Merhaba. Biz de ailece temiz, dogal, en az katkili beslenmeye özen gosteriyoruz. Dışarda et yemiyoruz. Sebze yerdik fakat eşim işi sebebiyle cok ünlü bir restoranda yemeklik pamuk yağı tenekeleri gordukten sonra ondan da uzak duruyoruz. Yine yağ sıkıntı ama bundan sonra çok canımız isterse balık yeriz diye konuştuk.
Bebeğim 16 aylık aburcuburu henüz bilmiyor ama kendimiz için sadece gimdes helal sertifikali urunleri kullaniyoruz. Araştırdığım kadariyla sadece helal haram değil sağlığa zararlı içeriği olan hiçbir ürüne sertifika vermeyen ciddi bir kurulus. Sitesinde sertifikali gıdalar yaziyor. Bir de android uygulaması var helal gida adinda. Yalniz helal sertifikasi olmasa bile iceriginde yanıltma yapmayacagina inandiginiz markaların urunlerini icerigini okuyarak da alabilirsiniz. Bizlerin en çok yaptığı hata pahalı markanin güvenilir olduğuna inanmak. Ben içerik okuma aliskanligi edindikten sonra ne farkettim biliyor musunuz? Dunyalar para kazanan ulkerin inceledigim her biskuvisinde sodyum metabisulfit denen sağlığa açıkça zararli bir madde kullanılıyor. Bu küçük bir ayrıntı. İçerik okumak çok mühim. Okudukça öğreniyor insan nelerin zararli oldugunu. Gimdesin sayfasında katkı maddelerinin bilgileri de var. Yalnız gimdes sertifikalı bile olsa hazır ürün tüketimini minimuma indirmekte fayda var. Çünkü bugün zararsız denen bir ürünün zararları belki de henüz kesfedilmedigi için vücudumuza zararini bilmediğimiz kimyasallar depoluyor olabiliriz.
Cikolota söz konusuysa tadelle ve sarelle den sasmayin derim. Hem gimdes sertifikali hem daha lezzetli çikolata ben yemedim :) Bir de çok çeşitli ürün gruplari olan afia markası var yerli, tüm ürünleri sertifikali. Pasta malzemesi için tercih ediyorum ben. Deterjanlari da bu markadan aliyorum. Yani çok üst düzey beklentileri karşılamaz ama zararsiz bir alternatif olması inanilmaz :)