Bence internet fenomeni olma peşindelerHaklısın.
Çocuk doğmadan ya da doğdukta hemen sonra yapılan baby shower partileri, çocuğun anlamayacağı şekilde süslenmiş doğum günü kutlamaları bana da abartı geliyor.
Ebeveynlerin kendilerini gösterme, kanıtlama günleri gibi.
Bir de bebeğinin çocuğunun fotoğraflarını paylaşanları anlıyorum ama "bebeğim hapşurdu" "bebeğim mamasını yiyor" "minişim kaka yaptı" gibi abes paylaşımları gereksiz buluyorum bende. Sonra çocuklar neden internet manyağı oldu.
Size ve çocuğunuza güzel bir ömür diliyorum...Kimileri sosyal medyayı gösteriş olarak kullanıyor
Mesela çocuğuyla ilgili olmayan sanki çok ilgiliymiş gibi resimleri videoları paylaşıyor
Bende kızımla fotoğraflarımı paylaşıyorum ama ara sıra paylaşırım her saniye değil tabii ki:)
Birde o çocukları nasıl giyidirip süslüyorlar devamlı hayret ediyorum
Biz ek gıdaya geçtik evde pijama önlük takılıyoruz her yer yemek lekesi
Çok teşekkürler sizinde güzel ömürleriniz olsun inşallah :)Size ve çocuğunuza güzel bir ömür diliyorum...
Yeterince hatta fazlasıyla var onlardan, bari birileri normal kalsın.Bence internet fenomeni olma peşindeler
Aynen diyorum hele internet fenomeni Yeni gelinlerin süslü sunumlarına hastayımYeterince hatta fazlasıyla var onlardan, bari birileri normal kalsın.
Tabiki doğum günü olsun ister bunda bence sorunlu birşey yok. Benim sıkıntı olarak gördüğüm bu işlerin çocuklar için değilde yetişkinlerin boy gösterdiği showlara dönüşmesi. Bundan aylar önce baby shower yapan bir kadına bir takipçisi ne güzel bir hayatınız var bizim için hayal ancak ahirette olursa iyi bir hayatımız olur demiş. Bu beni üzdü. Herkes aynı hayat şartlarına sahip değil...hepsine katılıyorum partiler hariç
geçen sene kızımın doğum gününe yakın anneannemi kaybettik, bizimki doğum günü diye nasıl hevesliydi, kıramadık sadece halaları ve bir arkadaş ailesiyle kutladık.
bu sene de şimdiden doğum günüm ne zaman diye sorup duruyor, okulda kutlayacakmış, bana kalsa kutlamam bile çok mu meraklıyım dünya kadar masraf yapmaya, ama istiyor çocuklar.
bunun yeni bir icat olduğunu da düşünmüyorum, 34 yaşındayım ve ben de her sene doğum günü kutlaması isterdim, mahallenin çocuklarını eve toplar balon aldırır pasta kestirirdim. çocuklar bayılıyor böyle şeylere.
Nereye kusuyoruz?Aynen diyorum hele internet fenomeni Yeni gelinlerin süslü sunumlarına hastayım
Aslında konu dışına çıkmak değilNereye kusuyoruz?
Onlar ayrı bi dünya zaten, birkaç foto paylaşmak isterdim ama konu dışına çıkıp mapus damlarına düşmemek için usulca terkediyorum konuyu.
Herkesi aynı kefeye koymuyorum. Tabiki haklısınız. Çok dikkatli ve bilinçli anneler de var. Ama sayıları hala az. Mesele sadece eğitim de değil annem de eğitim görmemiş ama biz toprakla temas ederek ve doyasıya oynayarak büyüdük.Açıkçası çocuklara partiler düzenleyen, sürekli onların resimlerini çeken ebeveynlerin, çocuklarını duygusal olarak tatmin etmeyen kesimden olduklarını düşünmüyorum.
Tabiki doğum günü olsun ister bunda bence sorunlu birşey yok. Benim sıkıntı olarak gördüğüm bu işlerin çocuklar için değilde yetişkinlerin boy gösterdiği showlara dönüşmesi. Bundan aylar önce baby shower yapan bir kadına bir takipçisi ne güzel bir hayatınız var bizim için hayal ancak ahirette olursa iyi bir hayatımız olur demiş. Bu beni üzdü. Herkes aynı hayat şartlarına sahip değil...
Doğum günü ayrı:)sadece sizin için değildi açıklamam, genel olarak çocuk doğum günleri çok eleştiriliyor, belki çocuğum olmadan önce bana da gereksiz gelirdi, açıkcası çok da kafa yormamıştım buna. ama şimdi biliyorum ki çocuklar doğum günlerinde istedikleri gibi giyinip, istedikleri pastayı aldırmaktan, arkadaşlarıyla vakit geçirmekten, gelen hediyelerden çok hoşlanıyorlar. dediğim gibi daha 4 ay var doğum gününe ama şimdiden bana doğum günümde elsa ellbisesi alın, saçıma taç takalım diye sabırsızlanan bir kızım var.
kendi adıma sosyal medyada genel olarak çok fazla foto paylaşmıyorum, dolayısıyla doğum günlerinde de topluca çekilmiş bir resmimizi paylaşıyorum, masa falan görünmüyor bile. ama insanların düğün, doğum günü, yıldönümü gibi özel kutlamalarını paylaşmalarını da seviyorum.
şiddetle karşı olduğum şey çocukların çıplak ya da özel fotolarının, okul, adres, plan program gibi şeylerinin ifşa edildiği paylaşımlar.
Doğum günü ayrı:)
Daha 5 ay var kızımın bir yaş Doğum gününe çok heyecanlıyım :)
Doğru valla ah bu kızların istekleri bitmiyorr her yaştabiraz büyüyünce o doğum günleri kaos a dönüşüyor yok elsa olacakmış, yok pastası elsalı ama çilekli olmalıymış, bi de sürekli hediye siparişi veriyor, doğum günümde şunu alın yok yok bunu alın
5 yaş kafası acayip bişeymiş, bebekken istediğini yap, istediğini al, istediğini giydir ağzı var dili yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?