Cocuk yuzunden kavga edilir mi evet edilmez ama cozum lutfen

Dedim savun kendini sende gerekirse vur ama basedemiyor korkuyor o üstüne gelince sonra benimki ona vurmak istediğinde annesi tutuyor cocugu
O tuttugu an dekı, ya benım cocugumunda vurmasına musade edeceksın kı oglun yablıs bısey yaptıgının canı acıdıgının fatkına varsın, oglumun özguvenıde sarsılmasın, ya da sen sert bır sekılde artık uyaracaksın ha yapmıyorsan ben yaparım dıyeceksın. Ya nasıl anneler var gercekten, bugun 1.5 yasında kızımı parka goturdum, 6 ya da 7 yaştır kaydıraklardan ayaklarıyla yukarı cıkıyolar, bır cıkıyor ıkı cıkıyor 1.5 yasındakı kızımla bekledık, bırde annelerı arkadan dıkkat et dıyordu. En son cocuga dönup, annen seni uyarmadımı, burası kayma yerı, buradan yukarı cıkılmaz ve sıra var sıraya gecmelısın, annen sana ogretmedımı dedım,kadının sesı cıkmadı, cok kızarım boyle seylere, bu ozgurluk degıl bu ne ben anlamadm, baskasının cocuguna vursun, baskasının cocuguna yer vermesın, kuralları cıgnesın. Ne kadar bencıl cocukvar etrafta. Sızfe konu sahıbı, o cocuga annesının ogretemedıgı saygıyı ogretın ya, ne guzel bırsey,

Merhaba
Hayatta en sevmedigim şeylerden biri çocuk yüzünden ailelerin tartışması ve kusmesi. Bu konuma girmek asla istemiyorum.

Yalniz çocuğum sürekli dayak yiyor. Ve hep aynı çocuktan. Karşı komşumun çocuğu bu kişi. Uzak tutmam mümkün değil. Kadın sakin sakin uyarıyor oğlunu. Sert bir tepki yok. Ve ben gerçekten bunaldim artık çocuğa niye vuruyorsun diye kızmaya başladım.

Yani kendi çoCuguma artık oynama mi diyeyim ne diyeceğim bilmiyorum. Ev görüşmelerini bitirdim ama aşağıda sokakta hep birlikteler. Vuran çocuğa kızınca annesinin zoruna gidiyor ama zaten kendi yeterli tepkiyi verse sorun buraya gelmeyecek. Lütfen bana bir akıl verin.
Benim çocuğumu da küçükken aynı gün içinde iki kez aynı çocuk dövmüştü ilkinde çocuktur olur dedim annesigilde yanımdaydı annesinin de uyarmasını bekledim ama gülerek dalga geçer gibi bizimki de efe herkese güç yetiriyo gibi birşey söyledi sinirlerim tepeme çıktı aynı gün ikincisi olunca çocuğa sinirlenip bi daha kızıma dokunursan seni babasına söylerim sana ne yapar artık bilemem istersen bi dene gör dedim birazda üzerine gittim bi daha dokunamadı. Normalde çocukların bu tarz davranışlarına karışmam ama karşı taraf pişkin ve gurur duyar şekilde davranınca sınırı benim çizmem gerekiyordu uyarınca onun annesi bozuluyoda senin çocuğun dayak yiyince sen bozulmuyormusun herkese kendi çocuğu kıymetli adam gibi uyarsın.

Merhaba
Hayatta en sevmedigim şeylerden biri çocuk yüzünden ailelerin tartışması ve kusmesi. Bu konuma girmek asla istemiyorum.

Yalniz çocuğum sürekli dayak yiyor. Ve hep aynı çocuktan. Karşı komşumun çocuğu bu kişi. Uzak tutmam mümkün değil. Kadın sakin sakin uyarıyor oğlunu. Sert bir tepki yok. Ve ben gerçekten bunaldim artık çocuğa niye vuruyorsun diye kızmaya başladım.

Yani kendi çoCuguma artık oynama mi diyeyim ne diyeceğim bilmiyorum. Ev görüşmelerini bitirdim ama aşağıda sokakta hep birlikteler. Vuran çocuğa kızınca annesinin zoruna gidiyor ama zaten kendi yeterli tepkiyi verse sorun buraya gelmeyecek. Lütfen bana bir akıl verin.
Empati yapsın benim çocuğum sürekli seninkine vursa böyle sakin kalabilirmisin de
Gerçi o anlayış olsa zaten yaptirtmaz millet ne biçim çocuk yetiştiriyor 7 yaş gayet aklı erdiği yaş

Dedim savun kendini sende gerekirse vur ama basedemiyor korkuyor o üstüne gelince sonra benimki ona vurmak istediğinde annesi tutuyor cocugu
Bak kendi cocugu olunca nasil tutuyor sizde daima yaninda olun izin vermeyin oynatmayın çocuğunuzu o çocuğa da söyle uzak dursun

4 senelik komşum bir zararını görmedim hatir diye birşey var o şekilde çıkışmamak için zor tutuyorum kendimi hergun yüzyüze bakıyoruz. Ne yapacağım bilmiyorum:KK43:
Peki bunu neden siz düşünüyorsunuz da karşıdaki komşunuz düşünmüyor

Sen cocuga gereken tepkiyi ver madem annesi vermiyor. Gerekirse annesiylede kavga edersin yapack bisey yok bi tek onun cocugu kiymetli degil.

Onun annesi her an mudahale edebiliyorken siz neden mudahale edemiyorsunuz??? Cocugunuzun başinda durun sizde, muhtemelen o cocuk annesinden guç alarak boyle yapiyor.

Bi de 7 yaş hic kucuk degil. Biz de cocuk olduk mahallede ne kavgalar ettik, küstük, saç baş yoluştuk arada anasina babasina sikayet eden oluyordu tabi ama aileler birbirine girmezdi hiç. Kendi aramizda cozerdik bir bakmissin beraber oynardik, bir bakmissin küserdik cocukluk boyle.
Kendi başa cikmayi ogrensin ya da gitmesin.

İyi dayanmışsın valla şimdiye kadar. Eşin duysa ne der çok merak ettim. Benim bebeğim 3 aylık eşim şimdiden biri kucağına alınca nefesini tutuyo bir şey olacak diye. Çocuğun gözünü kkorkut at bi bakış dursun durduğu yerde. Edepsizlik etmeyecek öyle vurmak neymiş ya

Böyle konular okuyunca bile cok sinirleniyorum bir de anne olsaydım napardım hıc bilmiyorum. Rabbım in vermemesinde var bır sebep, sanırım cocuguma yaklasanı pısman ederdim :)
Cocugunuz laftan anlayacak yastaysa uyarın vuranın yanına gidip asla oynamasın. Kadınla da uzaktan selamlasın. Asla gorusmeyın. Evde kesmissinız dısarıda da gorusmeyın
Annesi alınacak diye Cocugumu kimseye dövduremem.

Bu olayın çözümü siz değilsiniz kızınız. Benimde kızım var ve evde yüksek ses bile duymadığı için arkadaş gruplarımızda diğer çocuklar ona bağırınca veya vurmaya kalkınca kitlenip kalıyodu ve sonra korkudan aklını oynatıcak gibi ağlıyodu hemde tirreyerek. Ben çözümü selam sabah keserek veya olaya müdahale ederek bulmadım çünkü her zaman her yerde yetemem. O tip çocuklar öbür odada bile kıstırıveriyolar. Biz babasıyla oyun oynayarak öğrettim belki yaptığımız yanlış bulunabilir ama ben babasına vurdum babası özür dilemesin canımı yaktın dedi özür diledim, sonra birdaha vurmaya kalktım ve babası beni iktirdi ve bağırarak yaptı bu eylemi. Ona o şekilde öğrettik. Bir kere yapanı affet ama birdaha yaparsa hem bağır hem ittir dedik. Şimdi asla dayak yemiyor o çığırınca karşı taraf ondan korkar oldu, bende koşuyorum hemen her seslendiğinde gelebileceğimi anlasın diye, ne oldu kızım diyorum arkadaşımla kavga ettik birazcık diyor. Hoşuna bile gitmeye başladı bu durum.

Bu olayın çözümü siz değilsiniz kızınız. Benimde kızım var ve evde yüksek ses bile duymadığı için arkadaş gruplarımızda diğer çocuklar ona bağırınca veya vurmaya kalkınca kitlenip kalıyodu ve sonra korkudan aklını oynatıcak gibi ağlıyodu hemde tirreyerek. Ben çözümü selam sabah keserek veya olaya müdahale ederek bulmadım çünkü her zaman her yerde yetemem. O tip çocuklar öbür odada bile kıstırıveriyolar. Biz babasıyla oyun oynayarak öğrettim belki yaptığımız yanlış bulunabilir ama ben babasına vurdum babası özür dilemesin canımı yaktın dedi özür diledim, sonra birdaha vurmaya kalktım ve babası beni iktirdi ve bağırarak yaptı bu eylemi. Ona o şekilde öğrettik. Bir kere yapanı affet ama birdaha yaparsa hem bağır hem ittir dedik. Şimdi asla dayak yemiyor o çığırınca karşı taraf ondan korkar oldu, bende koşuyorum hemen her seslendiğinde gelebileceğimi anlasın diye, ne oldu kızım diyorum arkadaşımla kavga ettik birazcık diyor. Hoşuna bile gitmeye başladı bu durum.
Merhaba kızınız şuan kac yasında

Merhaba

Hm.. Zor bir durum...

Çocukların ikisini de alıp bakkala ya da bir dondurmacıya gitseniz.. Bundan sonra ikiniz de iyi arkadaşsınız, birbirnize zarar vermeyeceksiniz diye telkinde bulunsanız belki işe yarayabilir. Ya da ikisini de alır bir oyuncakçıya gidersiniz.. İkisine de sevdikleri ortak bir oyuncak alırsanız belki bir bağ kurup bu durumdan kurtulabilirsiniz..

------

Baktınız hiç olmuyor çocuğunuza kendini savunmayı ve birisi ona vurduğunda nasıl karşılık vermesi gerektiğini öğretebilirsiniz... Bu tarz olaylarla çok karşılaşacak sonuçta...

Oğlum 4 yaşında ve geçen yıla kadar yanında 1 yaşında bebek çığlık atsa dudakları bukulurdu .Evimizde kendi oyuncagini alamazdi karşısında az bağırıp çağıran bı çocuk olsa ..
Sonra farkettim ki biz sürekli oğlum o kardeş ,o misafir Verde o oynasın vs vs karışıp çocuğu bastirmisiz.Karsudakine baktım sorun çıkaran onun çocuğu ama hiç müdahale yok .

Karismayi bıraktım .Ve istemediğin hicburseyi yapma dedim hep .

Buraya taşınınca çocuklardan göre gire karşılık vermeyi öğrendi ne kadar hoşlanmadım da ...Ki müdahale ediyorum çoğu zaman yine de ...

Yakın bir arkadaşımın 1 yaş büyük oğlu var çocuğun kardeşi oldu haftasına anaokuluna başladı pamuk gibi çocuk hem oğlumu çağırıp hemde ciddi zarar vermeye başladı ee o vurunca oğlumda ona vuruyo arkadaşa dedim bir süre birlikte oynatmayacagim haberin olsun alınmadı .Çünkü benim oğlumda karşılık veriyor geriliyorum ..

İkincisi yine burada iki kardeş var 5-6 yaslarindalar ve ciddi terör estiriyolar vurma ,ısırma kaydıraktan itme vs .Anneleri de ee bebeğim var ben hangi biriyle ugrasayim modunda .Bunlar oğluma da dadandı .O da maalesef karşılık verdiği için ciddi bir şekilde bir daha bulasmadilar hatta mutlu mesut iynuyolar birlikte ...

Dediğim gibi karşılık vermesinden hoşlanmıyorum uyarıyorum da bazen ama demek ki çözüm buymuş ..

4 senelik komşum bir zararını görmedim hatir diye birşey var o şekilde çıkışmamak için zor tutuyorum kendimi hergun yüzyüze bakıyoruz. Ne yapacağım bilmiyorum:(
Komşun kızından kıymetli demek ki.
Yahu komşun senin hatrını umursamayıp oğlunu hatalı olduğu halde kollarken, sen kızını neden korumuyorsun?

Kadının yanında bir daha kızımla oynamanı istemiyorum diyeceksin o kadar. Anne dediğin korkak olmaz, evladının kapı gibi arkasında durur.

Hm.. Zor bir durum...

Çocukların ikisini de alıp bakkala ya da bir dondurmacıya gitseniz.. Bundan sonra ikiniz de iyi arkadaşsınız, birbirnize zarar vermeyeceksiniz diye telkinde bulunsanız belki işe yarayabilir. Ya da ikisini de alır bir oyuncakçıya gidersiniz.. İkisine de sevdikleri ortak bir oyuncak alırsanız belki bir bağ kurup bu durumdan kurtulabilirsiniz..

------

Baktınız hiç olmuyor çocuğunuza kendini savunmayı ve birisi ona vurduğunda nasıl karşılık vermesi gerektiğini öğretebilirsiniz... Bu tarz olaylarla çok karşılaşacak sonuçta...

Oğlum ilkokulda akran zorbalığına maruz kaldı. Öyle bir iki vurma değil o yüzden bu şekilde ifade ediyorum. Bu tarz konuları okuyunca sinirlerim bozuluyor o yüzden sakin bir dille yazamayabilirm. Oğlum bir dönem zorla dayatılan 66 ay olayından dolayı 5 yaşında ilkokula başladı, gayette aktif, özgüvenli bir çocuktu. Karşı taraf benim oğlumdan tam 4 yaş büyük bir çocuk. Okula geç gönderilmiş ilkokul 1.sınıf sonunda bile okumayı çözememiş, hasta ruhlu bir çocuk. Önünden yavaş iniyor diye merdivenlerden itilmiş, atıyorum kalemini vermek istemedi diye parmaklarının kıpkırmızı izi kalana kadar boğazı sıkılmış, bir defada yumrukla burnu çatlamıştı. İnanın bunlar sadece hatırımda kalan yaşadığımız büyük travmalar, ufakları hiç saymıyorum bile. Oğlum bana çoğunu anlatmamış bile, şimdi şimdi anlatıyor. Boğazını sıkarken arkadaşları elinden almak istemişler ama nafile, iri kıyım bir çocuktu. Annesi deseniz çok afedersiniz çirkef diyeceğim tarzda bir kadın. Baba başka bir aile şikayet ediyor diye, sınıftaki bir kadın velinin üstüne yürümüş bir adam.

Şimdi düşündüğümde ne kadar pasif kalmışım diyorum. Öğretmene, okul yönetimine, rehber hocaya defalarca şikayet ettim. Çocuğu ve ailesini birebir uyardım. En sonunda sınıf değişikliği yapıldı da kurtulduk. Kimseden çekinmeyin, gerekirse anne ile ilişkileriniz bozulsun, küssün ama çocuğunuzu koruyun. Gerekirse çocuğu daha sert bir dille uyarın. Ama bu işi özgüveni gelişsin diye tamamen çocuğunuza bırakmayın.

Çocukları çok severim, kendi çocuğumu başkasından kayırmam, herkesin evladına da kendi evladım gözüyle bakarım ama bu çocuğa bakış açım asla değişmeyecek. Öğretmen yada biz uyardığımızda o takındığı sahte mahsunluğu görseniz, korku filmlerinde ki bazı çocuk karakterler gelir aklınıza. Bıyık altından gülerek kafasını önüne eğerdi.

Son düzenleme:
Merhaba

benim de boyle vir komsu cocugu vardi. daha dogrusu dovme degil de sacma sapan haraketler. yok kalbine sakaciktan kutsun sikmalar bizim ufakligi islatmalar kafasina kursun sikip olmeler falan. cocukta sikinti var yani neyse benimkiler de etkileniyor baktim anasi da uyarmiyor. ben kizdim anasi yoktu yanimizda bayagi bildugin kizdim. ise yaradi mi evet cocuk cocuklarimdan uzak duruyor...

Merhaba

Benim kendi öz kuzenimin çocuğu kızımla sürekli anlaşamıyor oyuncak için fazla kavga ediyor ikisinde 4 yaşında en son benim televizyonu kırdılar kadın seninki kırmıştır kesin benim oğlum yapmaz dedi ve bidaha ikisini bir araya getirmem dedim konuşmamda daha ikisinde çocuk sonuçta olabilir ama hiçbir yetişkin bişey demesin isterim. Çocuğuma

Back
X