Çocuklar İçin Hızlı Okuma Kursu

Ikibinonyedi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2018
88
210
93
35
Hanımlar merhaba sizden bir konuda bilgi almak istiyorum. İçinizde çocuğuna hızlı okuma kursu alan var mı? Bu ara sosyal medyada karşıma çok çıkıyor. Oğlum 2. Sınıfı bitirdi ve okuması yavaş. Öğretmenim, az çok bildiklerimle bol bol tekerleme okutuyorum. Aynı metni tekrar tekrar okutup hız kazanmasını sağlıyorum, göz egzersizi yaptırıyorum ama açıkçası ilerleme kaydedemiyoruz. Anlayarak hızlı okuma eğitimleri ücretlerini araştırdım şuan ona bütçe ayırmam mümkün görünmüyor. Bu kursları bilen var mı ne yapıyorlar Allah aşkına :)

Hanımlar merhaba sizden bir konuda bilgi almak istiyorum. İçinizde çocuğuna hızlı okuma kursu alan var mı? Bu ara sosyal medyada karşıma çok çıkıyor. Oğlum 2. Sınıfı bitirdi ve okuması yavaş. Öğretmenim, az çok bildiklerimle bol bol tekerleme okutuyorum. Aynı metni tekrar tekrar okutup hız kazanmasını sağlıyorum, göz egzersizi yaptırıyorum ama açıkçası ilerleme kaydedemiyoruz. Anlayarak hızlı okuma eğitimleri ücretlerini araştırdım şuan ona bütçe ayırmam mümkün görünmüyor. Bu kursları bilen var mı ne yapıyorlar Allah aşkına :)
Hizli okuma kursu aldim ama oğlunuzun yasinda degil, 20 kusur yaslarimdaydim. Oglunuzun yasina uygun oldugunu sanmiyorum.

4. Sınıftan önce göndermek bana göre gereksiz ve saçma.
Zaten bi çok yer 4. Sınıfdan önce almıyor.

Amaç okumadan önce metne göz gezdirmek ve okuduğun kelime ve sonrasına göz gezdirdiğinde hızlı okuyorsun zaten.
Bir ara internette her yerde vardı bu bilgiler ben seneler önce takmıştım bu konuya. Sonra sektör oldu kaldırdılar bilgileri…

Ayrıca hızlı okuma ile ilgili kitaplar var fiyatları da çok uygun meşhur alışveriş sitelerinde var.
Alın kitap aşamaları kendiniz evde uygulatın.

Ben erkenden okuma, yazma öğrettim çocuklarıma yeni sisteme göre, nedeni okuduklarını ve öğretmenin okuduklarını anlaması..
Hız daha sonra sağlam temelle geliyor zaten.

İnternetten de bira araştırdım ama dediğinz gibi genel geçer şeyler var. Püf noktalar için bu kurslardan satın almak gerekiyor. Hızlı okuma kitabı aldım onu bitirdik 5-6 ay önce. Zamanı var herhalde anlayamadım

Kurslarda da başka şeyler yaptırılmıyor.
Hangimiz o yaş grubunda seri hızlı bülbül gibi şakıdık.

Bence önemli olan doğru okuması, bir kelimede takıldıklarında o kelimeyi kendileri doğru okuyana kadar bekliyorum, sonra doğru telaffuz şekliyle bir çok kez tekrar ettiriyorum.

Kızım bu sene 7. Siniftaydi 8. Sınıfa geçti ve okulların kapanmasına yakın 2 ay kadar kendi okullarinda cüzi fiyatlarla öğretmenleri hızlı okuma kursu verdi..İlk gün ile son gün arasında dağlar kadar fark oldu.Eğitim içeriği gittikçe hızlanıyor..Basta göz egzersizleri, doğru emojiyi yakalama, yanlış kelimeyi hemen farketme,okuduğunu anlama gibi gibi içerikleri vardı..Zaten bu bir paket programdı.Bence sizin cocugunuz daha bu eğitim için küçük.Ancak bol bol okuyarak sorunu çozebilirsiniz gibi..

İnternetten de bira araştırdım ama dediğinz gibi genel geçer şeyler var. Püf noktalar için bu kurslardan satın almak gerekiyor. Hızlı okuma kitabı aldım onu bitirdik 5-6 ay önce. Zamanı var herhalde anlayamadım
Hızlı okuma teknikleri ve yönergelerden oluşan kitaplar var alışveriş sitelerine bakon mutlaka bulursunuz 7 yaştan 14 yaşa kadar 5 kitaplık bir set. Kurs yerine düşünebilirsiniz

çocuklar için uygun olduğuna inanmıyorum.
hele 2.sınıf çocuğu için.
ben büyük oğlum 8.sınıftayken göndermiştim hiç bir şeye yaramadı.
emek istiyor çocukların o istikrarı ve sabrı göstermesi zor.

Hızlı okuma teknikleri ve yönergelerden oluşan kitaplar var alışveriş sitelerine bakon mutlaka bulursunuz 7 yaştan 14 yaşa kadar 5 kitaplık bir set. Kurs yerine düşünebilirsiniz
İlkokul için hızlı okuma kitabı almıştım ama set değil tek kitaptı. Dediğiniz şekildeki setlere hemen bakıyorum teşekkürler

İlkokul için hızlı okuma kitabı almıştım ama set değil tek kitaptı. Dediğiniz şekildeki setlere hemen bakıyorum teşekkürler

2.sınıfa giden bir çocuğun temel okuma becerisi henüz gelişim aşamasında olduğu için tam oturmamış oluyor. Bu yaşlarda çocukların ne kadar hızlı okuduğundan çok ne anladığı ve nasıl anladığı önemlidir. Bu yaştaki çocuğu hızlı okumaya yönlendirirseniz okuduğunu anlamaya yerine hızlı okumaya odaklanabilir. Buda okuduğunu anlamasını zorlaştırır.
Anladığım kadarıyla çocuğunuz okumayı da iyi öğrenmiş, ama sanırım çocuğa değil bu durum size yetmiş gibi.
Ayrıca kurslarda bu yaştaki çocuklar için uygun değil. Çocuk kendisinden daha hızlı okuyanları görünce huzursuzlukta hissedebilir.

annem sirf ezbere, yararlidir diye bizi de gonderdi küçükken. oysa zaten cok kitap okurduk, bir kitabi bir gecede bitirirdik. kursta ogrendiklerim hic isime yaramadi. gözünü soyle yap soyle oku falan. bir kitap okuma zevkim var onu da bozamam dedim egzersizlerimi yapmadim:) bana sacma geliyor. okumak oyle hızlı hızlı yapıp beyne girecek bir sey degil ki.
hele ogretmenlerin "20 sayfa okusun, 30 sayfa okusun" olayina hepten hastayim
kitap böyle sayfa hedefi belirlenip okunacak birsey degil ki. boyle kitap okumayi seven bir cocuk bile görsem şaşarım yani. resmen çocukları kitap okumaktan soğutmak icin yapilan seyler.
cocugun ilgi alanina yonelik ve kendi secip merak ettigi bir kitap olursa cocuk onu su gibi okur zaten kendi okumak ister.
bizim bir aile dostu var. ergenligimiz zamaninda annesi hep yakinirdi hic kitap okumuyor, neler aldik okumuyor falan. aldigi da "peygamberimi neden seviyorum" tarzi kitaplar. yayinevini zengin etmis eve dolusturmuslar kiz da nefret ediyor kitap okumaktan. bir yaz bize geldi birkac gunlugune. ablam da ben de odaya cekilip kitap okudugumuz icin o da istedi, epsilon yayinevinin coook sacma ilkgenclik kitaplari var. sacma sapan cidden ama 2000-2006 yillari arasinda cikan hepsini almistik:) kiz bir basladi kitaba ayni gun bitirdi. bizden gidene kadar hergun bir kitap okudu, en son gun de d&r'a gittik kalan paralariyla kitap aldi gitti evine. tabii zamanla kitap zevki degisti daha kaliteli seyler okumaya basladi ama o yayinevinin kendi gibi kizlarin hikayelerini anlattığı o sacma kitaplar kizin kitaplara bakisini değiştirdi.
benzer sey baska bir aile dostunun cocuguyla da oldu, bize geldigi hafta kitap okumaya basladi.
apartmanda bir cocuk var, akrabamiz ayni zamanda. birinci sinifin yaz tatiliydi, cocuk evde sıkıldı diye yegenimin bizde unuttugu kitaplardan birini vermek istedim okusun diye. annesi güldü "tam kitap okuyacak cocuk" diye. kitap da "arkadaslarimizi yememeliyiz" diye bir kitap. biraz komik, biraz igrenc tükürüklü falan bir kitap. cocuk o kadar sevdi ki ertesi gun tekrar geldi, sonra geldi gitti kitabi okudu. her okuyusunda arkadaki baska sekiller dikkatini cekti. sonra ona baska kitaplar aldim onlari da okudu, ailesi bile sasirdi
öğretmenin onerdigi egitici kitaplari okumayinca cocugu yaftalamislar. oysa cocuk okuyor yani, ilgi alanina giren kitap olunca.
o yuzden bence hizli okuma vs bosuna gözünü yormasin. ekrani azaltin, kitapciya gidin kendi kitabini kendi secsin. egitici degil de komik, erkek cocuklarin sevecegi tiksinc parcalari olan, macera dolu sacma cocuk kitaplari okusun . bakın o zaman nasil hizli okuyor cabuk bitsin diye

Back
X