Çocuk

Ben artik ciddi ciddi terapi almaya karar verdim, kendime yazik cunku. Size de bir tek bunu tavsiye edebilirim 🤷🏼‍♀️
Biz niye alıyoruz ya, çocuklar alsın.
Ödevin var kitap okuyacaksın diyorum, okumayacağım diyor.
Okumak senin sorumluluğun diyorum, kitap benim kitabım, karar benim kararım, sorumluluk benim sana ne oluyor okumayacağım nokta diyor.
Sonra ben terapi göreceğim, yok ya😂

Bunuda düşündüm ama malesef kreşler çok yüksek fiyat söylüyor yani benim alacağım maaş sadece onların aylık ödemesine gidecek servis ücreti hariç
Ama bu şekilde çalışıyor çoğu insan zaten maalesef. Üzgünüm ama çocuk yaparken bunları düşünmeniz gerekirdi. Artık büyümüşler ve siz onlara evde yetemezsiniz kendi akranlarıyla beraber olmak zorundalar.

Profil fotoğrafındaki kızlar mı? Çok tatlı görünüyorlar😻 henüz anne değilim hariçten gazel okumak gibi olamazsın ama bir daha bu yaşlara gelmeyecekler, onlar eğlendikçe siz de birlikte eğlenmeyi deneyin.
Evet afacanlar onlar işte ömür törpülerim inanın her yolu deniyorum

Hangi konularda zorluk yaşıyorsanız o konuda kitap araştırıp alabilirsiniz. Mesela bizde aşırı inat sorunu vardı küçükken ben okuduğum kitapla çözdüm o sorunu. Çocuklarda davranış bozuklukları ve çözümleri diye aratıp bakabilirsiniz.

Bu arada belediyelerin gündüz bakım evleri var istda iseniz diğer şehirleri bilmiyorum ama kreş pahalı geliyorsa gündüz bakım evlerini Bi araştırın.

Merhaba bütün annelere sabır ve kolaylıklar diliyorum. Benim de iki yaşında bi kızım var kapaklı organizedeyim. KIzim 13 aylıkken ise girmiştim geçen yaz. Annem 6 ay kadar bakabildi sonra hastalığı tekrar nuksedince ( akciğer kanseri) ben de işten ayrılmak zorunda kaldım. O zamanlar eve bi bakıcı çok aradım bulamadım. Yeni işler buldum kendime fakat çocuğuma bakacak kimsem olmadığı için evraklarımi bile hazirlamisken işimi iptal etmek zorunda kaldım. Yani bazen anneniz yanınızda bile olsa koşullar bir anda sizin elinizde olmadan değişiyor yapayalnız kalabiliyorsunuz. Annem benimle yaşıyor ama hasta olduğu için ben ona bakıyorum. Bütün kışı hasta geçirdi. Kemoterapi şuan devam ediyor az kaldı inşallah bu sefer güzel sonuçlar alacağız. Şubat ayında işten ayrıldım. Beş aydır evdeyim sanki beş yıl yaşlandım. Benim de sorunum şu eşim aşırı stresli ve gergin. Anksiyetesi var bunun için ilaç kullanıyor. Dışarıda kizimizla çok güzel ilgileniyor parkta falan ama evin içinde ona karşı tahammülü yok gibi özellikle son zamanlarda. Ben de evde çok bunaldım zaten. Iş bakacağım ama öncelikle kızımı ufak ufak kreşe alistirip önce oyun gruplarına sonra da ise girince tam zamanlı olarak kreşe göndermek istiyorum. Kızım evde ve dışarda sürekli benim peşimde. Annem şuan daha iyi mesela otururken onunla ilgilenmek istese de veya babası oyun oynamak isterse bile sürekli sadece benimle olmak istiyor. Lavaboya bile benim peşimden giriyor. Duş alırken beni izliyor 🤓 ve en büyük sorunum sürekli kucak istiyor. Otururken alıyorum yok illa ayakta gezeceğiz. Kısacası şunu söylemek istiyorum bununla nasıl başa çıkacağım ve çok inatçı ağlamaya başladığı zaman tam yarım saat susmadan aglayabiliyor çok zor susuyor. Ben de gündüz babası evde yokken aglamasina izin vermiyorum. Tahammülüm de çok azaldı ona çok bağırıyorum son gunlerde ve çok vicdan azabı çekiyorum.Ama babası evdeyken haftasonlari o kızacak diye onun korkusundan bu sefer kızım ağlamasın diye kızımın istediklerini yapmak zorunda kalıyorum. Bi de tuvalet eğitimine daha baslayamadim. Geçen hafta denedim. Yerlere cisini kakasıni yaptı. Lazimliga oturmaktan korkuyor. Ben de biraz erteledim bu isi. Bu kadar küçük ve altı bezli çocuğu alırlar mı kreşe burda OSB bin kreşi vardı konu sahibi arkadaşım bilir. Geçen sene kötü olaylarla gündeme geldi malesef yoksa ben oraya verecektim şuan başka bildiğim bir yer yok. Kreş onerisi için Konu açtım geçen hafta kimse cevap yazmadı. Burada Çerkezköy de yaşadığınızi görünce ben de yazayım dedim. Hem de ne yaptınız şuan ne durumdasınız merak ettim. Anne olmak aslında hem çok kolay hem çok zor ve zorlaştıran çocuklarımız değil eşlerimiz ben artık bunu anladım. 😑

Merhaba bütün annelere sabır ve kolaylıklar diliyorum. Benim de iki yaşında bi kızım var kapaklı organizedeyim. KIzim 13 aylıkken ise girmiştim geçen yaz. Annem 6 ay kadar bakabildi sonra hastalığı tekrar nuksedince ( akciğer kanseri) ben de işten ayrılmak zorunda kaldım. O zamanlar eve bi bakıcı çok aradım bulamadım. Yeni işler buldum kendime fakat çocuğuma bakacak kimsem olmadığı için evraklarımi bile hazirlamisken işimi iptal etmek zorunda kaldım. Yani bazen anneniz yanınızda bile olsa koşullar bir anda sizin elinizde olmadan değişiyor yapayalnız kalabiliyorsunuz. Annem benimle yaşıyor ama hasta olduğu için ben ona bakıyorum. Bütün kışı hasta geçirdi. Kemoterapi şuan devam ediyor az kaldı inşallah bu sefer güzel sonuçlar alacağız. Şubat ayında işten ayrıldım. Beş aydır evdeyim sanki beş yıl yaşlandım. Benim de sorunum şu eşim aşırı stresli ve gergin. Anksiyetesi var bunun için ilaç kullanıyor. Dışarıda kizimizla çok güzel ilgileniyor parkta falan ama evin içinde ona karşı tahammülü yok gibi özellikle son zamanlarda. Ben de evde çok bunaldım zaten. Iş bakacağım ama öncelikle kızımı ufak ufak kreşe alistirip önce oyun gruplarına sonra da ise girince tam zamanlı olarak kreşe göndermek istiyorum. Kızım evde ve dışarda sürekli benim peşimde. Annem şuan daha iyi mesela otururken onunla ilgilenmek istese de veya babası oyun oynamak isterse bile sürekli sadece benimle olmak istiyor. Lavaboya bile benim peşimden giriyor. Duş alırken beni izliyor 🤓 ve en büyük sorunum sürekli kucak istiyor. Otururken alıyorum yok illa ayakta gezeceğiz. Kısacası şunu söylemek istiyorum bununla nasıl başa çıkacağım ve çok inatçı ağlamaya başladığı zaman tam yarım saat susmadan aglayabiliyor çok zor susuyor. Ben de gündüz babası evde yokken aglamasina izin vermiyorum. Tahammülüm de çok azaldı ona çok bağırıyorum son gunlerde ve çok vicdan azabı çekiyorum.Ama babası evdeyken haftasonlari o kızacak diye onun korkusundan bu sefer kızım ağlamasın diye kızımın istediklerini yapmak zorunda kalıyorum. Bi de tuvalet eğitimine daha baslayamadim. Geçen hafta denedim. Yerlere cisini kakasıni yaptı. Lazimliga oturmaktan korkuyor. Ben de biraz erteledim bu isi. Bu kadar küçük ve altı bezli çocuğu alırlar mı kreşe burda OSB bin kreşi vardı konu sahibi arkadaşım bilir. Geçen sene kötü olaylarla gündeme geldi malesef yoksa ben oraya verecektim şuan başka bildiğim bir yer yok. Kreş onerisi için Konu açtım geçen hafta kimse cevap yazmadı. Burada Çerkezköy de yaşadığınızi görünce ben de yazayım dedim. Hem de ne yaptınız şuan ne durumdasınız merak ettim. Anne olmak aslında hem çok kolay hem çok zor ve zorlaştıran çocuklarımız değil eşlerimiz ben artık bunu anladım. 😑
Babası evde yokken aglamasina izin veriyorum*

15 aylik kizim var, 8-9 aylik donemlerinde o kadar hareketli ve tehlike altindaydi ki surekli tetikte olmam, bir saniye bile gozumu ayirmamam gerekiyordu ve bu durum sinirlerimi aşırı yipratmisti. Hala asiri hareketli bir bebek ama laftan sozden anlamaya basladi biraz ve eskisi kadar tehlikeye atmiyor kendini. Koltuga cikinca dusecek diye korkmuyorum en azindan. Birkac dakika odada yalniz birakip cikabiliyorum. Ya da evin icinde pesimde gezdirmem ne yaprigini surekli kontrol etmem gerekmiyor zaten kendisi arkamdan geliyor. Bunlar biraz rahatlama sagladi cok sukur. Ama yine de tek basina cocuk bakmak o kadar stresli kii. Esim sagolsun uzerine dusen her seyi yapar ama gunduz yok sonucta. Kizim dogdugundan beri bir gun bile baska kimseden yardim almadik. Sizinkilerin yasta olsa hic beklemem kreşe veririm. Hatta 2 bucuk falan olunca kesin vericem diyorum simdiden. Bakalim ne olacak 😄 cunku cocuk ne kadar zor da olsa cocuktan ayri geçireceğimiz birkac saat bizi kafa olarak cok dinlendirecek ve sabrimizi artiracak buna eminim. Kreş yasi gelmesi icin sabirsizlaniyorum gercekten 😄

Mhb bayanlar bir konuda yardıma ihtiyacım var 3 ve 4 yaşlarında iki kızım var ben artık dayanamayacak durumdayım sürekli evde bagırısıyoruz psikolojimiz çok kötü ne yapmalıyım ben kendimi çok kötü hissediyorum yani onlara karşı nasıl davranacağımı bilmiyorum artık
Çocukları anaokuluna başlatın

Çok zor anlıyorum ilk önce cok guvenilir bir korunma yöntemi bulun hamile kalma durumu tamamen ortadan kalksın.Buyuk olan çocuğu kreşe verebilirsiniz.Eger bu durumda inkansizsa onlara bir oda ayarlayın bütün güvenlik önlemlerini alın cama korkuluk sivri yerler vb.o odada kırıp doksunler o oda onların enerji atma odası olsun yok fuvar çizildi yok parke sokuldu yok kirlendi demeyin bırakın dağınık kalsın ama o odadan oyuncak vb boya çıkarmak yasak olsun ki kontrol altında kalsın.Sik sık dışarı parka götürün enerjilerini harcayın çünkü yaşları çok küçük ve oturup nasihat dinleyecek söz dinleyevek yaşta değiller kitap veya etkinlik de dahil edin.ama kısa süreli olsun çünkü dikkat süreleri yaşları itibari ile kısa olacaktır.Bu günlerin geçeceğini düşünün ve gerçekten geçecek ömür boyu bu şekilde kalmayacak 1 sene sonra çok daha iyi olacak

Nolur elinizden geldiğince bağırmayın kuzulara.
Ben bir kere kızıma bağırdım kulaklarını kapattı hala aklıma geldikçe gözlerim doluyor 😢
Haftaya 1 gün bile olsa babaları ilgilensin rahat nefes alın siz de , allah yardımcınız olsun.

Back
X