• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuklar bazen vicdansız

Kesinlikle telafi edin yoksa ömür boyu sizi kötü sizi anımsayacak...

Son düzenleme:
Konuyu okuyunca direkt bu olay oglumun başına gelse ne yapardım diye düşündüm.
Valla HİÇ SUÇU YOKKEN 2 pil için çocugumu rencide eden birini ögretmen dahi olsa çok daha fazla rencide ederim ki bir daha araştırıp etmeden böyle bir işe kalkışmasın. O çocugun yaşadıgı üzüntüyü onada yaşatırım.
Çok çirkin. Direkt gidin ve sınıfın ortasında o ögrenciden özür dileyin. O çocugu üzmeye, üzülmesine sebep olmaya hakkınız yok.
Bir zahmet eşyalarınızada kendiniz sahip çıkın.

Konu sahibine yüklenecek ne buldunuz acaba merak ediyorum?
Konuyu anlamadığınızdan eminim.
Öğretmen olmaması dilenmiş bir de...

Bazı arkadaşların dediği gibi bir fırsat bulup kulağıma bazı şeyler geldi diye açıklama yapabilirsiniz.
Kaç yaşında bu çocuklar?
Muhtemelen birsüre sonra her şey unutulacak aslında.

çocuk psikolojisinden anlamadığınız belli
o yüzden tartışmaya bile gerek duymuyorum

Çalışma hayatınız küçük çocuklara endeksli ise önce onların psikolojilerini öğrenmelisiniz.

Sınıfta diyebileceğiniz tek bir cümle ile bir çocuğun hayatını değiştirebileceğinizi unutmuşsunuz.

Açıkcası ben o çocuğun ailesinin yerinde olsam iki uyduruk pil için çocuğumu düşürdüğünüz duruma kızardım..

Ben istemeden bir çocuğun hırsız muamelesi görmesine sebep oldum. Elimde lazer ışığı vardı ders için kullanılacak, bir sınıfta kullandım. Aradan birkaç saat geçince başka bir sınıfta kullanacaktım ki içindeki küçük piller yoktu. Büyük ihtimal ben düşürdüm çantamın içi ana baba günü gibi. Aklıma bir önceki sınıfa sordurmak geldi. Öğrenci "pilleri alan var mı?" diye sorunca tüm sınıf benim eşyalarımı emanet alan göz kulak olan bir çocuk var, o almıştır demişler. Çocuk da çok üzgün halde sınıfa geldi ben almadım dedi. Küçük birşey gibi gelebilir ama bu beni üzdü. Ne bileyim belki gözlem esnasında meraktan çıkarıp sonra takmayı unutmuşlardır diye düşünmüştüm

Konu sahibine yüklenecek ne buldunuz acaba merak ediyorum?
Konuyu anlamadığınızdan eminim.
Öğretmen olmaması dilenmiş bir de...

Bazı arkadaşların dediği gibi bir fırsat bulup kulağıma bazı şeyler geldi diye açıklama yapabilirsiniz.
Kaç yaşında bu çocuklar?
Muhtemelen birsüre sonra her şey unutulacak aslında.

2 pil konu sahibini ne cok uzmus dimi???? birde o kucuk cocugun halini dusunsene.....dogru hersey unutulacak ama o suclanan cocuk unutmicak....

Çocuk için üzücü bir durum kabul ediyorum.

Pardon da konu sahibi hırsız muamelesi mi yapmış?
Iki pil için değer miydi gibi yorumlar var.
Sanki konu sahibi öğrencilere "Kim aldı pilleri!" diye hesap sormuş.
Anlamadan veya yüksekten yüksekten yorumlar yapılıyor.

Ders arası (sanırım ders arası) biri çıkarmış ve takmayı unutmuş olabilir diye sormuş, aklından başka türlü anlaşılabileceği hiç geçmemiş.

Öyle bir muamele amaçlamadığını söylüyor, ama siz ısrarla bilerek hırsız damgası vurmuş gibi davranıyorsunuz.

Insan her zaman lafın nereye gideceğini tahmin edemez ki bu tahmin edilmesi zor durum.

Muhtmelen üzülmüştür, hatta sizin onu farklı algıladınığınızı düşünüyordur, nasıl siz rahatsızsanız oda öyledir. o yüzden onunla konuşmanız hem sizin hem onun için iyi olacaktır. Yalnız anladığınız üzere söyleyecekleriniz önemli, çünkü onların bambaşka birdünyaları var ve söylenileni bambaşka anlayabiliyorlar.

birde büyütenleri anlayamıyorum itham amaçlı söylenmiş birşey değil ki. Ama sizin yaptığınızşey itham. bu şekilde yapsaydı zaten bunu düşünüp burda konu açmazdı.

Bravo size. O çocuk benim olsaydı inanin hiç hoş şeyler geçmezdi aramızda. Bir kere çantanıza hatta çevrenize bakmadan sınıfa sordurmanız büyük düşüncesizlik. Çocuk size gelip ben almadım dediğinde ne dediniz peki? Tamam diyip yollamamışsınızdır inşallah. Benim burada kızdığım son ders bile olsa dersinize ara verip sınıfa gidip onlara durumu anlatabilirdiniz. Yarın sabah ilk ders o sınıfa gidin ders kimin olursa olsun ve pilleri çantanızda düşürdüğünüzü söyleyin. Diğer çocukları da arkadaşlarını hırsızlıkla suçladıkları için bu yaptıklarının çok yanlış olduğunu asla insanların bir şey aldıklarını görmeden böyle bir iftira atamayacaklarını söyleyin ve bütün sınıfın orada o çocuktan özür dilemesini isteyip üstüne bir de siz onu üzdüğünüz için özür dileyin. Ayrıca bir de çocukla yalnız konuşun. O çalmış olsa dahi bunu sınıfa söylemeden halletmelisiniz. Onu sınıfa ifşa ederek bu durumun yanlış olduğuna ikna edemezsiniz daha fazla bu yola sevk edersiniz. Yapmanız gereken bu ama yapar mısınız bilemem. Ufacık bir çocuk için çok ağır bir şey bu. Bir çocuğun öğretmeni anne babasından sonra en büyük kahramanıdır. İlk annesinden babasından sonra da öğretmeninden bilgiler öğrenir ve ona saygı duyar. Bu yaptığınızdan dolayı sizi hiç unutmayacak. Onun gönlünü almaya bakın.

Bence de sınıf öğretmenlerinin daha sıkı bir şekilde eğitim alması gerekiyor. Özellikle çocuk psikolojisi konusunda. Bunu sizin için söylemiyorum ama malesef öğretmenlerimiz çok vasıfsız. Aileler de eti senin kemiği benim diyerek çocuğu okula teslim ediyor. Memleketçe eğitim konusunda çok cahiliz.

nasıl meslektaşlarım var benim yarabbi?

siz psikoloji, eğitim psikolojisi gibi dersleri almadınız mı? kaçtınız mı o derslerde okuldan?

Ders arası (sanırım ders arası) biri çıkarmış ve takmayı unutmuş olabilir diye sormuş, aklından başka türlü anlaşılabileceği hiç geçmemiş.

Öyle bir muamele amaçlamadığını söylüyor, ama siz ısrarla bilerek hırsız damgası vurmuş gibi davranıyorsunuz.

Insan her zaman lafın nereye gideceğini tahmin edemez ki bu tahmin edilmesi zor durum.

arkadaşım sanırım siz konuyu tam olarak okumadınız.. konu sahibi tamda sizin dediğiniz gibi! '' kim aldı pilleri '' diye düşünüp, bir çocuğu çağırarak sınıfa kendi cümlesiyle yazıyorum '' pilleri alan var mı '' diye sordurmuş.. hırsızlık yapmakla suçlanmasına sebep olduğu çocuk gelip ben almadım demiş.. bunlara rağmen hala tatmin olmamış ama yinede vicdanını rahatlatmak için gelip burada konu açmış .. tüm bunlar olup biterken, çocuk hırsızlıkla suçlanırken, üstelikte aradan belki iki gün geçmesine rağmen zahmet edipte çantasına bakmamış... en çokta buna taktım ben zaten, hala neden çantasını aramaz anlamıyorum

piller bulundu mu, çocukla konuştu mu, sınıfa bir açıklama yaptımı, çocuğun gönlünü aldı mı? bunlara cevap yok, yazdı bir iki kelime, gitti

şu yukarda yazdığım şeylerden ötürü üzgünüm ama ben konu sahibinin iyi niyetli olduğuna inanamıyorum

ve evet hala diyorum, iki pil için değer miydi?

sonucta konu sahibi amaclamasada kendi dikkatsizligi yuzunden o cocuk hirsiz muamelesi gormusmu gormus,
konu sahibide bunun farkindami farkinda,
vicdani varsa gidip o cocugun masum oldugunu belirtmeli...bu kadar....

Son düzenleme:
ya olur öyle şeyler.. aynı sınıfta ders verirken geçen gün aradığım piller çantamdaymış buldum diyin.. sonrada sınıfın şuçladığı çocuğada 2 tane pil bırakıp "bunlar sende dursun kaybettiğimde yada bittiğinde senden alırım yedek" diyin ki çocukta sınıfın önünde yücelsin..2 pil ile neler yapılır..yeterki iste.. :)

Konu sahibine yüklenenlerin hepsinin anne olduğuna kalıbımı basarım.
Aşırı hassas oluyorlar çünkü, konu çocuk olunca dünya duruyor.
Ben de öğretmen olduğumu belirteyim belki de tarafsız bir yorum olamayacak çünkü.

Konu sahibi direk kimseye hırsız muamelesi yapmamış, burada suçlanan çocuğu ARKADAŞLARI suçlamış. Yani kendi yaşıtları belki de kankası. Ayrıca siz öğretmenleri ne zannediyorsunuz her daim pür dikkat gezmesi gereken insan üstü varlıklar mı? Onlar da her insan gibi dalgın olabilirler, yanlış bir şey söyleyebilirler ve HATA yapabilirler. Çantasına düşmüş müdür yoksa gerçekten biri mi almıştır bilinmez ama kimse kimseyi görmeden emin olmadan suçlamamalı. Ama öğretmen vesile olduğu için gidip sınıfa kimsenin görmeden suçlanmaması gerektiğini, o çocuğun böyle bir durumda kaldığı için üzüldüğünü belirtmelidir ancak bu şekilde telafisi olur.

Ayrıca Pillerin düşmüş mü çalınmış mı olduğu belli olmadan çocuğu aklamaya da lüzum yok. Emin olan çalan çocuklar asla gelip söylemez ve kabullenmezler. Defalarca yaşadık okullarda bu olayları.

İki pil için değer miydi diyenler de herhalde hırsızlığın miktarınca karar veriyorlar. İki pil alınca değmez, 100 tl alınca mı değer nedir? Hırsızlık hırsızlıktır basit bir olay gibi yansıtmayın. Niyet çalmaksa olay bitmiştir...

ya olur öyle şeyler.. aynı sınıfta ders verirken geçen gün aradığım piller çantamdaymış buldum diyin.. sonrada sınıfın şuçladığı çocuğada 2 tane pil bırakıp "bunlar sende dursun kaybettiğimde yada bittiğinde senden alırım yedek" diyin ki çocukta sınıfın önünde yücelsin..2 pil ile neler yapılır..yeterki iste.. :)

Konu sahibinin bunu en kısa zamanda telafi edeceğine inanıyorum.Konuyu buraya açtığına göre bu olaya canı sıkılmış belli ki.Çok basmakalıp bir laf gibi gözükse de 'herkes hata yapar ' denir ve doğrudur.Herkesin ,uykusuz ,hasta ,yorgun ,dalgın,unutkan ,kör ,sağır olduğu günleri ,saatleri ,anları var. Önemli olan hatanın tamir edilmesi, o kişilerin gönlünün alınması ve tekrar edilmemesi .Ben olsam o çocukla özel olarak konuşurdum , yanlış anlamasını istemediğimi anlatır aynı zamanda onda takdir ettiğim özelliklerini söylerdim.Ayrıca sınıfın önünde de bu konuyu az ve öz ,melodrama kaçmadan hatırlatır , o öğrenciyi onurlandırır ona güvendiğimi belli ederdim.

Back
X