ÇOCUK

notokey

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2018
1.511
1.000
53
Arkadaşım adına yazıyorum.

21 aylık erkek çocuğu var.Kendisi çalışıyor.Bir dönem anane baktı,anane sürekli tv izlemeye alıştırdı,tv karşısında yemek yedirdi.Çocuk sürekli tv karşısında yemek yemek istiyor.Tv yi kaldırdıklarında sürekli aç aç diye diretiyor.
Bir süredir de babanne bakıyor,babanne birde yaşlı kayınvalidesini bakıyor,sürekli onu tuvalete fln taşıyor,sürekli onunla ilgilenmesi gerekiyor.Çocukla çok fazla ilgilenemiyor.

Ek gıdaya da 9.aydan itibaren başlamışlardı.Şimdi çocuk yemek yemekte diretiyor.Aç olsun açım deyip istemez.Anca dışarı çıktıklarında parkta güzelce yiyor.Yemek problem oluncada bu sefer ev halkı gergin sesler yükseliyor .Doktora danıştıklarında psikolojik olabilir.Bakıcı değişikliği,evdeki huzursuzluk demiş.

Arkadaşımda kreşe vermek istiyor,fakat 24 aydan küçüğü almıyorlar,biraz daha beklicek.Sizce kreşin faydası olur mu yemek yemesi açısından ?

Kreş kesinlikle faydalı olur yaşıtı çocuklarla zaman geçirir. Şimdi ne anane ne babane ona bişey katamaz sosyallik olarak. Hem tv den de uzaklaşır oyuncakla oynayıp arkadaşlarıyla paylaşmayı öğrenir. Yemek düzenine de mecbur uyar. Bazı çocuklar evde yemediği beğenmediği yemeği kreşte yiyormuş.

Bira ortami karışık oldugu icin cok iyi olur kreş.
Maalesef benim arkadasim kizina disardan paketli gida cok yediriyordu ve cocuk yemek yemiyordu düşünün ev keki yemiyordu. Krese başladı simdi cok düzelmiş. En azindan az da olsa yiyor.

Kreşin çok faydasını gördüm benim oğlum da Tv yada tlf açmadan yemek yemezdi,üstelik konuşamıyordu 24 ayı doldurduğu gün yazdırdım. 11 aydır gidiyor hem yemeği kendi yiyor hem de konuşmaya başladı. Şiddetle tavsiye ederim

Sadece geceleri aliskanliktan süt istiyor. Gunduz aklına gelipte mama demez. Yada yaninda biri bisey yerse ister. Elimde gorurse falan
Bence saatli yemek yedirin emin olun faydasini gorursunuz. O saatte cocukta bosluk olup aranıyor.

Arkadaşım cocuga yemek yemeğe çalıştırmaktan evde bir aktivite yapamadıklarını söylüyorlar zaten.Kreşe giden çocuklarda büyük gelişme oluyor inşallah öyle olur

Arkadaşım cocuga yemek yemeğe çalıştırmaktan evde bir aktivite yapamadıklarını söylüyorlar zaten.Kreşe giden çocuklarda büyük gelişme oluyor inşallah öyle olur

Bir çocuk gelişimci olarak söylüyorum çocuğa yemek konusunda zorlamamaları gerek. Acıkınca yiyebileceğini öğrenmesi lazım. Çocuk açlığın ne olduğunu bilmiyordur eminim

Kendisi evde olsa belki yapmaya çalışır ama babanne bir de yaşlıyla ilgileniyor saatlik yapabileceğini sanmıyorum
Evet o yuzden size kres uygun. Evde olanlar icin bu taktik gercekten iyi!

Bence saatli yemek yedirin emin olun faydasini gorursunuz. O saatte cocukta bosluk olup aranıyor.
Saatli olamiyor bizde. Cunku uyku duzeni cok karisik ayni saatte uyuyup uyanan bir çocuk degil. Birde gaz problemi hâla devam ettigi icin yedikleride belli seyler. Kabız ve gaz yapici seyler yasak.
Birde bazen gece uyumadiysa sabah erken saatte devam sutu veriyorum. O zaman oglene dogru kahvalti yapmis oluyor 11 12 gibi. Diger öğünlerde aksıyor bu defa.. genel olarak 3 saatte bir yeme durumuna gore birseyler teklif ediyorum.
Mesela bu sabah sahurdan sonra uyandi durmadi 6 30 gibi süt verdim 11.30 da kalktik. 12 gibi meyve püresi+ 1 yumurta+1 ucgen peynir+ meyvesuyu yedi. Sonra 2ye dogru pazarda 5 6 cubuk kraker yedi. Eve gelincede süt diliminden cok az yedi simdi uyudu. Uyaninca corba teklif ederim biraz zaman gecince yani 6 gibi muhtemelen. Sık birsey yerse bu defa corba gibi seyleri yemeyi reddediyor. İyice acikmis olmasi lazim. Birde eskiden çorbasına ekmek dogramazdim kabizlik sebebiyle ama artik asiri hareketli kg almiyor zaten ekmek doğramayada basladim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…