Kardeşimin durumuna üzülüyorum

leyladybird

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
20
Puanlar
38
Merhaba, kardeşlerimle ilgili ne yapacağımı bilemiyorum. Annemiz yok babamın da yeni eşi var. 2 erkek kardeşim var büyük olan 30 olacak nerdeyse. Babasından hayır yok hatta borçlarını ödüyor evin faturalılarını bile kardeşim ödüyor. Küçük olan da babasıyla çırak olarak çalışıyor okula bile gitmiyor. Ben babamla görüşmüyorum aylardır küsüm çünkü artık sorumsuzluğuna dayanamayacak duruma geldim. Ama kardeşlerime de destek olmak istiyorum. Bir yandan da büyük olan buna alışıp yolına bakmıuor gibi geliyor. Geleceği olmayan işlerde çalışıyor sürekli istifa edip iş değiştiriyor. Hiç zora gelemiyor. Aylarca işsiz durdu ama gidip 2-3 bine kulaklık alıp işe taksiyle gidebiliyor. Ben de kalan son nakitimi onana gönderiyorum.kardeşimin haline çok üzülüyorum ona da hak veriyorum anne baba yok başında ama sürekli mızmızlanması karamsar olması 30 yaşına kadar doğru düzgün çalışmayıp gözünü açmaması da canımı sıkıyor. Konuştuğum zaman da tersliyor. Sizce ne yapmalıyım?

Son düzenleme:
30 yaşında koca adam nasihat alacak yaşı geçmiştir. Yardım edip etmemek senin insiyatifinde ama çok akıl vermeye kalkarsan aranız bozulur
Annemiz olmadığı için aslında birbirimize bağlıyız. Ben bazen kızıp küssem bile o küsmez tekrar konuşur. Karışmayım söylemeyim desem de kendi şikayet etmeye başlıyor. Param yok işim yok vs ben üzülüryorım sürekli

30 yaşında koca adam nasihat alacak yaşı geçmiştir. Yardım edip etmemek senin insiyatifinde ama çok akıl vermeye kalkarsan aranız bozulur
Annemiz olmadığı için aslında birbirimize bağlıyız. Ben bazen kızıp küssem bile o küsmez tekrar konuşur. Karışmayım söylemeyim desem de kendi şikayet etmeye başlıyor. Param yok işim yok vs ben üzülüryorım sürekli

Sizin kardeşinize sürekli yardım etmeniz ona yapacağınız en büyük kötülük olur bence ,, manevi olarak her zaman yanlarında olduğunuzu belli edip çok nadir yardım etmeniz daha doğru gibi geldi. Siz yardim ettikçe nasıl olsa ablam burada der. En küçük zorlanmada hemen afallar dik duramaz

Sizin kardeşinize sürekli yardım etmeniz ona yapacağınız en büyük kötülük olur bence ,, manevi olarak her zaman yanlarında olduğunuzu belli edip çok nadir yardım etmeniz daha doğru gibi geldi. Siz yardim ettikçe nasıl olsa ablam burada der. En küçük zorlanmada hemen afallar dik duramaz
Yardım da aslında küçük rakamlar ama istediğinde hayır diyemiyorum. Kimsem yok diye düşünmesini istemiyorum ben hep tek başıma mücadele ettim çünkü

üvey anneye de yazık valla. kimin babası 30 yaşındaki evladına bakıyor ki bu zamana ladar mesleği olmalıydı
Hiç öyle düşünmedim babası bakıyor sayılmaz çünkü evde kalıyor sadece kardeşim babası bir şeyini karşılamıyor hatta çocuk onlara bakıyor

Merhaba, kardeşlerimle ilgili ne yapacağımı bilemiyorum. Annemiz yok babamın da yeni eşi var. 2 erkek kardeşim var büyük olan 30 olacak nerdeyse. Babasından hayır yok hatta borçlarını ödüyor evin faturalılarını bile kardeşim ödüyor. Küçük olan da babasıyla çırak olarak çalışıyor okula bile gitmiyor. Ben babamla görüşmüyorum aylardır küsüm çünkü artık sorumsuzluğuna dayanamayacak duruma geldim. Ama kardeşlerime de destek olmak istiyorum. Bir yandan da büyük olan buna alışıp yolına bakmıuor gibi geliyor. Geleceği olmayan işlerde çalışıyor sürekli istifa edip iş değiştiriyor. Hiç zora gelemiyor. Aylarca işsiz durdu ama gidip 2-3 bine kulaklık alıp işe taksiyle gidebiliyor. Ben de eşimden saklı kalan son nakitimi ona gönderiyorum. (Durumumuz iyi ama eşim yardım ediyorsun desin istemiyorum. Desem yapma da demez.) kardeşimin haline çok üzülüyorum ona da hak veriyorum anne baba yok başında ama sürekli mızmızlanması karamsar olması 30 yaşına kadar doğru düzgün çalışmayıp gözünü açmaması da canımı sıkıyor. Konuştuğum zaman da tersliyor. Sizce ne yapmalıyım?
30 yaşında adama ne yapacaksın
Aklını basına alıp bir iş bakıp çalışsın
Demek ki babası gibi sorumsuz o da

Yardım da aslında küçük rakamlar ama istediğinde hayır diyemiyorum. Kimsem yok diye düşünmesini istemiyorum ben hep tek başıma mücadele ettim çünkü
Ben de annesiz ve üvey anneyle büyüyen bir kadınım, babam ne kadar bize baksa da hep kendime yetmeye çalıştım. Okul bitince de bir şekilde ücretli öğretmenlik yapıp hep kendime yetinmeye çalıştım kaldı ki kardeşiniz erkek pekiala kendisi hayatla başa çıkmayı öğrenmeli ,, evet destek olun ama her şeye evet diyerek değil

Neden meslek sahibi olamadılar ?
Kardeşim 2 yıllık grafik okuyordu. Bi dersi kalmıştı kovid olunca eve döndü. O tek dersi de verip mezun olamadı. Lise mezunu yani. Şimdi de emlakçıda gayrimenkul satışta çalışıyor ev satamıyor işten çıkıp başkasına gidiyor maaş da alamıyor

Ben de annesiz ve üvey anneyle büyüyen bir kadınım, babam ne kadar bize baksa da hep kendime yetmeye çalıştım. Okul bitince de bir şekilde ücretli öğretmenlik yapıp hep kendime yetinmeye çalıştım kaldı ki kardeşiniz erkek pekiala kendisi hayatla başa çıkmayı öğrenmeli ,, evet destek olun ama her şeye evet diyerek değil
İnanın ben de sizin gibi çok mücadele verdim 30 yaşında öğretmen oldum. Ama bu çocuk yapamıyor. Ne desem olmadı yapmadı hep bir bahanesi var. KPSS başvurdum sınava gitmedi ya da sınav parasını yatırmadı param yok diye böyle bahanelerle yaşı 30a geldi. Ben de abla yüreği dayanamıyorum haline

Hiç öyle düşünmedim babası bakıyor sayılmaz çünkü evde kalıyor sadece kardeşim babası bir şeyini karşılamıyor hatta çocuk onlara bakıyor
Baban evin faturasını ve sorumluluklarını halletmediği halde " yeni" evlenmiş olması çok can sıkıcı.

Kadın muhtaçlıkta mıydı neydi?

Nasıl evlendi böyle biriyle?

Baban evin faturasını ve sorumluluklarını halletmediği halde " yeni" evlenmiş olması çok can sıkıcı.

babamın 3. Eşi. O da aldatılıp boşanmış bir kadın kendi yaşlarında. Bakımlı güzel de bi kadın hatta ama özgüven ve psikolojik sorunları var. Babam da rahat bir insan sürekli geziyorlar tatile vs gidiyorlar aldıkları üç kuruş parayı öyle harcıyorlar.

Back
X