Çocuk yaptım, Kariyer Yapamadım

hahaaaaa

Üye
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2015
65
37
Slm, bir kamu kurumunda memur olarak çalışıyorum,ailenin ilgilenmemsi, çok şanssız seçimler, 28 Şubat, eğitim hayatımdaki hatalar,çocuk yaptım 35i buldum derken kariyer yapamadım.Kendimi geliştirdim, yüksek lisans yaptım bir sürü insanla tanıştım ama bir türlü yükselemedim. Bulunduğum kurumda kurum içi yükselmek için 4 yılda bir şehir değiştirmeyi göze almalısınız. Olduğu şehirde kalanlar var fakat sadece torpilliler.Maalesef olduğunuz şehirde Kamu kurumlarında yükselebilmeniz için ya güçlü bir akrabanız olmalı ya da birinin metresi olmalısınız :KK43: Öyle iğrenç şeylere şahid oldum ki anlatsam yer yerinden oynar. Belki benim gibi hisseden çalışmak isteyip de çalışamayan,ama o gücü kendinde gören hiç bir yere yerleşemeyen ev hanımları da vardır,onların durumu daha vahim tabi. Hayattan hakettiğimiz bu olmamalıydı. İsyan değil,sorgulamak diyelim.Çok kırgınım hayata, ne olurdu şanslıyım diyebilseydik....

Olsun bunda da vardır bir hayır, şükür ki sağlam bir işiniz var. Sizin yerinizde olmak isteyen onbinlerce insan var iyi taraflarını da görmek lazım.

sizin yerinizde olmak isteyen milyonlarca insan var bu şekilde düşünün hayatta her şey istediğimiz gibi olmuyor
işiniz var eşiniz var bebeğiniz var güzel yönlerine bakın artık kendinizi üzmek için bu tür olaylara takılmayın sahip olduklarınızla yetinin ki hayattaki bir çok zenginliğe sahipsiniz :)))

Keşke herkese hayat eşit şartlar sunsa, liyakat olsa. Keşke tüm çocuklar okuyabilse, keşke zengin olsam ve bir vakıf kurup fakir çocukları okutabilsem, yapamadıklarımı onlara yaptırsam.Hayat adil değil, hiç birimize....Galiba depresyona giricem...

makam mevki hırsı sarmış sizi

Şuan ben de düşünüyorum çocuk yapmak mı yüksek lisans ve akademik kariyer mi diye.
Hakkımızda hayırlısı olsun.

Senin de dediğin gibi iyi yerlere gelmek torpile bağlı genellikle bu ülkede.

Düzenli bir işiniz, maaşınız, ev hayatınız, bir de sağlıklı evladınız var.

Deprasyona girecek dert göremedim.

Haklısınız her insan emeğinin karşılığını almak ister ancak maalesef adil bir dünyada yaşamıyoruz. Hala yükselme ihtimaliniz de var işallah olur. Ama gündelik olaylara kapılırken sahip olduğumuz şeyleri bazen görmüyoruz. Sağlıklı olma, hayatta olmak, sevdiklerimizle yaşlanabilmek en büyük hediye.

Hırs sarmış olsaydı eleştirdiğim bayanlardan olurdum, hırs sarmış değil de üzüntü, pişmanlık hayal kırıklığı desek daha sevecen bir yaklaşım olur. Hem benim gibi olan milyonlarca kadın vardır eminim

bu ülkede herkesin düşeceği bir psikoloji bu.çünkü yapılan real bir iş yok.ne para ne mesleki yönden bir tatmin yok.

Slm, bir kamu kurumunda memur olarak çalışıyorum,ailenin ilgilenmemsi, çok şanssız seçimler, 28 Şubat, eğitim hayatımdaki hatalar,çocuk yaptım 35i buldum derken kariyer yapamadım.Kendimi geliştirdim, yüksek lisans yaptım bir sürü insanla tanıştım ama bir türlü yükselemedim. Bulunduğum kurumda kurum içi yükselmek için 4 yılda bir şehir değiştirmeyi göze almalısınız. Olduğu şehirde kalanlar var fakat sadece torpilliler.Maalesef olduğunuz şehirde Kamu kurumlarında yükselebilmeniz için ya güçlü bir akrabanız olmalı ya da birinin metresi olmalısınız :KK43: Öyle iğrenç şeylere şahid oldum ki anlatsam yer yerinden oynar. Belki benim gibi hisseden çalışmak isteyip de çalışamayan,ama o gücü kendinde gören hiç bir yere yerleşemeyen ev hanımları da vardır,onların durumu daha vahim tabi. Hayattan hakettiğimiz bu olmamalıydı. İsyan değil,sorgulamak diyelim.Çok kırgınım hayata, ne olurdu şanslıyım diyebilseydik....
kamu kurumunda yukselen illa metres mi oluyor? bi iki ornek gordun diye boyle igrenc bi genelleme yapamazsin..
hakettigim bu degildi derken, belki orda olman hayirli?
insan icin hayatta en onemlisi aile hayati bence.. esinle, cocuklarinla mutluysan, ortalama bi isin de olsa sorun degil, olmamali..
yuksek hakim bi bayanin esinden cektiklerini duyunca agzim acik kalmisti..
hersey istedigimiz gibi olmayabiliyor.. sukret..

Atanamamis bir ogretmeninm. .dershane kpss sınavlar şu bu derken olmadı olmuyor. .çocuk yapmayı tercih ettim ve inanin yukselmekte bile gözüm yoktu sadece öğretmen olayım o da olmadi memur olayım nebileyim çalışayım bir kurumda dedim sekreterlikleri bile düşündüm başvurdum ama kısmet sanırım. .en azından birilerinden daha sanslisiniz. .

ya boşver takılma bu konulara hayır yani üstün doç. dr. prof olsan ne olucak bir avuç toprak olucaksın , yurt dışına lisans eğitimi için giden bir arkadaş kalp krizi geçirerek vefat etti, daha cenazesi bile gelmedi yurt dışından , oda kariyer peşindeydi doktora yapıyordu ömrü yetmedi işte herşey boşa şu hayatta hiçbir çabaya değmiyor, ne kadar neye sahipsen bunada şükür deyip yaşıycaksın.

Bazen çok kızıyorum sizin gibilere
Tamam her iş zor, her iş kolay değil ama devlet kurumundasın
8-5 çalışıyorsun, hafta sonun tatil ama buna rağmen şanssızım demeni anlayamıyorum.
Aldığın parada çok düşük değil
1000 liraya sabah 8-akşam 8 cumartesi de çalışan binlerce insan var,
Şu devirde böyle bir iş bulmuşsun bence yatıp kalkıp şükredin.

Kamu kurumunda yükselmek dediniz; mesleğiniz ne acaba?

Çünkü yükselince de dertler büyüyebiliyor....

Yine sizin durumunuz iyi; iyi bir işim vardı; bebek oldu; çalışmaya devam ettim; sonra iş yeri ile anlaşmazlık yaşadım ve ayrıldım.

Yakın şartlarda bir iş buldum; o arada bakıcım işten ayrıldı ve eşim yeni işimi bırakmam konusunda ısrar etti; yine bulursun zaten daha bir hafta oldu; belki ay sonunda da karşı taraf çıkarır seni, dedi.

Yaklaşık 1,5 yıl evde çocuk baktım; sonra eşim ile çalışmaya başladım.

Şimdi de görüştüğüm her yer çocuklu; alanında 10 yıllık tecrübeli birini almıyor. Şehir dışı vs olursa çocuğum var der gitmek istemezmişim.

Ve ben yıllardır hiç sevmediğim bir biçimde çalışıyorum; kendi işimizin kölesi durumundayız. Geçerli bir mesleğim ve eşimin kendi işi var; ama ben daha kariyeristik çalışmayı; büyük işlerin parçası olmayı severdim. Yaptığım işten haz almıyorum; daha kurumsal yerler de yeni mezun istiyor..

Siz tayin istemediğiniz için yükselmek için gerekli adımları atamıyorsunuz; ama yine de deneyin belki size de birileri ön ayak olur kalırsınız yerinizde denemeden bilemezsiniz ki...

aslında çalışıyorsun paranı kazanıyorsun bu bile yeterli....herkesin hayalleri idealleri var...bazen olmayabiliyor..vardır hayır..halimize şükür...

6 erkekle beraber çalışıyorum,bir tane bile bayan arkadaşım yok,öğle tatillerinde yalnızım,erkeklerle sohbet de bir yere kadar, sanırım yalnız kalmanın da bu tür sorgulamalarda etkisi oluyor.

Kamu kurumunda yükselmek dediniz; mesleğiniz ne acaba?

Çünkü yükselince de dertler büyüyebiliyor....

Yine sizin durumunuz iyi; iyi bir işim vardı; bebek oldu; çalışmaya devam ettim; sonra iş yeri ile anlaşmazlık yaşadım ve ayrıldım.

Yakın şartlarda bir iş buldum; o arada bakıcım işten ayrıldı ve eşim yeni işimi bırakmam konusunda ısrar etti; yine bulursun zaten daha bir hafta oldu; belki ay sonunda da karşı taraf çıkarır seni, dedi.

Yaklaşık 1,5 yıl evde çocuk baktım; sonra eşim ile çalışmaya başladım.

Şimdi de görüştüğüm her yer çocuklu; alanında 10 yıllık tecrübeli birini almıyor. Şehir dışı vs olursa çocuğum var der gitmek istemezmişim.

Ve ben yıllardır hiç sevmediğim bir biçimde çalışıyorum; kendi işimizin kölesi durumundayız. Geçerli bir mesleğim ve eşimin kendi işi var; ama ben daha kariyeristik çalışmayı; büyük işlerin parçası olmayı severdim. Yaptığım işten haz almıyorum; daha kurumsal yerler de yeni mezun istiyor..

Siz tayin istemediğiniz için yükselmek için gerekli adımları atamıyorsunuz; ama yine de deneyin belki size de birileri ön ayak olur kalırsınız yerinizde denemeden bilemezsiniz ki...

Sizin durumunuz daha zor.Eş ile aynı ortamda çalışmak daha da zor olmalı. Keşke 20 li yaşlarımızda olsak,herşey daha kolay olurdu

okulunu bitirip bi işe girebildiysen ne mutlu sana. ben de çocuk yaptım ama üniv bırakmak zorunda kaldım şimdi yeniden başlayacağım nasipse kariyerimizde olacak inş :oops:

okulunu bitirip bi işe girebildiysen ne mutlu sana. ben de çocuk yaptım ama üniv bırakmak zorunda kaldım şimdi yeniden başlayacağım nasipse kariyerimizde olacak inş :oops:[/QUOTE
İnşallah başarılı olursunuz.Kaç yaşındasınız? Çoğu memuriyette 35 yaş sınırı var,özel sektörde kariyer olanaklarını bilmiyorum.Başarılar,umarım hedeflerinize ulaşırsınız.

X