gerçekleşmesini bekledim. Şimdi ise acaba bunları beklemesem mi diyorum.

Oncelikle yurtdışında yaşıyorum ve yaşadığım ülke çok zor bir yer (Avrupa veya Amerika'da değilim) Türkiye'ye dönersek hiç beklemem çocuk için ama dönüp dönemeyeceğimiz henüz belli değil.

Maddi açıdan bir bebeği kaldırabilir miyiz biraz endişedeyim. Yani evet bircok şeyi yaparız ama her şey tamam olur mu emin olamıyorum.

Son konu ise eşimin ailesi konusu. Onlara çok yakın oturmuyoruz ama cahil insanlar, Türkiye'de daha rahat büyütürüm onlardan uzak bu da beni hep durdurdu.

Şimdi bu konuları düşünüp hep uygun zamanı bekledim, aman ben kendimi biraz daha geliştireyim, şu kitabı da okuyayım, çocuk sevgiyle bilgiyle büyür ne yapsam kârdır diye diye erteledim. Ama bir yandan da bunları beklemeyeyim, "iyi" çocuk benim tutumumla alakalı, ben bir yolcu gibi isem bu dünyada o da varsın benimle öyle büyüsün, nerede yaşıyorsam oraya ayak uydurmayı öğrensin diyorum. Kardeşim vefat etti çok kısa bir süre önce ve çocuğu vardı... Şimdi bakiyorum, bu kadar plan yapıyorum ama belki çocuğumu büyütmek bana bile nasip olmayacak kardeşim gibi, sen elinden geleni yap diyorum ve elimden geleni yapacağımı da biliyorum...

Sizce bu durumda benim çocuk sahibi olmam yanlış bir karar mı olur?

Son düzenleme:
Öncelikle başınız sağolsun, Allah beterinden korusun. Buna karar verebilecek tek kişi siz ve eşinizsiniz. Kendinizi rahat hissettiğiniz yerde çok daha güzel çocuk büyütürsünüz.

Allah hakkınızda hayırlısını versin.

Öncelikle başınız sağolsun, Allah beterinden korusun. Buna karar verebilecek tek kişi siz ve eşinizsiniz. Kendinizi rahat hissettiğiniz yerde çok daha güzel çocuk büyütürsünüz.

Allah hakkınızda hayırlısını versin.

Teşekkür ederim...

Eşim çocuk yapmamız gerektiğini, ikimizin sevgiyle ve emekle çok iyi anne-baba olabileceğimizi, illa bazı şeylerin olması için beklememizin doğru olmadığını düşünüyor ve benim hazır olmamı bekliyor. Ben de bir tık onun fikrine yaklaştım ama yine de acaba var içimde. Kolay bir karar değil çünkü...

Teşekkür ederim...

Eşim çocuk yapmamız gerektiğini, ikimizin sevgiyle ve emekle çok iyi anne-baba olabileceğimizi, illa bazı şeylerin olması için beklememizin doğru olmadığını düşünüyor ve benim hazır olmamı bekliyor. Ben de bir tık onun fikrine yaklaştım ama yine de acaba var içimde. Kolay bir karar değil çünkü...
Konunuzda tek problem eş ailesinin cahil olması bence. Onlarda 7/24 sizinle olmayacaklarsa sorun olmaz idare edilebilir. Ayrıca sınırlarınızı net çizdiğinizde emin olun çok üsteleyemiyorlar.

Konunuzda tek problem eş ailesinin cahil olması bence. Onlarda 7/24 sizinle olmayacaklarsa sorun olmaz idare edilebilir. Ayrıca sınırlarınızı net çizdiğinizde emin olun çok üsteleyemiyorlar.

7/24 olmayacaklar, evime çok sık gelmezler zaten çok nadirdir geldikleri. Genelde biz gideriz sık sık ama bebek olunca doğal olarak azalacak bu...

Türkiyeye dönüp rahat çocuk büyütmek mi :D İnsanlar rahat çocuk büyütmek için ülke değiştiriyorlar artık. Çocuk sahibi olun olmayın bi şey diyemem ama tatilde gelip gördüğünüzden ibaret sanmayın ülkemizi lütfen

Burdan daha zor bir yer mi var yurdışı olarak burdaki pahalılıktan,vergilerden,zamlardan haberin yok galiba.
İkincisi maddi olarak yetemeyebiliriz diyosan bence hiç yapmayın, sadece çocuk isteniyo diye çocuk yapılmamalı bence önce ona ne verebileceksiniz ne sıkıntılar yaşayacak onlara bakın,hem size hem çocuğa eziyet olur yoksa.

Yasiniz cok ilerlemis degil hemen aceleye gerek yok bence endiselerjnizden kurtulun annelik icgudusu diye bisi var ve sanki bebek dogunca tum kabiliyet otomatik yukleniyor. Okudugunuz kitaplar vs o kadar onemi kalmiyor. Maddi olarak cocuk rizkiyla gelir derler illaki bazi seylerden fedakarlik yapmaniz gerekecek ben ic sesinizi dinleyin derim bu esinizin ve sizin karariniz olmali birlikte boyle bir sorumlulugu alabilecekmisiniz onu degerlendirin

Türkiyeye dönüp rahat çocuk büyütmek mi :D İnsanlar rahat çocuk büyütmek için ülke değiştiriyorlar artık. Çocuk sahibi olun olmayın bi şey diyemem ama tatilde gelip gördüğünüzden ibaret sanmayın ülkemizi lütfen

Avrupa'da yaşamıyorum, tatilde de gelip gitmiyorum Türkiye'ye zannettiğiniz gibi... 1.5 senedir yurtdışındayım sadece ve bulunduğum ülke Türkiye'ye kıyasla daha zor bir ülke.

Burdan daha zor bir yer mi var yurdışı olarak burdaki pahalılıktan,vergilerden,zamlardan haberin yok galiba.
İkincisi maddi olarak yetemeyebiliriz diyosan bence hiç yapmayın, sadece çocuk isteniyo diye çocuk yapılmamalı bence önce ona ne verebileceksiniz ne sıkıntılar yaşayacak onlara bakın,hem size hem çocuğa eziyet olur yoksa.

Yurtdışı denilince neden insanlar Avrupa ya da Amerika anlıyor bunu bilmiyorum... Evet, Türkiye'den daha zor ülkeler var, evet Türkiye'nin halinden memnun değilim ama ekonomik olarak daha zor bir ülkede yaşıyorum.

Önce başınız sağolsun, ailenizdeki kaybın acısını sindirin..
Duygusal karar vermeyin.
Maddi olarak hazır değiliz derken ki şartlarınız önemli. Nesi eksik? Geçim sıkıntısı mi çekiyorsunuz? Ideallerinizi mi gerçekleştiremiyorsunuz, lüks mu yasamıyorsunuz?
Ölçünüzü bilmeden bu konuda yorum yapmak zor.

Kızım 4 yaşındayken ikinci bir bebek sahibi olmayı geçirdim aklımdan. Amalarım vardı. Kilo vermek ve yüksek lisans tezimi bitirmek gibi. Sonra " Allah 'ım bana kalırsa bir sürü sebep çıkacak önüme. Eğer ikinci bir evlat benim için hayırlı olacaksa sen bana hayırlısıyla nasip et" diye dua ettim. Polikistik over yüzünden adet görmüyorum diye kadın doğuma gittim. Hamileymisim 🙈🙈🙈. Şimdi 9 aylık oldu kızım çok şükür.
Hakkında hayırlısı olsun. Eğer evlat sahibi olmak senin için hayırlı ise bir an önce olursun inşallah. Değilse de ne yaparsan yap olmayacak zaten.

Oncelikle basiniz sağolsun. Bence kafanızda bunca soru varken ve kendinizi hazir hissetmezken cocuk sahibi olmak sizi zorlayabilir. Cunku degisen hormon dengeleri sizi daha da zorlaycaktir. Belki once bir terapi alsaniz bu sorunlrinizi orda anltarak ilerlemeye calissaniz sizin icin daha saglikli olabilir. Cunku ben de sizinle benzer durumlar yasadim annemi kaybettim kardesim gorev icabi tehlikeli bolgelerde çalışıyordu bunlar kafamda donerken hamile kaldım ve birwz agir lohusalik donemi gecirdim.o yuzden kendinizi öncelikle toparlamanjzi tavsiye ederim

sımdı bırkere bebek demek komple masraf demek rızkıyla gelır dıyorlar hıc oyle bırsey yok tek rızkı sadece emdıgı sut okadar bunun kıyafetı bezı doktor kontrolu aşısı calısıyorsunuz dadısı kresı oyuncagı hıc bıtmıyor hıc

esınızle yasadıgınız sorun var mı varsa cozmeden asla ... cocuk mutlu bır yuvada guzel oluyor huzursuzluk yasıyorsanız evlılıgı bitişe yaklastırıyor temel saglam degılse en ufak evdekı degısıklıkte sallanıyor haberınız olsun

bırde sadece bebek emzırır uyuturum bır alt degıstırme onun sevgısı yeter dıye de dusunmeyın bunu allah esırgesın ama ınsanız hepımız yasıyoruz hastalıgı var bırseylerı var en zor en olumsuz her yonude dusunmek gerek manevı olarak buna hazırmısınız guclu psıkolojı lazım ... mutlu aıleden mutlu anneden saglıklı ve guzel cocuk olur cunku

yasınız daha genc acelenız yok dusunun tam oturtun gelecege yonelık plan nedır gerekırse 1-2 yıl calısmasanız olur mu etraflıca konusun anlasın en basta

Back
X