• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuklar Duymasın (YENİ) Atv

Meltemin yerinde kim olsa kafayi yerdi.
Sonuna kadar hakli kadin.
Sen en güzel sekilde egitimini almasini sagla, elin kadini gelinim olcak diye "senin bu saatlerde disarida ne isin var" gibi aptal saptal cahilce konussun.
Hangi anne olsa kafayi yer, SANANE....

Yanii..

Olmaz yaa. Bazen biz annemlerle konuşuruz da benim annemler de köy düğünüyle evlenmemi istemez açıkcası. Küçümsemek değil ki bu.

Meltem sonuna kadar haklı ailelerinde denk olması çok önemli evlilik hayatında uçurumlar var iki aile arasında...
Belkide dizide duygu ile sözlüsü ayrılır bilinmez meltem daha ne kadar dayanır bu duruma

Bir büyüğümüzden de böyle bir yorum almak çok güzel oldu alkisalkisalkis

denizlilileri çok görgüsüz göstermişler dizide..oturmasını kalkmasını , nerde ne konuşacağını bilmeyen cahil insanlar gibi göstermişler...kültürsüz,düşük seviyeli olarak lanse etmişler...hiçbir denizlili kız istemeye gittiğinde kuş kafesine denizli horozonu koyarak hediye olarak götürmez...senaristlerin gerçek kültürde...n ne kadar da kopuk oklduğu burdan belli oluyor...yazarların daha dikkatli ve derin olmalarını bekliyorum...meltem karakterinin dizide geçen "ARAMIZDA KÜLTÜR FARKI VAR..." repliği hiç hoş değil...kınıyorum...

İyi de hanımefendi arada kültür farkı var. Yalan mı? Yok mu?

Zaten orda Meltem açıkladı. Ben köy düğününe değil kızımın mutsuz olabilmesi ihtimaline üzülüyorum gibisinden bir şey söyledi. Duygu şimdi aşık, gözü kör. Zaten dizide başından beri Duygu çok duygulu bir kızdı. Mantık beklenmez ki.

Ben aşkı mantık ölçüsünde yaşayan biri olarak bilinirim çevremde. Ben olsam ne kadar sevsem de o evliliğe olumlu bakmazdım. Büyük konuşmak gibi olmasın ama olcak şey var olmucak şey var. Bu da hayatın bir gerçeği

haklısınız fakat en azından denizlili yada egeli diye sınıflandırılmasın o zaman. şahıs olarak dile getirsinler genelleme yapmasınlar...

İyi de şiveyi nasıl verceklerdi o zaman.

Bir yere özel şive kullanmak zorundalardı.

Siz Denizlili olduğunuz için bu kadar rahatsız oldunuz ama neden üstünüze alıyorsunuz ki.

Ben de İzmirliyim ama Egeli kavramını dizide görüp de üstüme almadım. Ne var ki bunda

Yanii..

Olmaz yaa. Bazen biz annemlerle konuşuruz da benim annemler de köy düğünüyle evlenmemi istemez açıkcası. Küçümsemek değil ki bu.

Bir büyüğümüzden de böyle bir yorum almak çok güzel oldu alkisalkisalkis

İyi de hanımefendi arada kültür farkı var. Yalan mı? Yok mu?

Zaten orda Meltem açıkladı. Ben köy düğününe değil kızımın mutsuz olabilmesi ihtimaline üzülüyorum gibisinden bir şey söyledi. Duygu şimdi aşık, gözü kör. Zaten dizide başından beri Duygu çok duygulu bir kızdı. Mantık beklenmez ki.

Ben aşkı mantık ölçüsünde yaşayan biri olarak bilinirim çevremde. Ben olsam ne kadar sevsem de o evliliğe olumlu bakmazdım. Büyük konuşmak gibi olmasın ama olcak şey var olmucak şey var. Bu da hayatın bir gerçeği

İyi de şiveyi nasıl verceklerdi o zaman.

Bir yere özel şive kullanmak zorundalardı.

Siz Denizlili olduğunuz için bu kadar rahatsız oldunuz ama neden üstünüze alıyorsunuz ki.

Ben de İzmirliyim ama Egeli kavramını dizide görüp de üstüme almadım. Ne var ki bunda

Masalcım hayatın gerçekleri bunlar kesinlikle denk olacak aileler ileride yaşanacak bir çok sorundada çözüm getirmez bence...
Benimde yetişkin kızım her zaman söylüyorum onada senden ne aşağı olacak nede yukarıda diye..
Sorun istenmiyorsa dengi dengine diyorum ...

Masalcım hayatın gerçekleri bunlar kesinlikle denk olacak aileler ileride yaşanacak bir çok sorundada çözüm getirmez bence...
Benimde yetişkin kızım her zaman söylüyorum onada senden ne aşağı olacak nede yukarıda diye..
Sorun istenmiyorsa dengi dengine diyorum ...

Aynı şekilde annemle de konuştuk ablacım. Takip ettiğim kadarıyla kızınızla aynı yaşlardayım zaten. Tahmin edebiliyorum aranızda geçen konuşmaları da.

Babamla da konuşuruz annemle de böyle bir durumda olsam göz yumarlar evet ama içleri kan ağlar. Beni yetiştiren insanlara da böyle bir durumu armağan edemem açıkcası.

Davul bile dengi dengine derler. Olmayacak duaya amin dememek lazım.

Denklik olmadığı takdirde elbet sorunlar çıkacaktır.

Meltemi değil de bu durumun sonuçlarını sorgulamak lazım bence bu dizide de

Aynı şekilde annemle de konuştuk ablacım. Takip ettiğim kadarıyla kızınızla aynı yaşlardayım zaten. Tahmin edebiliyorum aranızda geçen konuşmaları da.

Babamla da konuşuruz annemle de böyle bir durumda olsam göz yumarlar evet ama içleri kan ağlar. Beni yetiştiren insanlara da böyle bir durumu armağan edemem açıkcası.

Davul bile dengi dengine derler. Olmayacak duaya amin dememek lazım.

Denklik olmadığı takdirde elbet sorunlar çıkacaktır.

Meltemi değil de bu durumun sonuçlarını sorgulamak lazım bence bu dizide de

Masalcım kızım 21 yaşında aklı başında üniversite öğrencisi canım her zaman konuşuruz bunu onunla ne benim nede babasının onay vermeyeceğimiz bir evliliğe gireceğini zannetmiyorum inşallah büyük konuşmuyorumdur şimdiden..
Ailen ne kadar kabul ediyorsada içlerinden bunun yanlış bir karar olduğunu düşünürler canım..
Kızımın arkadaş grubundaki kişileri bana anlatıyorda ağzım açık kalıyor resmen neler için neleri feda ediyorlar aslında farkında bile değiller bunun...

Masalcım kızım 21 yaşında aklı başında üniversite öğrencisi canım her zaman konuşuruz bunu onunla ne benim nede babasının onay vermeyeceğimiz bir evliliğe gireceğini zannetmiyorum inşallah büyük konuşmuyorumdur şimdiden..
Ailen ne kadar kabul ediyorsada içlerinden bunun yanlış bir karar olduğunu düşünürler canım..
Kızımın arkadaş grubundaki kişileri bana anlatıyorda ağzım açık kalıyor resmen neler için neleri feda ediyorlar aslında farkında bile değiller bunun...

Aynı bu durumu çok sevdiğim bir arkadaşım da yaşadı. Sevgilisiyle denk değillerdi bu bir gerçek. annesi o kadar üzüldü ki. Biz de arkadaşları olarak istemedik açıkcası. Ayrıldılar bi zil takıp oynamadığımız kaldı. Ama arkadaşım da olayı atlatınca hak verdi bize.
Dün o da izliyordu diziyi. Mesajlaştık. x le devam etseydin annen de aynı Meltem gibi olcaktı farkında mısın dedim annesine okutmuş mesajı. Annesi ağlamış.

Tamam genciz, kendi hayatımız var ama düşünmemiz gereken ailelerimiz de var. Kendi hayatımız kadar onların duygularını da düşünmemiz gerek.

Her anne kızının evlilik hayalini kurar. Ama kızının çok zıt bir şekilde dünya evine girecek olması derinden yaralar anneyi.

Ve bu gibi evlilikler yüzünden doluyor "derdim var" bölümü. Birazcık daha özen gerekiyor hayatta kararlar almadan önce

Aynı bu durumu çok sevdiğim bir arkadaşım da yaşadı. Sevgilisiyle denk değillerdi bu bir gerçek. annesi o kadar üzüldü ki. Biz de arkadaşları olarak istemedik açıkcası. Ayrıldılar bi zil takıp oynamadığımız kaldı. Ama arkadaşım da olayı atlatınca hak verdi bize.
Dün o da izliyordu diziyi. Mesajlaştık. x le devam etseydin annen de aynı Meltem gibi olcaktı farkında mısın dedim annesine okutmuş mesajı. Annesi ağlamış.

Tamam genciz, kendi hayatımız var ama düşünmemiz gereken ailelerimiz de var. Kendi hayatımız kadar onların duygularını da düşünmemiz gerek.

Her anne kızının evlilik hayalini kurar. Ama kızının çok zıt bir şekilde dünya evine girecek olması derinden yaralar anneyi.

Ve bu gibi evlilikler yüzünden doluyor "derdim var" bölümü. Birazcık daha özen gerekiyor hayatta kararlar almadan önce

Arkadaşın en azından olayı kabullenmiş buda güzel bazı kızlarımız maalesef gözleri görmüyor bazı gerçekleri.Tabiki sizin hayatınız ama aileler her zaman gerçekleri görürler evladının yanlış bir evlilik yapamasını istemezler.
Burada o kadar acı şeyler okuyorum ki inan bşeyler yazmak bile istemiyorum içim acıyor çünkü verilen kararların doğru olması çok önemli hayatta

Arkadaşın en azından olayı kabullenmiş buda güzel bazı kızlarımız maalesef gözleri görmüyor bazı gerçekleri.Tabiki sizin hayatınız ama aileler her zaman gerçekleri görürler evladının yanlış bir evlilik yapamasını istemezler.
Burada o kadar acı şeyler okuyorum ki inan bşeyler yazmak bile istemiyorum içim acıyor çünkü verilen kararların doğru olması çok önemli hayatta

Başında gerçekleri göremiyorlar ama sonra kucaklarında çocukla ortada kalıyorlar. bu sefer de bitiremiyorlar evliliklerini. Ölene kadar katlanıyorlar. Herşey ailede bitiyor aslında ama aile ne kadar dikkatli eğitse de çocuklarını bazıları Allah'ın verdiği mantığı kullanmamakta inat ediyor.

Halbuki mantık denilen şeyi kullanabilmek çok kolay. Sadece inat etmemek gerek. ! sene sonrasına değil de 10 sene sonrasına bakmak gerek

Başında gerçekleri göremiyorlar ama sonra kucaklarında çocukla ortada kalıyorlar. bu sefer de bitiremiyorlar evliliklerini. Ölene kadar katlanıyorlar. Herşey ailede bitiyor aslında ama aile ne kadar dikkatli eğitse de çocuklarını bazıları Allah'ın verdiği mantığı kullanmamakta inat ediyor.

Halbuki mantık denilen şeyi kullanabilmek çok kolay. Sadece inat etmemek gerek. ! sene sonrasına değil de 10 sene sonrasına bakmak gerek

İşte buda acele verilen kararlardan oluyor gerçi uzun yıllar flört edenler bile yaşıyor bunu.
Mantığı kullansalar bunlar olmaz aslında ileriyi göremiyorlar nedense hani aşkın gözü kördür derlerya ne kadar doğru bir laf...

Tatlım ben kaçıyorum seninle sohbet çok güzeldi sabah erken kalkıyorum malum iyi geceler canım devam ederiz yine...kaydirigubbakcemile3

İşte buda acele verilen kararlardan oluyor gerçi uzun yıllar flört edenler bile yaşıyor bunu.
Mantığı kullansalar bunlar olmaz aslında ileriyi göremiyorlar nedense hani aşkın gözü kördür derlerya ne kadar doğru bir laf...

Tatlım ben kaçıyorum seninle sohbet çok güzeldi sabah erken kalkıyorum malum iyi geceler canım devam ederiz yine...kaydirigubbakcemile3

Kesinlikle çok doğru bir laf. Gözler kalpte değil de kafada olmalı böyle durumlarda.

Sana da iyi geceler ablacım. Benim için de seninle sohbet etmek bir zevkti opuyorumnanaktan

o aile meltemlerin eve iş istemeye filan gelseydi (temizlik kapıcılık bahçıvanlık)
meltem çook iyi davranırdı eminim evdeki hizmetci kadına davrandığı gibi
ama kızını istemeye gelince ne oluyoruz oldu birden.
kendine denk görmedi. adına ne derse desin kültür farkı vs. öztürkçesi küçümsedi
kadınlar oynarken gönülle meltemdeki surat ifadeleri neydi öyle
kızı amerikada yetişmiş bir gence aşık olsa yine aynı tepkiyi verirmiydi acaba
bu bölüm için meltem şehirli insanın görüşünü yansıtırken haluk tam yerinde tepkilerle onu tiye alıyor
ama ben sadece son bölümü denk geldi izledim önceki bölümlerde ne oldu bilemiyorum.

Son düzenleme:
denizliler son bölüme bayağı tepki göstermişler.....

denklik olmaması ailelerin uymaması başka bişey, bi ailenin gelenek göreneğinden dolayı aşağılanması başka bişey,
tr sadece ist, izmir, ankara değil ki, eskiden kalma gelenek göreneği ile yaşayan bi sürü aile var halen

Zaten Haluk la Meltem ne kadar denk acaba? dizinin başından beri dikkatimi çekmiştir birbirine zıt iki karakterin böyle evli kalması. Gerçek hayatta bir iki yıl içinde ayrılırdı böyle bir çift. Haluk un bu işe bu kadar kolay evet demesi de bu yüzden en önemlisi sevgi diyor. Kendileri de öyle çünkü.

Duygu nun nişanlısı gelenek göreneklerine göre yaşamıyor. İst. da hayatını kurmuş, çift olarak birbirlerine denk düşüyorlar.

10 sene önceki işlenen aynı konular dizide, dans kursu falan...
ayrıca fondaki gülme efekti çok sırıtıyo, bu gülme efekti ilk sezonlarında bu kadar sırıtmıyodu sanki

Son düzenleme:
10 sene önceki işlenen aynı konular dizide, dans kursu falan...
ayrıca fondaki gülme efekti çok sırıtıyo, bu gülme efekti ilk sezonlarında bu kadar sırıtmıyodu sanki

bn bunu dizinn ilk yayınlandığı gün yazmıştım
sanki zorla güldürmek istiyorlar gibi
o arkada o efekt olmasa gülünecek sahne nadir

bu gülme efekti en cok son bölümde rahatsiz etti beni
dügün sahnelerinde hic gülünc olmayan seylere efekt koymuslar
cok ucuz olmus :S

bayramda çocuklar duymasına resmn doyduk7\24 verdiler
bazen ii oldu aslında izlemediğim bölüm nerdeyse hepsiydi izledim eğlendm de

Back
X