• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çocuk Yaşadiğini öğrenir

• Konu Sahibi Konu Sahibi runya505
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
R

runya505

Ziyaretçi
Eğer bir çocuk sürekli eleştirilmişse,
Kınama ve ayıplamayı öğrenir.

Eğer bir çocuk kin ortamında büyümüşse,
Kavga etmeyi öğrenir.

Eğer bir çocuk alay edilip aşağılanmışsa,
Sıkılıp utanmayı öğrenir.

Eğer bir çocuk devamlı utanç duygusuyla eğitilmişse,
Kendini suçlamayı öğrenir.

Eğer bir çocuk hoşgörüyle yetiştirilmişse,
Sabırlı olmayı öğrenir.

Eğer bir çocuk desteklenip yüreklendirilmişse,
Kendine güven duymayı öğrenir.

Eğer bir çocuk övülmüş ve beğenilmişse,
Takdir etmeyi öğrenir.

Eğer bir çocuk hakkına saygı gösterilerek büyütülmüşse,
Adil olmayı öğrenir.

Eğer bir çocuk güven ortamı içinde yetişmişse,
İnançlı olmayı öğrenir.

Eğer bir çocuk kabul ve onay görmüşse,
Kendini sevmeyi öğrenir.

Eğer bir çocuk aile içinde dostluk ve arkadaşlık görmüşse,
Bu dünyada mutlu olmayı öğrenir.

runyam bu yazıyı biliyorum okumuştum ama yinede çok teşekkürler ookumayan arkadaşlarım vardır belki herkesin okuması gereken bir yazı olduğunu düşünüyorum.

merhaba öylesine k.k geziniyordum yazınızı okudum etkilendim.anladığım kadarıyla bu konuda deneyimlisiniz.ben 2 çocuk sahibiyim.ikisi de erkek.büyük oğlum 7 yaşında ve aramızda çok büyük sorunlar var.birkez pedagoka götürdüm pek sonuç vermedi.kendim psikoloji uzmanına gittim ama ne faydaki bir türlü anlaşamıyoruz.psikoloğun demesine göre oğluma asla yasak koymamalıymışım.ama bu onu çok özgür yapıyor.beni öylesine kullanıyorki anlatamam.özellikle en nefret ettiğim şey kişisel temizliğine özen göstermemesi.çok fazla dolaylı yollardan anlatmama rağmen o beni anlamak istemiyor.örneğin tuvaletini yapınca kendini temizlemiyor.tuvaleti temizlemiyor.aynen çıkıyor.bu durum tam 2 yıldır böyle ne yapacağımı şaşırdım.doktor kendi haline bırak dedikçe o daha da kötüye gidiyor.şimdilerde de bana karşı çok saygısız.yani ergenlik döneminde olsa anllardım ama neden yaptığını analyamıyorum.çok yaramaz 2 yaşında ki kardeşine çok zarar veriyor.yani oğlum yüzünden eşimle sürekli sorunluyum ne yapacağımı bilemiyorum.varsa bir taktiğiniz cevabınızı beklerim.yazımın uzunluğu için kusura bakmayın..(iyi geceler)

Tamam belki bunlarda önemlidir ama insanın kendi kişiliğide önemlidir

babam en ufak hatasında hatta hatası bile olmadan öldüresiye bile dayaklar yemiş küçüklüğünde. Hakkın ne olduğu bile öğretilmemiştir. Ama babam bu yaşıma kadar bana el kaldırmış insan değildir. Ayrıca çok sabırlıdır ve haklı ile haksızı gayet iyi ayırır kim olursa olsun

ben çocuğuma destek olmak ve güven aşılamak istiyorum:1hug: sanırım başarıyorum da a.sikibuçuk yaşında olmasına rağmen kendinden çok emin gamyoncuiremsuçocuktan önce kendimize dönüp bakmamız lazım bencesositososito iyi ana baba olabilecek miyim diye düşünerek yapmalı çocuğu:CüvCüv: hatta eşimizi seçerken bile ilk bunu düşünmemiz gerekli a.sbir insan tüm insanlığın kaderini değiştirebiliyor arkadaşlar iyi düşünelim çocuk yaparken sevgilerimle...a.s.

Ne yaparsanız yapın çocuğun kişiliği neyse kendiside o oluyor. Bir aile dostumuz var, müthiş sosyal insanlar. Evlerinde kavga gürültü olmaz, misafiri severler evde misafirleri eksik olmaz, karı koca öyle saygılılarki birbirlerine anlatamam. Hepimiz gıpta ederiz. Ama malesef bir çocukları var, içine kapanık, misafir sevmez, kendine güvensiz, kavgacı biri oldu.
Bence dediğim gibi olay çocuğun kişiliğinde bitiyor.

Tamam belki bunlarda önemlidir ama insanın kendi kişiliğide önemlidir

babam en ufak hatasında hatta hatası bile olmadan öldüresiye bile dayaklar yemiş küçüklüğünde. Hakkın ne olduğu bile öğretilmemiştir. Ama babam bu yaşıma kadar bana el kaldırmış insan değildir. Ayrıca çok sabırlıdır ve haklı ile haksızı gayet iyi ayırır kim olursa olsun

cnm kıyamam babana çok üzüldüm. yaşadıkları kötü olaylardan iyi şeyler çıkarabiliyorlar insanlar bazen.ben yaşadım ama evlatlarıma asla aynısını yaşatmayacağım sözü veriyorlar ve babanız gibi bunu başarıyorlar.aslında sağlıklı ve olması gerekende bu.kötüyü görüp onda ısrar etmek ve değişmemek bana kolaycılık gibi geliyor.bazı şeyler sonradanda öğrenilebilir.

çok güzel bir yazı çok faydalı üstelik ...emeğinize sağlık

Back
X