Çocuklar düşe kalka mı büyür?

magicat

tam zamanlı anne
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2014
5.099
18.180
248
Az önce koltuktan atladı. 17.aya yeni girmiş bir kızım var. Pazar koşarken düştü evde. Biraz önce koltuğun kenarından uzanıp düştü. Arada düşüyor. O her düştüğünde benim aklım çıkıyor. Sizin çocuklar da düşüyor ya da atlıyor mu? Ne sıklıkta oluyor? Nasıl sakin kalabiliyorsunuz? Sakin kalabiliyor musunuz? Bu çocuk büyüyene kadar ruh hastası olurum bu gidişle...

Tabi ki oyle buyur, en basitinden yuzumde irili ufakli 4 tane yara izim var
Gene de temkini elden birakmamak gerek tabii...

Sehpaların masaların sivri uçlarını sarın, bıçakları vb. uzanamayacağı yerlere kaldırın, ocaktaki tencere tavaların saplarını arkaya döndürün, ilaçları - deterjanları filan saklayın, pencereler ve prizler için koruma aparatı edinin vs... Önlemlerinizi alın. Bunlar haricinde yüksek yerlerden atlamaya kalkışmadığı sürece sakin kalmaya çalışın olur mu? Çocuk bazı şeyleri tecrübe ederek daha iyi öğrenir, düştükçe daha dengeli adım atar, koşup dizini parçaladıkça nerede hızını azaltması gerektiğini idrak eder...

Mesela elim yanana kadar yakaladığım her fırsatta sobaya dokunmaya çalışmaktan vazgeçmemişim.
Bu en basit örnek üstelik
Nasipse bizim de bi çocuğumuz olacak, belki zamanlar sonra sizin gibi bir konu da ben açacağım bilemem, ama bir şekilde onlara da yavaş yavaş çevresini tanıma fırsatı vermeliyiz değil mi?

tabi ki düşe kalka büyürler ama çok büyük hasarlar olmamasına dikkat edin nasıl diyeyim tehlikeli ortamları yok edin yeter mesela tam oturmamış televizyon,yüksek pencere önleri v.s öbür türlü gayet normal tabi ki düşer

Tabi ki insan tedbirli olmalı önleminizi alıp elinizden geldiğince gözetin sürekli. Çocukken erkek çocuğu gibi sokaklarda oynayan bir kızdım ve çok ciddi oyun kazaları geçirdim Allah'a şükür bir şey olmadı. Evham haline getirmeyin, aynen öyle düşe kalka büyüyor çocuklar. çocukken deli gibi paten sürer, bisiklete biner ve olmayacak hareketler yapardım defalarca kaza geçirdim. dizlerim de sürekli yaralı olurdu, kabuk bağlardı ertesi gün üzerine bi daha düşerdim :) parkta erkek çocukları ile salıncakta ayakta sallanarak yarış yapardım, bi keresinde çok ama çok hızlıydım ve zincir koptu Allah a şükür kalıcı bi şey olmadı. Eşeğinizi sağlam kazığa bağlayın tabi ki yine ama evhamlanmayın hayat öyle geçmez :)

Çok normal. Düşe kalka evet

Düşe kalka büyür bence de.
Siz de sakince ve sabırla dikkat edeceksiniz Rabbim beterinden korusun hepsini.

Uslu çocukluğum oldu halde benim bile çocukluğumdan kalma yara izlerim var, çocuk bu yahu tabii ki hoplayıp zıplayacak düşecek. Tedbirli ol ama lütfen pimpiriklilik derecesine çıkma.

Düşe kalka büyüyorlar tabii kızım 4 yaşında, evde, dışarıda düşüp duruyor.. dizler yaralı bacaklarda morluklar falan.. Çok ciddi bir kaza olmadı çok şükür şimdiye kadar, ama daha küçük olduğu yaşlarda sivri köşelere çekmecelere pirizlere gerekli önlemleri almıştık bunlar haricinde sürekli gözüm üstündeydi şimdi anlıyor tabii tehlikeli olduğunu söylediğim şeyleri kurcalamıyor ,ama düşmenin önüne geçilemez tabii.. benimde çocukken dizlerim paramparça olurdu:) şimdi kızımda öyle

Prizler, sivri Uçlar, bıçaklarda evet dikkatliyiz . Onlar kapalı hep. İçeride mamasını hazırlarken düştü. Salona gidip geliyordu. Ne ara koltuğa çıkıp atladın çocuğum.. şimdi uyudu da bana sağlam bir baş ağrısı kaldı bir de kalbim sıkışıyor hala. Büyüyecek de benim aklım kalır mı yerinde belirsiz... Bir de alnı şişti minik yaramazımın...

evet duse kalka buyur. Anne degılım ama okul öncesi öğretmeniyim öğrencilerimi bahçeye cıkartırım mesela duserler ama ben gayet sakince yaklasırım vs ama yerımde anne olsa tepkısı cok baska olur ve o cocuk dustu dıye 1 saat aglar. Bence abartmamak lazm bazı seyleri

Tabi ki düşe kalka büyür. Yavrum düşersin koşma ile pısırık olur sonra.

Tabiiki..
İkizlerimden biri maşallah yürümeye başladığından beri çok sağlam basar, temkinli bir bebektir, kolay kolay düşmez..
Diğeri ise uçurtma gibi gider :) 2 yaşında. 1 yıldır yürüyor ama önüne bakmadan.. O kadar çok düşüyor ki, gülüyoruz biz artık..

Büyük düşmeler dışında hiçbir düşmeye tepki vermem.birkaç can yakıcı düşmede ise gayet soğukkanlıydım, tebrik ettim kendimi hatta.. Panik olmamak lazım, o, zaten korkuyor düşünce, bir de yetişkinler bağırınca, ağlamayacaksa bile ağlıyor..

Evde güvenlik önlemlerini alın, gerisi ona kalmış, düşe kalka büyüyecek...

Kafasını vurmadığı sürece endişelenmiyorum. Düşünce gayet sakin kucağıma alıp banyoya gidip yüzünü yıkadım. Biraz buz kompresi yaptım. İzin verdiği sürece. Çok kızdı buz işine. Ama çok üzüldüm. Alnının sol tarafı hafif şiş.

Mutlaka duserler ama ben cok temkinliyim bu konuda etrafta tehlike arzedecek ne varsa kaldirdim ilk yurumeye basladigi zaman bile 1 kere dustu.
Onun disinda bi kac kere dusmustur.
Bu arada kzim 2 yasinda

Çocuğum yok ama çocukluğumuz epey hasarlı geçti
Kuzenimin kafası yarılmıştı on dikiş atıldı, ben iddiaya girip ranzadan atlayıp bileğimi kırmıştım alçıda kaldı kaç ay,bebekken de beş dakika yalnız kaldığım odada sehpaya gözümü çarpmışım gözüm kapanmış kör kalacağım diye çok korkmuşlar ama sağlam çok şükür, kol bacak kırılmayan kuzen zaten yok. Eşimin kolu iki kere aynı yerden kırılmış hala ameliyat izi durur.
Kuzenlerin çocuklarından biri 2 yaşındayken sabah uyanıp annesine gitmek isterken beşikten uçup yere çakılıp burnunda kalıcı iz bıraktı hala durur. Bir diğer kuzen çocuğu da alnını yarmıştı parkta düşüp, diğer bir çocuk daha 3 yaşında iki kere kırık yaşadı.
Yani bizim sülale ve eşimin sülalesi komple beceriksiz çocuk bakmayı bilmeyen aile değilse gayet normal. Hepimizin izleri dolu ama çocukluk böyle bir şey işte.

Tabiki düşe kalka büyüyorlar allah korusun kötü düşmedikce ve tabiki sizde önleminizi aldıktan sonra çok dert etmeyin.öyle öğreniyorlar başlarının çaresine bakmayı. .
Benim çocuklarında küçükken çok düştüler..hatta bir keresinde oğlum çok berbat bir düşüş yaşamıştı. Tatildeydik havuz kenarında ayağı kaydı ve geriye doğru düşüp kafasının arkasını taşa öyle bir çarpmıştı ki o gün cokkkkk korkmuştum. Hastanede almıştık soluğu tabi..Allaha şükür birşey olmadı.
Birgun de kixim yatakta ziplamaya kalkıp yere düşmüştü. Ardından kusmaya başlayınca tabi ben yine panik yine hastane..meğer midesini usutmus cadı. .
Böyle büyüyorlar işte. .tabi biz annelerde her seferinde ömrümüzden ömür veriyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…